Yuval כתב:
Hacohen כתב:
Yuval כתב:
Hacohen כתב:
אני יודע היטב מה זה בורות, ואני לא טוען שאתה שקרן. אני טוען שאתה חושב שאתה מבין טיעונים שאתם לא מבין אותם.
אתה זה שהכריז "אינדיאנה ניצחה את סקרמנטו בטרייד". שאלתי אותך למה. כתבת למה. הסברתי למה המתודה שגויה, הפרמטר שגוי ובאופן לא מפתיע התוצאה שגויה.
אני מחכה למיילים מותק.
הטענה שלך אבל היא לא רק שאני טעיתי, אלא שאין שום אדם בעולם שיכול לשפוט טרייד (זו המתודה לטענתך, כן?). אז למה כל הקשקוש על אוהדי כורסא? מה זה רלוונטי לדיון?
הטענות הן ממש פשוטות, תפסיק לנסות לשחק לעצמך ותנסה להתמקד:
1) בטרייד עם ערכים מיידיים למימוש, נניח הליברטון-סבוניס, אין אפשרות לקבוע שקבוצה מסוימת הרוויחה או הפסידה במועד הטרייד עד למימוש תוצאות הטרייד על פרק הזמן שבו הקבוצה מתכוונת להשתמש בשחקנים. נניח כאן לאורך החוזה שלהם. ברור שככל שהשחקנים הם תיאורטית ברמה הפוכה לגמרי, נגיד לברון עובר על נורטון, הטענה הזאת פחות חזקה ועוברת למישור תאורטי. במונחים מעשיים,
כל טרייד נעשה מכיוון שקבוצה אחת חושבת שהיא מוסרת ערך פחות טוב ומקבלת ערך יותר טוב. האם זה נכון? נראה במימוש.
2) בטרייד על אופציות (בחירות דראפט), אין שום דרך לשפוט את ערך העסקה עד מימוש האופציה.
את שתי הטענות האלה תבדוק מול כל פרופסור בעולם, אבל תנסה למצוא את זה שבכל זאת מבין גם כלכלה וגם מה זה טרייד, שיהיה ברמה שלך לפחות
קודם כל בשני המקרים כתבת שאין דרך לשפוט את ערך העסקה בזמן הביצוע שלה.
אתה מטומטם.
דבר שני, הטענה הראשונה שלך מטומטמת באופן ספציפי. אתה טוען שאי אפשר לשפוט את זה מאחר ושתי הקבוצות חושבות שהן מוסרות ערך פחות טוב ומקבלת ערך יותר טוב.
למה זה מוכיח שאי אפשר לשפוט את זה, יא מטומטם?
בשביל שזה יוכיח את זה אתה חייב להוכיח שרמת הג'י אמים בNBA כל כך דומים אחד לשני שעצם ההחלטה ששני הצדדים חושבים שהם מרוויחים מוכיחה שאי אפשר לשפוט. איך עשית את זה בדיוק? מה בדיוק אתה חושב שהטענה הזו אומרת?
.
כל מה שאתה מנסה להגיד, וכולנו הבנו וניסינו להסביר לך מהתחלה למה זה לא מעניין, זה שאי אפשר לומר בוודאות מי "ינצח" בטרייד. ואוו. מאוד מרשים. אין ספק שאם יהיה טרייד של יאניס על יודניס האסלם ומחר יאניס ימות בתאונת דרכים, זה לא יתרום הרבה למיאמי. אתה גאון תעשה לי מיסים.
אי אפשר לשפוט את זה כל עוד הערך לא התממש. פשוט. אתה מנסה לומר שלנכס יש לדעתך פוטנציאל מסוים, ולנכס השני פוטנציאל אחר, ולכן מי שמסרה לדעתך את הפוטנציאל הגבוה יותר הפסידה וזו שקיבלה את הפוטנציאל הגבוה יותר הרוויחה.
ואני אומר:
1. יכול מאד להיות שאתה טועה בהערכת הפוטנציאל (מה שלמשל קרה לך במקרה הזה).
2. גם אם הערכת הפוטנציאל שלך טובה, התוצאה יכולה להיות גרועה, וככל שלערך שמסרת יש ערך גבוה יותר והתוצאה גרועה יותר, להחלטה הרעה הזאת תהיה השפעה גדולה עליך-גם אם היא החלטה אחת בודדה.
מבחינה מתודית, עד מימוש הערך אתה לא יכול לשפוט אם הרווחת או הפסדת. זה מאד פשוט. נניח שנקניקיות זה טרנד לוהט עכשיו ופתחת דוכן נקניקיות במיקום שאמור להיות מדהים. האם אתה יכול לקבוע שהרווחת עד שמכרת את הנקניקיה הראשונה? לא, מתודית אתה לא יכול. מתי תוכל? כשתתחיל להפעיל את העסק. מתי תשפוט אם הרווחת או הפסדת? כשתסיים להפעיל את העסק. כלומר במקרה של טרייד בדיד, נניח הליברטון-סבוניס, אתה עשית הערכת פוטנציאל לדעתך (וטעית), אבל הטעות המתודית שלך היא שקבעת רווח או הפסד לפני שהעסק התחיל. כי כשהוא התחיל גילינו שסבוניס זו הצלחה גדולה בסקרמנטו ואינדיאנה בינתיים לא. אין ספק בינתיים שסקרמנטו ניצחה את הטרייד. כשיסתיים פרק הזמן של החוזים של השניים בקבוצות, תוכל לדבר סופית על ערך הטרייד הזה.
קח את זה לאיזה פרופסור שאתה רוצה.