סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 5:09 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 78 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 7:50 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
Yuval כתב:
sir charles כתב:
Yuval כתב:
אין לי עניין להיכנס לדיון על שפה, לא יהיה פה שום טיעון שלא שמעתי. רק שלהגיד ״האשימו אותי רק כי לא הכרתי את המושג״ ולהמשיך בזה שמיד יש לך דעה מוצקה בנושא שכמובן טוענת שהם מטומטמים זה לא להיט.
ומצטער שלא ידעתי שאני צריך לעשות דוקטורט בנושא בשביל להחליט שלדעתי המילה א.נשים מיותרת.

אתה לא צריך לעשות כלום. פשוט סיפרת סיפור שבו אתה הקורבן והפרטים שסיפקת לא תואמים את התזה.

ממש לא התכוונתי לתאר את עצמי כקורבן.
סיפרתי סיפור על איך הערה קטנה שלי לגבי צורת כתיבה משונה גררה מתקפה לא פרופורציונלית כלפיי משתי פמיניסטיות לוחמניות. לא נעלבתי או נפגעתי מהן בשום צורה שהיא. בעיקר שעשע אותי האופן בו אבירות הסובלנות החליטו במהירות שיא שאני גבר שוביניסט ומיזוגן רק בגלל שלדעתי המילה אנשים מכלילה את כולם, לא רק גברים, ושלא צריכים להכניס נקודות באמצע מילים אלא רק בסוף משפט.
זה מסוג המקרים שצריך היה להיות שם כדי להבין, אבל that really escalated quickly.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 8:44 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
רגע, נשים לא צריכות להעלב מזה שאומרים "אנשים" אבל גברים כן יכולים להעלב מזה שכותבים "א.נשים"?

השפה העברית של היום שונה בצורה דרמטית מהשפה העברית של, לפני, נניח 50 שנה, ושונה בצורה עוד יותר קיצונית מהעברית של לפני אליעזר בן יהודה, בסך הכל 100 וקצת שנה אחורה. ברור לגמרי למה השינוי הזה קשה בעיקר לגברים, כי משפה שמדברת אליהם ומצופה מכל מי שהוא לא גבר שיבין לבד שגם הוא נכלל (או לא נכלל), השינוי הזה הופך את השפה לכזו שאמורה לדבר אל כולם. אפשר להתווכח אם נכון להשתמש בטכניקה כזו או טכניקה אחרת, אבל לפסול קטגורית כל שינוי שנועד להנכיח בשפה גם נשים וא-בינאריים רק כי זה לא נוח למישהו בעין זה ממש טיפשי בעיני. ברור ששינוי הוא לא נוח לאנשים, בטח שלא שינוי שלא נועד כדי להיטיב איתם באופן ספציפי, שינוי זה לא נוח וזה מעצבן לפעמים, אבל לפסול אותו רק כי "הוא נגד הכללים" זה בכלל לא קשור לכלום, שפה זה כלי לתווך מציאות והכללים שלה נקבעו על ידי א.נשים כדי להקל בתיווך של המציאות הזו, אבל כללים שנקבעו על ידי א.נשים, וספציפית כללים שנקבעו ע"י גברים כדי לתווך את המציאות בצורה שנוחה להם (ולא נוחה לכל מגדר אחר), יכולים ולפעמים חייבים להשתנות כשהמציאות עצמה משתנה.

אפשר ללעוג למירב מיכאלי, אנשים עושים את זה כבר איזה 20 או 30 שנה, אבל בסופו של דבר השינוי שהיא עושה הוא מאוד משמעותי תודעתית, עצם העובדה שדמות ציבורית מתעקשת להנכיח נשים בשפת הדיבור שלה מאלצת את כולם לקחת בחשבון שיש כאן עוד מגדר שהשפה (ובמשתמע-החברה עצמה) מוחקת במידה מסויימת, החל מחרדים שמרססים שלטי פרסומת עם נשים, חלקים בחברה הערבית שבהם האישה היא על גבול רכוש ולא אדם ואפילו בחברה החילונית והליברלית כביכול שגם בה, נשים מוסללות למקצועות שמרוויחים בהם פחות, נשים מצופות יותר להישאר בבית עם ילדים, נשים מיוצגות פחות בכנסת ובממשלה, וכשמתמודדים עם המציאות הזו אפשר גם בהדרגה גם לשנות אותה.

כרגיל, מאוד אוהב את התגובות שלך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 9:54 pm 
Hall of Famer

sir charles כתב:
Att כתב:
sir charles כתב:
לא הכרתי את המושג בהתחלה ואז היא הסבירה לי מה הוא אומר, לא לפני שנעלבה עד עמקי נשמתה על שלא הכרתי ותקפה אותי על היותי גבר טיפוסי. לכשהבנתי ש-א.נשים מתייחס לכל המינים האפשריים כולל א-בינאריים, כאשר לעניות דעתי המילה אנשים עושה את אותו הדבר, טענתי שזו מילה מומצאת ומיותרת.
זה כמו שאני אחליט שמעכשיו אל תקראו לי בן אדם אלא בן #דם כי אני מגדיר את עצמי כמספר. גיב מי א פאקינג ברייק.

בגדול, כל מי שמסתובב באזורים פמיניסטיים או קצת מודע לתחושות של נשים, מכיר את המושג היטב
אז כנראה לקחו את זה כסממן להיותך גבר טיפוסי.
חבל לי שהיא תקפה ושנפגעת
אבל ברגע שטענת שזו מלה מומצאת ומיותרת, נדמה לי שאוששת את כל מה שחשבו עליך.

אני אישית משתמש לא מעט בכתיבה בזכר ונקבה (למשל, הולכים/ות). זה קצת מתיש לקוראים/ות אבל זה חשוב בעיניי.
שפה מייצרת משמעות, לא רק במובן השטחי אלא גם משמעות עמוקה יותר
והשינויים שנעשים הם חיוביים בעיניי, לפחות עד רמה מסוימת.

אני לא כותב ככה בפורום הזה כי זה מרחב שכמעט כולו (אם לא כולו לגמרי) גברי,
אבל הייתי מתבטא אחרת אם היו כאן יותר נשים.
אולי גם סגנונית.

אני הכי בעד שיוויון לכלל המינים אבל שאלוהים יעזור לי אני לא מבין מה זה אומר "מסתובב באזורים פמיניסטיים"...
ובאמת? כל מי שקצת מודע לתחושות של נשים מכיר את המילה א.נשים? אשתי לא הכירה את המילה כשסיפרתי לה על זה. אתה מודע לכמה יהיר המשפט הזה שרשמת נשמע?
כשאני כותב בקבוצת הווצאפ של הועד של הגן של הילדה אני תמיד כותב בלשון נקבה כי כל השאר הן אמהות, אבל אם אני כותב לקבוצת נמענים מעורבת אני אכתוב בלשון רבים כי אלו הם חוקי השפה, וזה אכן מתיש לקרוא טקסט שכתוב ככה עם כל הנקודות והלוכסנים בדרך. אני לא חושב שזה קשור לשמרנות, שוביניזם או סובלנות לאחר, אלא יותר לפער בין-דורי. אני למשל לא אקרא לטרנסים קוקסינלים אבל אני בהחלט אצחק מהסטנדאפים המוקדמים של אדי מרפי בהם הוא לעג לקהילה הגאה. לדעתי א.נשים זו פשוט מילה שהומצאה ע"י מילניאלים משועממים, שהם הדור הכי בלתי שקיים שחייב להיעלב מכל שטות.

מסתובב באזורים פמיניסטיים = חשוף לשיח פמיניסטי שמתנהל במרחבים אינטרנטיים ואחרים.
זה משהו שנתקלים בו לא מעט.

ניסיתי להעביר את התחושה שעוררת, זה לא אומר שאני מזדהה עם זה.

אני לא חושב שזו מלה שהומצאה על ידי מילניאלים משועממים. אני חושב שאתה מבטא כאן הרבה זלזול ואני לא מתפלא שתקפו אותך בהקשר הזה.
יש ניסיון להתאים קצת את השפה כך שתרגיש יותר בנוח לנשים. הנקודה הזו זה מה שמפריע?
אני חושב שזה דווקא אלגנטי ומתאים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 13, 2022 8:48 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מה אל.גנטי ומת.אים בנק.ודה שתק.ועה בא.מצע מיל.ה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 13, 2022 10:05 am 
Hall of Famer

sir charles כתב:

:)
הנקודה הזו - להבדיל מהדוגמאות שאתה נתת כאן - מייצרת עוד מלה ולכן נוצרת משמעות עודפת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 13, 2022 11:04 am 
Junior

