סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' ינואר 19, 2025 2:32 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 408 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' דצמבר 11, 2024 4:48 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
בא לי לשאול איך הגענו למצב שאלו שרים בכירים אבל הוא היה טייס קרב. ודיכטר היה איש שב"כ מוערך, לא יודע מה קרה להם בדרך שהם הפכחו לכאלה עלובים ופתטיים.
https://x.com/YoYoavdekel/status/1866824072451199071

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 13, 2024 12:17 pm 
Junior

סמוטריץ , שר תחבורה מצוין אבל שר אוצר כושל, מאבד 6 מנדטים מה14 וכרגע מתרחק מ% החסימה. מנדטים שהולכים לפח. לא ייתכן שבן גביר ייצג חבורה מגויסת ואידיאליסטית מכל הארץ.

מנדטים רבים של נתניהו עזבו ויכלו להגיע לסמוטריץ. הבעיה של סמוטריץ: המון התבטאויות הזויות. לא מתאים לייצג את הציונות הדתית. מתאים כמספר 2 או 3 וצריך לפנות. יוסי דגן נקרא לדגל הלוואי שהוא יבין את הצורך. גם איילת שקד שאינה רלביסטית. דגן בהחלט מייצג את האידיאלים של הציונות הדתית, קצין לוחם סרן במיל, בוגר ישיבות , איש עשיה והתיישבות, דגן יכול להיות הגורם המאחד לכל חלקי הציונות מהלייטים, אנשי העיר, עד המתנחלים והגבעות. השפעתו במקום סמוטריץ לדעתי תהיה גבוהה מבליכוד . העיתונאיים אטילה אודי סגל כבר אמרו שדגן יהיה אחד הגורמים המשפיעים בוושינגטון אחרי הקמפיין שהריץ לטראמפ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 15, 2024 12:21 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כן, מי זה היה פה שאמר שהמהפכה המשטרית מתה?
וגם המשטרה נותנת היום רמז מה צפוי להיות היחס למפגינים מעכשיו והלאה.
הכל כל כך צפוי ובלתי נמנע.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 15, 2024 1:01 am 
Hall of Famer

רק כדאי לציין שכל שינוי בהרכב הועדה לבחירת שופטים גם אם ייחקק יהיה רלוונטי רק לכנסת הבאה ולא הנוכחית, וגם אם יחליטו להדיח את היועצת המשפטית אחרי תהליך די ארוך, סביר שבגצ יחזיר אותה. הרבה רוח וצלצולים.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 15, 2024 8:34 am 
Freshman

בטווח הרחוק בטוח תהיה רפורמה. הממשלה ולא פחות מכך התופרת המשפטית לממשלה ימ"ש ושופטי בגץ בעצמם, עושים עבודה מצוינת בלהוריד את אמון הציבור, ובצדק, במערכת המשפט.

נערך לאחרונה על ידי נ.כ.ב.ש רשמית בתאריך א' דצמבר 15, 2024 1:15 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 15, 2024 10:40 am 
Hall of Famer

נורא שהשופטים פוסקים שצריך למנות נשיא לעליון, מעניין מה הייתם אומרים אם שר הביטחון היה מסרב שנה שלמה למנות רמטכל.

לגבי אמון ה״ציבור״, אני בטוח שהוא יותר גבוה בנוגע לבית המשפט מאשר לאמון בממשלת הדמים.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 15, 2024 11:00 am 
Hall of Famer

אם הייתי צריך להמר-אני לא חושב שהפיכה משפטית תקרה בקדנציה הזו של הממשלה, אני חושב שהפלונטר שיוצר חוק ההשתמטות של החרדים באמצע מלחמה שאני לא רואה איך מצליחים לסיים אותה בכל החזיתות בקרוב, יגרום לכך שהמהלך הזה יתקע. אולי יצליחו להעביר אותו בקיץ במהלך בזק אם המלחמה תסתיים בחודשיים-שלושה הקרובים, אבל זה נראה לי לא מאוד סביר. אחרי החגים כל המערכת הפוליטית תהיה עסוקה בבחירות שיגיעו ב-2026 ואף אחד לא יתעסק בזה. אם נתניהו יצליח להרכיב ממשלה אחרי הבחירות הבאות אז אין לי ספק שהמהלך הזה יעבור ובגדול, אבל הלו"ז בקדנציה הנוכחית לא נראה לי מעשי, בטח שלא כל עוד המלחמה נמרחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 15, 2024 11:05 am 
Freshman

תתמודד עם הירידה באמון של הציבור במערכת המשפט. בסופו של דבר בתי המשפט ימצאו את עצמם עם פחות אנשים שמוכנים למלא אחר הפסיקות שלהם בטח בסוגיות פוליטיות כאלה. המשבר החוקתי בדרך לכאן בצעדי ענק. יש פה גורמים בלתי נבחרים ותאווי כוח שלא מוכנים לשבת ולהתפשר על קוצו של יוד, ומבחינתם אם לוקחים להם חלק מהכוח אז שלא תהיה מדינה בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 15, 2024 11:30 am 
Junior

נ.כ.ב.ש רשמית כתב:
תתמודד עם הירידה באמון של הציבור במערכת המשפט. בסופו של דבר בתי המשפט ימצאו את עצמם עם פחות אנשים שמוכנים למלא אחר הפסיקות שלהם בטח בסוגיות פוליטיות כאלה. המשבר החוקתי בדרך לכאן בצעדי ענק. יש פה גורמים בלתי נבחרים ותאווי כוח שלא מוכנים לשבת ולהתפשר על קוצו של יוד, ומבחינתם אם לוקחים להם חלק מהכוח אז שלא תהיה מדינה בכלל.

נכון לדצמבר 23 ( כלומר אחרי ה7.10 ואחרי ניסיונות ההפיכה המשטרית) האמון בבתי המשפט היה כמעט כפול מהאמון בממשלה (42.5 אל מול 23) כשהאמון בממשלה בירידה בחצי השנה העוקבת בין הסקרים ובבית המשפט העליון נשאר דומה.

https://www.idi.org.il/articles/53366

המצב של הממשלה עוד סביר עם 23 אחוז שבכנסת אנחנו כבר יורדים ל19% שמאמינים בה.
לא יודע עד כמה הסקרים האלו אמינים וכמה הם מקיפים, לא עברתי על כל המסמך כדי להבין את המטריקה שבה משתמשים, אבל אין לי שום ספק שהאמון בבתי המשפט גבוה בהרבה מהאמון במוסדות הפוליטיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 15, 2024 11:59 am 
Freshman

לא מאמין למילה שיוצאת מהמכון הישראלי לדמוקרטיה.
פרופ' יובל אלבשן שהוא איש שמאל פרגמטי העלה מאמר בוואינט שבו הוא טוען לאמון של 25%. לא מוצא משום מה את המאמר אבל הוא טען זאת גם פה:
https://www.globes.co.il/news/sparticle ... 1001394648

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 15, 2024 12:02 pm 
Hall of Famer

אלבשן הוא לא ״איש שמאל פרגמטי״ , הוא יותר שייך לזן הצומח והמלבלב כיום של האנשים שמחפשים הכרה בצד הביביסטי לקבל פרנסה בערוץ 14 ודומיו (למשל כמו שי גולדשטיין והפרופסור הקרח הממושקף שם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 15, 2024 12:05 pm 
Junior

כתבה מ2021 שבה אין שום ביסוס או רקע לטענה שרק 25% מהאנשים מאמינים למערכת המשפט, אוקי, בטח יותר אמין ממכון מחקר שמציג את כל הנתונים לגבי הסקר שלו.
אגב, הנתונים לא היו שונים כשה"שמאל" ברשות בנט, סער וליברמן (חחחחחח) היו בשלטון.

אגב, זה קלאסי המהפך של הימין, אין יותר אנשי מקצוע, אין אקדמיה, אין ידע, יש דעות שכולן שוות... בגלל שהאקדמיה שמאלנית, ראשי מערכות הבטחון שמאלנים, ראשי מערכת המשפט שמאלנים, ראשי הפרקליטות שמאלנים, עד לפני רגע ראשי המשטרה היו שמאלנים (אהלן אלשיך) וכו' אז הדעות שלהם, שהם בעצם בעלי מקצוע בעלי ניסיון וידע רשמי לא נחשבים.
בוא רגע נלך לשמוע מה דעתם של יקי אדמקר או מוטי קסטל כדי לגבש דעה מקצועית על המציאות.

נערך לאחרונה על ידי sheky בתאריך א' דצמבר 15, 2024 12:07 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 15, 2024 12:05 pm 
Freshman

לא, הוא ההגדרה לאיש שמאל פגרמטי. לא כל מי שאינו שורף אסמים אוטומטית עובר אוטומטית לצד השני של המפה הפוליטית.
אתה לעומת זאת רחוק מלהיות פרגמטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 15, 2024 12:07 pm 
Freshman

sheky כתב:
כתבה מ2021 שבה אין שום ביסוס או רקע לטענה שרק 25% מהאנשים מאמינים למערכת המשפט, אוקי, בטח יותר אמין ממכון מחקר שמציג את כל הנתונים לגבי הסקר שלו.

בסדר, אתה יכול לצחוק על זה. אם אתה חושב שלא תהיה השפעה לכל האירועים שאנו עדים להם היום על האמון הכללי במערכת המשפט - תצפה לך הפתעה בעוד כמה שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 15, 2024 12:09 pm 
Junior

נ.כ.ב.ש רשמית כתב:
sheky כתב:

בסדר, אתה יכול לצחוק על זה. אם אתה חושב שלא תהיה השפעה לכל האירועים שאנו עדים להם היום על האמון הכללי במערכת המשפט - תצפה לך הפתעה בעוד כמה שנים.

אני צוחק על זה שמבחינתכם בנט, סער וליברמן בגוש השמאל כי הם לא ביביסטים.
ברור שיש השפעה, אתם עובדים מאוד קשה ושיטתי לחרב אמון בכל המערכות שהן לא ביביסטיות על מלא.
בגלל שערכתי את ההודעה הקודמת אחרי שענית, הנה מה שהוספתי שם:

אגב, זה קלאסי המהפך של הימין, אין יותר אנשי מקצוע, אין אקדמיה, אין ידע, יש דעות שכולן שוות... בגלל שהאקדמיה שמאלנית, ראשי מערכות הבטחון שמאלנים, ראשי מערכת המשפט שמאלנים, ראשי הפרקליטות שמאלנים, עד לפני רגע ראשי המשטרה היו שמאלנים (אהלן אלשיך) וכו' אז הדעות שלהם, שהם בעצם בעלי מקצוע בעלי ניסיון וידע רשמי לא נחשבים.
בוא רגע נלך לשמוע מה דעתם של יקי אדמקר או מוטי קסטל כדי לגבש דעה מקצועית על המציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 15, 2024 12:13 pm 
Freshman

sheky כתב:
נ.כ.ב.ש רשמית כתב:
sheky כתב:

אני צוחק על זה שמבחינתכם בנט, סער וליברמן בגוש השמאל כי הם לא ביביסטים.
ברור שיש השפעה, אתם עובדים מאוד קשה ושיטתי לחרב אמון בכל המערכות שהן לא ביביסטיות על מלא.
בגלל שערכתי את ההודעה הקודמת אחרי שענית, הנה מה שהוספתי שם:

לא הייתי קורא לה ממשלת שמאל אבל היא היתה ממשלה מחורבנת של גורמים שחוברו להם יחד בצורה מלאכותית, שהיתה מסונדלת לפעול מכל כיוון אפשרי של הקואליציה ההזוייה שהרכיבה אותה. אנשים קוראים לה ממשלת שמאל כי השמאל (והשמאל המובהק) תמכו בה בהתלהבות. זהו. בנט, סער וליברמן היו בסה"כ אידיוטים שימושיים במקרה הזה.

ואני תמיד לוקח בערבון מוגבל סקרים, במיוחד כשאני רואה מי אחראי להם. סקרים ברוב המכריע של המקרים נועדו לשרת אג'נדה מסוימת והם מלאים בחורים ובמניפולציות שונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 15, 2024 12:15 pm 
Hall of Famer

נ.כ.ב.ש רשמית כתב:
sheky כתב:

זה לא קשור לאמון הכללי במערכת המשפט, זה יותר קשור בחוסר האמון המוחלט של חצי עם בחצי השני. עם התהליכים שקורים פה בשנים האחרונות אין לי ספק שפנינו להתפצלות לישראל ויהודה או למלחמת אזרחים, או גם וגם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 15, 2024 12:18 pm 
Junior

נ.כ.ב.ש רשמית כתב:
לא הייתי קורא לה ממשלת שמאל אבל היא היתה ממשלה מחורבנת של גורמים שחוברו להם יחד בצורה מלאכותית, שהיתה מסונדלת לפעול מכל כיוון אפשרי של הקואליציה ההזוייה שהרכיבה אותה. אנשים קוראים לה ממשלת שמאל כי השמאל (והשמאל המובהק) תמכו בה בהתלהבות. זהו. בנט, סער וליברמן היו בסה"כ אידיוטים שימושיים במקרה הזה.

ואני תמיד לוקח בערבון מוגבל סקרים, במיוחד כשאני רואה מי אחראי להם. סקרים ברוב המכריע של המקרים נועדו לשרת אג'נדה מסוימת והם מלאים בחורים ובמניפולציות שונות.

היא הייתה ממשלה שפחות עסקה באג'נדה פוליטית ( מחוסר יכולת, לא מחוסר רצון) ויותר בדרכים לשפר את איכות החיים של כלל האזרחים. לא קידמה שום אג'נדה שמאלנית או ימנית או ווטאבר.
אגב, אידיוטים שימושיים לאיזו מטרה?

ועצם זה שהסקרים היו עקביים גם כשממשלות אחרות היו בשלטון אמורות לתת אמינות לסקר, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 15, 2024 12:28 pm 
מנהל פורום

נ.כ.ב.ש רשמית כתב:
פרופ' יובל אלבשן שהוא איש שמאל פרגמטי העלה מאמר בוואינט שבו הוא טוען לאמון של 25%. לא מוצא משום מה את המאמר אבל הוא טען זאת גם פה:

להגיד על יובל אלבשן איש שמאל פרגמטי.... זה איך לומר חוסר הבנה מוחלט של המציאות.

ולקרוא לגדעון סער "אידיוט שימושי" מחד, ולהשתמש בו שוב בממשלה הליכודית מאידך זה ממש חוסר מודעות ממדרגה ראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 15, 2024 12:30 pm 
Freshman

אני לא רואה את הדברים כמוך. אני לא זוכר דבר אחד שהממשלה הזאת עשתה שניתן להגדיר אותה כ"טוב" (אם כי אני בטוח שהיו כמה דברים, פשוט לא עולה לי כרגע, גם ממשלת ערבים על מלא היתה עושה פה ושם דברים טובים).

כשמדברים על המתח בין בית המשפט והכנסת והממשלה זה דיון שנולד לפני הרבה שנים, לא בחמש השנים האחרונות. יש אנשים שהאינטרס העליון שלהם הוא לשמור על הכוח הבלתי מוגבל של המערכת הזאת כי הם מבינים שגם אם הצליחו איכשהו בפוקס להרכיב ממשלה פעם ב.. אין להם ביטחון שזה יקרה לאחר מכן, ולכן אני צריך לדאוג שבכל מקרה אנשי שלומם יהיו אלה שימשיכו לנהל את העסק גם תחת ממשלות אחרות.
בתוך עמי אני חי ואני רואה מה אנשים חושבים על המערכת. אפס אמון במערכת.

מה שמצחיק זה שאפשר להגיע להסכמות די בקלות. לדעתי 70-80 אחוזים מהאנשים כאן מסכימים על רוב הדברים המהותיים בחיי היום יום, ואני באמת לא מצליח להבין איך הגיעו למצב שבו השינויים במערכת המשפט, המאוד נחוצים, הפכו לדבר שאי אפשר לגעת בו ולדבר עליו.
אני רק מדמיין מה היה קורה אם היה יועמ"ש לעומתי לממשלת שמאל. וואי וואי, שמסנדל בערך כל דבר אפשרי. גם די מדהים איך אותה תופרת זרמה כ"כ בקלות עם כל גחמה של הממשלה הקודמת כולל דברים שנויים במחלוקת ממש כמו ההסכם עם לבנון (שבו ויתרנו על שטח ימי למדינת אויב בזמן ממשלת מעבר!) או אפילו מינוי בכירים בתקופת ממשלת מעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 15, 2024 12:32 pm 
Freshman

Shiver כתב:
נ.כ.ב.ש רשמית כתב:

להגיד על יובל אלבשן איש שמאל פרגמטי.... זה איך לומר חוסר הבנה מוחלט של המציאות.

ולקרוא לגדעון סער "אידיוט שימושי" מחד, ולהשתמש בו שוב בממשלה הליכודית מאידך זה ממש חוסר מודעות ממדרגה ראשונה.

זו האמת, ומספיק לקרוא את מאמריו כדי להבין זאת. להגיד אחרת זה לשקר לעצמך, ויש כאלה שנהנים מכך, אז תפדל.

ולא הבנתי מה הקשר לגבי סער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 15, 2024 12:44 pm 
Freshman

נ.כ.ב.ש רשמית כתב:
הממשלה ולא פחות מכך התופרת המשפטית לממשלה ימ"ש

יימח שמה של אישה ימנית שמונתה בידי שר אולטרה-ימני (גדעון סער חבר הממשלה הנוכחית), כי היא לא חוטאת לתפקידה ומונעת מהממשלה לבצע פעולות לא חוקיות.
איבדתם את זה לגמרי, אנשים בזויים והזויים.

עקיבא נוביק:
במקביל להאשמות, לזעם ולמאבק נגדה — היועצת המשפטית גלי בהרב־מיארה נהפכת, בהפוך על הפוך, לנכס בעיני שרים רבים. היועמ"שית היא התירוץ האולטימטיבי. שק החבטות. כליא־ברק שבעזרתו אפשר לתרץ כל חידלון, עצלנות או חוסר כישרון. אותה יפטרו?

התנהלותה של בהרב־מיארה, ושלל העימותים והמשברים שהיא מנהלת, מזכים אותה בשבחים רבים מכאן ובקיתונות ביקורת מכאן. ניפוח דמותה משרת את הממשלה: היא "האשם תמיד". אפשר לתלות בה כל דבר. לכמה מהשרים היא משמשת גם תירוץ, כמו בג"ץ, שבשמו הם נאלצים לבצע פעולות שאינם יכולים מבחינה פוליטית להודות שהם חושבים שראוי לבצע.

תשאלו את הח"כים החרדים, שזה יותר משנה מאיימים על הממשלה באקדח ריק של פיזור הכנסת. צריך להודות שעד כה האיום אכן עובד, והליכוד נלחם בעוז למען השתמטות החרדים. אלא מה, בסוף השבוע קפצו החסידים ואיימו שיפזרו את הכנסת אם לא יעבור חוק מיסוד ההשתמטות. כדי לרדת מהעץ שלף משה גפני את מערכת המשפט. "הם עושים הכל באמצעות בתי המשפט והפקידים שלהם על מנת שלא נוכל ללמוד תורה", הכריז בנוגע לאופוזיציה המשומדת. והרי כל פוליטיקאי חרדי זקוק לפעמים לאיזו שעת שמד טובה. קוזאקים מדומיינים. הצאר ניקולאי. תמיד צריך איזו גלי בהרב־מיארה.

תשאלו את איתמר בן גביר, שנעזר בה בקביעות. אמנם ברור שהשניים היו מפטרים זה את זה לו רק יכלו, אבל בינתיים למה לא ליהנות מהדרך? בן גביר תולה בבהרב־מיארה רבים מכישלונותיו. שכן למרות הרעש והצלצולים הוא אינו מצליח להיאבק באלימות, הפלילית והלאומנית. האיש שעשה קריירה מפרובוקציות בזירות פיגוע מתגלה כעת במלוא האימפוטנטיות שלו. אז מה עושים? בהרב־מיארה. היא כובלת את ידי!!! (סימני הקריאה בד"כ במקור)

הוא לא המציא את השטיק. השמאלן המונע מימוש אידיאולוגיה ימנית הוא מוסד פוליטי עתיק. נתניהו תמיד דאג לצלע שמאלית בממשלותיו. בעיני הנוהג הזה היטיב עם המדינה, אבל הצלע השמאלית תמיד היתה גם שק חבטות. אהוד ברק ב–2009, ציפי לבני ויאיר לפיד ב–2013, ומ–2019, לסירוגין, בני גנץ. "בבסיס כל המשברים עומדת העובדה שהימין מגיע לשלטון בלי מדיניות, חוץ מהתקרבנות ושלילת השמאל", איבחן היטב עמית סגל ב–2016.

בממשלה האחרונה נעשו הדברים קשים יותר. כמעט לראשונה, אחרי פיטורי יואב גלנט, אין בה גורם שאפשר לשלול. גדעון סער בעורמתו הפוליטית יודע מתי להתגמש, וכאן היועמ"שית נהפכת לנכס. אם לא עשינו משהו, זה מפני שהיא כבלה את ידינו. ברגע האמת, התברר שהקמפיין הממשלתי נגד בהרב־מיארה מנופח. מזכיר הממשלה ביקש מהשרים שיעבירו לו דוגמאות לפגיעה מצדה בעבודתם. מעטים מאוד השיבו על פנייתו.

אם יצליחו יוזמי המהלך להחליף את היועמ"שית, סביר להניח שתימצא חלופה. אשם תורן אחר. משפטן אחר, פרקליט כלשהו, יצחק עמית, הרצי הלוי, הלשעברים, דניאל הגרי, סיירת מטכ"ל, רותם סלע. כי בהרב־מיארה היא לא רק דמות, היא רעיון. ומי כמונו יודעים כמה קשה למגר רעיון.

-------------

לעמית סגל היתה פליטת פה מפוארת. בזכותה החכמנו. הדיון נסב על המיזם של שר התקשורת שלמה קרעי לאיסוף חתימות שרים להדחת היועמ"שית. אמנון אברמוביץ' תמה לפשר הרצון להיפטר ממנה, בהינתן שאת רוב רובן של החלטות הממשלה היא מאשרת, מאחר שעמדתה העקרונית ימנית. לא חוכמה ללכת עם הממשלה בדברים הכי בנאליים, הלין סגל בשם הממשלה, והציע את משל האורז והכורכום להמחשת מורת־רוחו. שהרי כאשר מתקינים אורז עם כורכום האורז הוא 99.9 אחוז מהמנה ואילו הכורכום, עשירית האחוז בלבד, הוא שקובע את טעמו ואת צבעו של האורז. רוצה לומר: את חותמה הייחודי, מורשתה, אם תרצו — הממשלה מקווה להטביע דווקא באמצעות אותם מקרים אידיאולוגיים, "מורכבים".

משום מה הדגיש סגל שיש להתייחס אל המושג כאילו הוא נתון במרכאות. "אלה המקרים", דרש בלהט, "שבהם מצופה ממנה לא לעמוד על המשמ..." כאן קטע עצמו סגל, בטרם הספיק להגות את האות רי"ש, ואני מודה שנשימתי נעתקה: כאספן אדוק של פליטות פה, נדירות פליטות הפה שמספקות פנינה עסיסית ובאיכות גבוהה כזאת.

הנה המשפט המלא: "אלה המקרים שבהם מצופה ממנה לא לעמוד על המשמ... אהההה... שמצופה ממנה ללכת עם הממשלה כמידת יכולתה".
הקובלנה האמיתית נגד היועמ"שית היא שהיא עומדת על המשמר. ובשפה המכובסת, שסגל חזר להשתמש בה מיד לאחר שהתעשת בחופזה: היא לעומתית. "לא הולכת עם הממשלה כמידת יכולתה". האמת שיצאה לאור בפליטת הפה פשוטה ובוטה: הממשלה מחפשת ייעוץ משפטי שאינו עומד על המשמר. קרי, שלפי ההגדרה איננו שומר סף. סגל לא יודע, אבל לפנים ציפה הציבור אפילו מעיתונאים שיעמדו על המשמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 15, 2024 12:47 pm 
Freshman

פוסט ארוך מאוד שניתן לסכם אותו ב: חחח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 15, 2024 12:54 pm 
Hall of Famer

בכלל לא שמתי לב ל״ימש״ שכתב אותו יוזר אלים וקיצוני, וחבל לי אישית שמנהלי הפורום הזה לא מעיפים אותו קיבינימט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 15, 2024 12:56 pm 
מנהל פורום

מחקתי את האזכור, ו"נ.כ.ב.ש" - אזהרה ראשונה. בבאה אתה תיחסם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 408 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: