ראי שעל הקיר כתב:
Ketchup כתב:
יש שלוש שאלות שצריך לשאול:
1. האם כדאי לישראל להצטייר כסרבנית שלום?
לדעתי זה רעיון רע מאד.
2. האם אפשר להגיע להסכם שלום?
אני חושב שכן. המערב מאד מעוניין ויהיה מוכן להציע כל מיני דברים מפתים למשל חברות בנאטו, הסכמי סחר, וכו'. מדינות ערב בגדול מעוניינות יהיו מוכנות מצד אחד ללחוץ על הפלסטינים ומצד שני לשחד אותם. ואני חושב שהפלסטינים למדו לקח מה סירובים הקודמים שלהם. אם הם יסרבו ישראל לא מפסידה דבר.
3. האם הסכם כזה יחזיק מעמד?
שוב אני חושב שכן עם גיבוי של נאטו, צה"ל חזק, וניסוח ברור שמטיל את האחריות על מעשי טרור על הפלסטינים ומאפשר לצה"ל לפעול.
חברות בנאטו? חברות בנאטו אמרת? אתה באמת כתבת את זה?
יש לך מושג מה התהליך של קבלה לנאטו בכלל? במה זה כרוך? עקבת בשנה וחצי האחרונות מה קורה עם שבדיה ונאט"ו?
ו...בכלל שמעת הצעה כזו איפשהו? ממישהו כלשהו בנאט"ו או במערב? או שסתם המצאת את זה?
ומהצד של ישראל - ישראל בכלל רוצה להיות חברה בנאט"ו? שמעת מישהו בישראל מדבר על זה? אתה יודע במה זה כרוך מבחינת ישראל?
ומאיפה המחשבה שהפלסטינים למדו לקח מהסירובים הקודמים שלהם? לפי מה החלטת? אין לזה שום חיבור למציאות שאתה עצמך מציג. העניין הפלסטיני הרי כמעט נשכח בעולם, ומה שמחזיר אותו למרכז הבמה זה טבח בישראל ומלחמה. אז מה בדיוק הם למדים מזה?
ואחר כך אתה מתלונן כשאני קורא לחזון שלך "פרחים ופרפרים".
ונדמה לי שאחת הקונספציות שאמורה הייתה כבר להישבר ב-7/10 היא שלשחד פלסטינים בכסף קונה לך שקט ושלווה, שהם רק רוצים לדאוג לאזרחיהם שיחיו טוב. אבל אולי באנגליה היא לא נשברה.
אני בהחלט מודע לזה שחברות בנאטו היא מסובכת, אבל ישראל תהיה במצב טוב כי המערב יהיה מוכן להקריב הרבה בשביל שלום. אבל גם אם לא יהיה אפשר להוציא הרבה מהסכמה למדינה פלסטינית.
הפלסטינים לומדים שישראל מבינה רק כוח. אתה רוצה לחכות לאירוע הבא או אתה רוצה לקחת שליטה על עיצוב העתיד?
אם הפלסטינים לא למדו מהעבר יסרבו, אז ישראל לא הפסידה כלום!
לחץ של מדינות ערב בהחלט עשוי להשפיע על הפלסטינים. החמאס המשיך לקבל כסף בלי להפסיק את הטרור, אז בטח שלא היה לו אינטרס להפסיק את הטרור. הרשות בסה"כ משתפת פעולה עם ישראל ומרסנת את הטרור יחסית. ההצהרות של הרשות בשנים האחרונות הן די מתונות ודי מחויבות לתהליך מדיני. כמובן שכל הסכם ידרוש ערבויות מאד חזקות וברורות. זה לא יהיה פשוט, אבל אם זה יעשה מרצון ישראל יהיה לה הרבה יותר כוח. אם הפלסטינים יסרבו, אז ראה מה כתבתי מקודם.