sheky כתב:
אני לא אומר למה זה מגיע לה ספציפית... אני אומר שאם מישהו פועל מולך באלימות ואתה מחזיר לו באלימות ברמה סבירה אז כן, זה סביר.
אם אישה בת 70 הייתה נכנסת לי בפנים ברחוב ומקללת אותי ולא נותנת לי ללכת אז אני חושב שלהדוף אותה אחורה זה סביר... אני לא הייתי פועל ככה כנראה אם אני לא חושב שזה כזה אלים.
אם מישהו משתמש כלפיך באלימות ואתה מגיב באלימות כדי להרחיק אותו זה בעיני סביר... אם הבחור הצעיר היה הודף אותה והיא לא הייתה נופלת על הראש אלא סתם נופלת על התחת וקמה, זה סביר בעיניך?
אם אני אראה אדם אקראי עובר ברחוב ודוחף אישה מבוגרת אז אני לגמרי אחשוב שזה אלים ולא נסבל... היות וזה לא המצב וזה לא קרה בריק אז אני לא מזעזע. להגיד לך שאני הייתי פועל ככה? כנראה שלא. כמו שרשמתי מקודם, גם לא הזדעזעתי שהצל "דחף והפיל" את רחלי רוטנר כשהייתה בהיריון ובאה ליום הולדת של ביבי להטריל את הצל ואת האנשים שם.
רק להבין, בעיניך אין שום מעשה שהוא לא אלימות פיזית שיכול להצדיק דחיפה של אדם?
ושוב, אנחנו חוזרים לשלב שבו אתה מסביר לי מדוע היא בסופו של דבר קיבלה את מה שמגיע לה. אתה יכול להגיד לי לצורך העניין שמבחינתך כל אישה שעושה פרובוקציה בלתי אלימה שלא מוצאת חן בעיניך היא בת מוות. אם אתה חושב כך אז סבבה, זה לא הדיון.
אני מדבר על האם ברמה האובייקטיבית הופעלה כאן אלימות קשה, ואני פשוט לא יכול להבין איך התשובה מבחינתך יכולה להיות שלילית.
סלח לי, אבל הטענה שלך שלפיה "אם היא לא היתה נופלת על הראש אלא סתם נופלת על התחת וקמה מי היה בכלל מדבר על זה" מאוד מוזרה. האם זה לא ברור שהתוצאה בסופו של דבר מאוד משנה? אם חייו של יצחק רבין היו ניצלים בבית החולים באותו ערב, ייתכן שיגאל עמיר היה משתחרר מהכלא בשנים הקרובות, אבל מה לעשות שרבין מת ולבסוף עמיר הורשע ברצח ראש ממשלה. אם הבאת בוקס לאדם בפנים, וכתוצאה מהמהלומה הוא נפל וראשו נחבט בכביש וכתוצאה מכך הוא מת, אתה עשוי לשבת בכלא על רצח, גם אם הרבה קורבנות אחרים לכל היותר היו חוטפים זעזוע מוח קל. אם אתה רואה אדם רץ ומחליט לשים לו רגל והפרצוף שלו נמעך על הכביש וכתוצאה מכך הוא מת - אה יכול לשבת בכלא על רצח או הריגה.
בענייננו, כשלוקחים אדם צעיר וחזק שדוחף בפראות אישה בת 70 שלא היוותה עבורו שום איום
עובדתית, גם שהיא ממש מעצבנת, והוא מפיל אותה וגורם לה לחבלה של ממש אז זו אלימות קשה חד משמעית. בעבירות אלימות (ובכלל) קיים גם ייסוד נפשי לביצוע עבירה, וכשאתה אדם צעיר וחזק דוחף בפראות אישה בת 70 אתה מודע לכך שאתה עלול לגרום לה לנזק קשה, וגם אם עצמת את עיניך מלצפות את האפשרות הזו רואים בכך כמי שבהחלט היה מודע להשלכות מעשיו.
ובוודאי שיש מקרים שמצדיקים דחיפה של אדם, זה נקרא הגנה עצמית. אבל גם יש דבר כזה שנקרא שכל ישר. צריך לבחון את מידת הפעלת הכוח, הסיטואציה שבה אתה מצוי וכמובן גם יחסי הכוחות עם מי שעומד מולך. אם היה מדובר בגבר בגודל שלך שעומד מולך בצורה מאיימת ולא נותן לך ללכת, ברור שבחוויה האישית תחוש איום גדול יותר כך שהטענה שלך להגנה עצמית תקבל תוקף. אם זו אישה זקנה או ילד קטן שאתה יכול לנפנף עם הזרת שלך, ברור שלא תוכל לנהוג כלפיהם באותה צורה.
ובעניין הדוגמה שנתת: אם אישה בת 70 הייתה נכנסת לך בפנים ברחוב ומקללת אותך אני בטוח שאתה כאדם הגיוני לא היית הודף אותה בפראות באופן שיפיל אותה על הקרקע. אני יודע שאני לפחות, עם כל חסרונותיי, לא הייתי עושה זאת. בוא נגיד שמאדם צעיר וחזק אני מצפה למצוא יותר מדרך אחת להתמודד עם אישה זקנה נדחפת לו לפרצוף, שאינה פגיעה פיזית באותה זקנה.
אבל האמת היא שהדוגמה הזאת בכלל לא רלוונטית. שפי פז עמדה עם הבידורית שלה והתריסה, על כך אין ספק. גם אין ספק שזו זכותה. בשלב מסוים אחת הפעילות שם חטפה לה את הבידורית ובזמן ששפי מנסה למנוע זאת ממנה, הגיע בחור צעיר בריצה משום מקום ופשוט דחף אותה בחוזקה והפיל אותה על הקרקע. איפה זה ואיפה תחושת האיום שהצדיקה הגנה עצמית?