sheky כתב:
shmueliki כתב:
לא שאני מתנגד במפורש לטיעון - אבל נניח ונקבלו, אז באילו עילות בדיוק ניתן "להאשים" (ברמת הדיון, בשיח/פורומים וכו') פוליטיקאים? הם חסינים מכל ביקורת בכל הקשר - כי בוחריהם אשמים
אני מניח שהבוחרים אשמים כשאתה "יודע מה תקבל" פחות או יותר... ההתנהגות של מישהו מהפוליטיקאים היום מפתיע מישהו?
מה המקרים בהם הבוחרים לא אשמים? גנץ הולך להקים ממשלה עם ביבי בבחירות השלישיות, בנט הולך עם גוש רל"ב, ליברמן עוזב את גוש הימין וכו'... אלו התנהגויות לא צפויות של פוליטיקאים.
מישהו מהקשת הפוליטית היום מפתיע בהחלטות שלו? מתנהג בצורה לא צפויה ביחס לערב הבחירות?
אחרי שסינגרתי לוגית על הטיעון אני אציין שאני באופן כללי לא מסכים איתו... מה היום אמור להצביע אדם חרדי אם לא ש"ס\יהדות התורה? איזו עוד מפלגה דואגת לאינטרס של האדם החרדי? אם במקום 2 המפלגות שיש היום הכוח של הציבור החרדי היה מפוזר על פני כמה מפלגות חילוניות\ציונות דתית, אתה באמת חושב שההישגים שהפוליטיקאים שלהם השיגו להם היו נשמרים?
לאיזו מפלגה אתה רוצה שאיש ימין שרוצה "מימין לליכוד" יצביע בהנחה והוא לא רוצה את לפיד כראש ממשלה או את העבודה\מרצ (עזוב שהם לא עברו) בקואליציה? כל אנשי הימין פרט לבן גביר וסמוטריץ' היו בגוש שלא הולך עם ביבי... אז בסוף השאלה זה לא רק כן או לא בן גביר אלא האם הם מעדיפים בן גביר שילך עם ביבי והחרדים או ללכת עם סער ( של הבחירות הקודמות ) שילך עם לפיד והעבודה.
חלק מאוד גדול בעליה המטורפת של בן גביר (ובמידה מסוימת סמוטריץ') זה אשמת ה"רק לא ביבי" של מפלגות האופוזיציה, שחלקן עושות את זה כאידיאולוגיה (לפיד, השאמל וכו'), חלקן כי הם נדפקו אישית מביבי (לפיד גם פה, ליברמן, סער, בנט וגנץ) וחלקן כי זה מה שהקהל שלהם דורש מהם (שמאל, לפיד וגנץ).
העובדות הן כרגע שבערך מחצית מהציבור עדיין רוצה את נתניהו כראש הממשלה וברגע שאף אחד "שפוי" לא מוכן לשחק איתו אז ביבי צריך להכניס למגרש את בן גביר וסמוטריץ' כשותפים בכירים.
שקי קודם כל, אני רוצה לומר שאני באופן כללי מאוד אוהב את הפוסטים שלך. תגובות לעניין, לא מתלהמות ודעות שאני מסכים איתם הרבה פעמים (גם בכדורסל).
עכשיו לנושא, החרדים מצביעים באופן מכוון למפלגות שמתרתן לשרת אינטרסים מאוד צרים ומושחתים שלהם כמו אי גיוס וכספים יחודיים. מה הפלא שהם גונבים לא רק לטובת הציבור שלהם אלא גם לעצמם. אם אני זוכר מרץ הציבה ברשימה שלה חרדים שעל פניו ניראו ישרים, לא ראיתי הצבעת ענק למרץ בקרב החרדים.
המצב עם המתנחלים מאוד דומה, ציבור שמעמיד את האדיאולוגיה שלו והאינטרסים שלו מעל החוק. שוב לא מפתיע שהפוליטיקאים שלהם מעמידים את האינטרסים האישיים שלהם גם מעל החוק. דרך אגב כשהיה להם פוליטיקאי ישר, נפתלי בנט, הם התייחסו אליו כמו זבל.
מצביעי הימין אלו אנשים שרואים את היחסים בין אנשים כמאבק כוח. גם הפוליטיקאים שלהם רואים את כל העולם דרך אותם עדשות ולכן הם תאווי כוח ועסוקים ברדיפתו כל הזמן. לא פלא שהליכוד ובנותיה הן הכר הפורה ביותר לאנשים חסרי מוסר ומושחתים.
ב 77 אבא שלי היה מאוכזב ממפא"י, אני מניח שבעקבות המלחמה, הוא הצביע לד"ש בתקווה לרפורמות. ד"ש (ומשה דיין) לקחו את הקולות של הבוחרים שלהם ונתנו אותם לבגין. מאז פחות או יותר כל בחירות קמה מפלגת "מרכז" שמיד אחרי הבחירות שוברת ימינה או חלק ממנה עורק ימינה. אי אפשר לרמות את כל האנשים כל הזמן, אבל די ברור שאפשר לרמות את חלקם הניכר רוב הזמן.