סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 2:01 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 213 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא

מי לוקחת
ירושלים ב-2 13%  13%  [ 3 ]
ירושלים ב-3 26%  26%  [ 6 ]
תל אביב ב-3 22%  22%  [ 5 ]
תל אביב ב-2 39%  39%  [ 9 ]
סך הכל הצבעות : 23
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' יוני 01, 2023 11:38 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
95 נ'ק הפרש! זה ההפרש המצטבר ב3 משחקי הפלייאוף האחרונים של הפועל ת''א שללא ספק כרגע נראית כקבוצה בכושר הכי טוב בליגה .הכל עניין של מנטליות ורצון והשחקנים מאוסישקין מחליטים לשחק בהגנה אז הם יודעים לעשות את זה לא פחות טוב מירושלים רק שלהבדיל לת'א יש יותר כלים התקפיים ועדיין לא הייתי ממהר להספיד את החברה מהבירה :mrgreen:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 01, 2023 12:40 pm 
Sophomore

אני לא אומר שלת"א אין יותר כשרון, אבל לא כזה של 30 הפרש. מייריס היה זוועתי. בחיים לא ראיתי אותו כל כך חלש הגנתית. מעניין מה עובר עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 01, 2023 1:08 pm 
מנהל פורום

בגלל ההפסד המזעזע הזה, לא שמים לב אבל מייריס שיחק כאילו היה מסומם
היו שני פוזשנים חריגים בכל קנה מידה שגרמו לי לחשוב שהוא לא עלה תקין למשחק
אחד: הוא עושה בוקס אאוט כשהוא מתמודד על ריבאונד התקפה, שבריר שניה לפני הריבאונד נופל לו ליד ונגמר בסל קל, הוא פשוט מוותר ורץ להגנה
כאילו נזכר שדז'יקץ' אמר לא ללכת על ריבאונד התקפה או משהו כזה
שני: לקראת סוף המשחק, הוא על המגרש עם עוד 4 ישראלים, מחפש למי למסור, מיישר מבט לצד השני של ההתקפה, רואה שאין למי למסור, מוודא שוב במבט שאין למי למסור ואז מוסר לאיין, פשוט ככה, מוסר לאיין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 01, 2023 2:26 pm 
Junior

הנווט כתב:
מבחינתי הסיפור כמו שחשבתי כל העונה הוא פשוט כשם שכדורסל הוא משחק פשוט.
הגנה זה אחלה, בסיס טוב לבנות עליו וזהות שאפשר להתבסס עליה לאורך זמן, נכון.
זה לא גורע מהעיניין שבסופו של עיניין צריך כישרון התקפי כדי לנצח והגנה טובה ככל שתהיה לא עובדת מול עליונות באספקט הזה.
היה להפועל אחלה ראן עם השיטה שלה אבל הגיע השלב שהמוגבלות ההתקפית לא רק בולטת- גם היריבות שמתכוננות אלינו מודעות אליה.
אז הצלחנו לשמור את ת״א על 16 נק׳ ברבע הראשון, מגניב, מנגד קלענו 8 וזה לא פעם ראשונה או שנייה שאנחנו קולעים חד סיפרתי ברבע ראשון של משחק מכריע.
יש מיצוי של עיניין השיטה, הגנה, האטת קצב משחק בשלב מסויים וכנראה שהגענו אליו, וזה לא מפתיע.
המובילים הם לא רוצחים התקפיים (חוץ מקארינגטון, למקטעים) וככ הרבה נגרים מסביבם…
הייתי שמח לשמור על הקור אבל חייבים למצוא כישרון שמתאים כעוגנים התקפיים לעונה הבאה, זה גם תכלס משעמם רצח לאהוד קבוצה כזו מבחיbת הנאה נטו מכדורסל.

