סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 11:39 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 12:20 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לעניין הכניסה הקרקעית, מעניין למה "לא ניתן להמנע מזה"

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 12:56 pm 
Hall of Famer

Lakic כתב:
עוצמה יהודית 5
הציונות הדתית 5

זה עדיין הישג לא קטן בשבילם לטעמי.
הרי 14 המנדטים הנוכחיים זו תוצאת שיא (כמדומני) משך שנים למפלגה דתית-לאומית-ציונית (המפד"ל, הבית היהודי וכו').
ועדיין 10 זה לגמרי סביר, לאור העובדה שבעליל לא מילאו מילה אחת ממה שהבטיחו על משילות, משמר לאומי, רפורמות ושלל מעשיות (ואני עדין במילותיי).

יהיה מעניין בבוא היום לראות כיצד השתנתה ההתפלגות בתוך הערים/יישובים "עם צביון דתי חלקי".
כמה מתושבי גבעת שמואל-פתח תקווה-רעננה למשל - עדיין קונים את הלוקשים של המפלגות הללו, בתצורה הנוכחית שלהן.
לכאורה למי שציפה למשילות ועוצמתיות כנגד הפשיעה והערבים - אין כעת כבר שום תקווה ואין למי להצביע. מצד שני - לא נראה לי שדווקא בבחירות הקרובות יהיו יותר מדי אנשים שהצביעו בפעם הקודמת והפעם יפסחו על כך...
ימים יגידו

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 1:24 pm 
Junior

כשבנט ייכנס, הם ירדו אבל יעברו את אחוז החסימה.
יש הרבה מאוד מתנחלים שחווים כעת שפע של כסף שלא חלמו עליו. גרעינים תורניים עלומים מפרסמים שלטי תודה לבן גביר, לסמוטריץ ואצל החרדים גם בש"ס. קיבלו ערמות על ערמות של כסף תחת סעיפים לא ברורים כמו - "חיזוק זהות יהודית" שלמעשה אומר, כסף פרטי של השר שיכול לעשות איתו מה שהוא רוצה. לכן, הם מאוד מרוצים ויעשו כל מה שאפשר שאלה ימשיכו להיות בתפקידים בכירים. גם אצל החרדים כמובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 1:35 pm 
Junior

ציוץ בטוויטר:
"אז יש פסגה ערבית בריאד הבוקר בנוגע למלחמה שלנו. מה הדבר הראשון שהם דורשים מהצדדים הלוחמים? שחרור מיידי של כל החטופים בעזה ללא תנאים מוקדמים. פסגה ערבית בריאד שדורשת כאלה דרישות מהחמאס, כמעט מדהים".

צירפתי את המקור. מהתרגום נראה שמדובר רק על האזרחים שביניהם.
תמונה

נערך לאחרונה על ידי Lakic בתאריך ו' אוקטובר 20, 2023 1:44 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 1:37 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אז הנה מה שבריק באמת אומר.
- היעד הוא השמדה של חמאס ושאר הכוחות ברצועה, נקודה פול סטופ. "הורדת האנשים לבונקרים" זה לא יעד, זה אמצעי כדי להשיג את היעד של השמדתם (ראה הנקודות הבאות).
- כניסה קרקעית היא כנראה הכרחית כדי לעשות את זה, הוא רק קורא לא לעשות את זה עכשיו ולא לעשות את זה בחופזה, כי אז היא תיגמר באסון. צריך להמשיך בהפצצות האוויריות ואף להגביר אותן, ובמצור על החלק הצפוני עד שתכין את השטח ותהייה מוכן לכניסה. הוא אומר בהקשר אחר שרק מהפצצות לא יצא כלום, בכל הסבבים הפצצנו להם את הצורה והם המשיכו לירות רקטות מההתחלה ועד הסוף ושמרו על עצמם ככוח לוחם.
- יש להשתמש בפצצות חודרות בונקרים בכל מקום שיש לך מידע על מנהרה, ובוודאי כדי לנתק את המנהרות בין החלק הדרומי לצפוני. אחרת לא עשית כלום. ולא משנה ההשלכות על פני השטח.
- כאמור, השארת אנשי חמאס מתחת לאדמה הוא לא יעד. הוא אמצעי כדי להיכנס בתנאים יותר נוחים, אחרי שבשאיפה הרעבת אותם חודשיים-שלושה, אבל זה נעשה כדי להקל על הכניסה לעזה והיעד הוא השמדתם (ומכאן, שלהוריד את סינוואר "לכל ימי חייו לבונקר" זה לא יעד כשלעצמו - המטרה היא להשמיד אותו).
https://t.me/yinonews/12773

ואשר למה שאני אומר, אתה ממשיך להמציא דברים שאני אומר ואז להתווכח איתם.
לא אמרתי שלחניקה כלכלית אין משמעות צבאית. בוודאי שיש לה. אני רק טוען, והראיתי דוגמאות, שזה לא בר ביצוע ברמה המעשית. המדינות, גם המערביות, ימשיכו לתרום לעזה, וחמאס בהנחה שישאר כוח לוחם ושולט ייקח לעצמו מה שהוא צריך. כולם יודעים שהוא עושה את זה וממשיכים לתרום. הם ימשיכו לתרום מאות מיליונים בשנה לאונר"א גם אם תצעק עליהם עד שפניך יכחילו שחמאס גונב מאונר"א אספקה ודלק, הם כבר יודעים את זה גם בלעדיך וממשיכים לתרום. גם את האספקה שאתה בטוב לבך רוצה להעביר לאוכלוסיה האזרחית, חמאס ייקח קודם כל לצרכיו ולצרכי לוחמיו. ברגע שהאספקה נכנסה לשם זה לא בשליטתך.
ואלה רק המדינות המערביות; אני כבר לא מדבר על אלה הלא מערביות, שעליהן גם אין לך באמת דרך אפילו לנסות להשפיע.

כנ"ל ההורדה של חמאס למנהרות. יש לזה משמעות כאמצעי להשמדתם, "שייחלשו לפני שניכנס" כמו שאומר בריק; לא כיעד בנוסח "שסינוואר יישאר מתחת לאדמה כל חייו". הוא יכול לשלוט מבונקר הפיקוד שלו על עזה יפה מאד, הוא הוכיח את זה בסבבים הקודמים ונסראללה מוכיח את זה יפה מאד בלבנון. עוד אף אחד ובטח לא אתה לא הראה לי איך "השארת סינוואר בבונקר לכל ימי חייו", כמטרה כשלעצמה, תחליש את חמאס ואת כוחו הצבאי - כמו שגם עם נסראללה אף אחד לא הראה את זה, כי ברור שזה לא קורה. נסראללה בבונקר כבר שנים על שנים וחיזבאללה רק הולך ומתחזק.
וכמובן הקטע של השארת הלוחמים במנהרות לחודשיים שלושה כדי שייחלשו לפני הכניסה הקרקעית - זה נכון אם באמת אתה מונע מהם אספקה, כולל האספקה הבסיסית ביותר. זה מה שבריק אומר. אבל ברגע שנכנסת אספקה לרצועת עזה - נכנסת אספקה גם אליהם. איך תמנע את זה? נכנסת עכשיו משאית מצרית עם סיוע ממצרים, מטורקיה, מרוסיה, או אפילו סיוע מערבי - מהחלק הדרומי לחלק הצפוני. להשמיד אותה? חמאס בא למתקן של אונר"א וגונב את האספקה שהוא צריך. להשמיד את המתקן של אונר"א עם האספקה?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ו' אוקטובר 20, 2023 1:56 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 1:54 pm 
Hall of Famer

1. הטענה שלך שחנק כלכלי של חמאס הוא לא בר-ביצוע היא קשקוש מוחלט, משני טעמים שכבר הוסברו לעייפה: א. מדובר בארגון קטן שקל יחסית לנטר ולחסום את הכסף שמוזרם אליו ו-ב. גם בהינתן שכסף מצליח לעבור, מדובר בארגון שפועל על תא שטח זעיר וחסום מכל צדדיו על ידי ישראל ובת ברית בטחונית של ישראל.

2. ברור שהורדת סינואר לבונקר היא לא מטרה בפני עצמה, כפי שכבר פירטתי יותר מפעם אחת. המטרה היא החלשה ככל האפשר של ארגון החמאס, ואחד האלמנטים כדי להשיג את ההחלשה הזו היא לרדוף את ראשיו במטרה לחסלם, וככל שלא ניתן לחסלם-לשתק אותם אפקטיבית עד כמה שאפשר. תחסוך את "חדרי הפיקוד והבקרה" של חמאס, ראית קצת יותר מדי סרטים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 2:02 pm 
Hall of Famer

אני לא צריך לראות יותר מדי סרטים, רק את המציאות. ראשי חיזבאללה חיים כבר שנים בבונקר, זה החליש את חיזבאללה? זה החליש את מוטת השליטה שלהם על הארגון או פגע במשהו מכוחם? לא. זו המציאות, לא סרטים.
אתה כנראה חושב על הבונקר של סינוואר בתור איזה ארון מתים קטן ומעופש מהסוג שסדאם חוסיין הסתתר בו בימיו האחרונים לפני שנתפס. לא מבין כמה עוד סבבים אתה צריך, שבהם סינוואר הסתתר בבונקר ושלט בחמאס ובעזה כמו גדול, כדי להבין שהבונקר הזה כבר בשימוש שנים רבות, מצויד בכל מה שצריך, מתוספק בכל דרך אפשרית, ומאפשר מחייה יחד עם פיקוד ושליטה לאורך זמן.

לגבי החנק הכלכלי של החמאס, בוא תסביר לי פעם אחת מה אתה עושה מעשית. עובר לעזה כסף, אספקה וציוד במיליארדים, גם בלי הכסף הקטארי שעובר דרך ישראל. מדינות וארגונים, גם מערביות, תורמים לעזה ביד רחבה. בנוסף לתרומות ישירות עוברים לאונר"א כסף וציוד ואספקה במאות מיליונים בשנה. חמאס לוקח מכל אלה מה שהוא צריך, זו עובדה וכולם יודעים את זה ועדיין תורמים. אני כבר לא מדבר על כספים שעוברים לעזה דרך הרשות הפלסטינית, למשל דרך קצבאות שמנות למשפחות שהידים ואסירים. מה תעשה עכשיו? תחרים כספים שתרמו מדינות מערביות? תסגור את אונר"א? מה תעשה?
נכנסות עכשיו משאיות סיוע מצריות, ומתעקשות לעבור לחלק הצפוני, אתה לא נמצא שם כדי לעצור אותן. מה אתה עושה? משמיד משאיות מצריות?

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ו' אוקטובר 20, 2023 2:26 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 2:11 pm 
Hall of Famer

Lakic כתב:
כשבנט ייכנס, הם ירדו אבל יעברו את אחוז החסימה.
יש הרבה מאוד מתנחלים שחווים כעת שפע של כסף שלא חלמו עליו. גרעינים תורניים עלומים מפרסמים שלטי תודה לבן גביר, לסמוטריץ ואצל החרדים גם בש"ס. קיבלו ערמות על ערמות של כסף תחת סעיפים לא ברורים כמו - "חיזוק זהות יהודית" שלמעשה אומר, כסף פרטי של השר שיכול לעשות איתו מה שהוא רוצה. לכן, הם מאוד מרוצים ויעשו כל מה שאפשר שאלה ימשיכו להיות בתפקידים בכירים. גם אצל החרדים כמובן.

מסכים שכניסה של בנט (שיוכל לגייס גם אנשים ראויים לצידו - בפרט ב"אקלים הנוכחי") יכולה לשנות משהו ביחסי הכוחות.

לגבי ההמשך, אני מאוד מתחבר עם הרטוריקה שראי חוזר עליה פה - לאור כל ערמות הכסף (14 מיליארד אקסטרה הושקעו כעת בסבסודים/אידיאולוגיה/ג'ובים של קבוצת אוכלוסייה מסוימת - פר נפש זה מתקרב לחמש ספרות, מטורף) הם יעשו הכל כולל הכל בכדי לא לאבד את השלטון ומעמדם. לכן אני בכלל לא אופטימי שהממשלה הזו לא תשרוד - יש יותר מדי ח"כים והעומדים מאחוריהם (רבנים, מועצות חכמים, מועצות מקומיות/התנחלויות/גרעינים וכו') שיעדיפו להמשיך בכל צורה שהיא.
Once משהו התקבע, יהיה מאוד קשה לחזור אחורה. מי מאיתנו היה מסכים לתסריט בו הכנסתו ורווחתו נפגעות משמעותית פתאום? (גם אם התוספת "נולדה בחטא" במובן מסוים).
כל זה בלי להזכיר את המערך המשומן של הליכוד (פייקים, בוטים וכו') שעוד יצוץ ביום פקודה להשחרת כל הצד השני (זוכרים את בני גנץ התוקף מינית? את הקינוחים הלא כשרים של גילת בנט?).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 2:41 pm 
Hall of Famer

ראי, אני לא מדמיין בכלל את הבונקר של סינואר. אני פשוט יודע שאדם שקבור מתחת לאדמה, בהכרח חלש יותר מזה שיש לו חופש תנועה. הדיבור שלך על "התעצמות חיזבאללה" הוא הטיה לוגית מכמה טעמים:

1. המקרים לא זהים. חיזבאללה מועצם על ידי איראן, שיש לה אפשרות להגיע ברצף טרטוריאלי ללבנון ולסייע לחיזבאללה. מאמץ ישראלי סביר בגזרה הזאת היה לנסות למנוע ככל הניתן את הסיוע הזה, כפי שאמר היום גבי אשכנזי בראיון. נתניהו כמו נתניהו פשוט לא עשה כלום בנדון, אז אתה טועה לחשוב שחיזבאללה פשוט הועצם לו כי אי אפשר היה לעשות משהו. ברור שאפשר היה. יותר קשה מאשר עם חמאס, אבל אפשר.

2. ועדיין חיזבאללה ארגון חלש יחסית. הוא לא שולט אפילו בפסאודו-מדינה שהיא לבנון הנוכחית, למרות שכוחו הפוליטי גדל, כאמור באמצעות איראן. הנשק שלו ברובו עדיין פרימיטיבי למדי. הגבול הצפוני פחות או יותר שקט מאז לבנון השניה. והוא מורתע כרגע מלפעול אפילו במערכה הנוכחית, לאור ההתערבות האמריקאית המהירה.

3. כשל חשיבתי מאד נפוץ הוא להתעלם מהאלטרנטיבה. אתה מדבר על "חיזבאללה המועצם כשנסראללה בבונקר", אבל לא לוקח בחשבון מה היה כוחו אילו היה לו חופש תנועה.

4. אתה מתרכז בהיילייט של "נסראללה בבונקר", אבל מובן שיש לחיזבאללה מנהיגים נוספים ושיש להם חופש פעולה ותנועה מלא. מאחר שחמאס ארגון קטן שפועל בתא שטח זעיר ומוגבל, קל הרבה יותר לייצר משוואת "מת או כלוא" על מנהיגיו.

לעניין החסימה הכלכלית, אתה ממשיך בדוגמאות התמוהות שלך ואני באמת לא מצליח להבין טענה שאומרת שאי אפשר לחנוק כלכלית ארגון טרור קטן שפועל בתא שטח זעיר. ברור שצריך שת"פ בינ"ל לדבר הזה, וברור שההצלחה לא תהיה 100% ברמת הבורג, אבל באופן כללי? זו אחת המשימות הכי קלות שיש. אין מדינה בעולם שלא מושפעת מסקנציות כלכליות עליה, מה זה חמאס?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 3:08 pm 
Hall of Famer

מה זה "אין מדינה שלא מושפעת מסנקציות כלכליות עליה"? חלק מהמדינות שתורמות ביד רחבה לפלסטינים בכלל ולעזה בפרט הן המדינות שמהן אתה מצפה להטיל סנקציות על האחרות... הן יטילו סנקציות על עצמן?
ובוא, בגלל חמאס הן יטילו סנקציות למשל על טורקיה? על מצרים? על קטאר?
הרי מבחינתן הן תורמות למטרות טובות. העובדות בקשר לזה שחמאס לוקח מה שהוא צריך מהאספקה ומהכסף הזה שנכנס לעזה - זה לא סוד, אתה חושב שתגלה להן משהו שהן לא יודעות? יודעות, ועדיין תורמות.
נתתי רק דוגמאות מעטות אבל הן מראות את הכלל - לאף אחד לא באמת איכפת, במקרה הטוב. יש כבר מדינות מערביות שאמרו שאפילו יגדילו את התרומות לעזה (ספרד למשל).

ואחרי שסגרנו את עניין בריק, שלא בדיוק אומר מה שאתה אומר... שמעתי גם את הפודקאסט של יאיר גולן, שממנו לקחת את הכותרת שלקחת, שלא קשורה בדבר להתנגדות למה שאני אמרתי (הכותרת מדברת על "הרתעת החמאס" כקונספציה שפשטה את הרגל, והרי זה בדיוק מה שאני אומר). גם גולן שם את היעד שאין בלתו - השמדת החמאס ככוח שולט ולוחם, נקודה. הוא לא רוצה להגיד מה הדרך האופרטיבית לעשות את זה אבל מבהיר שכל מה שצריך לעשות כדי להשיג את היעד הזה - יש לעשות, ויש לחתור אליו בלי להתפשר. הוא מבהיר שזה ייקח שנים, אבל אין ברירה.
הוא אומר יותר מזה: גם אם המטרה הסופית שלו היא היפרדות מוחלטת מהפלסטינים, בכל הסכם ביניים הוא אומר שישראל צריכה לשמור את השליטה הבטחונית בידיה, וכך היה צריך לעשות גם באוסלו ובהתנתקות - כולל שליטה על מה שנקרא "התוחמת הצפונית" ברצועה כתנאי מינימום.

בדבר אחד אני חולק עליו מבחינה היסטורית - הוא אומר שנתניהו עלה לשלטון במצב אופטימלי "כולל רשות פלסטינית חזקה". אני לא זוכר שב-2008-2009 הרשות הייתה חזקה. מדובר על רשות שאיבדה לגיטימיות בעמה-שלה אחרי שב-2006 הפסידה בבחירות ונשארה בשלטון בכוח (ובעזרת ישראל והמערב), וב-2007 הפסידה את רצועת עזה לחמאס בהפיכה בכוח.
וזה כמובן בלי להפחית מאחריותו של נתניהו לקונספציה שהובילה אותנו לאן שהובילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 3:19 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שיש מחלוקת בינך, ביני, והאלופים גולן ובריק שהיעד הוא חיסול (או לכל הפחות החלשה משמעותית מאד) של חמאס ככח שולט ולוחם.

אני רק תוהה על הדיכוטומיה המוזרה שלך, ההנחות המופרכות וההעצמה של חמאס עשרות מונים ממידותיו.

ברור שזה תהליך מורכב שיקח שנים, אחרי שנתניהו המשת"פ מחזק אותם אקטיבית כבר קרוב ל15 שנה. ובדיוק בגלל זה צריך להמנע ככל האפשר מכניסה קרקעית שתעלה לנו בהרבה דם ולא בטוח שבהרבה תועלת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 3:28 pm 
Hall of Famer

כאמור אם אפשר להשיג את היעד הזה בלי כניסה קרקעית, מה טוב. אני בעד. אבל איך אמרת קודם, מי זה בריק ומי זה אני? אז בבקשה...
בריק - בראיון שהבאתי, שהוא טרי ממש מהיום (יש שם התייחסות לירי הטילים מתימן שקרה הלילה) בעצם אומר שזה הכרח המציאות, כניסה קרקעית. אבל לא בחופזה ולא עכשיו כי השטח עוד לא מוכן וצה"ל לא מוכן. כשיהיה מוכן - להיכנס ולכבוש. עם חיל האוויר ניסינו, וחמאס נשאר כוח לוחם ושולט גם תחת קמפיין אווירי מתמשך וכבד. אז אתה בעד בריק או נגדו?
יאיר גולן לא אומר לכאן או לכאן, בכל בהתאם למודיעין ולתנאי השטח (שזה בעצם גם מה שבריק אומר) אבל בטח לא שולל שנצטרך להיכנס.

לגבי דרכים אחרות ליעד הזה - אתה כבר הבהרת שלא תהייה מוכן להפצצת בונקרים של מנהיגי החמאס בתנאים מסויימים, משיקולים מוסריים אני מניח; זה גם לא יהיה אפשרי מבחינת ההשלכות של התגובה העולמית. זו בדיוק הסיבה למה שאני אומר שהאופציה השנייה לחיסול חמאס ככוח צבאי, כלומר להרים את עזה עם פצצות חודרות בונקרים, היא לא viable ברמה המעשית.
הבהרת גם שאתה בעד להכניס אספקה בסיסית לצפון הרצועה בגלל האזרחים, למרות שאם אתה לא נאיבי ברמת ילד פרחים של שנות ה-60 ברור לך שחמאס ייקח משם מה שהוא צריך, נכון? למעשה הוא כבר עושה את זה, אונר"א כבר אמרו את זה בעצמם. אין לך שום דרך למנוע את זה. אז אתה קצת יורה לעצמך ברגל.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ו' אוקטובר 20, 2023 3:33 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 3:32 pm 
Hall of Famer

הבאתי את דבריו של בריק כדי להראות שכמה מדרכי הפעילות שהצעתי, ואתה משום מה הצגת כלא מעשיות, דווקא כן מעשיות לדעתו.

האם להכנס בשלב מאוחר יותר? ובכן, בהחלט נושא לתכנון אסטרטגי-צבאי הרבה יותר מעמיק ממה שאנחנו עושים כאן, אני לא חושב שיש למישהו בכיס תשובה נכונה תמיד. הנחת היסוד שלי שמול ארגון כמו החמאס (קטן וקל יחסית להחלשה והגבלה) ובתנאי הלחימה הצפויים בעזה (צפופה מאד, ככל הנראה ממולכדת מאד וגם מלאה באזרחים), כניסה קרקעית צריכה להיות הדרך האחרונה שבה מנסים לפעול.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 3:36 pm 
Hall of Famer

כן, רק שהוא מדבר בקווים כלליים ואז נכנסים לפרטים, כמו בשאלות שאני שאלתי (וגם לך אין תשובה אליהן, לפחות בינתיים - לפחות לא ראינו אותן פה).
תתחיל להחרים כספים ואספקה שנכנסים לרצועה, כולל ממדינות מערביות, כשאתה יודע שחמאס לוקח מהם מה שהוא רוצה? תחרים או תשמיד מתקנים או אספקה אל אונר"א כשאתה יודע שחמאס גונב ממנה מה שהוא צריך? תשמיד משאיות אספקה מצריות שמחליטות לעבור לצפון הרצועה למרות אזהרותיך? איך אתה אוכף את זה בדיוק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 3:41 pm 
Hall of Famer

אני לא עונה על זה כי אלה שאלות שנעות בין שאלות תם להטרלה.

כאמור, אי אפשר יהיה למנוע ברמת הבורג. באופן כללי, כשישראל ומצרים שולטות במעברים והעולם המערבי מייצר אמברגו על כל דבר שהוא לא מוצרי בסיס+מזון, תוכל להחליש את החמאס בצורה משמעותית מאד. כשזה יהיה חלק מתכנית פעולה כוללת להחלשתו של החמאס (לרבות, כאמור, רדיפת חיי מנהיגיו והפצצות מסיביות על מטרות האיכות שלו), זה בהחלט יהיה אפקטיבי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 3:50 pm 
Hall of Famer

השאלות האלה הן הפרט שמרמז על הכלל. משאית מצרית היא משל לכל סיוע שייכנס לעזה, אונר"א זה לא בורג אלא הוא הוא המנגנון, וכך הלאה.
המערב לא מייצר וגם לא ייצר אמברגו על חמאס ועל עזה באופן כללי (כי זו המשמעות - אם אתה רוצה מצור על חמאס תצטרך להטיל אמברגו על עזה כולה). זה לא יקרה, אם אתה כבר מדבר על פנטזיות.
הרי העובדות ידועות לכולם, אתה יכול לבוא ולנסות לשכנע אבל הם כבר משוכנעים בעובדות - לא תוכל לגלות להם משהו שהן לא יודעות כבר.
אתה חושב שהן יפסיקו להכניס לעזה דלק "כי צריך להפעיל את החשמל ואת הגנרטורים", והן לא יודעות שחמאס ייקח מזה כדי לתדלק את הרכבים שלו ואת הרקטות שלו? או מלט "כי צריך לבנות את הבניינים בחזרה" שחמאס ייקח כדי לבנות מנהרות? או תשתית אזרחית אחרת שחמאס ייקח בשביל חומרים לרקטות ונשק אחר (כמו אותה צנרת מים בסרטון שחמאס עצמו הוציא והתגאה בו)?
ואתה חושב שבגלל חמאס, או בגלל תרומות לעזה "למטרות טובות", הן יטילו סנקציות על... מישהו כלשהו? שלא לדבר על להטיל סנקציות על... עצמן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 3:54 pm 
Hall of Famer

אני לא מבזבז יותר בדל אנרגיה מול מי שחושב שבלתי אפשרי להחליש כלכלית מהותית ארגון קיקיוני ברמה בינ"ל שיושב על תא שטח זעיר ומתוחם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 3:55 pm 
Hall of Famer

לא רוצה לא צריך.
אחרי המלחמה העולם (ובפרט המערב) ישפוך כסף ואספקה על עזה בכמויות מטורפות, כל מה שאתה מעלה על דעתך כולל כל חומרי ה-dual use. אם המלחמה תימשך, תיכנס גם אספקה תוך כדי המלחמה. אם יהיה חמאס בשטח הוא ייקח מה שהוא רוצה/צריך, בידיעה ובעצימת עין של התורמים, כמו שהיה תמיד. חלום האמברגו העולמי על עזה הוא פנטזיה, מגדלים באוויר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 4:35 pm 
Hall of Famer

למקרה שתחליט לעמת את התפישות שלך עם המציאות, רק אזכיר שבשבועות האחרונים יש כאן רכבת אווירית של כמעט כל מנהיג חשוב בעולם המערבי, לרבות האיחוד האירופי שמסורתית נחשב לפרו פלסטיני, כשכולם מביעים עמדה נחרצת לצד ישראל במערכה והתנגדות מוחלטת לחמאס.

אני יודע שקשה להשתחרר מפרדיגמה של ראש ממשלה משת"פ שדואג לטפח את חמאס, אבל המציאות היא ששיתוק כלכלי שלו זה אחד הדברים היותר קלים לביצוע.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 4:45 pm 
Hall of Famer

נדב, אני לא מבין את הזלזול שלך בכח וביכולות של חמאס וחיזבאללה.
הוא מזכיר את היהירות שבה התנהלנו לפני ה-7.10,
שהיא אחת הסיבות לאסון הנורא הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 4:58 pm 
Hall of Famer

Att כתב:

זאת תגובה ממש מטומטמת.

אין שום יהירות בדבריי, בטח לא משהו שדומה למשת"פיות ולהזנחה הפושעת של הממשלה, ולהיגררות של גופי הבטחון לקונספציה השגויה.

יש ראיה מפוכחת של מיהו היריב ברמה האסטרטגית. מה לעשות שמכל בחינה שבה ניתן לבחון כח של ארגון שלטוני-צבאי כלשהו, חמאס זה ארגון קטן שקל יחסית לטפל בו.

זה אומר שהיו לישראל, שמתמודדת דרך קבע ולאורך כל שנותיה עם אתגרים מורכבים בהרבה מהתמודדות עם החמאס, מגוון של דרכים אפקטיביות להתמודד עם חמאס. היא בחרה בשת"פ איתו ובהזנחה פושעת של בטחון בסיסי.

להגיד שחמאס זה ארגון שיחסית קל להתמודד איתו, לא אומר שאתה יכול לדאוג למימון וחימוש שלו תוך הזנחת ההגנה ולצפות שלא יקרה שום דבר רע. אבל להגיד שמדינה שהתמודדה עשרות שנים עם איומים כמו מלחמות ממש מול מצרים וסוריה, שמתמודדת עם האיום האיראני, שמתמודדת עם טרור בינ"ל מתוחכם ועם הפלסטינים בגדה-אמורה לייחס כוחות מדומינים לארגון פרימיטיבי מתא שטח זעיר ומתוחם, זו הזיה.

העובדה ששואת העוטף קרתה על ידי ארגון כלכך פרימיטיבי, על ידי נשק קל וטנדרים, רק ממחישה את גודל ההזנחה של הממשלה אל מול דרכי ההתמודדות הסבירות מולו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

נערך לאחרונה על ידי Hacohen בתאריך ו' אוקטובר 20, 2023 5:00 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 4:58 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
למקרה שתחליט לעמת את התפישות שלך עם המציאות, רק אזכיר שבשבועות האחרונים יש כאן רכבת אווירית של כמעט כל מנהיג חשוב בעולם המערבי, לרבות האיחוד האירופי שמסורתית נחשב לפרו פלסטיני, כשכולם מביעים עמדה נחרצת לצד ישראל במערכה והתנגדות מוחלטת לחמאס.

אני יודע שקשה להשתחרר מפרדיגמה של ראש ממשלה משת"פ שדואג לטפח את חמאס, אבל המציאות היא ששיתוק כלכלי שלו זה אחד הדברים היותר קלים לביצוע.

אתה רוצה הימור אובר אנדר על כמה העולם, והמערב בפרט, ישפוך על עזה אחרי המלחמה? למרות שהוא יודע שחלק מזה ילך לחמאס, בהנחה שהוא נשאר קיים ופעיל?
מנהיגי העולם באים לישראל ומזדהים, וזה טוב ויפה, אבל הם גם אומרים בפה מלא שמבחינתם חמאס זה לא הפלסטינים, חמאס זה לא עזה. הם יתרמו "לעזה ולא לחמאס", ואתה לא תוכל לעצור אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 5:01 pm 
Hall of Famer

בסדר ראי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 5:17 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
Att כתב:

זאת תגובה ממש מטומטמת.

אין שום יהירות בדבריי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 5:53 pm 
Hall of Famer

אטט, אם אין לך משהו חכם להוסיף, וניכר שאין, אתה פשוט יכול להניח לדיון להתקיים בלעדיך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: FLASH ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: