ראי שעל הקיר כתב:
קרטמן כתב:
אגב, אני לא בעד המקום ה-15 בשום צורה. אני חושב שהמעקב וההייפ סביב הנושא שהיה בארץ עד הכשלונות בקיץ היה צריך להיות יותר בסגנון של "בואו נקווה שנצליח אבל שדנמרק ושוויץ יצליחו יותר וישאירו אותנו 16-17" מאשר התקווה הגדולה שהייתה פה.
יש לנו 4 קבוצות אמיתיות כרגע בליגה, וגם זה אחרי הרבה שנים שהיו 3 לגיטמיות. כל קבוצה ישראלית אחרת שתשתחל לאירופה תהיה לא מדורגת מההתחלה, כנראה תסיים מהר כמו מכבי פ"ת של העונה, ורק תפגע בנקודות בכך שהצבירה של שאר הקבוצות תהיה חלקי 5 במקום חלקי 4. בעונה שעברה למשל, עונת השיא שלנו, היינו מקבלים רק 7 נקודות במקום 8.75 אם הייתה נציגה חמישית שלא צוברת נקודות.
אם וכאשר בית"ר תשמור על מעמדה הנוכחי והפועל ת"א או אחרת תצמח לרמה ראויה אז יהיה אפשר להתחיל לקוות שחמשת הלגיטמיות שלנו יגיעו לאירופה, עד אז עדיף לנו פשוט להישאר קרובים במקומות 16-18.
אבל זו כל המטרה. המשחקין באירופה זה חלק מתהליך של קבוצה. ובנוסף, מדובר בכסף ולא מעט.
זה בערך כמו להגיד (והיה פה מישהו שאמר את זה, שני ניחושים מי) שעדיף לא להגיע לדירוג עולמי גבוה בטניס, כי ככה יש לך יותר נקודות להגן עליהן בשנה הקרובה.
לא הבנתי על איזו מטרה אתה מדבר (המטרה של מי? של הקבוצות הקטנות? שלנו בתור אוהדים?), ואיזה קבוצה הראתה בעבר תהליך שבו אירופה עוזרת לה לצמוח מכלום ללגיטימיות. לנתניה בעשור הקודם היו כמה עונות רצופות של אירופה והדחה בסיבוב הראשון, מכבי פת עשתה כמה קמפיינים. לא ראיתי שזה קידם אותן לאיפשהו. אירופה כמובן יכולה לתרום לתהליך של קבוצה מבוססת, אין ספק שהקמפיינים של מכבי חיפה בשנות התשעים והפועל ב״ש בתקופת בכר עזרו להן מאוד בדרכן למעמדן הנוכחי, אבל זה לא קרה ולא יקרה לקבוצה שאין לה שום תשתית להצלחה, ומחוץ לארבע המובילית הנוכחיות והפועל תא, לצערנו הרב, אין קבוצה שיכולה להביא ממוצע של 5 אלף צופים בליגה ו/או להעמיד תקציב שמתקרב לעשר מליון דולר. כלומר, בראייתי לפחות, אין בכלל תשתית ראויה לאופציית קיומו של תהליך שבו קמפיין או שניים באירופה מקדם אותן לאיפשהו, בטח לא כשאותן קבוצות באופן קבוע מפסידות בשלב המוקדמות הראשון אליו הן נכנסות.
נכון שיש במפעלים האירופיים לא מעט כסף, אבל הוא שמור לקבוצות שאשכרה עושות משהו, אתה לא מקבל יותר מדי כסף על הפסד בשלב המוקדמות הראשון/שני.
בקיצור, אני לא רואה את זה כאינטרס לטובת הכדורגל הישראלי שהפועל חיפה או בני ריינה יסיימו במקום החמישי בליגה ויגיעו לאירופה רק כדי שיוכלו להביא 2000-3000 צופים לחגיגה מרגשת של הפסד בשלב המשחקים הראשון שלה. בעיניי זה רק מוריד מערכו של הכדורגל כאן כשאנחנו שולחים נציגות ברמת מועדון של ליגה שניה בדנמרק.
לגבי הטניס, לא יודע כמובן על מה ומי אתה מדבר, רק אציין שאני לא אמרתי ״לא כדאי להשיג ניקוד״, אמרתי שכדאי שכמה שנשיג, הצמודות אלינו ישיגו יותר, לא כי יהיה קשה יותר להגן על המיקום אחכ, פשוט בגלל שאין טעם בהשגת נציגה חמישית בזמן שיש רק ארבע שיכולות לייצג.