אני מסכים בעיקרון - אבל זה לא פוגש את המציאות. זה אולי טקסט שמתאים לדצמבר, כשהקבוצה מביאה משהו חדש ואז עולה הטענה שהקבוצה עשתה אחלה ראן אבל הקבוצות האחרות ילמדו להתמודד. אבל אנחנו בחודש יוני, אחרי שהקבוצה הגיע לגמר גביע אירופה וניצחה 14 מ-18 משחקים בדרך (לשם השוואה בעונת היול"ב הקבוצה ניצחה 10 מ-17), זכתה בגביע המדינה, מחזיקה במאזן של 2 נצחונות מול הפסד מול כל אחת מהקבוצות האחרות שהגיעה לחצי גמר (עם מאזן של 9 מתוך 10 המשחקים האחרונים מול הקבוצות האלה) וגם עברה סדרת פלייאוף מול יריבה לא פשוטה. כלומר הראן הזה לא היה נקודתי, הוא למעשה כל העונה של ירושלים. לכל אורך העונה ירושלים ירושלים ניצחה בשיטה הזו, למרות שכדורסל זה משחק פשוט.
לדעתי יש פה בעיקר משהו מנטלי, מאז מלאגה ירושלים כבויה. יש בזה משהו הגיוני, הקבוצה למעשה צריכה להגיע ל-3 פיקים לאורך השנה (גביע, אירופה, פלייאוף) ולא הצליחה לעשות את המעבר לפיק השלישי. מאד יכול להיות שמה שקרה בספרד עם הטירוף של הקהל שם אותה בכזו פסגה שלא היה לה מספיק זמן להתאושש. היא גם הרגילה את עצמה להתחיל חלש את המשחקים, ב-2 המשחקים בספרד ו-3 מ-4 המשחקים מול הרצליה ירושלים פיגרה בתום הרבע הראשון, ולרוב זה הסתדר לה, אבל לא לעולם חוסן.
בנוסף להכל, ממול עומדת יריבה חזקה מאד, עם סגל רחב שכל העונה קרטעה קצת ויכול להיות שדווקא עכשיו הכל מתחבר. זה לא מאפשר לירושלים לזייף ועדיין להצליח להחליק את זה.
מפה קדימה זה הרבה עניין מנטלי. לדז'יקיץ' יש מעט מאד זמן לאזן מחדש את הקבוצה. אני לא בטוח שזה להוריד אותם לקרקע, אולי האתגר עכשיו הוא דווקא לגרד אותם בחזרה מהרצפה. מול הפועל ת"א תבוא עם דחיפה אדירה מהקהל, וירושלים תצטרך משהו מיוחד כדי לשמור את העונה בחיים. יכול להיות שזה כבר פשוט מאוחר מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 01, 2023 2:37 pm 
Sophomore

500 כרטיסים למשחק במוצ"ש, יצאו למכירה לקהל של ירושלים.
תוך 3 (!) דקות, כולם נמכרו. התנפלות כזו, אחרי כזו תבוסה, זה מדהים. שאפו גדול.
אחד הדברים המרכזיים שהקבוצה השיגה העונה ושום דבר לא יקח ממנה את זה, זה האהדה והאהבה של הקהל. ומערכתית זה אולי היעד הכי חשוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 01, 2023 3:38 pm 
Sophomore

טוב, אם המטרה היתה לחזור למנטליות האנדרדוג, נראה שהיא הושגה.

לא ראיתי שהזכירו יותר מדי, לא פה בכל אופן - במהלך המחצית הראשונה האוהדים המרגשים של הפ' ת"א זרקו את המקלות ששימשו אותם קודם לתפאורה, עשויים מין קרטון דחוס כזה, על היציע שמתחתיהם (שרוב האוהדים פונו ממנו מראש, אבל לא כולם עזבו). לא מסכן חיים, כן יכול לפגוע ולהכאיב ובעיקר מעורר בחילה. לא אידיוט אחד שזרק מצית, כן? יציע שלם, מכל הכיוונים, זורק עשרות רבות של מקלות על אוהדים של הקבוצה היריבה, אלה שקיבלו אותם בברכה וחלקו איתם שולחן עם בירה וסמבוסק לפני המשחק.

אופי של אנשים, אופי של מועדון. הרבה רגש, מעט תארים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 01, 2023 3:50 pm 
Sophomore

וכדי להיות פייר - נתנו הצגה גם על המגרש וגם ביציע. זה לא משנה את העובדה שיש שם גרעין גדול שמבחינתו אלימות היא אמצעי, והוא זה שמונע יציבות מהמועדון הזה, בכדורגל ובכדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 01, 2023 4:09 pm 
Senior

דניאל כתב:
הנווט כתב:
מבחינתי הסיפור כמו שחשבתי כל העונה הוא פשוט כשם שכדורסל הוא משחק פשוט.
הגנה זה אחלה, בסיס טוב לבנות עליו וזהות שאפשר להתבסס עליה לאורך זמן, נכון.
זה לא גורע מהעיניין שבסופו של עיניין צריך כישרון התקפי כדי לנצח והגנה טובה ככל שתהיה לא עובדת מול עליונות באספקט הזה.
היה להפועל אחלה ראן עם השיטה שלה אבל הגיע השלב שהמוגבלות ההתקפית לא רק בולטת- גם היריבות שמתכוננות אלינו מודעות אליה.
אז הצלחנו לשמור את ת״א על 16 נק׳ ברבע הראשון, מגניב, מנגד קלענו 8 וזה לא פעם ראשונה או שנייה שאנחנו קולעים חד סיפרתי ברבע ראשון של משחק מכריע.
יש מיצוי של עיניין השיטה, הגנה, האטת קצב משחק בשלב מסויים וכנראה שהגענו אליו, וזה לא מפתיע.
המובילים הם לא רוצחים התקפיים (חוץ מקארינגטון, למקטעים) וככ הרבה נגרים מסביבם…
הייתי שמח לשמור על הקור אבל חייבים למצוא כישרון שמתאים כעוגנים התקפיים לעונה הבאה, זה גם תכלס משעמם רצח לאהוד קבוצה כזו מבחיbת הנאה נטו מכדורסל.

אני מסכים בעיקרון - אבל זה לא פוגש את המציאות. זה אולי טקסט שמתאים לדצמבר, כשהקבוצה מביאה משהו חדש ואז עולה הטענה שהקבוצה עשתה אחלה ראן אבל הקבוצות האחרות ילמדו להתמודד. אבל אנחנו בחודש יוני, אחרי שהקבוצה הגיע לגמר גביע אירופה וניצחה 14 מ-18 משחקים בדרך (לשם השוואה בעונת היול"ב הקבוצה ניצחה 10 מ-17), זכתה בגביע המדינה, מחזיקה במאזן של 2 נצחונות מול הפסד מול כל אחת מהקבוצות האחרות שהגיעה לחצי גמר (עם מאזן של 9 מתוך 10 המשחקים האחרונים מול הקבוצות האלה) וגם עברה סדרת פלייאוף מול יריבה לא פשוטה. כלומר הראן הזה לא היה נקודתי, הוא למעשה כל העונה של ירושלים. לכל אורך העונה ירושלים ירושלים ניצחה בשיטה הזו, למרות שכדורסל זה משחק פשוט.
לדעתי יש פה בעיקר משהו מנטלי, מאז מלאגה ירושלים כבויה. יש בזה משהו הגיוני, הקבוצה למעשה צריכה להגיע ל-3 פיקים לאורך השנה (גביע, אירופה, פלייאוף) ולא הצליחה לעשות את המעבר לפיק השלישי. מאד יכול להיות שמה שקרה בספרד עם הטירוף של הקהל שם אותה בכזו פסגה שלא היה לה מספיק זמן להתאושש. היא גם הרגילה את עצמה להתחיל חלש את המשחקים, ב-2 המשחקים בספרד ו-3 מ-4 המשחקים מול הרצליה ירושלים פיגרה בתום הרבע הראשון, ולרוב זה הסתדר לה, אבל לא לעולם חוסן.
בנוסף להכל, ממול עומדת יריבה חזקה מאד, עם סגל רחב שכל העונה קרטעה קצת ויכול להיות שדווקא עכשיו הכל מתחבר. זה לא מאפשר לירושלים לזייף ועדיין להצליח להחליק את זה.
מפה קדימה זה הרבה עניין מנטלי. לדז'יקיץ' יש מעט מאד זמן לאזן מחדש את הקבוצה. אני לא בטוח שזה להוריד אותם לקרקע, אולי האתגר עכשיו הוא דווקא לגרד אותם בחזרה מהרצפה. מול הפועל ת"א תבוא עם דחיפה אדירה מהקהל, וירושלים תצטרך משהו מיוחד כדי לשמור את העונה בחיים. יכול להיות שזה כבר פשוט מאוחר מדי.

