סאבוניס כתב:
כמה מילים על אבדיה מול מרקאנן (לא מאמין שיש מצב שבו אוקייסי הולכת על שניהם):
כאן שני התסריטים של אוריאל בהחלט רלוונטיים. אם אנחנו מדברים על אול-אין לשנה שנתיים, אז אין לי ספק את מי משניהם עדיף לת'אנדר להביא. אבדיה מגן טוב יותר, מוסר טוב בהרבה, ונדמה לי שגם ריבאונדר הגנתי טוב יותר. וכמובן שאני משוחד לטובתו. אבל מרקאנן שחקן התקפה עדיף בהרבה, קלעי נהדר (דני עוד לא הוכיח יציבות בתחום הזה), ובעיקר יכול להצטיין ולתרום המון גם בלי הכדור ביד, מה שלא ממש נכון כרגע (ואולי גם לא בעתיד) לדני. עדיין יש לי ספקות לגבי הקשיחות ההגנתית בצבע של קו קדמי של מרקאנן וצ'ט, אבל התקפית זו התאמה נהדרת לאיך שהת'אנדר רוצים לשחק.
רק שאם חושבים גם מעבר לשנתיים הקרובות, זה כבר נעשה מסובך. מעבר לזה שאיינג' ירצה את הירח בשביל מרקאנן עם בכלל יסכים לעשות עליו טרייד (דני אמור לעלות הרבה פחות אני מאמין ואמור להיות יותר זמין תמורת חבילה של נניח גידי ובחירת דראפט או שתיים), לאורי חתום על חוזה לעוד עונה אחת בלבד. אחריה הוא ידרוש (וגם יהיה כנראה מי שיתן לו) חוזה מקס או משהו באזור, כלומר משהו בסביבות ה-50 מיליון לשנה לארבע שנים. אם הת'אנדר יתנו לו את זה (ואם הם מביאים אותו, הם גם יתנו לו את זה, כי אין סיבה לשלם מחיר כל כך גבוה על שחקן להשכרה לשנה), אז בעוד שנתיים, בהנחה של שני חוזי רוקי מקס לצ'ט וג'יי דאב, הם נחנקים לחלוטין ומגיעים לטריטוריות של דנבר ופיניקס, עם הוצאות אדירות על קנסות, חוסר יכולת להחזיק רוסטר נורמלי מסביב לארבעת השחקנים המובילים, ומינימום גמישות.
דני, לעומת זאת, חתום על חוזה סופר נוח (ויורד!), שבו הוא הולך להרוויח 13 מיליון ו-12 מיליון בעוד שלוש וארבע שנים. זה הבדל עצום.
זו הסיבה העיקרית שאני מאוד בספק לגבי מארקנן כהתאמה ארוכת טווח. זה הורג לת'אנדר את כל הגמישות. בכסף שצריך לשלם לו עוד שנה אפשר להביא למשל את אבדיה וג'ארט אלן, להשאיר איזה 20 מיליון לשחקנים נוספים (למשל ספסל חזק יותר), וגם להשאיר גמישות הרבה יותר גדולה לעתיד.
אין ספק שאבדיה מתאים מבחינת שכר ומהרבה בחינות אחרות (הוא מאוד Thuderish) אבל...
האם לא יכולה להיווצר סביבו וסביב הקליעה שלו סיטואציית גידי?
כשאתה מביא אותו בטרייד, אתה מהמר על כך שהקליעה שלו תמשיך להשתפר ותחזיק גם במצבי לחץ גבוה.
דאלאס שמרו את הצבע ממש חזק עם גאפורד או לייבלי בצבע
ועזבו את OKC על קו השלוש עם קלוז-אאוטס מהירים.
אני לא יודע איך דני היה מסתדר עם זה.
סביר שמרקאנן היה צולף להם שלשות על הראש all day long.
ואם ג'ו היה בצד השני (וקייסון במקום דורט ששיחק יותר מדי לטעמי), היה לך ריווח נורמלי
ועוד יותר מקום לג'יי-דאב ושיי לפעול בתוכו.
==
* אני עדיין חושב שיש סיכוי שהם יילכו על קודי וויליאמס בדראפט,
ייתנו לגידי חוזה יחסית נוח ויקוו שהוא ימשיך להתפתח.
** לזכותו של דני ייאמר ששחרור הכדור שלו די מהיר,
בטח יחסית לגידי ברגעים שבהם הוא לא בטוח בעצמו,
חושב ומסדר מחדש את הכדור כאילו הוא עומד על קו העונשין.