יוניק כתב:
Dovi כתב:
התלבטתי מאוד אם לכתוב את זה אבל אקח את הסיכון.
אולי אחת הסיבות להעלמות של לא מעט כותבים שהיו כאן שנים היא הסגנון הלא נעים (בסופר דופר של לשון המעטה) שיש כאן מצד חלק מהמשתמשים כלפי הודעות של משתמשים אחרים בפורום הראשי ובעוף.
אקח את זה למקום טיפה אחר. להגיב ולכתוב בסלניוז זה דבר שלוקח ממך זמן. זה לא וואצאפ שאתה מחרטט כמה מילים תוך כדי נהיגה, בשגיאות של תיקון אוטומטי, או במקרה ממש אובדני מקליט הודעה קולית תוך כדי קינוח אף באמצע. יש כאן קהילה איכותית מאד וגם ביקורתית מאד, לא רק בענייני תוכן, אלא גם בענייני סגנון כתיבה ומקורות, ובאופן אישי כדי לכתוב כאן ברוב התחומים אני זקוק לזמן. ברגע שאני מועט בזמן, המעורבות שלי יורדת דרמטית.
זה עדיין לא מונע ממני, להיכנס לפורום פעם פעמיים ביום.
וזה גם לא אומר שהייתי רוצה לשנות כאן משהו. אולי קצת יותר סובלנות לטעויות.
הבהרה-
אני מדבר על פורום הכדורסל. מהאוף אני נמנע כמעט לחלוטין מזה כשנתיים.
מסכים ומזדהה עם זה. לא מתחבר להודעות מקטינות, קטנוניות ומעליבות. אבל יש כאן לא מעט דיונים רציניים עם הרבה ידע וניתוח מעמיק של נתונים. וחלק ממה שהופך אותם למעניינים הם חוסר ההסכמה. למשל אני לא פעם חולק על הדעות של אטט, אבל כל עוד הן מנומקות ונכתבות ברצינות ולא כדי לנגח או להקטין, אני שמח להתדיין איתו. וכנ"ל עם אחרים בפורום הזה.
מעבר לזה, הדיון הזה נראה לי קצת מוכר, אז הלכתי אחורה ובאמת היה לנו משהו דומה לפני פחות משנה. מעתיק מה שכתבתי משם:
1. בעיני המקום מספר אחד בעברית לאנשים שמבינים כדורסל ברמה גבוהה, בעיקר באספקט של כדורסל ישראלי (ל-נבא יש גם אחרים, למרות שגם כאן יש ייחודיות), עם גישה ביקורתית בריאה, רוב הזמן לפחות, ופרספקטיבה רחבה יותר מזו של האוהד הממוצע.
2. הממשק עצמו מאפשר דיונים יותר רציניים ולא פחות חשוב, כאלו שיש להם המשכיות כל עוד יש מי שמתעניין ורוצה להוסיף. בהופס למשל (שכבודו במקומו מונח) הפוסטים מתחלפים במהירות ואז נקברים. אם בא לך להצטרף לאיזה דיון באיחור של יום, זה כבר מאוחר מדי ואף אחד לא ישים לב.
3. פרוייקטים ייחודיים כמו פרוייקט ה-15 של נורטון או הטרום-דראפט של גראנט (ויש עוד, סליחה עם מי ששכחתי) או דיונים מעמיקים על נושאים כמו בניית קבוצות ואסטרטגיות ניהוליות (צל"ש לאטט, שבין אם מסכימים איתו או לא, תורם כאן באופן עקבי ומעמיק), שלא ממש מתנהלים במקומות אחרים. ושוב, יתרון גדול בעיני הוא שאפשר לנהל חילופי דעות בנושאים הללו שחורגים מהמיידי ולחזור לת'רד מסויים אם רוצים גם שנה או שנתיים אחרי.
4. המקום היחיד, עד כמה שאני מכיר, לדיונים רציניים על נבחרות ישראל בכל הגילאים ועל שחקנים ישראלים (כולל שחקנים צעירים), שוב לרוב באופן מקצועי ולא מתלהם ופרובינציאלי. וגם על כדורסל נבחרות באופן יותר כללי (למשל אליפות העולם והאולימפיאדה).
בטח שכחתי עוד כמה דברים וליוזרים אחרים אולי יש גם דגשים אחרים (מוזמנים להוסיף). אבל לפחות מנקודת מבטי, בהחלט יש למדיום הזה לא מעט ערך מוסף וייחודי.
ועוד משהו לגבי רמת העניין. לת'רד שנפתח לפני שלושה חודשים על הקיץ ב-נבא יש מעל 500 הודעות, אבל גם כבר מעל 100,000 צפיות. לזה של הפועל ירושלים יש כמעט 80,000 צפיות (שעוד מעט כבר עוברות את מספר הצפיות של הת'רד המקביל משנה שעברה במשך שנה שלמה). ולזה של נציגינו בתפוצות, עם פחות מ-50 הודעות, יש כמעט 70,000 (11,000 בשנה שעברה). אז כנראה שיש לא מעט אנשים שמתעניינים, גם אם לא מוצאים את הזמן או האנרגיות לכתוב.
בקיצור, לא עשיתי ניתוח שיטתי, אבל על פניו לא נראה לי שיש תמיכה אמפירית לטיעון שהפורום גוסס, לא מבחינת כתיבה ולא מבחינת רמת עניין כללית.