מסכים לגמרי עם ההודעה הזו, למעט האמירה שהפועל ת״א כל העונה קירטעה קצת - העונה שלהם אולי קצת חוסה בצל של העונה שלנו (כי הגענו רחוק יותר באירופה, וניצחנו אותם 3 פעמים ברצף לאורך העונה, כולל בגביע), אבל הפועל ת״א עשתה ממש ממש אחלה עונה ולא יכלה לצפות ליותר, לדעתי.

אבל הפועל ירושלים בהחלט נראית כמו קבוצה שטיפה איבדה את החשק לעונה, ובתור אוהד שחווה את אותו התהליך, אני יכול להבין אותה. אני מוצא את עצמי מתחיל באיחור כמעט כל משחק שאני רואה מהבית בשבועיים האחרונים, לפעמים כי קצת שכחתי ולא שמתי לב לשעה, ולפעמים כי החלטתי שאני מעדיף לדלג קצת על פרסומת או אפילו על כמה דקות של משחק. יש מעט תחושה שהעונה הזו כבר מוגדרת כהצלחה על מה שקרה בה ולכן קצת קשה לייצר את המתח הזה שמניע קבוצות ספורט לשחק בשיא האינטנסיביות.
מקווה שהכאפה לפרצוף מאתמול תעשה את העבודה הזו, אבל אני חייב לומר שהרבה זמן לא הייתי בכזו שלווה עם האפשרות שזה לא יקרה. הייתה עונה מדהימה והיינו כמעט לכל אורכה הקבוצה הכי טובה בארץ, שום דבר לא ישכנע אותי אחרת, אז אמנם דווקא בגלל זה יהיה יותר מבאס לא לקחת אליפות העונה, אבל בחיי שאיכשהו אני ממש בסדר עם זה. התוצאה הסופית היא לא כל מה שקובע בספורט, חשוב להנות גם מהדרך, והדרך הייתה פשוט מדהימה העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 01, 2023 4:12 pm 
Junior

אבו שוקרי כתב:
בוא, גם לתא אין כשרון עודף. שני היוצרים העיקריים שלה לא עולים על קרינגטון ורנדולף שהם סקוררים נהדרים.
בראון מוכשר יותר מספידי אבל גם נטל הגנתי. טימור וגינת גם לא עדיפים בהרבה מיעקב ומייריס/בלייזר/קליין. הבעיה היא שאתמול אף אחד לא פגע בירושלים. מייריס דווקא קולע מבחוץ, ונראה שכבר חודשיים קורנליוס לא פוגע משלוש, למרות שדווקא יש לו יד לא רעה.

בעיני העמדה היחידה שבה ירושלים לא נופלת מבחינת כישרון התקפי מהפועל זו עמדה מספר 2. קרינגטון בערך שווה למנפורד מבחינת כישרון התקפי בעיני. חוץ מזה בכל עמדה, כולל הספסל, יש להפועל יתרון בכישרון התקפי. אממה, כדורסל זו לא תחרות למי יש יותר שחקני אחד על אחד וכקבוצת כדורסל ירושלים היו טובים מהפועל, בחצי השני של העונה בכל אופן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 01, 2023 4:26 pm 
Junior

xalmon כתב:
טוב, אם המטרה היתה לחזור למנטליות האנדרדוג, נראה שהיא הושגה.

לא ראיתי שהזכירו יותר מדי, לא פה בכל אופן - במהלך המחצית הראשונה האוהדים המרגשים של הפ' ת"א זרקו את המקלות ששימשו אותם קודם לתפאורה, עשויים מין קרטון דחוס כזה, על היציע שמתחתיהם (שרוב האוהדים פונו ממנו מראש, אבל לא כולם עזבו). לא מסכן חיים, כן יכול לפגוע ולהכאיב ובעיקר מעורר בחילה. לא אידיוט אחד שזרק מצית, כן? יציע שלם, מכל הכיוונים, זורק עשרות רבות של מקלות על אוהדים של הקבוצה היריבה, אלה שקיבלו אותם בברכה וחלקו איתם שולחן עם בירה וסמבוסק לפני המשחק.

אופי של אנשים, אופי של מועדון. הרבה רגש, מעט תארים.

