picknroll כתב:
סיכוי של 3% אמור להתרחש פעם ב33 אירועים בלתי תלויים.
הדרך לבדוק אם אספן מכויילים הוא לבדוק את הסטטיסטיקה שלהם: כמה פעמים הקבוצות שקיבלו 99٪ ניצחו, כמה פעמים הקבוצות שקיבלו 98% ניצחו וכן הלאה וכן הלאה.כמו ש538 עשו
אני מבין למה אתה חותר במשפט הראשון, אבל הוא לא מדויק (אם כי גם אני כנראה לא ממש דייקתי בניסוח). גם אם האירועים תלויים (וסדרות עוקבות בפלייאוף הן לצורך העניין אמנם לא בלתי תלויות לחלוטין, אבל גם לא מאוד תלויות - מבחינה תיאורטית כמובן, לא בפועל כשיש בראקט והמפסיד יוצא...), התוחלת היא לינארית, ולכן התוחלת של 33 "משחקי ספורט" בסיכוי של 0.03 כ"א (גם אם קיימת תלות מסוימת בין הניסויים) - היא הצלחה בודדת.
לצורך הדיון - הבה ניקח 5 קבוצות שסיימו את העונה הסדירה מתחת למיאמי (אטלנטה, טורונטו, שיקאגו, מינסוטה, ניו אורלינס), וניתן להם לשחק סדרות מול כל אחת מחמש הטובות בליגה (מילווקי, בוסטון, פילי, דנבר, פיניקס). אני טוען שמתוך 25 הסדרות הנ"ל - האנדרדוג ינצח יותר מאחת (וסביר שמשמעותית). אם ESPN יעריכו את סיכויי האנדרדוג ב-3-5% בממוצע, הרי שזו הערכת חסר משמעותית, בעיניי.
קל חומר כשמדורג במיאמי, עם הצלחה מוכחת לקבוצה דומה בפלייאוף 2020, ובסיבוב קודם מול מילווקי...
המשפט השני הוא בהחלט מדד נהדר לבדיקה (בדיעבד) של איכות תחזיות, ואני כאמור מוכן לחתום ש"אלגוריתם" שמנפיק סיכוי של 3% למיאמי מול בוסטון (ועל פי אוריאל, עלה פתאום עד ל-20% מול דנבר?! על סמך מה בדיוק?) - רחוק מלהעריך נכונה סיכויי אנדרדוג מובהק בסדרה, נניח כשהוא נותן 10% ומטה.