אז דראפט סיזן כבר מאחורינו, תכף יגיע מבול ההחתמות ואולי גם של טריידים, לצד ליגת הקיץ שתספק הזדמנות למעקב ראשוני אחר כמה פרוספקטים מהדראפט הנוכחי וגם מכאלו שלפניו.
אז לפני שכל זה קורה, הנה משהו שהתכוונתי לעשות עוד לפני כתיבת המוק שלי, אבל הבנתי שזה פשוט יעכב אותי: סקירת ביצועים מחזורית.
לא עשיתי מוק דראפט לפני שלוש שנים, וזה של דראפט 2020 היו משופע בטריידים וגם לפני שהתחלתי להתעמק ברצינות של שלוש השנים האחרונות. אז מתחיל את הרטרוספקטיבה הפרטית שלי מלפני שנתיים. עבור דראפט 22, החלטתי להתמקד במוק הראשון שפרסמתי, נראה לי בדיעבד שנתתי לשיפוטים הראשוניים שלי להיות מושפעים יותר מדי בהמשך. אז הנה הוא מתחיל כאן:
viewtopic.php?f=1&t=19655&hilit=%D7%93%D7%A8%D7%90%D7%A4%D7%98+2022(למי שלא נכנס, אציין שפורסם כשבועיים לפני הדראפט, בעוד שהדירוג הקונצנזואלי שיופיע בסוגריים הוא מיום הדראפט)
ובגרסה תמציתית (בסוגריים: דירוג קונצנזואלי לפי rookiescale.com והחץ ממנו מצביע על המיקום שבו נבחר השחקן בפועל):
1. אורלנדו - צ'ט הולמגרן (2 => 2)
2. אוקלהומה - ג'בארי סמית (1 => 3)
3. יוסטון - באנקרו (3 => 1)4. סקרמנטו - מתורין (6* => 6)
5. דטרויט - אדריאן גריפין ג'וניור (11 => 16)6. אינדיאנה - אייבי (4 => 5)
7. פורטלנד - סוהאן (12 => 9)
8. ניו אורלינס - קיגן (5 => 4)9. ספרס - שארפ (8 => 7)
10. וושינגטון - דניאלס (7 =>
11. ניקס - ג'יי-דאב (18 => 12)12. אוקלהומה - דיינג (13 => 11)
13. שארלוט - דורן (10 => 13)
14. קאבס - ברנהאם (17 => 20)
15. שארלוט - איסון (16 => 17)
* עד כמה שזכור לי, בזמן שפרסמתי את המוק הדירוג של מתורין היה יותר באזור 8-9.
השמטות בולטות, לטוב ולרע: ג'וני דייויס (9 => 10), מרק וויליאמס (14 => 15), אבאג'י (15 => 14), קסלר (25 => 22), נמהארד (36 => 31).
מזכיר שוב שגם לפני שנתיים לא התעמקתי מספיק בפרוספקטים, ולפיכך קסלר ונמהארד כלל לא היו על הרדאר שלי. אבל האמת היא שאם היה מחזור שהצדיק זאת, בינתיים נראה שזה המחזור...בינתיים אין גניבות בולטות חוץ משני הנ"ל, כשגם קסלר כבר עם סימן שאלה מעליו. אולי כריסטיאן בראון, במיוחד אם אכן יחליף את קקפ בחמישייה וייתן עונת פריצה.
הדגשתי כמה טעויות והצלחות בולטות. זה אומנם היה דראפט עם טופ 3 מבלבל מאוד, וקונצנזוס שגוי שנוצר סביב ג'בארי ולזכותי ייאמר שלא הייתי חלק ממנו, אבל אין ספק שנפלתי בהערכת חסר לבאנקרו (כפי שעשיתי גם עם אדוארדס, שהיה חמישי באחד המוקים שלי, ועם ברנדון מילר אשתקד). כן זוקף לזכותי את ההכרעה לדרג את צ'ט ראשון, אבל טעיתי באמונה שלי שאורלנדו יכולה להסתפק בפרנץ ואגנר כגו טו גאי.
נתתי גם הערכת חסר משמעותית לקיגן, שניתן לומר כי באה לצד הערכת יתר של מתורין, גריפין ואייבי. במוק השני כבר קידמתי אותו לבחירה חמישית, אבל אמרתי שנתמקד בזה (:
מתורין היה הפרוספקט המועדף עליי במחזור הזה, ואחריו סוהאן (אותו הורדתי בול לבחירה 9 של הספרס בגרסה המאוחרת יותר). אני עדיין חושב שהשידוך לקינגס היה מועיל לשני הצדדים. מתורין פתח חזק מאוד כרוקי, אבל בהמשך סבל מהסיטואציה שהגיע אליה, למרות שעל פניו היא טובה עם האליברטון כפרטנר לקו האחורי. אבל קרלייל מאמן קשוח עם רוקיז, במיוחד כאלה שלא תורמים מספיק בהגנה וזקוקים לריסון בהתקפה; ומנגד, הוא אוהב הרכבים עם שני רכזים עוד מימיו בדאלאס עם קיד-בראה, כשבמקרה של האליברטון-נמהארד יש לכך הצדקה הגנתית, האלי מסתדר טוב יותר מול שחקני כנף מאשר מול רכזים זריזים.
הרבה קרים על סוהאן, אבל הקליעה שלו משלוש הולכת ומשתפרת וההגנה שלו פנומנאלית. לדעתי הספרס בונים עליו כחלק אינטגרלי בחמישייה והסגנון שלהם.
את שארפ הערכתי בחסר, פשוט כי לא היתה לי דרך טובה מספיק להעריך אותו - מזכיר שהחמיץ את כל עונת הפרשמן שלו, ולא התכוונתי להתעמק בפילם שלו כתיכוניסט...וגם לא הכי אהבתי את ההחלטה שלו לשבת בחוץ כל העונה עם פציעה לא הכי חמורה.
גם את דייסון דניאלס שעלה פה קצת בתגובות מאז הטרייד עליו, הורדתי קצת, תוך הסתייגות מהקליעה הבעייתית מבחוץ. מדביק פה מה שכתבתי עליו במוק:
"דניאלס עם הרבה הייפ לאחרונה, מדובר כבחירת אמצע לוטרי, אבל אני לא בטוח אם יש בו יותר מרול פלייר בתבנית של מרכוס סמארט (שזה לגמרי לא מעט). היכולת שלו לתרום בהתקפה תהיה תלויה מאוד בקליעה שלו משלוש, כי הוא לא מספיק אקספלוסיבי ובקושי מגיע לצבע. הוא קלע 25.5% בג'י ליג, נכון שנתתי לזוהאן הנחה על אחוזים דומים, ההבדל הוא שזוהאן ישחק 4 ודניאלס הוא גארד. מצד שני, לפי מה שמדווח הוא קולע יופי באימונים, אז יכול להיות שעבד חזק על הקליעה מאז שהסתיימה העונה."
מצד שני, אם כבר אני מדביק פה ציטוטים, אז הנה מה שכתבתי על בחירה 12 בדיינג (שאותה "העברתי" לספרס, באיזשהו טרייד אפ של התאנדר עבור שארפ):
"בחירת אפסייד שתפורה על הספרס, שנה אחרי שלקחו את ג'וש פרימו באזור הזה...סמול פורוורד בן 19 עם סייז, שליטה בכדור, סיומת בפלואטרים, יכולת מסירה ויסודות טעוני-פיתוח-אך-קיימים-בהחלט בכל האמור לגבי קליעה מבחוץ והגנה. יכול להתפתח לאחד השחקנים הכי טובים מהדראפט הזה, לולא המוק-טרייד דאון פשוט הייתי משבץ אותו ישר לבחירה התשיעית של הספרס."
הנפילה הכי גדולה היתה עם אדריאן גריפין ג'וניור, שאומנם הורדתי אותו לבחירה 11 בגרסה השנייה, אבל בעיקר בגלל הדיבור שהיה אז על דו"חות רפואיים שגורמים להחלקה שלו במוקים. הוא הצטייר לי בזמנו כפרוספקט אידיאלי, כזה שכאילו יוצר במעבדה, עם סייז טוב, חזק ואתלטי, קליעה משלוש, פוטנציאל להיות סטופר-על, וסקילז משלימים (נתקלתי אז בהשוואות לג'ימי באטלר). אבל כמו שכתבתי בגרסה השנייה של המוק, "יכול להיות גם שקצת עצמתי עיניים כנגד כמה מההשגות נגדו".