סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' פברואר 20, 2025 9:56 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1768 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 67, 68, 69, 70, 71
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' פברואר 18, 2025 8:42 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
זה מאוד פשוט נורטון
יש כאלה שפנו אלי ו/או לערן וביקשו ויש כמוך וכמוני ששיחררו
מה הבעייה לכבד את הבקשה?
אני ערכתי את ההודעות למעלה, אגב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 18, 2025 10:51 pm 
Sophomore

אני דווקא די לגמרי מבין את ההסתייגויות של אטט, גם אם חלק מהסיבות אולי קצת שונות.

בואו נחשוב על הקבוצה האחרונה שהייתה פייבוריטיית ברורה לאליפות במערב: גולדן סטייט של עונות 2016-17 עד 2018-19.

בקבוצה ההיא היו שני אול טיים גרייטס, שחקנים שהם כנראה בטופ 15 או לפחות טופ 20 של כל הזמנים וגם אולי שני הקלעים הכי גדולים בכל הזמנים. בנוסף להם, היו שם שני אול סטארים (10 הופעות בין שניהם), אחד שהוא כנראה גם בין 5 הקלעים הטובים בכל הזמנים, והשני שחקן ההגנה של השנה עם ממוצע של כמעט טריפל דאבל בפלייאוף. כל הרביעייה הזו הייתה בשיאה, בגילאי 27-30. בנוסף להם, מהספסל עלה (אבל בפועל היה שחקן החמישייה הנוסף) אול סטאר נוסף ופיינלס MVP. איגודאלה כבר לא היה בשיאו בגילאי 33-34, אבל עדיין שחקן נהדר, מגן מצויין ומלא בניסיון. הוא סגר להם חמישייה עם כישרון על התקפי, וגם 4 מגינים אדירים. מהספסל עלו שחקנים מוגבלים יחסית, אבל עם המון בשלות וניסיון, כמו ליבינגסטון, דייויד ווסט, פאצ'וליה, ג'אבל מגי וניק יאנג. כולם בני 30 עד 36 ומוכנים לתת תרומה מיידית כשצריך (ולא שהיה צריך יותר מדי תרומה עם חמישייה כזו). הקבוצה ההיא זכתה בשתי אליפויות קלות, אבל הפסידה את השלישית בגלל פציעות (שזו כמובן תמיד אפשרות).

הת'אנדר לעומת זה:
סופרסטאר אחד, שהוא שחקן מצויין, אבל רק נכנס עכשיו לשיא הקריירה שלו. קשה לדעת כמה רחוק הוא יגיע, אבל בכלל לא בטוח שיסיים את הקריירה כאחד מ-20 הגדולים בכל הזמנים. מעבר לו, יש להם עוד אול סטאר אחד, בפעם הראשונה, רק בן 23 וחסר ניסיון. והשחקן השלישי בחשיבותו, שהוא רק בן 22, שיחק עד עכשיו רק עונת נבא מלאה אחת, חוזר מפציעה לא קלה וכאן בפורום לא מעט מפקפקים בכישרון שלו. יתר הסגל מורכב כולו משחקנים משלימים חביבים, שאף אחד מהם לא יהיה אולסטאר בקריירה. הם בני 26 ומטה, כמעט בלי ניסיון פלייאוף, ואף אחד מהם עוד לא היה במעמד של גמר קונפרנס, חוץ משחקן ספסל אחד שכרגע לא נראה מאוד משמעותי.

בקיצור, יפה שוגאס נותנת להם כזה יחס גבוה. אבל זו קבוצה צעירה מאוד, חסרת ניסיון, וגם מוגבלת משהו מבחינת כישרון (בנקודת הזמן הנוכחית) בהשוואה לאלופות קודמות. אם הם זוכים, זה אולי הכי דומה לדטרויט של האליפות של 2004 -- כישרון קצת מוגבל, אבל הגנה נפלאה ומאוד קבוצתיים. אבל הפיסטונס ההם לא היו כל כך צעירים -- הוואלאסים היו בני 29, צ'ונסי בן 27 והמילטון בן 25.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 18, 2025 11:00 pm 
Hall of Famer

כן, אבל אז הכשרון מול גם התמקד ביותר קבוצות (יוסטון וקליבלנד כבולטות שבהן).
אתה לא יכול להסתכל רק על קבוצה מול קבוצה (ברור שהווריורס היו טובים יותר) אלא קבוצה ביחס לליגה מול קבוצה ביחס לליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 18, 2025 11:45 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
כן, אבל אז הכשרון מול גם התמקד ביותר קבוצות (יוסטון וקליבלנד כבולטות שבהן).
אתה לא יכול להסתכל רק על קבוצה מול קבוצה (ברור שהווריורס היו טובים יותר) אלא קבוצה ביחס לליגה מול קבוצה ביחס לליגה.

קליבלנד היו במזרח (כלומר לא רלוונטיים להעפלה לגמר הליגה) וחטפו מהווריורס סוויפ ג'נטלמני ועוד אחד לא ג'נטלמני ב2017 ו-2018. מעבר ללברון, לאב וקיירי (ב-2017; ב-2018 ו-2019 הוא כבר לא היה שם) היה להם מעט מאוד כישרון, כשגם לאב כבר לא ממש ביכולת אולסטאר (15 נקודות למשחק בפלייאוף).

יוסטון? מי היה שם מעבר להארדן? אריזה, גורדון, ראיין אנדרסון, בברלי, קאפלה ולו וויליאמס היו אלו שקיבלו 20 דקות פלוס לערב. אף אחד מהם לא היה אף פעם אול סטאר. שנה אח"כ הם צירפו את כריס פול, אבל גם אז היו רחוקים שנות אור מגולדן סטייט מבחינת כישרון.

לא פלא שהווריורס הפסידו רק משחק אחד בכל הפלייאוף של 2017.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 19, 2025 12:36 am 
Sophomore

אטט,
אני כמעט לא צפיתי באוקייסי במשחקים מלאים,
מי מהמערב לדעתך פייבוריטים בסדרה מולם או לפחות עם סיכוי טוב לנצח?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 19, 2025 1:57 am 
Hall of Famer

Bluey כתב:
אטט,

אני חושב שבוסטון פייבוריטית מול הת'אנדר.
אני חושב שבמערב OKC היא הפייבוריטית בכל סדרה אבל לא בהרבה. דנבר (הכי מסוכנת) ומינסוטה בהחלט יכולות להדיח אותה ושלושת סימני השאלה שהם הלייקרס, דאלאס וגולדן סטייט אולי גם כן. יש קבוצות נוספות שיכולות להקשות על OKC כמו ממפיס, יוסטון והספרס אבל אני מאמין ש-OKC תתגבר עליהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 19, 2025 8:47 am 
Hall of Famer

Att כתב:
Bluey כתב:
אטט,

אני חושב שבוסטון פייבוריטית מול הת'אנדר.
אני חושב שבמערב OKC היא הפייבוריטית בכל סדרה אבל לא בהרבה. דנבר (הכי מסוכנת) ומינסוטה בהחלט יכולות להדיח אותה ושלושת סימני השאלה שהם הלייקרס, דאלאס וגולדן סטייט אולי גם כן. יש קבוצות נוספות שיכולות להקשות על OKC כמו ממפיס, יוסטון והספרס אבל אני מאמין ש-OKC תתגבר עליהן.

מה שאתה לא מבין זה שאין שום משמעות ל"אני חושב שX פייבוריטית". זה לא עניין של דעה. אנשים שזה המקצוע שלהם, עם כלים מתקדמים, שמשלמים להם כסף על זה, קובעים מי הפייבוריטית לפי פרמטרים סטטיסטיים. אתה לכל היותר יכול לומר שבסדרה כזו או אחרת אתה מהמר נגד הפייבוריטית. אתה לא יכול "לחשוב שX פייבוריטית", מי פייבוריטית זה לא עניין של מחשבה.

אגב בדיוק זכות קו מחשבה כמו שלך, הווינר משתמש בסלוגן "יודע מי תנצח?" כדי למשוך פראיירים שיהמרו. הם עובדים על ההטיה האנושית ש"אני יודע" או לכל הפחות "אני חושב/מרגיש". זה לא אומר שלא תצדק לפעמים בזהות המנצחת ש"הרגשת", אבל לאורך זמן חברת ההימורים תמיד תנצח. כי היא עובדת על מדע הסטטיסטיקה ואתה על הגיגים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 19, 2025 8:59 am 
Hall of Famer

לא עניתי לך, לא פניתי אליך ואני מבקש שלא תתייחס למה שאני כותב. אם לא תכבד את זה, אני לא אכבד את הבקשות שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 19, 2025 9:08 am 
Hall of Famer

הנה עוד דבר שאתה לא מבין (כמו גם החבר הוירטואלי שלך).

הפורום הוא ציבורי, כלומר כל מה שנכתב בו-אפשר שחבר אחר בו יתייחס אליו. זו מהותו של פורום. אם התגובות שלי מעצבנות אותך-בדיוק בשביל זה המציאו את כפתור החסימה, ואז אני מגיב למה שאתה כותב כי זו מהותו של פורום, אבל אתה לא חייב לקרוא את זה שזו בחירה שלך.

אין לזה שום קשר לענייני פרטיות בסיסיים, שכאמור כבר פורטו לעייפה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 19, 2025 9:13 am 
Sophomore

אולי די?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 19, 2025 9:49 am 
מנהל פורום

עשיתי קצת ניקיון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 19, 2025 5:34 pm 
Senior

אתם חייבים להיגמל מהקטע האוטומטי של ״סוכניות הימורים מתעדפות קבוצות״ יאדה יאדה. אין לי מושג למה כל פעם שעולה ליין מוגאס חשוב למישהו להגיד את זה למרות שזה מאוד רחוק מלהיות נכון במובן שאתם חושבים.
הליינים בוגאס נועדו להיות מדויקים. זו המטרה של מי שמייצר את הליין.

יש מקרים נדירים מאוד שבהם הציבור כל כך טיפש ועיקש שהליינים יזוזו לנקודה שהם -לא- מייצגים את המציאות. נניח הקרב של פלויד מייוותר ומקרגור זה מקרה מפורסם שבו כל הכסף ה״חכם״ הלך לצד אחד והיה מספיק כסף ״טיפש״ כדי להחזיק את הליין בצד השני מבלי שלסוכניות יהיה אכפת.

ב99.9999% מהמקרים הטיות כאלו לא יהיו רלוונטיות לניתוח שלכם כי גם אם הן קיימות ההבדל ביו 7% ללייקרד ל9% ללייקרס הוא מאסיבי עבור הסוכנות אבל לא רלוונטי עבור הניתוח שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 19, 2025 6:54 pm 
Hall of Famer

יובל, אין ויכוח (מבחינתי) עם מה שאתה אומר, ליינים נועדו להיות מדויקים ולכן "פייבוריט" זה לא עניין של דעה, אלא של מדע סטטיסטי. "מה אתה מרגיש", "מה אתה חושב" ו"מה דעתך" הן שאלות שאין להם שום נגיעה לסיכויים הממשיים, ולא בכדי הווינר מטרגט מהמרים בדיוק על ההטיה האנושית לדמיין שה"ידע" שלך נותן לך איזשהו יתרון, שכמובן אין לך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 19, 2025 7:14 pm 
Senior

אני יודע שאתה מבין את זה, אבל בת'רד פה נניח הייתה הודעה של סתיו, שאין לי חשד שהוא לא מבין בכדורסל, על הביאסים של הסוכניות.

אם ננסח אחרת את מה שכתבת - הסיבה שאנשים מפסידים בהימורי ספורט היא לא בגלל שהם מהמרים על הצד הלא נכון. היא בגלל שהליין כל כך מדויק שלא משנה על מי תהמר אתה תפסיד בטווח הארוך לעמלה שהבית לוקח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 19, 2025 7:54 pm 
Hall of Famer

נכון. ויש כאן אנשים שבכלל לא מבינים ש"פייבוריט" זה לא עניין של דעה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 19, 2025 7:58 pm 
Hall of Famer

אגב, משעשע להיזכר אגב הדיון על הימורים שהסתעף מאוקלהומה, שהפעם הלפני-אחרונה שהוצאתי ארוחה מחבר פורום על הימור היתה משהו שקשור לאוקלהומה בפלייאוף (כבר לא זוכר בדיוק מה, אבל זה היה שלהי תקופת רפי כהן ברפאל ויכלתי לבחור טוב יותר). הימורים זה כיף כשאתה לוקח בפרופורציה את המוגבלויות שלך. אבל אל תבלבל בין מה שכיף לך לבין מוגבלות הידע והיכולות שלך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2025 9:06 am 
Sophomore

גם לי יש הרגשה כזו,
אולי זה נובע מקיבעון שבפלייאוף הניסיון קריטי בטח באליפויות.
והתמודדות עם משברים בקבוצה שבינתיים הכל הלך נהדר.
נדמה לי שקטש סיפר על אוברדוביץ שיצר משברים מכוונים במהלך העונה כדי שיגיעו לפלייאוף אחרי המשבר.

אני יכול לדמיין מצב של אפילו אליפות אם או בלי פציעה בבוסטון,
מצד שני אם יגיע הפסד ועוד אחד אפילו סוויפ בשלב מוקדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2025 10:16 am 
Hall of Famer

מהמם, אז יש לך הרגשה שמתקפת כל תרחיש מלעוף בסוויפ בשלב מוקדם ועד אליפות. נדמה לי שבתאוריה של מדע החיזוי קוראים לזה "הרגש של הכל".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1768 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 67, 68, 69, 70, 71

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att, Bing [Bot], Google [Bot] ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: