סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 10:39 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 19 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הלוגו הלך לעולמו
הודעהפורסם: ד' יוני 12, 2024 6:40 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ג'רי ווסט נפטר. בן 86 במותו.
שחקן גדול, אישיות גדולה ומנהל מבריק
שהשפיע רבות על הליגה והיה ועודו הסמל שלה

NBA champion (1972)
NBA Finals MVP (1969)
14x NBA All-Star
12x All-NBA Team
5x All-Defensive Team
NBA Anniversary team (35th, 50th, 75th)
8x NBA champion as an executive

מניח ש-8 האליפויות כמנהל לא כוללות את האליפויות של גולדן סטייט שבהן הוא היה מעורב כיועץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: הלוגו הלך לעולמו
הודעהפורסם: ה' יוני 13, 2024 11:15 am 
Junior

נזכר איך לפני שנתיים, בחגיגות ה-75 לליגה באולסטאר, הוא השתתף בדראפט הזה - נראה לי שדסקסנו אותו בת'רד נפרד:

https://www.youtube.com/watch?v=hohlENK_xQ4&t=3531s

היה איזה חוק שמותר להוסיף עוד איזה 2-4 שחקנים מחוץ לפול של ה75, ווסט פספס את זה שאחרים הקדימו אותו וכך נמנע ממנו "לצרף" את דריימונד גרין לקבוצה שהרכיב. הוא התרעם על כך ובצדק, אפשר היה לקלוט משהו מהאופי שלו כמנג'ר כשלקח את זה ללב. המנחה אמר לו משהו בסגנון "בפעם הבאה" והוא ענה:

“Next time y’all do this I won’t be here.”

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 13, 2024 11:24 am 
Junior

מן הסתם הוא הכי מזוהה עם הלייקרס, ובעשור האחרון עם הווריורס והקליפרס, אבל שווה לציין גם את חמש השנים המוצלחות שלו עם הגריזליס (2002 עד 2007), בהן הפך אותם לקבוצת פלייאוף לראשונה מאז שצורפו לליגה, והרכיב קבוצה עם רוטציה עמוקה וכיפית סביב פאו גאסול (באטייה ופוזי, ג'ייסון וויליאמס וארל ווטסון, מייק מילר ובונזי וולס)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2024 4:14 pm 
Hall of Famer

כפרה על הלוגו, אבל תעשה קצת סדר.

מי שהביא את פאו גאסול ושיין באטייה לגריזליס היה בילי נייט, הג'יאם שלהם בדראפט 2001. גאסול הושג בטרייד עם אטלנטה, תמורת שריף עבדור רחים ובחירת סוף סיבוב ראשון.

גם ג'יי-וויל הגיע לגריזליס ב2001, בטרייד המפורסם שהעביר את מייק ביבי לסקרמנטו. השוקולד הלבן הועבר ב2005 יחד עם ג'יימס פוזי שציינת ושיחק בסך הכל שנתיים בגריזליס, בטרייד הענק של ממפיס-מיאמי-בוסטון-יוטה-ניו אורלינס, וקשה להגיד שווסט ניצח את הטרייד הזה. בעוד ויליאמס ופוזי הופכים לשחקני רוטציה בקבוצת האליפות של מיאמי, הגריזליס קיבלו את דמדומי הקריירה של אדי ג'ונס ואת הזכויות על ראול לופז. תמורה די עלובה.

גם בונזי וולס שיחק רק שנתיים עד שהועבר לסקרמנטו תמורת בובי ג'קסון ששיחק בגריזליס עונה אחת והמשיך הלאה.

בקיצור, כולם נורא התלהבו ב2004 שצמד הוטרנים ווסט ויובי בראון הביאו את הגריזליס לפלייאוף לראשונה, אבל האמת הפשוטה היא שווסט לא רק שלא זה שבנה באמת את הקבוצה הזו, הוא גם זה שפירק אותה בטריידים לא טובים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2024 8:46 pm 
Junior

צודק, תודה על ההרחבה.
ב"הרכיב קבוצה סביב פאו גאסול", לא בהכרח התכוונתי שהוא מי שבחר בו.

מה שזכור לי מהטרייד הגדול ההוא, זה שג'ונס הגיע על חוזה גדול ומסתיים, בעוד שאנטואן ווקר והשוקולד הלבן היו חתומים לטווח ארוך יותר.
בכל מקרה, אני בטוח שווסט תרם בדרכו להצלחת הקבוצה ההיא, ולעשות פלייאוף לראשונה מאז 1995, אחרי שקבוצת האקספנשן שהצטרפה לצדם - טורונטו - כבר עברה את המשוכה הזאת, זה הישג משמעותי בעיניי אפילו אם לא היתה לו המשכיות מספקת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2024 9:34 pm 
Hall of Famer

לא הבנתי את המלל. השחקן היחיד שווסט הביא לממפיס ונשאר זמן משמעותי, זה מייק מילר. את היתר הוא לא הביא או שהעביר אותם בטריידים גרועים. הוא גם לא הפך את הגריזליס לכח משמעותי בליגה או משהו דומה לזה, בחמשת העונות המדוברות הגריזליס פעמיים לא הגיעו לפלייאוף ושלוש פעמים חטפו סוויפ בסיבוב הראשון. כאמור, היה גימיק של עצם ההגעה לפלייאוף, וזהו בגדול.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2024 10:45 pm 
Junior

הוא הביא לא רק את מייק מילר, אלא גם את ג'יימס פוזי, ווסלי פרסון (שבהמשך הוחלף בבונזי וולס), ארל ווטסון.
ואת יובי בראון כמאמן.
שלושה סוויפים בסיבוב הראשון זה בהחלט מבאס, אבל עצם ההעפלה לפלייאוף לראשונה בתולדות הפרנצ'ייז היתה משמעותית - בין היתר להכנסות הקבוצה, אבל גם לקהל המעריצים הטרי עם המעבר מ-ואנקובר לממפיס.

אה, הוא גם לקח את קייל לאורי בבחירה 24 בדראפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2024 11:10 pm 
Hall of Famer

אבל למה אתה סתם חופר על ריק?

כתבת "חמש השנים המוצלחות שלו עם הגריזליס, בהן הרכיב קבוצה עם רוטציה עמוקה וכיפית". ציינת שמות של שחקנים. הראיתי לך שחלק משמעותי מהם הוא לא הביא, ומחלק משמעותי אחר הוא נפטר בטריידים גרועים. הוא התחיל את הקדנציה הקצרה שלו באי-הגעה לפלייאוף, וסיים אותה באי-הגעה לפלייאוף כשבתווך הקבוצה מפסידה 12 משחקי פלייאוף ללא נצחון בודד.

בקיצור, כתבת קשקוש שלהערכתי הוא פשוט אימפרוביזציה אישית על איך שמנוסחת הקדנציה שלו בערך הויקיפדיה שלו, לא באמת ידעת או זכרת איך היתה הקדנציה שלו בגריזליס, ועכשיו בכל מיני פליק פלאקים וצוקהרות אתה מנסה להגיד דברים שלא אמרת בהתחלה.

אני יודע שזה פשוט מנוגד לאופי שלך, אבל עדיף לשחרר. וזה בלי להסיק מסקנות על "מתפכחים" ציונים שמשנים את הזהות שלהם בפייסבוק לפי איך שנושבת הרוח.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2024 11:41 pm 
מנהל פורום

הוא היחיד שזכה בפיינל MVP למרות ששיחק בקבוצה שהפסידה אליפות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2024 9:55 am 
Junior

Hacohen כתב:
אבל למה אתה סתם חופר על ריק?

כתבת "חמש השנים המוצלחות שלו עם הגריזליס, בהן הרכיב קבוצה עם רוטציה עמוקה וכיפית". ציינת שמות של שחקנים. הראיתי לך שחלק משמעותי מהם הוא לא הביא, ומחלק משמעותי אחר הוא נפטר בטריידים גרועים. הוא התחיל את הקדנציה הקצרה שלו באי-הגעה לפלייאוף, וסיים אותה באי-הגעה לפלייאוף כשבתווך הקבוצה מפסידה 12 משחקי פלייאוף ללא נצחון בודד.

בקיצור, כתבת קשקוש שלהערכתי הוא פשוט אימפרוביזציה אישית על איך שמנוסחת הקדנציה שלו בערך הויקיפדיה שלו, לא באמת ידעת או זכרת איך היתה הקדנציה שלו בגריזליס, ועכשיו בכל מיני פליק פלאקים וצוקהרות אתה מנסה להגיד דברים שלא אמרת בהתחלה.

אני יודע שזה פשוט מנוגד לאופי שלך, אבל עדיף לשחרר. וזה בלי להסיק מסקנות על "מתפכחים" ציונים שמשנים את הזהות שלהם בפייסבוק לפי איך שנושבת הרוח.

סליחה אחי, לא חשבתי שזה יפריע לך.
בכל זאת הגבת להודעה שלי כאן, ועל כך כתבתי לך "צודק, תודה על ההרחבה". אז איפה כאן הפליק פלאקים?

דווקא כתבתי כאן בעקבות פוסט של ערן סורוקה על הלוגו בפייסבוק, שבכלל הזכיר לי את הקדנציה שלו בממפיס.
תאמין לי שאם הייתי מסתמך מלכתחילה על ויקיפדיה הייתי מדייק יותר...אומנם בשנתיים הראשונות של ווסט שם הייתי בצבא ופחות מחובר מהרגיל, אבל יש לי זיכרון מספיק טוב בשביל לדעת שפאו גאסול ובאטייה נבחרו בדראפט 2021. גם את החלפת ביבי בג'יי-דאב הייתי מצליח "לתארך" במדויק, לו רק הייתי מקדיש לכך שנייה של מחשבה, יותר בזכות הצד של סקרמנטו, ביבי והצלחתם המשותפת בשנים הללו.

אני לא מתווכח עם הלוגיקה שבדבריך - ווסט הגיע לקבוצה שכבר החזיקה בגאסול, וויליאמס ובאטייה; השלד הזה שהוא חיזק במהלכים אחרים הספיק רק לשלושה סוויפים בפלייאוף; והמהלכים של 2-3 השנים האחרונות היו לא משהו.
אבל אני עדיין עומד מאחורי הדעה שעצם ההעפלות האלה לפלייאוף היו הישג ראשוני נחמד עבור הגריזליס, שקבוצת הרוטציה היתה נחמדה וכיפית, ושכן היו לו החתמות וטריידים מוצלחים - כפי שפירטתי בהודעה הקודמת.
בשלב הזה נסכים שלא להסכים ונפסיק לחפור על ריק (:

לגבי התוספת שלך בסוף, חבל אחינו. תחשוב מה שתחשוב עליי, אבל בוא נימנע מריבים מיותרים, בטח בת'רד כזה שמוקדש לזכרו של ג'רי ווסט והמורשת שלו בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2024 11:38 am 
Hall of Famer

דווקא באזור שבו אתה הרבה יותר מתעמק ווסט ממש לא הותיר רושם, אפילו פישל ואני מדבר כמובן על הדראפט.
אני לא זוכר אם ווסט היה אחראי על דראפט 2002, אבל ברור שהגריזליס פספסו עם דרו גודן בבחירה מספר 4. אמרה סטודומאייר היה הלוח בשלב הזה.
ב-2003 היה לווסט דראפט מאד מוזר. הגריזליס החזיקו בבחירות 16 ו-20 ו-ווסט הלך פעמיים על שחקנים שהיו מועמדים לסיבוב השני. טרוי בל ב-16 ודונטיי ג'ונס ב-20. כדי להוסיף על התמיהה, השניים היו סניורים, כך שגם אפסייד מעניין לא היה שם. השניים כמובן שלא עשו כלום באן.בי.איי. דיוויד ווסט נבחר במקום ה-18 ואילו בוריס דיאו הלך מקום אחד אחרי ג'ונס.
ב-2004 הגריזליס לא התעסקו עם הדראפט ואילו ב-2005 ווסט שוב הלך על סיניור ממכללה גדולה, האקים ווריק של סירקיוז הלך לממפיס בבחירה ה-19. נייט רובינסון, ג'ארט ג'ק, סיסקו גרסיה, לות'ר האד, ג'ונה פטרו, ג'ייסון מקסייל נבחרו בבחירות 21-26. כולם תרמו יותר ממנו.
דווקא 2006 היה מוצלח. הוא עשה טרייד על רודי גאיי בבחירה 8 תמורת באטיה וכמובן קייל לאורי כבחירה בעלת ערך במקום ה-24 (למרות שלאורי פרח הרבה יותר אחרי שעזב את הגריזליס).
סך הכול התקופה של ווסט בממפיס הייתה די סתמית. נכון, הקבוצה הגיעה לפלייאוף, אבל זה היה בעיקר בזכות הבחירה בגאסול שלא הוא בחר. הוא לא הצליח לעשות טריידים משמעותיים ששיפרו את הקבוצה באופן משמעותי, בדראפט שהוא נחשב לאחד הטובים הוא לא הצליח להביא שחקנים שמזיזים ממש את המחט וכשווסט עזב את הגריזליס הם היו במקום די רע של קבוצה באמצע בלי כלים לקפוץ למעלה ולא מספיק גרועה בשביל לבחור גבוה. אחרי שהוא עזב היה כמובן הטרייד שנראה הזוי על פאו גאסול, שדווקא הביא תמורה טובה בדמות אחיו וכמובן השוד הגדול של זאק רנדולף שנראה בדרכו מחוץ לליגה על קיו ריץ' שהביאו את תקופת ה - "Grit and Grind" המצויינת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2024 12:00 pm 
Junior

צודק, ושיהיה ברור, לא הפכתי את ג'רי ווסט לקדוש הבית (:
מה שכן, ה signature move שלו היה ויישאר הבחירה בקובי בריאנט באמצעות הטרייד על דיבאץ.
אומרים גם שהוא ייעץ לווריורס לקחת את דריימונד גרין בסיבוב השני, כמובן שבאזורים האלה the stakes are lower.

מה לגבי שאר בחירות הדראפט שלו בלייקרס? אדי ג'ונס ואלדן קמפבל היו יופי של הצלחות, לא?

לגבי ווריק, לא זכרתי שהיה סניור, כן זוכר שדובר עליו בתור בחירת אפסייד - אתלט עם מבנה גוף גארנטי וסקילז מעניינים.
בדראפט 2003 אני מתאר לעצמי שהוא לא ראה טעם בצירוף ווסט מאחורי גאסול, כנראה רצה לחזק את הגריזליס בעמדות הכנף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2024 12:03 pm 
Hall of Famer

יכול להיות שהוא לא רצה את ווסט כי היה לו את גאסול ואת גודן. אבל לא הייתה שום סיבה לבחור במקום הזה את טרוי בל שלפי כל המוקים הלך בסיבוב השני. אתה חם על בל? תעשה טרייד דאון ותרוויח כמה צ'יפים בדרך. ומילא כשאתה עושה את זה פעם אחת, אבל אחרי שעשית ריץ' מטורף בבחירה מספר 16, אתה עושה את אותו ריץ' עם שחקן סיבוב שני בבחירה ה-20. ועוד שניהם סיניורים? זה אמנם לא בקליבר של דיוויד קאהן עם רוביו וג'וני פלין בבחירות 5 ו-6, אבל לא רחוק.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2024 12:24 pm 
Junior

לא יודע, החל מאמצע הסיבוב הראשון, ובטח שכבר באזור בחירות ה20, יש מספיק תנודות בין המוקים והקונצנזוס לבין תוצאות האמת.
סתם לדוגמה, גם הבחירות של הסאנס בקאמרון ג'ונסון (11) ושל דני איינג' ברוז'ייר (15) נחשבו לריצ'ים מפתיעים.
ואני יכול להראות עוד כמה דוגמאות משלושת הדראפטים הקודמים, בת'רד הייעודי שפתחתי.
אל תשכח שקל לנו לומר "תעשה טרייד דאון", בפועל אנחנו לא יודעים אם התקיימו מגעים והאם היו אופציות על השולחן.

והדוגמה שאני תמיד אוהב להביא על הבעייתיות של טרייד דאון מתוך הנחה שהפרוספקט שלך יישאר זמין: טים קונלי כנשיא הנאגטס עשה מהלך כזה בדראפט 2017, שזיכה את הג'אז בזכויות על מיטשל בבחירה 13. דנבר ירדה משהו כמו 10+ בחירות, קיבלה את טריי ליילס בתמורה, ולפי דיווחים תכננה לקחת את אנאנובי שנחשב כחומר לבחירת לוטרי מאוחרת, אבל היה צפוי להחליק בגלל ריבוי הפציעות שלו. יוג'ירי חטף אותו בחירה אחת לפני קונלי, שנאלץ להסתפק באופציה ב' שלו - טיילר ליידון...

אז נכון, אנאנובי הפרשמן המבטיח זה לא דנטיי ג'ונס וטרוי בל, אבל הפואנטה היא בסיכון שנלקח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2024 2:27 pm 
Hall of Famer

אתה עכשיו סתם עושה רציונליזציה למשהו שקרה עוד לפני שהתחלת להתעניין ברצינות בנושא.
אלו היו בחירות סופר מפתיעות והכי מפתיע שאלו היו 2 בחירות שכאלו ולא אחת. נתנו לו את החסד בזמן אמת כי זה ג'רי ווסט הגאון, אבל מבחן התוצאה היה בדיוק כפי שההגיון אמר, כישלון מוחלט.
יכול להיות שווסט לא היה מצליח להשיג את בל ואת ג'ונס אם הוא היה עושה טרייד דאון, אבל הוא היה יכול להשיג עוד קצת נכסים. שוב, אם זה היה בחירה אחת כזאת, מילא. אבל אלו היו 2 בחירות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2024 3:06 pm 
Junior

אוקיי, כנראה שאכן היה כאן מקרה של מנהל מבוגר שלא קרא נכון את הזירה המשתנה בכל הנוגע ל peers שלו - העדפת צעירים עם אפסייד ואתלטיות לכל אורך הסיבוב הראשון, לא רק בלוטרי (אז עוד היו תיכוניסטים ולא רק פרשמנים בדראפט, שלא לדבר על ההייפ האירופאי, אפרופו אי-הבחירה בדיאו שהצבעת עליה).

אגב, מנצל את הסטייה הקלה מנושא הת'רד בשביל לומר את זה כאן, פעם אחרונה שבחירה ראשונה בדראפט לא היתה תיכוניסט/פרשמן/בינלאומי היתה בדראפט 2005 עם אנדרו בוגוט הסופמור. פעם אחרונה שסניור נבחר ראשון בדראפט היתה בדראפט 2000 עם קניון מרטין. כמה שנים לפניו נבחרו הסניורים דאנקן ואולוואקנדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2024 11:08 pm 
Hall of Famer

אם נלך אחורנית, אז נגלה שהבחירה הראשונה בדראפט הראשונה שלא היה סניור, היה לא אחר מאשר מג'יק ג'ונסון שנבחר אחרי 2 עונות בלבד בקולג'. לפניו הלכו לדראפט לא רק סניורים, אפילו בבחירות גבוהות. בוב מקאדו סיים 3 עונות בקולג', כשהלך ב-72 כבחירה מספר 2. הבחירה הראשונה כרגיל היה סניור, אבל זה היה לה רו מרטין הכושל, אחד הבאסטים הכי גדולים בבחירה מספר 1. אבל גם אחרי מג'יק הייתה שמרנות מאד גדולה בבחירה מספר 1. הלכו כמה ג'וניורים (אגווייר, וורת'י, האקים), אבל עד 1993 כל היתר היו סניורים. שאק פתח את השער לכל האנדרקלסמנים לבחירה הראשונה, אבל עדיין, עד קוואמי ו-2001, סופמור היה הכי רחוק שהג'י.אמים היו מוכנים ללכת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 17, 2024 11:51 am 
Junior

מוזר לחשוב שנלקחו תיכוניסטים ובינלאומיים (יאו, ברניאני) לפני שנלקח פרשמן לראשונה - אז אתה בעצם אומר שאודן היה הפרשמן הראשון להיבחר ראשון בדראפט? O:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 18, 2024 9:22 am 
Hall of Famer

אני לא אומר, זה מה שקרה. אכן מוזר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 19 הודעות ]