סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 9:53 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 116  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2023 5:11 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
גדי טאוב הוא אשפה אינטלקטואלית. ההעסקה שלו מלכתחילה היא בדיוק כל מה שימנים יוצאים נגדו. לתת במה לאדם רק בגלל שדעותיו מתאימות לאיזה רובריקה שצריך למלא ולא כי יש להן ערך אינטלקטואלי כלשהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2023 5:17 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
לא הבנתי מה הכיוון הברור של ההייטק.

יש הייטק בישראל בגלל שזה רווחי למשקיעים, לא בגלל ציונות או ערכי מוסר. בהחלט ייתכן ויהיו משקיעים ספציפיים שיחליטו לצאת מסיבות מוסריות (ובמובן הזה זה לא משנה אם הסיבות האלו 'צבועות' או לא). אבל אין שום סיבה שאני רואה לחשוב שיהיה שינוי משמעותי בכלכלה הישראלית בין אם תעבור הרפורמה ובין אם לא. לקפיטל לא אכפת ממוסר, אחרת הוא לא היה פה מלכתחילה.

אני לא מגלה פה את הגלגל כמובן, אבל במובן הספציפי הזה בתגובה של עמית סגל יש היגיון מסוים. הוא לוקח את זה לכיוון של צביעות כי זה הדבר היחיד שהוא יודע להגיד. אבל זה כן מראה שלמגמת שלטוניות אין השפעה גדולה במיוחד כל עוד התנאים הכלכליים למשקיעים נשארים טובים ואני לא רואה למה שהממשלה הזו תשנה את זה. אם כבר להיפך.

זה ברור של"קפיטל לא אכפת ממוסר", אבל זאת לא הנקודה בכלל. תעשיית ההייטק היא ככלל תעשייה חכמה, ועיני המשקיעים והמנהלים בראשם. כשהם מדברים על "פגיעה בדמוקרטיה" הם לא מדברים על זכויות אדם, אלא על השפעות כלכליות שעשויות לקרות וישפיעו ישירות על העסקים שלהם. קרן העושר הכי גדולה בעולם הפסיקה לעבוד עם המערכת הבנקאית בישראל כבר באוגוסט. מה שעינת גז אמרה זה בדיוק זה: החלטה עסקית כואבת, אבל הכרחית. הם לא רוצים להיות אלה שתקועים עם הכסף בישראל כשיהיו סנקציות על המערכת הבנקאית או כשדירוג האשראי של המדינה ירד. הם לא רוצים להיות תקועים עם הכסף בישראל כשמעמד בתי המשפט יורד וזה מסכן להם את הכסף (כמו שאמר לי פעם לקוח, משקיע כבד: אתה לא משקיע במדינה שבה בית המשפט עשוי שלא לשמור עליך מהמדינה). פשוט.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2023 5:20 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
גדי טאוב הוא אשפה אינטלקטואלית. ההעסקה שלו מלכתחילה היא בדיוק כל מה שימנים יוצאים נגדו. לתת במה לאדם רק בגלל שדעותיו מתאימות לאיזה רובריקה שצריך למלא ולא כי יש להן ערך אינטלקטואלי כלשהו.

ויצוין ש"הארץ" עושים את זה עם כמה כותבים אחרים, יש אחד ישראל כהן שהוא ביביסט חרדי שכותב שילוב מהמם של שטויות ושנאה, ואיכשהו מקבל את הבמה. ישראל הראל, מותיקי המתנחלים, הוא גם מותיקי הכותבים בעיתון.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2023 7:48 pm 
Junior

Yuval כתב:

ועדיין, בלי קשר לביקורת כזו או אחרת על רמתו האינטלקטואלית של טאוב, הבחור כותב שם תור קבוע כבר שנים, והתזמון שבו הופסקה העסקתו וכן הנימוקים שהביאו בעיתון הארץ (משהו בנוסח דמוקרטיה מתגוננת, ושאין מקום להשמיע דעות כאלו בעת הזו) הוא פשוט מביך, בעיקר כשמדובר בעיתון שמתהדר בערכים כמו חופש הביטוי וריבוי הדעות שהוא מאפשר אצלו. אם באמת הבעיה עם טאוב הייתה רמתו המקצועית הנמוכה, יכלו להפסיק לפרסם את מאמריו לפני שנים.

השמאל הישראלי מוכיח בפעם המי יודע כמה שמבחינתו דמוקרטיה וחופש ביטוי אלו בסה"כ סיסמאות חלולות וריקות מתוכן. ראוי לציין שלפני כמה זמן ציינתי כאן בפורום שבמובן הזה אני דווקא מעריך אדם כמו גדעון לוי האולטרה קיצוני, מאחר שהוא לפחות אדם שפיו וליבו שווים. אני מעריך זאת. מעדיף 1000 גדעון לוי על זהבה גלאון או תמר זנדברג אחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2023 7:56 pm 
Junior

שר הדתות מיכאל מלכיאלי וחבר הכנסת אוריאל בוסו הגישו הצעת חוק חדשה במסגרתה הם קוראים לעונש מאסר של חצי שנה לאלו המגיעים בלבוש לא צנוע לכותל או לחילופין לתשלום קנס של 10 אלף שקלים, וזו רק ההתחלה.

2 דברים - א. היות וברור שזה לא יעבור, אם מישהו מאיתנו היה עובד במגזר הפרטי והיה מבזבז זמן בעבודה על דברים כאלה וכמו שרצו להטביע חותם על השטרות בנוגע להשם, היו שולחים אותו מזמן הביתה.
ב. כמה לא חכמים אפשר להיות? אתם רואים שהכל חם, למה עוד יותר להבעיר את השטח עם דברים שגם כך לא יקרו וגם לא מאוד מקדמים את הציבור שלכם? כמה סתומים טורבו אפשר להיות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2023 8:30 pm 
Senior

מה לא דמוקרטי או פוגע בחופש הביטוי בלהפסיק להזמין טורים פעמיים בחודש מגדי טאוב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2023 8:39 pm 
Junior

Yuval כתב:
מה לא דמוקרטי או פוגע בחופש הביטוי בלהפסיק להזמין טורים פעמיים בחודש מגדי טאוב?

אתה לא מזהה פגיעה בחופש הביטוי ובפלורליזם בכך שגוף תקשורת משתיק דעות שונות של אנשים שכתבו אצלו במשך שנים, כי הם מביעים תמיכה (מנומקת) ברפורמה של הממשלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2023 8:47 pm 
Hall of Famer

בפלורליזם כן, בחופש הביטוי פחות. זה לא כאילו שאין עיתונים או מדיומים אחרים.
ואני כן מבין את הארץ - הם עושים את כל מה שהם יכולים בשביל להיאבק במה שהם רואים כסכנה. כל עוד לא היתה ממשלת ימין על מלא, לא היתה כזאת סכנה ולכן הם נתנו דרור לפלורליזם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2023 9:01 pm 
Hall of Famer

"גוף תקשורת משתיק". נו.

גוף תקשורת פרטי, מפסיק להזמין טקסטים מאדם שבכל התבטאויותיו ומעשיו פוגע בערכי הליבה אותם הוא מבקש לקדם.

זה אותו הגיון של כפייה דתית, אגב. "אנחנו נדיר נשים וחילונים, אבל החילונים חייבים לקבל אותנו כמו שאנחנו ואם לא, זו אנטישמיות".

פאק אוף גדי טאוב, במילים עדינות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2023 9:13 pm 
Junior

נורטון כתב:
בפלורליזם כן, בחופש הביטוי פחות. זה לא כאילו שאין עיתונים או מדיומים אחרים.
ואני כן מבין את הארץ - הם עושים את כל מה שהם יכולים בשביל להיאבק במה שהם רואים כסכנה. כל עוד לא היתה ממשלת ימין על מלא, לא היתה כזאת סכנה ולכן הם נתנו דרור לפלורליזם.

בטח שיש פגיעה בחופש הביטוי. אתה סותם לבנאדם את הפה מלכתוב את דעותיו אצלך, לאחר שנים שעשה זאת, רק בגלל שהוא תומך ברפורמה שאתה מתנגד אליה. נחמד לראות בכך "פעולה לגיטימית במסגרת המאבק לפגיעה בדמוקרטיה", ואין ספק שזו זכותם. אבל זה סתם מצחין מצביעות כשאתה עיתון שמתהדר בריבוי דעות ובחופש להביע עמדות שחלקן מכעיסות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2023 9:23 pm 
Hall of Famer

כל שקל שאי-פעם שולם לגדי טאוב מצד "הארץ", גם היה לדעתי גמילות חסדים גרידא כי אני חושב שהרייטינג שלו היה אפסי. הוא כותב גרוע, שטוח, מלא שקרים וחורים. צפוי, משעמם וחסר משמעות. אם הם כבר עשו את הטעות מלכתחילה ונתנו לו לכתוב משהו, זה היה צריך להיפסק מזמן ולו מסיבות עסקיות גרידא. הוא לא שווה 50 שקל.

נזכיר שוב שכבר שנים ארוכות יש ב"הארץ" טור קבוע של ישראל הראל, שזה בערך כמו שרא'אד סלאח' יקבל טור קבוע ב"מקור ראשון".

אבל סבבה, הסמולנים צבועים כי הם לא רוצים יותר את גדי. ואלה היו 90% יותר הודעות, בנדיבות, ממה שגדי טאוב שווה בדיון.

עכשיו אפשר לחזור לנושאים קצת יותר חשובים, כמו הפיכה משטרית דה-פקטו, מעמדה הבינ"ל של ישראל, הדתה, בריחת כסף מישראל וחשש מהותי להידרדרות קשה של הכלכלה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2023 9:40 pm 
Hall of Famer

ובתוך פוליטיקת הזהויות הריקנית, טקסט נוקב של אבי חימי מתוך ראיון ל"הארץ":

"אני מאמין בכל לבי שבית המשפט העליון הוא המגדלור של הדמוקרטיה, זה המבצר של זכויות האדם. כשתלמידות מזרחיות לא יכלו ללמוד בבתי ספר חרדיים של אשכנזים, מי פתר את הבעיה? ש"ס פתרה את הבעיה? ביבי פתר את הבעיה? לא ולא, בית המשפט העליון פתר את הבעיה. אני נשוי לאשה פמיניסטית ומגדל שתי ילדות פמיניסטיות...זו החברה שאנחנו רוצים לחיות בה, לא חברה שבה נשים ייאלצו לשבת בירכתי האוטובוס...כשאני בוחן כל אחד מ-22 החוקים שבית המשפט העליון שלנו פסל, עליו גאוותי. אני גאה לחיות בארץ הזאת בזכות אותם חוקים שבוטלו".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2023 11:10 pm 
Hall of Famer

יש רשימה של ה 22 איפשהו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 26, 2023 11:39 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כן.
https://www.idi.org.il/articles/22273

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2023 4:13 pm 
Freshman

זה כן אני, אם אתה לא יודע מה זה חופש ביטוי, זאת לא בושה לשאול. אין שאלות טיפשיות וכו׳.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2023 4:27 pm 
Hall of Famer

טריוויה לשבת: מי עתר ב2006 לבג"צ כנגד ראש ממשלה מכהן על פי עילת הסבירות, אותה כינה "נכס צאן ברזל בשיטת המשטר בישראל"?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2023 4:31 pm 
Hall of Famer

בינתיים ביום אחד שני סטארטאפים ישראלים נמכרו לחברות אמריקאיות גדולות ב-100 מיליון דולר כל אחד.
כסף בסוף ילך לאיפה שהוא יכול לעשות עוד כסף. זה הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2023 6:12 pm 
Hall of Famer

לא ראיתי מי נמכר למי, אבל אם חברות ישראליות נמכרו לחברות אמריקאיות, מה זה בדיוק מוכיח?

זה גם לא מתייחס לשום טענה מהותית שהעליתי קודם. חברות עסקיות לא אוהבות זעזועים פוליטיים, החלשת בית משפט ופוליטיקאים לא אחראים כממונים על הרגולציה ועל הפיננסים. העובדות בשטח הן ברורות, מקרן העושר הנורווגית, דרך החברות שהוציאו לאחרונה כסף ועד האזהרות לכל רוחב מגזר הפיננסים בארץ.

אין שום משמעות לאמירות שלך. העובדות הן שהכלכלה הישראלית בסיכון משמעותי, ואם נתניהו ושלוחיו ימשיכו ככה, התוצאות עוד יהיו גרועות בהרבה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2023 8:09 pm 
Junior

רואה שחורות כתב:
זה כן אני, אם אתה לא יודע מה זה חופש ביטוי, זאת לא בושה לשאול. אין שאלות טיפשיות וכו׳.

ומי ייתן לי את התשובה, אתה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2023 10:35 pm 
Hall of Famer

תודה ביבי ובן גביר , על החודש הכי מדמם שהיה לנו פה בתקופה האחרונה.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 27, 2023 11:38 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
לא ראיתי מי נמכר למי, אבל אם חברות ישראליות נמכרו לחברות אמריקאיות, מה זה בדיוק מוכיח?

זה גם לא מתייחס לשום טענה מהותית שהעליתי קודם. חברות עסקיות לא אוהבות זעזועים פוליטיים, החלשת בית משפט ופוליטיקאים לא אחראים כממונים על הרגולציה ועל הפיננסים. העובדות בשטח הן ברורות, מקרן העושר הנורווגית, דרך החברות שהוציאו לאחרונה כסף ועד האזהרות לכל רוחב מגזר הפיננסים בארץ.

אין שום משמעות לאמירות שלך. העובדות הן שהכלכלה הישראלית בסיכון משמעותי, ואם נתניהו ושלוחיו ימשיכו ככה, התוצאות עוד יהיו גרועות בהרבה.

קודם כל לשם האינפורמציה - דל (חברת המחשבים) קנתה את קלאודיפיי, WebAI קנתה סטארטאפ אחר שאני לא זוכר כרגע את שמו.
מה זה מוכיח? הוא מוכיח אותו דבר כמו סיפור היציאה של פפאיה או איך שקוראים לה. שני הסיפורים הם אנקדוטות. אני מהמר שנראה בתקופה הקרובה עוד אנקדוטות לכאן ולכאן, אבל יותר בכוון של כסף שנכנס, כי חברות אמנם לא אוהבות זעזועים ובתי משפט מוחלשים - אבל הן עדיין משקיעות איפה שהן יכולות לקבל יתרון יחסי וערך מוסף. חברות עסקיות משקיעות השקעות עתק במקומות הרבה יותר גרועים מישראל אפילו אחרי הרפורמה, דיקטטורות של ממש או דיקטטורות הלכה למעשה עם מערכת משפט מיקימאוסית לחלוטין, כי הן עושות שם כסף בגלל היתרון היחסי שיש לאותה מדינה - באחת זה משאבי טבע, בשנייה זה עבודה זולה, ובישראל זה יוזמה וחדשנות. וכל עוד זה יימשך, אני חושב שכסף ימשיך להיכנס כי ההשקעה מצדיקה את עצמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2023 1:16 am 
Freshman

זה כן אני כתב:
רואה שחורות כתב:

ומי ייתן לי את התשובה, אתה?

אם תשאל, אני מוכן.
אבל בוא נקפיד על ניסוחים קודם לכן, כדי שלא אשחית מילים לריק.
האם אתה חושב שיש פגיעה בחופש הביטוי של גדי טאוב עקב פיטוריו מהארץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2023 9:09 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
Hacohen כתב:

קודם כל לשם האינפורמציה - דל (חברת המחשבים) קנתה את קלאודיפיי, WebAI קנתה סטארטאפ אחר שאני לא זוכר כרגע את שמו.
מה זה מוכיח? הוא מוכיח אותו דבר כמו סיפור היציאה של פפאיה או איך שקוראים לה. שני הסיפורים הם אנקדוטות. אני מהמר שנראה בתקופה הקרובה עוד אנקדוטות לכאן ולכאן, אבל יותר בכוון של כסף שנכנס, כי חברות אמנם לא אוהבות זעזועים ובתי משפט מוחלשים - אבל הן עדיין משקיעות איפה שהן יכולות לקבל יתרון יחסי וערך מוסף. חברות עסקיות משקיעות השקעות עתק במקומות הרבה יותר גרועים מישראל אפילו אחרי הרפורמה, דיקטטורות של ממש או דיקטטורות הלכה למעשה עם מערכת משפט מיקימאוסית לחלוטין, כי הן עושות שם כסף בגלל היתרון היחסי שיש לאותה מדינה - באחת זה משאבי טבע, בשנייה זה עבודה זולה, ובישראל זה יוזמה וחדשנות. וכל עוד זה יימשך, אני חושב שכסף ימשיך להיכנס כי ההשקעה מצדיקה את עצמה.

סטארטאפ ישראלי שנמכר לחברה זרה הוא לא דוגמה ל"כסף שנכנס" במובנים של השקעה. אם הכסף הזה ישמש לפיתוח בישראל, להגדלת פעילות, לגיוס עובדים וכו'-אז זה כסף שנכנס במונחי השקעה. אם רק קנו אותם כדי למזג פעילות, זה לא רלוונטי למה שדיברנו. אם יש לחברות ישראליות טכנולוגיות שחברות זרות רוצות, הן יקנו. זה לא קשור בכלל לנושא המהותי שדיברנו עליו, וזה לא "אנקדוטה לכאן ואנקדוטה לכאן".

נתתי את כל הנימוקים והדוגמאות למצב המציאותי שישראל נמצאת בו. יש מאות כלכלנים בכירים שהוציאו קריאה פומבית בדיוק על זה. מנגד ראי חושב שהכל כרגיל. טוב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2023 11:58 am 
Hall of Famer

עקב תחום עיסוקך אני כנראה לא צריך לספר לך מה שעכשיו אספר, אבל אעשה את זה בכל זאת.
לפחות בכל מקרי מכירת הסטארטאפים שאני מכיר, שהם לא מעט, כולל שניים שהייתי מעורב בהם ועוד אחד שהיה אצל מתחרה שלנו שעובדים בו קולגות-לשעבר שלי, קניית סטארטאפ מלווה, במינימום, ב-retention אגרסיבי של המנהלים והעובדים לתקופה של מספר שנים - המקובל הוא ארבע שנים. מרכז הפיתוח, כלומר החברה הישנה, נשארים בארץ; העובדים והמנהלים מקבלים תמריצים כספיים גדולים כדי להישאר לתקופת ה-retention, כי אצלם הידע והנסיון והתהליכים שנמצאים באמצע שיכולים להמשיך מהנקודה בה הופסקו בלי הפרעה - שהם היתרונות היחסיים שבגללם החברה משכה את הקונים שהשקיעו בה מלכתחילה. בדרך כלל צוותי הפיתוח גם גדלים, כי שוב, החברה הקונה קנתה את הידע והרעיונות והיא רוצה לממש אותם. כך שבמובן הזה כמעט כל אקזיט הוא השקעה לפחות לטווח הזה.
מה קורה אחרי זה? אלוהים גדול. יש כאלה שבהן הסניף המקומי נסגר והפעילות ממוזגת ויש כאלה שלא, היו מקרים כאלה וכאלה לפני הממשלה הנוכחית ויהיו גם עכשיו לדעתי. אלה שהייתי מעורב בהן ממשיכות בפעילות בישראל 7 ו-9 שנים אחרי הקנייה, למרות ששתיהן החליפו ידיים מאז הקניה המקורית, באחת מהן אני עדיין עובד; זו של המתחרים, אגב, היא קנייה טרייה יחסית בסכום של 300 מיליון דולר בערך, שקרתה אחרי הבחירות כשהיה ברור מי הממשלה שהולכת לקום ומה תוכניותיה - אם אנחנו כבר מדברים על זה. כמובן, החברה נשארה בישראל כמרכז פיתוח של החברה הקונה (חברה אמריקאית גדולה שאין לי ספק שכל הקוראים פה שמעו את שמה), העובדים והמנהלים קיבלו תוכניות retention גדולות לארבע שנים, כך שההשקעה היא השקעה לפחות לטווח הקצר-בינוני. אחרי זה? נראה.

שוב אני חוזר לדוגמה של רוסיה. המלחמה באוקראינה חשפה אותנו, פשוטי העם, לשני דברים, שאני מניח שהיו ידועים למשקיעים הרבה לפנינו: היקף ההשקעות המערביות ברוסיה היה עצום, הוא נחשף בזעיר אנפין כשהסנקציות הוכרזו, וממש לא היה רק בתחומי האנרגיה; ורוסיה היא מדינה סופר מושחתת, בוודאי הכי מושחתת לפחות בחצי הכדור הצפוני, והיא מדינה דיקטטורית הלכה למעשה עם מערכת משפט שהיא לגמרי זרוע של הקרמלין. את שני הדברים האלה אולי ידענו כולנו באחורי המוח שלנו, אבל נראה לי שלא כולנו ראו עד כמה, עד המלחמה הזו ומה שבא בעקבותיה.
מה אתה חושב יקרה שם אם וכאשר המלחמה תיגמר והסנקציות יוסרו?
כן, רוסיה היא מדינה גדולה עם יתרונות יחסיים בדמות של משאבי טבע עצומים; אבל זה העניין, כסף ילך לאיפה שיש יתרונות יחסיים שאפשר לעשות מהם עוד כסף. בישראל היתרון היחסי הוא היוזמה והחדשנות, ולכן לדעתי כמו שברוסיה המשקיעים המערביים יחזרו לנפט ולגז אחרי שתיגמר הסאגה הנוכחית - אותו דבר יקרה בישראל, כל עוד היתרון היחסי הזה שלה יישמר והמצב המאקרו כלכלי יישאר טוב.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ש' ינואר 28, 2023 12:04 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 28, 2023 12:04 pm 
Hall of Famer

לא היתה לי לרגע מחלוקת עם האמירה של יובל, שאתה מהדהד במילותיך "כסף ילך לאן שכסף", על "הקפיטל שלא אכפת לו ממוסר". זה נכון.

עם זאת גם נכון שחברות עסקיות מאד לא אוהבות ממשלות שמחלישות את בית המשפט, מכניסות את המדינה לסחרור פוליטי ומסכנות דירוגי אשראי. זו הסיבה שמאות כלכלנים בכירים פרסמו מה שפרסמו.

זכותך להיות רגוע ולחשוב שחוץ ממך כולם היסטריים. מה שאתה לא יכול, זה לבטל את העובדות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 116  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Janiv ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: