B.Grant44 כתב:
סאבוניס כתב:
מבין את מי שחושב שלא דחוף לאו קיי סי להתחזק כבר עכשיו. אחרי הכל, מה בוער? זו הקבוצה הכי צעירה בליגה (שביעייה מובילה שכולה מתחת לגיל 26), שעוד לא שיחקה סדרת פלייאוף ביחד ולכאורה יש לה את כל הזמן שבעולם לחכות שהשחקנים יגיעו לשיאם ובינתיים להמשיך לחפש מציאות בדראפט.
חלק מהבעייתיות בהיגיון הזה הוא הקושי שהזכרתי למעלה למצוא מקום בסגל ודקות לכמות בחירות הדראפט שי להם.
אבל חלק אחר הוא האשלייה שיש להם את כל הזמן שבעולם. אולי כדאי להם ללמוד מהניסיון של קבוצה אחרת, עשור אחד קודם... הת'אנדר של 2012.
בסדרת הגמר מול מיאמי בקיץ 2012, דוראנט, ווסטברוק, הארדן ואיבקה (איזה שלל של בחירות דראפט פרסטי הביא שם תוך שלוש שנים) היו כולם בני 22 או 23. במבט לעתיד, זה נראה כמו העשור של הת'אנדר, עם סגל יותר מבטיח ממה שיש להם עכשיו, שכלל שלושה MVP לעתיד. רק לחכות שיבשילו עוד טיפה ויקטפו איזה 5 אליפויות. אבל זו הייתה הפעם האחרונה שהקבוצה הזו הגיעה לגמר ה-נבא, ולא רק בגלל הוויתור על הארדן. ווסטברוק נפצע בפלייאוף של 2013. ב-2014 הספרס העמידו קבוצה ששיחקה את הכדורסל הקבוצתי אולי הכי מושלם אי פעם, דוראנט נפצע ב-2015, וב-2016 גולדן סטייט של הספלאש בראת'רס כבר הייתה יותר מדי בשבילם (למרות שנזקקה למשחק 6 מהאגדות של קליי כדי לנצח את הת'אנדר). ואז דוראנט החליט שנמאס לו וחתך.
בקיצור, מזל, פציעות, קבוצות אחרות שפורחות פתאום, שחקנים שמחליטים שמספיק להם ועוזבים בשוק החפשי או דורשים טרייד, ותקרת שכר שמתחילה ללחוץ ומחייבת ויתורים מכאיבים. ב-נבא צריך להכות על הברזל כשהוא חם, כי בדיעבד יכול להתברר שלא תהיה לך עוד הזדמנות. המושלם הוא האוייב של הטוב.
אני לא מבין איך ההשוואה מול הבנייה של אוקלהומה מלפני עשור מוכיחה את הנקודה שלך. אם כבר להפך, בעיניי.
קודם כל, כפי שאמרת והדגשתי, הקבוצה הנוכחית טרם שיחקה בפלייאוף יחד. צ'ט וקייסון רוקיז וג'יי-דאב סופמור.
בבנייה הקודמת של התאנדר, הגעה ראשונה לפלייאוף היתה בעונת 2010, כשהארדן ואיבקה רוקיז, ווסטברוק סופמור, דוראנט וגרין בעונה שלישית.
שנה לאחר מכן, *אחרי* טבילת האש הראשונית, הגיע החיזוק (המוצדק בעיניי) של פרקינס והתאנדר הגיעו עד לגמר המערב.
ורק אז הגיעה ההעפלה לגמר.
כלומר שלפי ההשוואה הזאת, התאנדר הנוכחיים נמצאים בנקודת זמן דומה לזו של התאנדר בעונת 2009/10. ההבדל היחיד הוא שדוראנט היה אז בן 21 ושג"א כבר בן 25.
קודם כל, אתה בעצמך מראה כאן את אחד ההבדלים הכי משמעותיים - הגיל של הכוכב.
אבל הנקודה של סבוניס היא לא לעשות השוואה של אחד לאחד, אלא להבהיר כמה חלונות נסגרים מהר בליגה, וכמה זה לא נכון אף פעם להניח שיש לך את כל הזמן שבעולם.
אני אישית מסכים שהת׳אנדר לא צריכים להיות בלחץ לעשות מהלך כבר עכשיו, אני כן חושב שהם צריכים לבדוק את האופציות שלהם ולא לפחד מענייני טיימליין כאלו ואחרים, אבל אכן - אין סיבה שפרסטי יתנהג כאילו העונה יש לחץ של ממש לעשות מהלך, אבל הנקודה שחשוב לדעת להכות בברזל בזמן, היא מאוד נכונה.
בין היתר, למשל עכשיו יש להם הרבה יותר גמישות כלכלית מכפי שתהיה להם בעוד 3 שנים, כשכל הצעירים יקבלו הארכות חוזה. דובר פה על הטעות ההיא של הת׳אנדר עם הארדן לעומת איבקה - לא מן הנמנע שפרסטי יעמוד באותה התלבטות די בקרוב.
דרך אגב, הרעיון כאילו הטרייד על פרקינס היה הטעות שגרמה להם להגיע למצב הזה הוא בכלל שגוי לחלוטין. פרקינס ב2012/13 היה חתום על חוזה יותר נמוך מג׳ף גרין שהועבר תמורתו בטרייד! בשום פנים ואופן זה לא מה שגרם לת׳אנדר להיות לחוצים כלכלית.
הטרייד של פרקינס, דרך אגב, הוא דוגמא טובה לגרוש החסר שנדרש כדי להפוך קבוצה צעירה ומבטיחה לקבוצה שעושה גמר nba, למרות שהסנטר שהובא היה די בינוני.
את הדוגמא של ג״ס עם בוגוט ואיגודלה נתנו כאן מיליארד פעמים.
אני מסכים שהת׳אנדר צריכים עכשיו סבלנות, אבל אני הרבה יותר מתחבר לדעה שכדאי להם לעשות מהלך של כאן ועכשיו מאשר לדעה של att כאילו שהם בשלב א׳ של הבנייה, צריכים עדיין לאסוף כוכב, ויש להם רק 3 שחקנים שצריכים להיות חלק מהסגל בעתיד, כשהוא לא סופר אפילו את קייסון וואלאס כמישהו עם משמעות כלשהי.