FLASH כתב:
אז כמו שאמרתי , מבית הספר לבית ובכלל ברוב שעות חייו ילדים עד גיל 18 לא בבית הספר. קטינים מוטרד בשיעורי נהיגה, אוטובוס, סופר, סופרלנד, בית קולנוע, פארק, קניון, ספרייה, קופת חולים ע"י רופא, אצל הספר, ברכבת, במסעדות, ולמעשה איפה לא. אבל אתה נטפל לבית הכנסת והישיבות. משום מה ברור לך שהדתיים מוטרדים שם.
FLASH כתב:
נער חרדי עובר מהתלמוד תורה בכותל עד ביתו בנווה יעקב כל כך הרבה אנשים, סמטאות, אוטובוסים, מכולת, הרבה מדרכי ירושלים מידי יום, הלוך חזור, אני בכלל לא מבין תמחשבה שמגיל 5 הם כלואים אצל איזה מלמד כל היום
ועכשיו נתונים מאומתים מארגון מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית בישראל:
1. מעל 85% מכלל מקרי התקיפה המינית מבוצעים ע"י אדם המוכר לקורבן. על פי נתוני מרכזי הסיוע, התואמים מחקרים אחרים בעולם, מעל ל-85% מהפגיעות המיניות התבצעו בידי אדם המוכר לנפגע/ת, כולל בני משפחה, חברים ומכרים, מעסיקים, עמיתים, בעלי מרות וכו.
2. על פי המחקר של מיזם טריאנה, כשליש (29.7%) מהפגיעות המיניות בקרב נערים ונערות יהודים/ות עד גיל 16 התרחשו בתוך המשפחה.
אבל אולי זה סתם סקר מוטה והם נפגעים בסופרלנד.
וספציפית לעניין החרדים, מלבד הנתונים המובהקים המוצגים שרק מתקפים את מה שברור ומובן מאליו לכל בר-דעת, הרוב המכריע של הקטינים החרדים נמצא ברוב המכריע של היום שלו עם גברים חרדים אחרים. זה ברור וידוע לכל מי שמכיר אפילו קצת את הציבור החרדי. אחי הקטן, שאפילו לא למד בישיבה תיכונית אלא בתיכון דתי רגיל ללא פנימייה בעיר מעורבת לגמרי כמו נתניה, היה אך ורק עם בנים דתיים כל יום מקומו בבוקר עד שעות אחה"צ המאוחרות במסגרת הבית ספרית, ובשעות המועטות שנותרו היה עם החברים שלו שנחש מה היו בנים דתיים. אני לא חושב שהיתה לו אינטראקציה חברתית משמעותית עם אדם חילוני כלשהו, באיזשהי מסגרת. קל וחומר קטינים חרדים שאולי לא "כלואים אצל המלמד" ווטאבר (כאילו שהם נמצאים במסגרת גמישה וחופשית ומלאת אפשרויות בחירה, במידה רבה מאד הם בהחלט כלואים בישיבה כל היום, אף אחד לא שואל אותם ויש עליהם פיקוח מתמיד לעניין השהייה שם), אבל בהחלט נמצאים למעשה כל יום וכל היום עם גברים חרדים אחרים. יש בנתניה שכונה חרדית גדולה, קרית צאנז, היא לא מרוחקת מבית הוריי ולא זכור לי שאי-פעם ראיתי קטין או קטינים מהקריה מסתובבים מחוץ לקריה ברחבי העיר לבד, ובטח שלא בחברת אנשים שאינם חרדים. זה אולי קרה או קורה במקרים נדירים במיוחד, אבל במספרים הגדולים זה ממש לא קיים. וזה כאמור רק מלהכיר את החיים, בלי המספרים המאד מובהקים מהמחקרים.