FLASH כתב:
1. צריך נתונים סטטיסטיים על המטרידים. לא המוטרדים
2. אם הסיכון בבנים גבוה פי 4, כאשר בסהכ פי 3 לומדים בחינוך החילוני ויש אותו מספר מוטרדים, זה אומר שהסיכון בבנות החילוניות גבוה יותר מהבנות הדתיות
3. מצד המוטרדים, ודאי. באגף החילוני הטרדות כגון "הנחת יד" זה דבר שגרתי, מקובל, חברתי, אין כמעט מישהי שלא סופגת, וגדלים עם זה. כל עוד ההטרדה לא חוצה ממש גבולות, לא מקבלים טיפול. בעוד דתיה / דתי שמוטרד מקבל את זה כחוויה מזעזעת, הנושא המיני לא בדיבור וזה דורש ליווי מקצועי במקרים רבים.
פלאש, אני אמנם חילוני אך רחוק מאוד מלהיות רודף היהדות כמו יוזר אלים אחר פה. ובכל זאת ראוי להתייחס לנקודה הראשונה והשלישית שבהן אתה מצביע על "חורים" במחקר (שאותו לא קראתי).
1. אני רוצה להתחיל דווקא עם הנקודה השלישית: כשמסתכלים על הנתונים בכללותם, נערים שמטופלים ברווחה בגין הטרדה מינית לא מגיעים לשם בגלל שבהבנה האישית שלהם, שנובעת לכאורה מהתפיסה הדתית שלהם, הטרידו אותם מינית בכך שהניחו עליהם יד או זרקו להם הערה מינית. זה מופרך. הם הגיעו לשם, ברוב המכריע של המקרים, בגלל פאקינג תקיפה מינית קשה. אליי אישית הגיעו כמה וכמה מקרים כאלה שגורמים לך לרצות לקבור את עצמך באדמה ומשאירים בך סוג של שריטה (יצוין שרק במקרים בודדים אני בוחר לקחת על עצמי תיק כזה, בעיקר משיקולי כדאיות כלכלית, אבל לסיפורים עצמם אני נחשף המון, וממקור ראשון כאמור). שאני כמובן שיש מקרי קיצון. למשל הייתה לי לקוחה, מעסה במקצועה, שהגיבה בצורה מאוד קשה ללקוח שרק ביקש ממנה לעשות לו ביד, ואפילו לא נגע בה. אם כי ראוי לציין, בשולי הדברים, שגם במקרה הזה היא ניפחה מאוד את מצבה הנפשי לצורך מקסום שווי התביעה שלה (כמובן שאני לא יודע זאת באופן וודאי).
2. לעניין זהות המטרידים - נכון יש חוסר, ועדיין צריך להפעיל היגיון בסיסי. קודם כל באותם מקומות שבהם אתה טוען שילדים דתיים עלולים לחוות הטרדות מיניות (שיעור נהיגה, בדרך חזרה מבית הספר, באוטובוס וכו'), מסתובבים גם ילדים חילוניים ובהיקפים נרחבים הרבה יותר כנראה (ואצלם מגוון הפעילויות גבוה יותר אפילו מטבע הדברים). שנית, בהנחה שנסכים על כך שאלו שמגיעים לטיפול עקב הטרדה מינית, חוו הטרדה מינית גדולה יותר מאשר "הנחת יד" שבהווייה הפרטית של אותו ילד פורשה כהטרדה מינית חריפה, צריך לדבר על כך שברוב המקרים המכריע, הטרדות מיניות קשות מתבצעות על ידי האנשים הקרובים ביותר למותקף. קרי אמא, אבא, דוד, חבר קרוב של המשפחה, סבא וכו'. מקרים של פדופיל שמסתובב ברחוב ומפתה ילדים עם סוכריות מתרחשים במספרים נמוכים הרבה יותר.