Yuval כתב:
Hacohen כתב:
בבקשה אני עוד כאן. מרותק למופע הפסיכופתיה, מודה. רציתי ללכת וקשה לי. תסביר לי למה 1 הוא לא שגיאה מתודית בטרייד רציונלי.
רק ננסח טוב את הטענה שיהיה ברור:
אני מבין היטב שאתה חושב שהפוטנציאל של הליברטון גבוה משל סבוניס, ולכן מבחינתך זו היתה החלטה נכונה בהגדרה לקחת את הליברטון על סבוניס. היית בטוח שאינדיאנה קיבלה את השחקן הטוב יותר, או לפחות בעל הפוטנציאל הגבוה יותר.
רק שאני אומר שלא היתה לך אפשרות לקבוע את זה. קודם כל כי באמת אין לך (זה שיש לך דעה סובייקטיבית למי יש פוטנציאל גבוה יותר, לא אומר שזה נכון), ואני מדבר על יובל מדבר על הטרייד סבוניס-הליברטון. ליובל לא היתה אפשרות לקבוע את מה שהוא קבע על סבוניס-הליברטון. אבל מעבר לזה, בטרייד רציונלי שבו שחקנים מועברים על בסיס סחר חליפין רציונלי, הערך יכול להקבע רק לאחר ההפעלה. אתה יכול לקבוע רווח רק אחרי שיש תוצאות אחרי פרק זמן t. זה הטיעון.
לך על זה.
בשמחה.
אני לא רלוונטי לדיון כן - אני לא מבין כלום בכדורסל. אתה טוען שאי אפשר לשפוט את הטרייד הזה.
ואני אומר נניח שיש אדם בעולם שיותר טוב לאורך תקופת זמן ארוכה בלשפוט את הפוטנציאל של שחקנים (נניח דני איינג').
ודני איינג' עושה טרייד שבו הוא מקבל את הליברטון עבור סבוניס.
ואנחנו יודעים שלאורך 5000 הטריידים האחרונים שנעשו, הקבוצה שקיבלה שחקן עם 50 אחוז מהשדה, 40 אחוז לשלוש, 90 אחוז מהקו ויחס איבודים הכי טוב בליגה על חוזה רוקי הצליחה יותר מהקבוצה שנתנה אותו.
מדוע אדם אחר, שאינו אני אלא מישהו ממש מגניב שיש לו איזה 4 משרדי ניהול חשבונות, לא יכול לקחת את כל הפרמטרים האלו ולקבוע שהטרייד יותר טוב לאינדיאנה?
האמת שאתה כן רלוונטי, כי בין אם אתה מבין משהו בכדורסל ובין אם לא (אגב, אם נרד מההעלבות הכפייתיות, ברור שאתה מבין כדורסל ברמה טובה ביחס לאוהד כורסה, ושגם יש לך ידע רחב יחסית על הליגה ובסטטיסטיקה), אתה זה שטען טענה של רווח או הפסד. אתה טענת שהיה כאן רווח. יובל טען רווח מיידי בעסקת הליברטון-סבוניס.
נדב אמר ליובל: אין רווח מיידי, אתה לא יכול להגיד את זה. אתה אולי רוצה להגיד שלדעתך סקרמנטו ויתרה על הפוטנציאל הגבוה כאן ואינדיאנה קיבלה אותו, אבל אתה לא יכול להכריז רווח במועד עשיית העסקה. למה?
כי אנחנו לא יודעים איך הליברטון יתפקד בפועל באינדיאנה, ואיך סבוניס יתפקד בסקרמנטו. זה דרך אגב מה שקרה במציאות. סבוניס מוביל את סקרמנטו להצלחה, והליברטון לא מוביל את אינדיאנה להצלחה. כלומר בנקודת הזמן הנוכחית, מי שהרוויחה בעסקה היא דווקא סקרמנטו.
האם הייתי יכול לטעון במועד העסקה שסקרמנטו ניצחה? גם לא. אפילו שזה מה שקורה בפועל. מסיבה מאד פשוטה ומובנת בניהול כדורסל: פוטנציאל או כשרון או יכולת בקבוצה מסוימת (שבאמת לנו כאוהדי כורסה יש לנו יכולת מאד נמוכה להעריך, גם אם אנחנו ב"רמת אוהדים" טובה), לא מבטיחה הצלחה בקבוצה אחרת. יש רק הערכות. וההערכה יכולה להצליח או להכשל.
מה יש לדני איינג' (טופ מנהל בעולם המקצועי של הכדורסל, לא היה מעורב בטרייד הזה) שלנו אין? הרבה דברים. ידע, נסיון, ניתוח אנליטי של מידע, אנשים שעוזרים לו לקבל את ההחלטות. האם הוא בעמדת יתרון עלינו כמקבל החלטות בליגה? ברור. האם דני איינג' עצמו יכול לטעון על כל טרייד שהוא עשה, שהוא "ניצח"? ברור שלא. האם דני איינג' "ניצח" בטרייד מרקאנן, למשל?
אז השאלה המתודית היא: האם אני יכול לקבוע ש"הרווחתי" לפני שהפעלתי, או סוג של מימשתי. קניתי מניה בשער מסוים. אם אני שחקן רציונלי, קניתי את המניה בשער הזה כי חשבתי שבזמן t שאני מתכוון להחזיק אותה, ארוויח על התמורה שנתתי שזה כסף.
זה טרייד.
האם הרווחתי כשקניתי את המניה? לפני שמכרתי אותה? לפני שעבר זמן t? תקדיש רגע לחשוב על זה