xalmon כתב:
N.T.K כתב:
xalmon כתב:
לא יודע למה החלטת להזכיר את טימור (כמובן הרבה יותר טוב, אבל הוא שחקן בעמדה, במעמד ובשכר אחרים מאריאל) ובורדיון (חכם יותר, פייטר, אבל איטי ברגליים לא פחות מאדם ובדומה עול שצריך להחביא כשהיריבה עם אובה ואדאמס/רגלנד ומגי) שלא רלבנטיים בשום צורה לשאלת הקלע הישראלי כרגע. לעניין גולן גוט - לזכותו של אריאל, ולגנותו המלאה של גוט, התנהגות מקצועית גם בתקופות רעות ועניין כלשהו בהצלחת שחקנים אחרים מסביב הן תכונות חשובות. חוץ מזה, אדם מסוגל לשמור שחקנים גבוהים וחזקים ממנו בצבע, מקריב פאולים וחוטף פיצוצים, יש לו את העמידה הזו עם הגוף מקומר (מקוער?) והחזה מתוח מול כל מיני צ'ימה מונקה כאלה שאיפשהו באמצע העונה עבדה ממש בסדר. לא יודע איך, עמדתי לידו לפני כמה ימים בסופר והבנאדם גבוה בלי ספק אבל בנוי כמו ילד בן 14. לדעתי הוא שוקל 10 קילו פחות מהעונה הראשונה שלו בבוגרים.
שם שלא הוזכר כאן ואולי שווה לחשוב בכיוון הוא אור קורנליוס, אבל חוץ מללכת מכות עם אוהדים באמצע משחק עוד לא ממש ראינו איך הוא מגיב ללחץ.
נתחיל בהתחלה.
אדם שחקן ברמה של כל המוזכרים , ואולי אפילו טוב מהם.
הבעיה עם אדם היא שאת החיסרון שלו מאוד מאוד קל לנצל.
ההגנה שלו על כל מי שיודע לכדרר היא פשוט שערוריה
זה אפילו לא קרוב להפרעה לשחקן שמולך.
בכל מקרה , את המחליף של הפועל בעמדות 2-3 , לא מודדים על רמת המשחק הכללית שלו
מודדים אותו על היתרונות שהוא מוסיף מהספסל ועל החסרונות שלו
והיתרון של הקליעה של אדם ,פשוט לא מספיק טוב כדי לתקן את החיסרון ההגנתי הכל כך ברור שלו.
אני בטוח שגולן גוט יהיה הרבה הרבה יותר יעיל בקבוצה שלנו , גם אם הוא יקלע 7% פחות מאדם במהלך העונה בשלשות.
התחלת בהתחלה אבל לא התקדמת. אדם אריאל שומר פרימטר מזעזע שקל לנצל, סבבה. בוא נתחיל, כקבוצה, לא להחליף כל פעם שגבוה מתייצב ברדיוס קילומטר מהשומר על הפליימייקר של היריבה, בוא נראה אם אפשר להיות יותר עירניים בהנד-אופים, אולי זה יעזור טיפה. אחרי זה, אם אדם מסוגל לתת קצת גוף לשומרים גדולים, אולי לא נבוא לעזור לו כ"כ מהר בסיטואציות כאלה. הנה עוד רעיון: בשנה שעברה הוא עשה עבירה כל 6.6 דקות, בשנים שלפני-כן כל 8-9 דק'. השנה - 11 דקות לעבירה, וזה בעונה שבה הדקות שלו ירדו ב-40%. מישהו בצוות המקצועי שם לב לזה בכלל?
יש עוד עניין עם התאמה להפועל שהתייחסתי אליו והתעלמת, וזה שאדם אריאל עולה ויורד לספסל אחרי 2 דקות גרועות בריצה, בלי לבעוט בספסל, בלי לצעוק על המאמן ובלי להדליף למקורביו - ולא חסרים לו מקורבים ממש שווים - שהוא לא מרוצה ממעמדו. יש לו רקורד של קליעות על הבאזר, הוא מסתדר מעולה עם זרים (ע"ע אובה ואדאמס) והוא גדל פה, בדרום העיר, בין עין-כרם, תיכון זיו והאולם במלחה.
ודבר אחרון שלא כ"כ הבנתי. לבר טימור נגיד יש את הצעד הראשון הכי גרוע בעולם, זו חסרון שלא מנע ממנו להיות חודר לא רע בכלל. החסרון של אריאל, אתה אומר, הוא כ"כ אקוטי שעדיף כבר גולן גוט. אז איך אריאל שחקן יותר טוב משאר השמות שהוזכרו?
נתחיל בהתחלה.
יש המון דרכים בכדורסל לתקן את זה ששחקן לא שומר טוב בפרימטר או לא שומר טוב בפוסט.
השאלה היא האם אתה כקבוצה רוצה להתאים את ההגנה שלך לחסרונות של השחקן ה8 ברוטציה או שאתה רוצה לבנות משהו שיתאים לאלה שלפניו בהיררכיה ?
לדעתי אדם הוא סופר שחקן משלים , וככזה אתה רוצה שיתאים למה שהקבוצה צריכה ולא שהיא תתאים את עצמה אליו.....
זה למשל בניגוד למצב בו יש לך עכשיו את תמיר בלאט ואתה אומר שהוא מספיק חשוב להתקפה של הקבוצה , שאתה מוכן לבנות הגנה קבוצתית שתעזור לו להיות פחות חור בהגנה.
אני מסכים שאדם הוא תותח ברמת חדר ההלבשה
ברור שהוא אחלה גבר ושהוא תורם לנו באספקט הזה , אבל זה לא כזה אספקט חשוב מהשחקן הכל כך שולי הזה.
בצד השני יש לך מישהו (לצורך העניין גוט אבל זה יכול להיות כל אחד אחר ) , שאולי הוא פחות מאוזן נפשית ויש לו התפרצויות וכו.. , אבל כל זה קורה בקבוצות קטנות.
אם גולן גוט יגיע להפועל ירושלים , הציפיות שלו להוביל יהיו בהתאם וההתנהגות שלו גם.
בקשר לרמה של אדם , כשאתה בונה קבוצה שבה אדם הוא משמעותי בהרבה (למשל שחקן חמישיה ) אז שם בדיוק אתה מתאים את הקבוצה לשחקן ואז אפשר לתקן לאדם את הליקויים שלו בהגנה בעזרה קבוצתית , ולקבל ממנו את הקליעה שלו בהתקפה.
ולכן יכול להיות שלראשון לציון או נהריה , אדם יהיה הרבה יותר טוב מגוט
אבל לנו פשוט לא.
ורק בקשר לבר אהובי , אין לו את הצעד הראשון הכי גרוע בעולם והוא בגדול לא כזה חודר טוב
והאמת שאני חושב שבר טוב מאריאל ולא חשבתי עליו כשדיברתי על שאר השמות.
אבל להפועל ירושלים אריאל טוב מבר , כי אחד החסרונות של בר הוא הביטחון שהוא צריך שיתוחזק כל הזמן , ולמשל החיסרון הזה מעפיל על כל היתרונות שיש לו (ויש לו)
אבל תשאל בהפועל תא , את מי עדיף להם מקצועית : בר או אדם , ואני חושב שהתשובה תהיה ברורה לכולם
דוגמה נוספת ,
מי עדיף להפועל ירושלים , איתי שגב או זלמנסון ?
בהנחה שאנחנו לא באמת נהנים בהפועל ממשחק הפוסט של עידן או מהקליעה של עידן מחצי מרחק , כי הקבוצה לא תפעיל אותו בצורה הזאת , ולכן בהפועל ההשוואה היחידה שנשארה היא ששגב שומר טוב יותר ורובאונדר יותר ולכן הוא עדיף .
אבל אם תשאל אותי מה שחקן טוב יותר אני אגיד בפה מלא שזלי טוב ממנו בהמון