Att כתב:
מי שניסה להציג קייס הוא אתה
ולא רק שלא הצלחת בכך
אלא שירית לעצמך ברגל
ונתת דוגמאות שמחזקות את העמדה שלי.
לגבי קארטר ג'וניור, אם הייתי חושב שהוא מתאים מקצועית,
עמדתי אולי הייתה משתנה. אני ממש לא משוכנע בזה.
שמע, בניגוד לאחרים פה, אני לא מחפש להתכתש איתך. סבבה, לא חושב ש WCS מתאים מקצועית, ומה גם שטרם היתה לו עונה שבה שיחק למעלה מ 60 משחקים, מודה ועוזב ירוחם.
עם זאת, תרשה לי לגחך על ה"ירית לעצמך ברגל" ודוגמאות שמחזקות את העמדה שלי.
קודם כל, המטרה הראשונית שלי לא היתה "להציג קייס", אלא לערוך סקירה של הבחירות העודפות שפרסטי החזיק בהן בסבב הבנייה הקודם שלו, כדי ללמוד משהו מדרכי השימוש בהן על האופן שבו הוא עשוי להשתמש בשפע הבחירות הנוכחי.
מה לעשות שתוך כדי כתיבת הסקירה, נוכחתי לראות עד כמה גם ג'יאם עם עין לכישרון כמו פרסטי, נפל שוב ושוב ובעיקר בבחירות מאוחרות.
אז כן, לדעתי זה מראה שהתגובות העקשניות שלך על כל הצעת טרייד, שלא רק פוסלות שחקנים על אי התאמה מקצועית ו/או לטיימליין (על פניו לגיטימי), אלא גם מייחסות
לכל בחירה ובחירה שאוקלהומה מחזיקה בה ערך של אבן חן יוקרתית, זקוקות למיתון מסוים.
באשר לחיזוק העמדה שלך לכאורה:
1. אדמס, בלדסו ורג'י ג'קסון הם 3 מתוך 10, כאמור. אחוזי פגיעה של 33% זה רע למדי.
2. הטריו הנ"ל נלקח בגובה בחירה ממוצע 18. שבע הבחירות האחרות נלקחו בגובה בחירה ממוצע 22 - בגלל שאולדריץ' בבחירה 11 מטה את הממוצע, בוא נראה כמה הוא יוצא עם שתי הבחירות המקוריות שנמסרו בטרייד אפ עבורו (קרייג בראקינס שנבחר 21, פונדקסטר שנבחר 26 והיה סביר עד לפציעות שגמרו לו את הקריירה, עדיין לא מדובר בסיפור הצלחה שראוי להיספר לצד אדמס, בלדסו וג'קסון): 25. חלק מהבחירות העתידיות של התאנדר ייפלו בטווח של הממוצע הזה. השנה, ככל הנראה הבחירה של הקליפרס. בדראפט 25, לפחות אחת מבין הבחירות של מיאמי ופילי.
3. גם מה בלדסו בבחירה 18 מוכיח בדיוק? שניתן למצוא כישרון (שמעולם לא הגיע לאולסטאר או להישג עונתי מעבר לחמישייה הגנתית ראשונה ושנייה) גם באמצע הדראפט? סבבה, אבל למה התאנדר ויתרו על כישרון כזה? אולי כי בלדסו היה פרשמן ומחליף של ג'ון וול בקנטאקי? אולי כי כבר היה להם רכז אתלטי עם קליעה מפוקפקת מבחוץ בדמות ווסטברוק שנבחר שנתיים קודם לכן?
4. גם רג'י ג'קסון הוא סיפור הצלחה חלקי מאוד שממחיש את הבעייתיות שבהסתמכות בלעדית על הדראפט כספק הכישרונות שלך. נתחיל מזה שמקצועית, הוא לא ממש הוסיף אלמנטים פוינטים טהורים לאיזון ווסטברוק ונטיות הסקור-פירסט שלו. מה שאולי גם הוביל לרצון שלו להישלח בטרייד לקבוצה שבה יהיה הרכז הפותח. אז סבבה, התאנדר הרוויחו רכז צעיר ומבטיח שגם פתח בזמן היעדרותו של ווסטברוק (כחצי מעונת 2013/14), וגם השיגו מספר מטרות בטרייד עליו, ועדיין - מבחינת הצורך המקצועי, לא היה עדיף לצרף רכז מנוסה ומיומן יותר באותן שנים של התמודדות בפלייאוף? (כן, היה את דרק פישר באותן שנים, אבל הוא כבר שיחק מעט משחקים ודקות, אני מתכוון לשחקן שקרוב יותר לשנות השיא שלו).
5. הכי מצחיק זה שאדמס, בלדסו וג'קסון הם פחות או יותר סוג השחקנים שאם היו בני 24-25 עכשיו וחתומים על הארכות חוזה סבירות, היית מגיב כנגד כל הצעת טרייד עבור אחד מהם, למה הוא לא מתאים מקצועית ולא "מזיז את המחט מספיק". כאילו, ברמה שלא מצדיקה העברת שחקני קצה רוטציה, או את ברטאנס והחוזה שלו, לצד הבחירות העתידיות הפחות אטרקטיביות (ציינתי שלוש כאלה בשני הדראפטים הקרובים).