הכי מצחיק שכל מיני שמרנים או סתם דינוזאורים אומרים ״בעברית יש כללים, ולשון זכר רבים פונה לשני המינים״. תודה, באמת. כללים שנוסחו ע״י גברים לפני 100 שנה הם בטח הדבר הכי נכון להשתמש בו היום.
אם יש לכם בנות/אחיות/חברות, תדעו שזה אשכרה פוגע להן בהישגים. יש מחקרים שמראים שפנייה בלשון זכר לבנות דורשת המרה במוח שלוקחת כמה מילי-שניות. זה נשמע קצת אבל זו נחשבת לסיבה אחת שמסבירה הישגים נמוכים יותר במבחנים. מי שנעלב שיסתכל על עצמו ויחשוב למה לעזאזל מגיע לו שתמיד יפנו אליו במגדר הנכון, אבל לאשתו זה לא יקרה כמעט אף פעם.
לגבי הויכוח על נקודה באמצע או שימוש במילים לא קיימות כמו קוראותים ותושביםות - אף אחד מהם לא משהו בעיני, אבל לא נתקלתי באופציה טובה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 13, 2022 11:06 am 
Hall of Famer

sir charles כתב:

שים רגע בצד את הפתרון הטכני, הנקודה העיקרית כאן היא איך נותנים ייצוג בשפה הכתובה לעוד מגדרים פרט לזכרים. אחרי שנסכים שנדרש דבר כזה, אפשר לדבר על איך פותרים את העניין בצורה הכי אלגנטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 13, 2022 11:32 am 
Junior

stpsg כתב:
הכי מצחיק שכל מיני שמרנים או סתם דינוזאורים אומרים ״בעברית יש כללים, ולשון זכר רבים פונה לשני המינים״. תודה, באמת. כללים שנוסחו ע״י גברים לפני 100 שנה הם בטח הדבר הכי נכון להשתמש בו היום.
אם יש לכם בנות/אחיות/חברות, תדעו שזה אשכרה פוגע להן בהישגים. יש מחקרים שמראים שפנייה בלשון זכר לבנות דורשת המרה במוח שלוקחת כמה מילי-שניות. זה נשמע קצת אבל זו נחשבת לסיבה אחת שמסבירה הישגים נמוכים יותר במבחנים. מי שנעלב שיסתכל על עצמו ויחשוב למה לעזאזל מגיע לו שתמיד יפנו אליו במגדר הנכון, אבל לאשתו זה לא יקרה כמעט אף פעם.
לגבי הויכוח על נקודה באמצע או שימוש במילים לא קיימות כמו קוראותים ותושביםות - אף אחד מהם לא משהו בעיני, אבל לא נתקלתי באופציה טובה יותר.

אתה יודע מה היופי במחקרים ובמיוחד בכאלה שעוסקים במדע ממש לא מדויק? שתוכל להגיע לאיזו תוצאה שתרצה בהתאם לנקודה שאותה תרצה "להוכיח".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 13, 2022 11:36 am 
Junior

זה כל כך לא מדויק שברגע ששינו לנבחנות את לשון הפניה, הפער הצטמצם בשליש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 13, 2022 11:42 am 
Junior

רק אומר שצריך לקחת בעירבון מוגבל מאוד מחקרים.
אגב בהקשר זה, אני חייב לציין שרוב הסטודנטים המצטיינים שלמדו איתי באונ' היו דווקא סטודנטיות. זה היה די מובהק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 13, 2022 3:24 pm 
Junior

ואצלי המצטיינים היו סטודנטים, גם באופן מובהק. כמו שאתה בטח מבין, מה שיש לנו ביד זה אנקדוטות ואני מעדיף להסתמך על מחקרים. גם אם אתה סקפטי לגביהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 13, 2022 3:33 pm 
Junior

אצלי המצב היה מובהק בהרבה (בהנדסת חשמל) שרוב מוחלט של הסטודטנים היו, ובכן, סטודנטים.
היו בערך 10% סטודנטיות במחזור ובתור מהנדס מעל לעשור אני חייב לציין שעוד לא הבנתי מה גברי במקצוע הזה (מעבר לשכר הטוב של ההייטק כמובן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 13, 2022 7:49 pm 
מנהל פורום

מה שגברי זה פשוט האנטי-הסללה של נשים ממקצועות מדעיים כאלה (מתמטיקה, פיזיקה) לטובת מקצועות אחרים.
זה שיקוף של מה שקורה בהגברות המדעיות בבתי הספר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 3:19 am 
Junior

כמה נקודות שעלו כאן ללא סדר ספציפי:

1. פעם היה נהוג להבחין בין תסמונות שונות על הרצף האוטיסטי, היום ההחלטה הרשמית שהוציא הממסד הרפואי היא שפשוט מדובר ברצף. לכן, לא נהוג היום להגיד אוטיסט אלא "על הספקטרום".

