סאבוניס כתב:
קנריץ' משחק בת'אנדר בעיקר 4 ולפעמים גם 5 בסמול בול. אז החשש שלי הוא שדקות של הייוורד יבואו דווקא על חשבון וויגינס, שכבר היה משום מה מחוץ לרוצטיה בכמה מהמשחקים של הת'אנדר השנה וממילא משחק רק 14 דקות למשחק. כמו שכבר כתבתי, וויגינס שחקן שאני מאוד מחבב ונותן אחלה עונה. הגנה טובה, אקטיביות, האסל בריבאונד התקפה, וגם 52% משלוש (!) ו-70% טרו שוטינג עם לא מעט נקודות אופורטוניסטיות. בעיקרון, וויגינס הוא שוטינג גארד, אבל הקו האחורי של הת'אנדר צפוף עם שיי, גידי, דורט, וואלאס וג'ו, שכולם מועדפים על וויגינס ברוצטיה, אז הוא מקבל בעיקר דקות ב-3 ולפעמים כסמול בול 4. הייוורד יושב בדיוק על זה.
מצד שני, אם הוא ייקח את הדקות שדיינג מקבל לאחרונה או את אלה שלינדי ווטרס מקבל לפעמים, זה דווקא יהיה מבורך.
אני חושב שהייוורד הוא יותר 4 ב-OKC וסוג של גיבוי למקרה שגידי לא יפגע בכלום (ועוד יוצר על הפרקט),
באופן דומה לוואלאס שמגבה את דורט.
קבוצות טובות פשוט עוזבות את גידי פנוי לחלוטין על קשת השלוש ולעתים גם את דורט
ומתמקדות בשיי ו/או בג'יי-דאב או משאירות גבוה משוטט (כמו גובר) ליד הצבע.
זה לא משהו שאפשר לחיות איתו בפלייאוף, אלא אם גידי ודורט יענישו את היריבה באופן קונסיסטנטי.
* הדקות של דיינג ושל ווטרס מרגישות לי כמו ניסיון של מארק לשמור את כולם מוכנים.
צריך לתת קרדיט לחבר'ה שקישרתי לסרטון שלהם לפני כמה שבועות. הם דיברו על הייוורד כמהלך אפשרי (וטוב מבחינתם).
אני (הלגמרי לא אובייקטיבי) הייתי מעדיף את אבדיה הצעיר וההגנתי יותר...
הייוורד הוא לפחות כן שחקן OKC קלאסי במובן הזה שהוא ורסטילי/עושה קצת מהכל
ולמרות שהוא מהלך של win now, הם לא נתנו הרבה תמורתו.
תוך כדי, הם פינו עוד מקום בקאפ אם לא יאריכו את הייוורד (או יאריכו על חוזה צנוע).
אני לא בטוח מה המטרה של זה, השארת וויגינס ושאר ה-FA/ספיגת חוזה שלילי/טרייד פוטנציאלי על כוכב, אבל זה משאיר להם גמישות.
מהלך מעניין ומקורי למדי שאני לא לגמרי יודע מה לחשוב עליו וכמעט לא מדובר הוא הסוואפ שהם השיגו עם דאלאס ב-2028 תמורת בחירה מאוחרת בדראפט הקרוב.
כנראה שזה מהלך חיובי אבל אני אמביוולנטי לגביו. מצד אחד, אפסייד גבוה יותר, למקרה הלא מאוד סביר שדונצ'יץ' יעזוב את דאלאס או חלילה פציעה שלו באותה שנה או פשוט קפיצה של כמה בחירות קדימה אם OKC יהיו טובים יותר באותה עונה. מצד שני, רציתי (באופן לא פופולארי) שהם יבחרו 3 שחקנים בדראפט הנוכחי (אולי כולל אותו גבוה מסתורי מקנטאקי).