הוקיץ' כתב:
אז זהו, שזה לא מובהק, לפחות לא במובן הסטטיסטי של המילה. מדובר באינדיקטור מאוד "מזוהם" שקשה להסיק ממנו מסקנות בפני עצמו, מקסימום כראיה תומכת.
אני עניתי כבר אז לשמואליקי שגם בעונת האליפות של טורונטו לרפטורס היה מאזן יותר טוב ללא קוואי מאשר איתו. גם דוראנט הראה נתונים דומים בברוקלין למיטב זכרוני.
בעיני, כדאי לתת טיעון קצת יותר משמעותי למה שחקן שהוא בבירור יעיל מאוד על פי סטטיסטיקות מסורתיות, בעצם לא יעיל בכלל.
קשה לי לחשוב על נתונים סטטיסטים יותר מובהקים מהנ"ל: למעלה מ-500 משחקים (ב-37% מהם הוא לא שיחק, שזה מעולה עבור "קבוצת ביקורת"), פרוסים על פני 7 עונות (אז אי אפשר לטעון שיש פה אנומליה מקרית בגלל פציעות שחקנים אחרים ו/או מומנטום חריג כזה או אחר), בשלושה מועדונים שונים (גם במזרח וגם במערב, וגם בקבוצות צמרת של ממש וגם בקבוצות מרכז טבלה פלוס, אצל כמה מאמנים שונים וכו') - מה כבר אפשר יותר לבקש עבור "מחקר תצפיתי".
אני באמת לא יודע מה "הצפוי" (כלומר, נניח הממוצע עבור שחקנים אחרים בסדר גודל הזה בליגה), האם נניח שהשחקן משפר את שיעור הניצחונות של הקבוצה שלו איתו ב-5-10% לעומת כאשר הוא נעדר?
אבל בכל מקרה, לאור העובדה שאצל קיירי איתו/בלעדיו זה יוצא בדיוק אותו האחוז - במדגם ענקי ומשקף (הסברים לכך בפסקה הקודמת) - בכל "בדיקת השערות סטטיסטית" שנריץ ונשאל שאלת מחקר כמו "האם קיירי משפר את קבוצתו לפחות ב-%x" - התשובה תצא שלא, ועם "רמת מובהקות" כמעט מקסימלית לכך...
למה זה קורה, והאם הוא היחיד (בשחקנים בסדר הגודל הזה) עם נתונים שכאלו - אלו באמת סוגיות מעולות, ואין לי תשובות בשלוף.
אבל השורה התחתונה ברורה מאוד במקרה שלו (ולכן אני מופתע מאוד ש- ATT מציין את קליטתו כמשהו חיובי עבור דאלאס...).
בכמה עוד עונות סבירות/אנדר-אצ'יבריות קבוצתית - הוא צריך לקחת חלק בכדי שתשנו את דעתכם?
כאמור (כפי ששקי תיאר) בשביל לקלוע סלי ניצחון בפלייאוף צריך לכל הפחות כתנאים הכרחיים (אך רחוק ממספיקים):
1. שהקבוצה תגיע לשם, בספק כרגע.
2. שהוא עצמו יגיע לשם.
זה כבר בהסתברות חיתוך לא גבוהה במיוחד, ואת זה אומרת המציאות.
ואני שוב מציין בסוף את המובן מאליו - זה שבכלל עולה השאלה על תרומתו הישירה היא חלק מהסיפור. הרי יש פה "עלות אלטרנטיבית" עצומה לקבוצה - זה שחקן שלוקח 40M דולר לעונה, מחמיץ למעלה משליש מהמשחקים (עוד חיסרון אל מול השחקן הממוצע) ואנו מתווכחים האם בכלל תורם...
תחשבו שהם יכולים תיאורטית בקיץ לצאת מהחוזה שלו ולהחתים כרצונם שחקנים אחרים כאוות נפשם (נניח והיו הרבה זמינים לכך, בעולם תיאורטי) ב-40M...
אפרופו ההשוואה לברונסון - גם יותר צעיר, גם פחות פציע, וגם מרוויח כ-15M פחות בעונה... וזה עוד לפני שמנתחים מה קורה על המגרש עצמו.