קודם כל, כל מי שזורק חפצים מקומו לא במגרש כדורסל אלא בתחנת משטרה.
רק שבניגוד למה שאתה מתאר פה, אוהדי ירושלים זרקו אתמול לא מעט חפצים, גם על הפרקט וגם על הספסל של הפועל (כולל אוהד שזרק מגבת על תומר גינת). עשו רעש מהמצית שפגע בבלק, אבל לא, זה ממש לא היה אידיוט אחד. כנראה שזה אופי של מועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 01, 2023 4:51 pm 
Sophomore

גם להפועל ירושלים יש עבודה בעניין - לא רק להוציא הודעות גינוי אלא לשלוף את ההקלטות, לבייש את המשליך ע"י פרסום תמונתו, להגיע אליו ולשלול ממנו את המנוי. לא מכיר את סיפור המגבת על גינת, אבל נשמע שזה חייב להיות מישהו שעמד קרוב לספסל ולכן כנראה צולם ובטוח זוהה, אז קדימה - סמנו את האוהד ותעזרו לנו להיפטר ממנו.

מה שאין בהפועל ירושלים זה יציע שלם שמתזמן השלכה המונית של חפצים - לא על הפרקט, מיינד יו, אלא על אוהדים יריבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 01, 2023 6:36 pm 
Sophomore

אה, אני לא מעודכן:

תמונה

"אופי של מועדון", עם דגש על המילה הקצת מגעילה מועדון, אומר שמדובר בארגון שמבין שהנזק הכי גרוע שיכול להיגרם לו הוא זיהוי כלשהו עם אלימות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 01, 2023 7:17 pm 
Hall of Famer

לזרוק מגבת זו פעולה קצת מצחיקה בתור חוליגניזם, די מתאים לירושלמים ג'ינג'ים עם גרביים וסנדלים.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 01, 2023 7:36 pm 
Junior

חייב לציין שיש לי תחושה שכל הטררם סביב הסיפור הזה הוא כי המצית פגעה בשופט במקום ביעד (השחקן כנראה).

אם היא היתה פוגעת בשחקן או לא פוגעת בכלום הכל היה ממשיך לסדר היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 01, 2023 8:15 pm 
Senior

ואף מילה על זה שהגיע לשופט...

(סתם סתם)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 01, 2023 8:50 pm 
Hall of Famer

דווקא השופט בכלל לא הייתה המטרה, אלא מנפורד שהתגרה בקהל.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 02, 2023 12:21 am 
Freshman

בניסיון לענות לדניאל וסתאבס, כן הראן היה ארוך והביא תוצאות, ולאור התוצאות בהחלט אנחנו מגדירים את העונה כהצלחה, גם אם נעוף בשבת.
לגבי אם זה כדורסל מהנה או לא זו העדפה אישית כמו שאמר גמליאל וזה שעיניין ירידת המתח המנטלית משחק תפקיד זה גם ברור.
מעבר לזה יש ניסיון להתאים את המציאות לתאוריה לדעתי.

הפועל ת״א כמו שאמרו מעלי לא קירטעה כל העונה אלא ירדה ועלתה ולפרקים שיחקה מדהים, למעט אתמול תמיד בזכות עודף כישרון התקפי.
להגיד שבגלל שתוך כדי הראן התחלנו משחקים רע וזה עבד כשיטה זה קצת מצחיק, תמיד שמרנו טוב ולפעמים ממש זרם בהתקפה ולפעמים נראה כמו כלום, גם תוך כדי משחקים.
זה לא מעיד על שיטה התקפית זה מעיד על מוגבלות התקפית, די חמורה לפעמים.

בכל מקרה עיקר הנקודה שלי היה שהמבחן האמיתי הוא לא כמה השיטה הזו מצליחה לצבור ניצחונות בכולל, ראינו שדי הרבה לפחות העונה, אלא כמה זה יעבוד מול קבוצות חזקות.
כאלו שגם יכולות לשמור וגם יש יותר שחקנים עם מעלות התקפיות, לא אומר שהיינו מפסידים כל הזמן אבל בהחלט הראן היה נקטע יותר והפרספקטיבה על העונה משתנה.

בכל אופן ההגנה אחלה, המאמן אחלה אבל תרוץ עם אותו סוג סגל לאורך שנים ואני מהמר שיהיו יותר עונות בינוניות מאשר טובות (מבחינת השיגים).
ובנוסף כדורסל קשה לצפייה הרבה מהזמן (חוץ מסקוונסים הגנתיים מסויימים ובלוקים) ברמה הבידורית.
אם הטענה היא שעדיף להתבסס על הגנה (אין יום רע וכו׳) וזה מעלה את הסיכוי להצליח לאורך זמן התשובה שלי היא שכן עד גבול מסויים- העליונות ההתקפית של היריבה.
כנקודת השוואה יש את העונה של האיטלקי שגם שם היה כדורסל מכוער שהצליח באותה רמה מבחינת השיגים אבל לפחות היו יותר שחקנים מלהיבים אינדוודואלית.
בכל מקרה גם שם הייתי פחות נהנה לראות את הקבוצה לאורך זמן. כל אחד והטעם שלו אבל לראות התקפות של 23.5 שניות של כידרור ופעולה אישית פחות ההעדפה שלי.
אגב זה פרט מעניין שכנראה לא קשור לשיטה ובוודאי שהם שמיים וארץ מבחינת כישרון וסקילס אבל ממוצע הקריירה בארץ של ספידי וקרטיס, זהה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 02, 2023 3:08 am 
Hall of Famer

כמדומני שאם יש דבר אחד בו ה"שיטה" בעונה הנוכחית של ירושלים הצליחה, בטח ביחס לעונות קודמות (אז הנרטיב היה "כל קבוצה עם קולטון אייברסון ודומיו תפרק אותנו בצבע", ואפילו דיימון סימפסון ביום סגריר...), זה דווקא בהתמודדות מול יריבות חזקות.
משחקים קודמים מול הפועל ת"א, 2-2 מול מכבי, וכמובן כל הדרך עד לגמר בליגת האלופות.

הרצליה כיריבה היא למעשה קצת אנומליה, כי ניצחה את ירושלים פעמיים העונה, והפסידה עוד אחד רק בהארכה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 02, 2023 3:58 am 
Hall of Famer

2-2 מול מכבי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 02, 2023 9:15 am 
Sophomore

הנווט כתב:
בניסיון לענות לדניאל וסתאבס, כן הראן היה ארוך והביא תוצאות, ולאור התוצאות בהחלט אנחנו מגדירים את העונה כהצלחה, גם אם נעוף בשבת.
לגבי אם זה כדורסל מהנה או לא זו העדפה אישית כמו שאמר גמליאל וזה שעיניין ירידת המתח המנטלית משחק תפקיד זה גם ברור.
מעבר לזה יש ניסיון להתאים את המציאות לתאוריה לדעתי.

הפועל ת״א כמו שאמרו מעלי לא קירטעה כל העונה אלא ירדה ועלתה ולפרקים שיחקה מדהים, למעט אתמול תמיד בזכות עודף כישרון התקפי.
להגיד שבגלל שתוך כדי הראן התחלנו משחקים רע וזה עבד כשיטה זה קצת מצחיק, תמיד שמרנו טוב ולפעמים ממש זרם בהתקפה ולפעמים נראה כמו כלום, גם תוך כדי משחקים.
זה לא מעיד על שיטה התקפית זה מעיד על מוגבלות התקפית, די חמורה לפעמים.

בכל מקרה עיקר הנקודה שלי היה שהמבחן האמיתי הוא לא כמה השיטה הזו מצליחה לצבור ניצחונות בכולל, ראינו שדי הרבה לפחות העונה, אלא כמה זה יעבוד מול קבוצות חזקות.
כאלו שגם יכולות לשמור וגם יש יותר שחקנים עם מעלות התקפיות, לא אומר שהיינו מפסידים כל הזמן אבל בהחלט הראן היה נקטע יותר והפרספקטיבה על העונה משתנה.

בכל אופן ההגנה אחלה, המאמן אחלה אבל תרוץ עם אותו סוג סגל לאורך שנים ואני מהמר שיהיו יותר עונות בינוניות מאשר טובות (מבחינת השיגים).
ובנוסף כדורסל קשה לצפייה הרבה מהזמן (חוץ מסקוונסים הגנתיים מסויימים ובלוקים) ברמה הבידורית.
אם הטענה היא שעדיף להתבסס על הגנה (אין יום רע וכו׳) וזה מעלה את הסיכוי להצליח לאורך זמן התשובה שלי היא שכן עד גבול מסויים- העליונות ההתקפית של היריבה.
כנקודת השוואה יש את העונה של האיטלקי שגם שם היה כדורסל מכוער שהצליח באותה רמה מבחינת השיגים אבל לפחות היו יותר שחקנים מלהיבים אינדוודואלית.
בכל מקרה גם שם הייתי פחות נהנה לראות את הקבוצה לאורך זמן. כל אחד והטעם שלו אבל לראות התקפות של 23.5 שניות של כידרור ופעולה אישית פחות ההעדפה שלי.
אגב זה פרט מעניין שכנראה לא קשור לשיטה ובוודאי שהם שמיים וארץ מבחינת כישרון וסקילס אבל ממוצע הקריירה בארץ של ספידי וקרטיס, זהה.

מסכים לרוב חוץ מעניין הפקפוק ביעילות שלו... לראן שלנו היו המון הזדמנויות להסתיים מוקדם במשחקים מול הפועל ת"א, מכבי ת"א, חולון ובאירופה.. כשהשיטה יושמה במיטבה (וכשהכושר ההתקפי של הגארדים היה סביר ומעלה) היא ידעה לעמוד יפה מול הקבוצות האלו ואפילו לאמלל אותם. זה נראה קצת מוזר עכשיו בפרספקטיבה של אחרי הבלואאוט ברביעי אבל לרוב אורך העונה (ליתר דיוק מאז רבע גמר הגביע) נראה שהפועל ת"א ממש אומללה מולנו כולל בזמנים שהלך לה נגד אחרות. אותו כנ"ל חולון רק שם זה לדעתי קשור בזה שהקבוצה עצמה נחלשה עם עזיבת גרין...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 02, 2023 9:23 am 
Hall of Famer

אורן כתב:
2-2 מול מכבי?

3 ניצחונות והפסד
עוד יותר טוב

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 02, 2023 11:03 am 
Freshman

לא יודע, מכבי תמיד חזקה, הפועל תא טובה + טנריפה ובון היחידות שזכור לי העונה.
לא עיניין שלנו היינו אחלה אבל הרמה בשני המפעלים השנה לא הייתה בשמיים, מדבר כדורסל נטו בלי קשר לשמות/תקציבים.
בכל מקרה לעיניין המשחק מחר כמובן שאנחנו יכולים להופיע ולנצח, הלוואי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 02, 2023 1:35 pm 
Hall of Famer

והמאזן מול אלו שציינת כמכלול - חיובי.
לגבי הרמה היחסית השנה, מכבי ת"א אולי בשנה הטובה ביותר שלהם בעשור האחרון (לצד שנת 2020 שנקטעה, לא?), והפועל ת"א בשנה היסטורית. אז אם כבר הייתי אומר שרמת היריבות הישירות גבוהה מהצפוי...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 02, 2023 7:24 pm 
מנהל פורום

ברנדון בראון ישחק בתל אביב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 02, 2023 7:53 pm 
Senior

הנווט כתב:
לא יודע, מכבי תמיד חזקה, הפועל תא טובה + טנריפה ובון היחידות שזכור לי העונה.
לא עיניין שלנו היינו אחלה אבל הרמה בשני המפעלים השנה לא הייתה בשמיים, מדבר כדורסל נטו בלי קשר לשמות/תקציבים.
בכל מקרה לעיניין המשחק מחר כמובן שאנחנו יכולים להופיע ולנצח, הלוואי.

אאק הייתה אחלה קבוצה, גם דיז׳ון ושטרסבורג לא רעות, כפי שהמאזנים שלהן מול חולון מראים (בכלל 5-1 בבית הזה בעונה שבה חולון שאמנם לא מבריקה אבל גם הייתה לא רעה במיוחד וסיימה 0-6 זה יפה מאוד).
ואפילו אם זו רק הרביעייה שציינת, אז עד השבוע היינו על מאזן 7-3 מול הקבוצות האלו? זה מאזן שאנחנו חותמים עליו ברוב העונות למשחקים נגד כל הקבוצות, בטח ובטח שמול קבוצות חזקות בלבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 213 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 22 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: