Lakic כתב:
עמוס לב כתב:
אותי מעניינת המטרה האישית של בן שרף וההתקדמות שלו. מה תשיג אולם הרבה פחות מעניין אותי. אם היא תצליח בזכות שרף, אז זה בטח חלק מההתקדמות האישית. אם שרף יראה לא טוב, אבל אולם תנצח זה פשוט לא מעניין.
יש גם באמצע, אולם יכולה להצליח ששרף הוא חלק פעיל בהצלחה. בולט יותר או פחות.
משום מה באופן כללי נותנים על זה פחות דגש כשמעריכים שחקן. אני מדבר באופן כללי, לאו דווקא על המקרה הספציפי הזה.
יכול להיות שבמקרה הזה, מפאת גילו וזה שהוא גם ככה מכוון להיות בולט ברמה אחרת, אז זה שונה אבל אני לעולם אעדיף שאגיע אלי שחקן שהיה חלק מעונה טובה בקבוצה שלו. גם אם הוא לא היה מהבולטים ביותר.
אני חושב שזה נכון בעיקר לשחקנים שבאים על תקן מוצר מוכן ופחות לפרוספקטים צעירים שהשאלה לגביהם היא לאיזה רמה הם עוד יכולים להתפתח.
גם אני התחבטתי בשאלה מה יעשה טוב יותר למניית הדראפט של בן, שאולם תרשום עונה מרשימה מבחינה הישגית אבל שהממוצעים שלו יהיו בינוניים, גם אם הוא פותח בחמישיה, או שאולם תרשום עונה בינונית אבל שהממוצעים שלו יהיו מרשימים? ואני נוטה לחשוב שהסנריו השני ייתפס טוב יותר בעיני הסקאוטים. מהסיבה שבסוף מה שמדבר לסקאוטים זה מיוחדות אינדבידואלית, וההנחה שתפוקה של שחקן משלים בקבוצה מנצחת לא בהכרח מצביעה על תקרה גבוהה. כמובן שיש את הסנריו האידיאלי, שזה גם שבן ייתן תפוקה של שחקן מוביל וגם שאולם תהיה קבוצה מנצחת, אז זה באמת יהיה מיוחד ואני חושב שזה מה שהסקאוטים מנסים לברר, האם הוא מסוגל לזה העונה.
אהבתי לקרוא את הפוסט של עמוס לב והוא תיאר דברים בצורה שאני מתחבר אליה.
אוסיף שאני מאוד אוהב שהוא לקח אתמול 12 זריקות. על פי האוהדים של לודוויגסבורג, ג'ון פטריק מנסה להפוך אותם למכונת הגנה, ואם במשחק מהסוג הזה של סקור נמוך והגנה הדוקה בן שרף מצליח לייצר הכי הרבה זריקות בפער די גדול משאר הקבוצה (הבא אחריו, ג'סאפ, עם 7 זריקות) וזה כשהוא מקבל את כמות הדקות ה6 בטיבה אתמול, אני רואה את זה באור מאוד חיובי. כל עוד הוא ייקח כמות זריקות של בעל בית, קשה לי לקרוא למשחק שלו חלש גם אם האחוזים רעים.
נקודה שמפריעה לי אצלו היא הכדררת המיותרת. הוא צריך להגיע למצב שנוח לו לתקוף את השומר POA שלו, ואז ללכת עד הטבעת או לשחרר אחרים לזריקות נוחות. באליפות אירופה עד גיל 18 הוא עשה את זה בהצלחה. כרגע הוא מאוד לא החלטי בתקיפת הטבעת וזה תוקע את ההתקפה כשהוא המוביל כדור. מניח שזה קורה בין היתר בגלל חוסר הביטחון שלו עם יד ימין והרצון כל הזמן לסדר את עצמו לחדירות שמאלה שההגנה מולו מוכנה אליהן.
שמעתי פודקאסט נוסף היום של שני חבר'ה אמריקאים חובבי דראפט וגם הם מביעים דאגה גדולה מהקושי שלו לייצר מרווח. טוענים שהסלים שלו באים אחרי הרבה מאמץ וזה כשהם צפו רק ב3 המשחקים הראשונים שלו, ששניים מהם היו הטובים ביותר שלו כביכול. הם נותנים את הדוגמא ההפוכה של טראורה, שבגלל הכוח המתפרץ הסלים שלו נראים קלילים. מקווה שבן ישים על הנקודות המוזכרות הרבה דגש באימונים עד לדראפט.