2. הסיומת "ות" לא מייצגת לשון נקבה בהכרח והסיומת "ים" לא מייצגת לשון זכר בהכרח. למעשה, עצם העובדה שאנחנו אומרים שולחנות זוהי בדיוק הראיה לכך. אין כאן שגיאה בעברית. לכן, כל הדוגמאות בהקשר הזה הן פשוט לא רלוונטיות.

3. גם אני מוצא חלק מהמילים החדשות וה"מומצאות" (יש מילה שהיא לא מומצאת?) קצת מצחיקות לפעמים, אבל באמת שמעולם לא הבנתי למה זה כל כך מציק לאנשים או למה שמישהו יסרב להשתמש במילים האלו כשהוא משוחח עם מישהו שזה באמת חשוב לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 8:24 am 
Junior

לגבי 1 - אז פשוט החליטו במקום להגיד אוטיסט להשתמש בביטוי "על הרצף". איזה רצף בדיוק? אוטיסטי. וברור שגם עולם הרפואה פועל מתוך שיקולי PC ורצון להימנע מפגיעה בכל מיני אוכלוסיות, אלא שכאן אני פשוט לא מבין מה בדיוק פוגע לקרוא לילד בשמו. ואם בעוד כמה שנים פתאום ילדים יעשו שימוש לרעה במונח החדש "על הרצף" (ונראה לי שכבר עושים), נחליף גם אותו?

לגבי 2 - אם הסיומת "ים" לא מייצגת בהכרח זכר ו"ות" לא מייצגת בהכרח נקבה, אז אין שום בעיה עם ההחלטה שסיומת "ים" מייצגת זכר ונקבה יחד ברבים, כי סיומת הזו חסרת מגדר.

לגבי 3 - שאלת למה שמישהו יסרב להשתמש במילים כאלו רק בגלל שזה חשוב לצד השני? אז אני אישית לא מוכן לדבר בעילגות או בצורה שמפריעה או לא נוחה לי מבחינה פרקטית. את השפה צריך לפשט ולא לסבך. אם לך זה לא מפריע, זו בהחלט זכותך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 9:29 am 
מנהל פורום

זה כן אני כתב:
לגבי 1 - אז פשוט החליטו במקום להגיד אוטיסט להשתמש בביטוי "על הרצף". איזה רצף בדיוק? אוטיסטי. וברור שגם עולם הרפואה פועל מתוך שיקולי PC ורצון להימנע מפגיעה בכל מיני אוכלוסיות, אלא שכאן אני פשוט לא מבין מה בדיוק פוגע לקרוא לילד בשמו. ואם בעוד כמה שנים פתאום ילדים יעשו שימוש לרעה במונח החדש "על הרצף" (ונראה לי שכבר עושים), נחליף גם אותו?

לגבי 2 - אם הסיומת "ים" לא מייצגת בהכרח זכר ו"ות" לא מייצגת בהכרח נקבה, אז אין שום בעיה עם ההחלטה שסיומת "ים" מייצגת זכר ונקבה יחד ברבים, כי סיומת הזו חסרת מגדר.

לגבי 3 - שאלת למה שמישהו יסרב להשתמש במילים כאלו רק בגלל שזה חשוב לצד השני? אז אני אישית לא מוכן לדבר בעילגות או בצורה שמפריעה או לא נוחה לי מבחינה פרקטית. את השפה צריך לפשט ולא לסבך. אם לך זה לא מפריע, זו בהחלט זכותך.

יש אוטיזם קל, יש בינוני ויש כבד ומלא. למקרים היותר קלים, הרבה פעמים מדובר באנשים שיכולים לתפקד, לשוחח, לעבוד ולהיות עצמאיים בצורה מלאה. מסגור שלהם כאוטיסטים באותה קטגוריה עם אוטיסטים ברמת תפקוד נמוכה עושה להם עוול. בהחלט יש פה מקום, שדרך השפה יהיה רמז שלא מדובר במקשה אחת שסובלת מתסמונת זהה, אלא בערב רב של תסמונות עם השפעות מגוונות על תפקוד האנשים.

לגבי 3 - זו אולי הנקודה המשמעותית. אנחנו בעידן של מסרים קצרים, של הפשטה, של הורדת סיבוכיות. זה כמובן גם מחלחל לשפה ולאקדמיה ללשון, שאפילו נכנעים מפעם לפעם מול המציאות (למשל הם אישרו שגרב זה זכר!). שינויים כאלה בקונספט גורמים לסיבוך שהם נגד המגמה הכללית של העשורים האחרונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 9:57 am 
Junior

זה כן אני כתב:

2. לא נראה לי שהבנת את הנקודה. הסיומת "ים" לא בהכרח מייצגת זכר (כמו לדוגמה במילה "מילים"), אבל כן כאשר מדובר בהטיית גוף של שורש נייטרלי. לדוגמה, שורש ד.ב.ר עבור זכרים יהיה "מדברים" ואילו עבור נקבות יהיה "מדברות". פה בבירור לסיומת אחת יש משמעות אחת ולשניה משמעות אחרת. לכן, אני בהחלט יכול למה זה מפריע לאנשים מסוימים שהכלל הוא שמספיק שיהיה זכר אחד בקבוצה כדי שיתייחסו אליה כזכרית, במיוחד שכמובן שאלה גברים שניסחו את הכלל.

3. עילגות לדעתי מוגדרת כשימוש בשפה דלה. מהבחינה הזו אתה בוודאי לא תצא "עילג". כמובן שזה בכלל מצחיק להתייחס בכלל לעילגות כאשר ברור לכל שאתה מדבר ככה כי כך התבקשת.
לגבי הפרקטיקה, אז אין לך בעיה לפגוע ברגשות של מישהו (ואני לא מדבר על מישהו אמורפי, אלא על מישהו ספציפי שביקש ממך) רק כי זה קצת מסבך לך את השפה? מקסים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 10:01 am 
Junior

Shiver כתב:
זה כן אני כתב:
לגבי 3 - זו אולי הנקודה המשמעותית. אנחנו בעידן של מסרים קצרים, של הפשטה, של הורדת סיבוכיות. זה כמובן גם מחלחל לשפה ולאקדמיה ללשון, שאפילו נכנעים מפעם לפעם מול המציאות (למשל הם אישרו שגרב זה זכר!). שינויים כאלה בקונספט גורמים לסיבוך שהם נגד המגמה הכללית של העשורים האחרונים.

הפוך גוטה.
גרב מאז ומעולם תמיד היה זכר, מה שאישרו בשנים האחרונות זה שאפשר להתייחס לגרב כאל זכר או נקבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 10:52 am 
Hall of Famer

רק אציין לשם האנקדוטה ששוחחתי היום עם אדם שאני בקשר מקצועי איתו, הוא העלה את זה שלבנו יש מוגבלות, שאלתי איזו, וענה בפשטות אוטיזם. משטרת הפי.סי לא פשטה עלינו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 10:52 am 
Hall of Famer

רק אציין לשם האנקדוטה ששוחחתי היום עם אדם שאני בקשר מקצועי איתו, הוא העלה את זה שלבנו יש מוגבלות, שאלתי איזו, וענה בפשטות אוטיזם. משטרת הפי.סי לא פשטה עלינו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 11:08 am 
Junior

הוקיץ' כתב:
3. עילגות לדעתי מוגדרת כשימוש בשפה דלה. מהבחינה הזו אתה בוודאי לא תצא "עילג". כמובן שזה בכלל מצחיק להתייחס בכלל לעילגות כאשר ברור לכל שאתה מדבר ככה כי כך התבקשת.
לגבי הפרקטיקה, אז אין לך בעיה לפגוע ברגשות של מישהו (ואני לא מדבר על מישהו אמורפי, אלא על מישהו ספציפי שביקש ממך) רק כי זה קצת מסבך לך את השפה? מקסים.

עילגות מתארת גם שימוש בשפה לא נכונה/שגיאות.
https://hebrew-academy.org.il/keyword/% ... %B5%D7%92/

ואני מנסה להימנע מפגיעה ברגשות של אחרים במידה רבה בחיים הפרטיים שלי. באמת, אולי נראה שלפעמים אני תוקפני כלפי אנשים (וגם זה בד"כ לאחר שתקפו אותי) אבל אח"כ אני די מתבאס מזה, גם אם אלו אנשים שלא חביבים עליי במיוחד. מצד שני, אני כן מבין שצריך לשים גבול לדברים שמעליבים אותנו. ואם מישהו יבקש ממך לפנות אליו בלשון רבים ("אתם" במקום "אתה" נניח), גם אז תזרום איתו כדי לא לפגוע בו?

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ה' אפריל 14, 2022 11:10 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 11:10 am 
מנהל פורום

הוקיץ' כתב:
Shiver כתב:
זה כן אני כתב:

הפוך גוטה.
גרב מאז ומעולם תמיד היה זכר, מה שאישרו בשנים האחרונות זה שאפשר להתייחס לגרב כאל זכר או נקבה.

צודק, התכוונתי לנקבה (אני תמיד אמרתי בלשון נקבה - גרביים מסריחות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 11:31 am 
Hall of Famer

להתייחס לגרביים כנקבה זה משהו מאוד נפוץ.
עוד עניינים נפוצים:
צומת כנקבה
אופניים חשמליות (יש הטוענים שאופניים חשמליים זה השם הנכון, אבל אופניים חשמליות זה למי שרוכב עליהן כמו חרא ומזגזג על המדרכות)

יש גם שגיאות שחוזרות על עצמן שאני נהנה לראות המון ברשת:
"להשים" במקום "לשים"
"מושחטים/שחיטות" במקום "מושחתים/שחיתות"
הוספת האות ה' בגוף שני זכר בלשון עבר (אמרתה,עשיתה)
שימוש באות י' בגוף ראשון יחיד זמן עתיד "אני יגיד לך/אני יעשה את זה אח"כ/אני יילך"
וכמובן" יושנת/יושן".

עניין אחר שתפס לי את העין הוא הבדלים מהעבר. בשנות ה-60/70 נהגו לא אחת לכתוב "אפתעה" בעיתונות הכתובת. יכול להיות שזה היה תקני אז. מה שכן - זה נעלם לחלוטין.
נתקלתי בעיתונות שנות ה-60' גם במילה "מטרות" במקום "ממטרים" של ימינו.
תקופה מסוימת בשנות ה-60' ותחילת ה-70' במקום להשתמש במילה "מחבלים" השתמש ובמילה "חבלנים". בשלב מאוחר יותר עשו את ההפרדה בין חבלן (משטרתי) לבין מחבל.
וכמובן, הז'אנר האהוב עליי - למצוא כותרות וכתבות מעיתוני העבר (עד שנות ה-80') שבהם השתמשו חופשי במילה "כושי". למשל, נתקלתי בכתבה במעריב ספורט מיוני 87' שבה כתבו על ה"כושי ג'ינג'י של הסלטיקס די ג'יי ג'ונסון", או בכותרת משנה ב"העולם הזה" מ-1985 שם כתבו "מכבי ת"א נתנה להפועל ת"א מכה קשה שאפילו הכושים של הפועל לא יכלו לעזור לה" או משהו כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 12:14 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
יש ראיון מפורסם של מיקי ברקוביץ' כשחקן צעיר בשנות ה-70 שבו הוא מדבר על הכדורסלנים הכושים שתופסים מקומות של ישראלים (נראה לי שהוא בכל זאת הסתדר לא רע...)
ואפרופו זכר ונקבה - בעיתונים ישנים ראיתי שהיה נהוג לדבר על קבוצות ספורט בלשון זכר. "מכבי ניצח את הפועל" וכאלה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 1:24 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
הוקיץ' כתב:

עילגות מתארת גם שימוש בשפה לא נכונה/שגיאות.
https://hebrew-academy.org.il/keyword/% ... %B5%D7%92/

ואני מנסה להימנע מפגיעה ברגשות של אחרים במידה רבה בחיים הפרטיים שלי. באמת, אולי נראה שלפעמים אני תוקפני כלפי אנשים (וגם זה בד"כ לאחר שתקפו אותי) אבל אח"כ אני די מתבאס מזה, גם אם אלו אנשים שלא חביבים עליי במיוחד. מצד שני, אני כן מבין שצריך לשים גבול לדברים שמעליבים אותנו. ואם מישהו יבקש ממך לפנות אליו בלשון רבים ("אתם" במקום "אתה" נניח), גם אז תזרום איתו כדי לא לפגוע בו?

כן, למה שאני לא אזרום איתו? איך זה בדיוק פוגע בי חוץ מהמטרד הקטנטן של להשקיע עוד קצת מחשבה בניסוח?
מהניסיון שלי רובם המוחלט של האנשים שיבקשו ממך לקרוא להם באופן מסוים לא יכעסו אם תטעה פה ושם. אם תעשה את זה בכוונה ו/או תגחיך את צורת הדיבור הזו, יתכן שכן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 78 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 51 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה