shmueliki כתב:
אני לחלוטין מבין שמבחינת "אוהדי ירושלים כהכללה" הזיכרונות מבריימו הם נהדרים, אבל אני באמת חושב שהיום הוא כבר "שחקן אחר"...
זה ניכר כבר במספרים בינוניים ומטה שלו בטורקיה (ועוד לאחר פתיחת עונה סבירה מאוד, וירידה חדה בהמשך), ואנחנו יכולים לראות בעיניים בתקופה במכבי (בה הוא מתחרה על דקות עם ג'ייק כהן, מצ'-אפ שהיה סביר לחשוב לכאורה שהוא נוח מבחינתו, אבל מסתבר שלא כל כך), וגם במספרים המשותפים שלו בשני המפעלים:
0/8 מהשלוש.
16/28 לשתי נקודות - שזה סבבה, מתחלקים באופן מוזר 9/11 ביורוליג, אבל רק 7/17 בליגה הישראלית.
16/25 מהקו (64%) - ממשיך במגמה של הירידה מטורקיה לעומת עונות קודמות.
אז נכון שלהשתלב במכבי זה לא קל כ"רוקי ביורוליג" (או בכלל בקבוצה בסדר גודל הזה), אבל היה ניתן לצפות להרבה יותר לכל הפחות ברמת הליגה הישראלית, שם הוא כבר שיחק 6 משחקים ולא בדיוק מרשים.
אז שאלה די רלוונטית (או לחילופין היפותטית...) - האם הוא נניח "אמור להיחשב" כמועמד ראוי להפועל ירושלים בעונה הבאה?
לטעמי גם אם כן, רק כזר משלים לחלוטין (ולא כמעמדו בעונות קודמות).
אחרי מה שהנקינס הראה השנה, הוא בהחלט שווה לירושלים את הסכומים הללו. כרפרנס אפשר לראות את הזרים הגבוהים שמכבי מביאה מדי עונה בסדר גודל כספי כפול - מרטין, פוייתרס, ניבו, ריינולדס וכו'. מציאות גדולות הם לא, ובהחלט אפשר להתווכח לטעמי האם הנקינס בכלל נופל מהם...
וניואנס לגבי דז'קיץ' (לגביו אני די מוטה עושה רושם...):
אני חושב שההתייחסות שלו למשחק מול מכבי מאוד "בוגרת" וראויה למאמן. אולי לקח סיכון כלשהו לחטוף תבוסה קשה (שעובדתית לא התרחשה - גם בגלל ההרגלים הטובים של הקבוצה כמכלול וכו'), אבל זה לטובת באמת להיערך בצורה טובה למשחק החשוב. לא יודע כמה מאמנים ישראלים שיותר חוששים למקומם וכו' - היו הולכים על צעדים יחסית קיצוניים כאלה בבחירת הזרים המתלבשים וחלוקת הדקות תוך כדי המשחק.
אני פשוט מאוהב בבריימו ומאד רוצה שיסיים פה את הקריירה וישאר אחרי זה חלק מהמערכת. הוא נשאר איתנו ברגעים קשים (שומר חומות, קורונה), הציל לנו את העונה שעברה והוא בדיוק שילוב התכונות שאני רוצה במועדון שלי.
עם כל זה, אני מבין שלשחקן בן 33-34 מגיע הרגע שהיכולת נופלת ולא צריך להתפלא אם זה קורה לו עכשיו. עדיין הייתי מאד שמח לראות אותו אצלנו אבל מן הסתם זה לא אומר שלא צריך להביא עוד שחקנים בעמדה, לתת לו מעמד כמו של הנקינס וכו'. לכן ציינתי אותו קודם על התפקיד (והמעמד) של מייריס..