תומר כתב:
אדו (נקרא אהוד)
מרגיז אה?
תמשיך לסרס שמות של דברים, אני כאן כדי להזכיר לך
קצת מעליב ופוגע. פחות מרגיז (אולי אף בכלל לא מרגיז, כי התרגלתי)
כבר הסברתי שיש לי איזה קטע אינפנטילי לעוות שמות, אני משתדל להתחשב בך ואולי אף באחרים (שזה מפריע להם), אבל עדיין לפעמים מתפלק לי.
אנחנו לא הרבה אחרי יום השואה, אולי תתחשב בי מעט (וגם בחברי פורום שאמרו שזה מפריע להם שמכנים אותי כך) ובמקום לקשר אותי לדברים שליליים מובהקים,
פשוט תחליף בין שתי האותיות האמצעיות בשם שלי (אוהד)?
סך הכל אני חושב שאתה משחית גם את הנפש של עצמך שאתה כותב דברים כאלו. חבל.
אדם טוב אתה בבסיסך.
נורטון כתב:
אהוד, אתה כותב מגילות. אבל העובדה היא שכל פעם אתה נדרש לפלפולים של אפוגולטיקה בשביל להסביר
אתה באמת לא מבין למה אי אפשר לקרוא לפלפולים האלה 'הוכחה'? מקסימום, יש לך דרך קלושה ליישב את הדיסוננס שלך, אבל 'הוכחה'?? באמת??
זה לא ארוך מידי, וגם לא מפולפל כ"כ.
הסיבה שזה לא מסתכם בשורות בודדות זה פשוט כי אני מנסה לחסום מראש טיעוני נגד.
אני אשמח אם תוכל לכתוב מהי עבורך "הוכחה" שהיתה משכנעת אותך שמשה אמת ותורתו אמת.
למשל, אם מחר ימצאו במצרים פפירוס שעליו כתובת בכתב עברי קדום-קדום המזכירה את ה"עבריים הסובלים במצרים" ואת "משה גואלם", זה הוכחה מוחלטת לאלוקות התורה?
בכל מקרה, לא יודע אם יש הוכחה מוחצת כמו שאתה מחפש, אבל אני כן מאמין בשני דברים :
א. במידה ואתה רוצה להאמין, ההסברים שאני מספק פה הם תשתית טובה לאמונה (עם שמירה של רציונליות מסוימת).
ב. אולי אלוקי השמים והארץ רוצה שנתאמץ גם בעצמנו בעניין האמונה. שנרצה להאמין בו גם אם קצת קשה, וגם אם יש שאלות.
נביא בעירו כתב:
לא הטרלתי. כל מה שכתבתי אמת (אולי נסחפתי טיפה עם ההתאסלמות). מצער שחוץ מחילול השם שאתה עושה פה בהרחקת קרובים, אתה גם מוצא לנכון להלבין את פניי ברבים עם הקטע של שמאלן קיצוני, ואני כבר לא מדבר על ההאשמות בניבולי פה. העיקר שבסוף אתה כותב שאני יקר מפז. טובל ושרץ בידו. תתבייש, אהוד.
אם אני משפיע עליך לרעה, אז שאלוקים יסלח לי. ואם אתה באמת בהתחזקות אז אשריך!
בכל מקרה, אני אשמח אם תוכל להסביר לי - מבין מה שאני כותב, מה גורם לך להתבאס עלי או על האמונה היהודית?
סך הכל לא כתבתי דברים כל כך שקריים/מטומטמים/מכוערים. ואם כן, אז אנא תראה לי ואני אעשה מאמץ להשתפר, ובמידה והראת לי משהו קיצוני במיוחד שכתבתי בתרד הזה, אולי אף אפסיק את הכתיבה לחלוטין בתרד הזה. אז אני מחכה לעדכון שלך.
Yuval כתב:
אני התחלתי לאכול חזיר רק אחרי שאדו התחיל לכתוב בפורום.
אתה תראה שאם יום אחד תיקח על עצמך :
א. להפסיק לאכול מזון שגורם לטמטום הלב.
ב. באמת לקחת על עצמך לרצות להפסיק לאכול את זה (לא סתם לעשות ניסוי).
אז יש מצב שאחרי פרק זמן לא ארוך יתחילו אצלך הרהורי אמונה.
אני אסיים בסיפור יפה עבורך, יובל היקר :
תתאר לך שיום אחד תתעורר בבוקר, תפקח את עיניך ותראה שהשמיים סגולים, עלי העצים כולם ורודים, האדמה תהיה כחולה לחלוטין והעורבים כולם יהיו בצבע אדום בורדו.
תדהמה תמלא אותך, יובל יקר, ומיד תשאל את עצמך "מה זה הדבר הזה?!?!? איך הגעתי לכאן?!?!?".
ובכן, אתה חווה בכל יום את אותו הדבר, רק במקום שהשמיים סגולים - הם נראים לך כחולים. במקום שהעלים ורודים - הם נראים לך ירוקים. וכו'.
אם כך, מדוע אתה לא שואל את עצמך "מה זה הדבר הזה?!?!? איך הגעתי לכאן?!?!?"
תשובה : משום שמאז היותנו תינוקות, התרגלנו להכל. הכל נראה לנו פשוט וברור.
אבל נעצור רגע ונחשוב, נראה כולנו כל יום מחדש שהשמיים סגולים, האדמה כחולה . . .