קצת מחשבות בעקבות סדרת הגמר שמתקיימת כרגע בין הסלטיקס לבין המאבס
והזמן שחלף מאז שהעונה של הת'אנדר הסתיימה.
כשאני רואה את בוסטון מתמודדת מול דאלאס, אני נוטה לחשוב שצדקתי במה שכתבתי לפני הטריידדליין.
גאפורד או כל סנטר בינוני אחר בטריידדליין (אפילו אלן) מהספסל לא היה עוזר ל-OKC לקחת אליפות.
יש להם בעיה לא רק בריבאונד אלא גם בהתקפה, שסנטר שלא מרווח את המשחק לא רק לא היה פותר אלא כנראה מחמיר.
עמדה מספר 4 היא הצורך הגדול יותר של הת'אנדר.
הייתה החמצה גדולה בדיעבד של פי ג'יי וושינגטון בטריידדליין שבעיניי מתאים מאוד מכל הבחינות.
אני מתרשם ממנו מאוד לטובה. הוא אמנם לא שחזר את התצוגות ההתקפיות מהסדרה מול OKC (שפשוט השאירה אותו לבד על קשת השלוש וקיוותה לטוב)
אבל הוא נותן תצוגות הגנתיות יפות מאוד, הוא סופר משמעותי להגעה של דאלאס לגמר וכנראה השחקן השלישי בטיבו בקבוצה.
בכל מקרה, הייתי קצת מתוסכל אחרי ההפסד בסדרה לדאלאס, שממנו יצאתי עם תחושת פספוס.
אמנם צפיתי אותו מראש (כמה חודשים לפני כן), אבל התחושה הייתה שהקבוצות לא רחוקות אחת מהשנייה ושהת'אנדר היו יכולים לקחת את זה.
מה שהרגשתי אז - והיום מתחדד יותר - זה שלדייגנו יש חלק נכבד בהפסד.
אני חושב שהסכמה ההגנתית שבוסטון משתמשת בה היא הרבה יותר יעילה והיא מזכירה את מה שקיוויתי שהת'אנדר יעשו (בגרסה מתוחכמת יותר).
מה שהת'אנדר בחרו לעשות לצערי - לצופף כמה שיותר מול לוקה וקיירי - פחות עובד מול קבוצה שמאבדת מעט והרבה יותר יעיל בעונה הסדירה.
אבל זמן עבר, התסכול חולף ואני רואה את בוסטון,
ההיגיון חוזר וברור מחדש ש-OKC לא היו לוקחים אליפות העונה בכל מקרה.
יש להם כמה רמות לטפס כדי לקחת אליפות. חלק מזה יהיה בתקווה שיפור פנימי (בעיקר ג'יי-דאב בחלק ההתקפי אבל גם צ'אטוש) אבל צריך גם לשפר את הסגל באופן משמעותי.
יהיה מעניין מה הם יבחרו לעשות.
גם גידי וגם דורט הם לא lock בקבוצה הזאת.
הם זקוקים לסנטר מחליף, 3 פותח, 4 פותח (הכי חשוב) ואולי גם כח אש התקפי מהספסל בטייפ של קלקסטון/מונק, כלומר גארד שיוצר מכדרור.
איך הם יכולים להתחזק?כמו כל קבוצה, בשלוש דרכים: שוק חופשי, טרייד והדראפט.
יש קצת שמועות על עניין בהרטנשטיין ב-FA.
אם כבר סנטר שלא קולע מרחוק, אני מחבב אותו.
הוא לפחות עוזר לבעיית הריבאונד והפיזיות מתחת לסל.
האם זה יקרה? לא סביר...
בדראפט הם יכולים ללכת להמון כיוונים שונים, בייחוד אם יטפסו למעלה.
בטופ של הדראפט חבר'ה כמו ריזאשה או בוזליס יכולים לכאורה להתאים. מעט יותר מאוחר קודי וויליאמס אולי או טופיץ' (שאני מחבב) אם ייפול.
אם יישארו ב-12, הם יכולים ללכת על קודי וויליאמס (ממש לא סביר שייפול) או הולנד (יש יותר סיכוי שייפול),
על סלון (ממש מקווה שלא אבל רבים חושבים שזה מה שיקרה
), על דרון הולמס החביב שהוא מעין 4/5 או על דה סילבה או להמשיך עם הקו של הגארדים ההגנתיים עם קארטר (לא סביר).
בטרייד יש לא מעט שמות אפשריים שצפים בשיח - מרקאנן, דני, קוזמה, דוראנט ושמות שאני פחות מחבב כמו פטריק ויליאמס וקאם ג'ונסון,
כאשר קייסון, גידי, וויגינס, ג'ו, דיינג עשויים להיות קלפים אפשריים לצד בחירות דראפט.
אני כאמור מקווה שיהיה טרייד על דני ועל מרקאנן.
אבל מה לגבי הקאפ?יש כל מיני פודקאסטים שעסקו בכך:
https://www.youtube.com/watch?v=fDgoNIIDf3wאני יותר אופטימי והרבה פחות מודאג מסאבוניס לגבי מצב הקאפ.