סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' מאי 13, 2025 12:51 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 42 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' פברואר 21, 2025 6:23 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
הימורי פיוצ'ר כמו אליפות/פרסים וכו' זה המקום היחיד שבו אפשר לתת איזשהי חשיבות מזערית לביאסים מסויימים, מאחר והויג שהבית לוקח על ההימורים האלו הוא מאוד גדול. אבל גם אלו חלק מזערי מהליינים שסוכניות מוציאות כל יום וגם הביאס לא משמעותי לניתוח שלנו של הליין (כמו שכתבתי, לייקרס 7% או לייקרס 9% זה משמעותי מאוד לשורה התחתונה של הסוכנות, אבל לא עבורנו כשאנחנו מדברים על פייבוריטים).

וכן, אני יודע שאתה יודע את הדברים האלו, אני פשוט מגיב תוך כדי השיחה איתך בתקווה שאנשים אחרים יקראו ולא אצטרך להסביר את זה כל פעם מחדש. או לפחות שהשטויות שנאמרות יהיו בצורת שאלה (לגיטימי) ולא בבטחון מוחלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 21, 2025 6:55 pm 
Hall of Famer

שמח שאתה עושה את השירות הזה לציבור, מעניין אם זה מצליח להשפיע במשהו על אנשים שמשוכנעים במשהו שהם המציאו

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 22, 2025 2:55 am 
Junior

https://www.reddit.com/r/MMAbetting/s/mkThPp10TL

https://www.covers.com/vegas/las-vegas- ... ter-korner

https://www.betting.net/guide/oddsmaker-explained/

אתם כל כך צודקים, שכל הראיונות האלה עם קובעי סיכויים שאומרים אחרת הם פשוט בדיחה מביכה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 22, 2025 8:44 am 
Senior

טוב אם אתה חושב שאלו 3 ראיונות עם קובעי סיכויים שאומרים אחרת אז bless your heart מה שנקרא.

אם בתי הימורים היו מוציאים ליינים לא קרובים למציאות הם היו פושטים את הרגל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 22, 2025 11:15 am 
Junior

אני יכול להוציא את הציטוטים המדוייקים אם אין לך סבלנות לקרוא.
אני לא אמרתי שהליין לא קרוב למציאות. אני אמרתי שלא נכון להסיק מסקנות חד משמעיות לגבי מי יותר טוב על בסיס זה, ושלחברות ההימורים יש אינטרס להקטין את החשיפה שלהם בהתאם לכסף. ושבנוסף, זה אומר שקבוצות פומביות כמו הלייקרס וכמו הציפס הליינים שלהם הם לא מדוייקים
תסביר לי למה ליין זז בהתאם לכסף ששמים עליו אנשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 22, 2025 11:25 am 
Senior

Yuval כתב:
גם האופן שבו סוכניות הימורים מתקנות את הליין הוא תורה שלמה ולמעשה אחד הדברים שסוכניות הכי מנסות להתמקצע בו כרגע. איך לזהות את ה"כסף החכם" מול "הכסף הטיפש" וכמה סיכון לקחת ואיך לתקן את הליין בהתאם לזיהוי שלהם זה מה שהם מנסים להשתפר בו כל הזמן ויש הרבה סטארטאפים שמנסים לשפר את הביצועים האלו ולמכור אותם לוגאס.

כתבתי לך בדיוק למה ואיך. זה גם כתוב בלינקים שנתת. גם התזוזה של הליינים, למעט מקרים סופר חריגים, היא קטנה בענפי ספורט משמעותיים וליגות רציניות.

בוודאי שאם משחק בליגה ההונגרית השלישית יקבל פתאום הימור גדול על צד אחד, הליין יזוז משמעותית. במשחק נבא זה לא יקרה, כי האתרים בטוחים ביכולת שלהם להציב ליין מדויק. תזוזה של חצי נקודה או נקודה היא טובה לסידור הספרים והקטנת סיכון, אבל היא רחוקה מלשנות משהו עבור "הסתמכות על הליינים", שזה ביי פאר הדרך הטובה ביותר עבור 99.9% מהאוכלוסיה להבין את הסיכויים.

היום אתרים כל כך בטוחים בליינים שלהם שהם ליטרלי יכתבו לי כמה אנשים וכמה כסף הימרו על כל צד.

ויש דוגמאות חריגות מאוד, נתתי כאלו. הם מתרחשות באירועים שבהם יחסי הכוחות האמיתיים כל כך רחוקים מהתפיסה של הציבור. כמו מיוות'ר נגד קונור מקרגור או ג'ייק פול נגד טייסון. אבל זה באמת אירועים נדירים שאין להם שום משמעות לשימוש היומיומי שלנו בליינים כבסיס לתחזית. ומצד שני כל פעם שמישהו כותב על ליינים יש הדיוט שקופץ עם הדבר הזה שהוא קרא פעם שלאתרי הימורים רק אכפת כמה מהמרים על כל צד. זה כמו להגיד שלקזינו לא אכפת מה הסיכויים של אדום ושחור ברולטה, הם רק רוצים שיהמרו על שני הצדדים באופן שווה. ברור שזה נכון קונספטואלית, אבל זה חסר סיכוי במציאות. אם אדום יוצא 80% מהפעמים, הקזינו יפשוט רגל כי אנשים יבינו את זה. כך לגבי ליינים רכים.

או כמו שנדב הסביר קודם, אתה נופל למלכודת של "איך תקח אם לא תשלח". כאילו יש אפשרות לנצח את הליינים המדויקים פלוס מרווח הוויג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 22, 2025 11:40 am 
Senior

אני גם לא יודע כמה להיכנס לעולם של מהמרים מקצועיים פה, בייחוד כי נדמה לי שהסיכוי שאנשים יפנימו הוא קטן, אבל הדרך שבה מהמרים מקצועיים בוחנים את עצמם הוא CLV. קלוזינג ליין ואליו. זה המטרה שלך כמהמר ב99.9% מהמקרים. כלומר מהמרים מקצועיים לא חושבים לעצמם "הליין זז בגלל שאוהדים טיפשים של הלייקרס הימרו על הלייקרס אני מרוצה מההימור הראשוני שלי". כי זה לא עובד ככה.

שוב, הדבר הזה הוא העבודה שלי (היום פחות, אבל פעם יותר). אני מביא לך ידע שפעם לא היה נגיש לכולם. היום הוא כן, אבל גם מיסאינפורמציה נגישה. אתה יכול להעריך את זה אתה יכול שלא.

(אגב הלינק המצוין הזה מצאתי רק כי חיפשתי מישהו אחר שיגיד לך אותו דבר. יש לו איזה 700 צפיות שזה עצוב כי הוא מסביר מאוד בפשטות למה השטות שכתבת לא נכונה וכמובן שאתה לא היחיד שכותב את זה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 22, 2025 2:43 pm 
Hall of Famer

picknroll כתב:
אני יכול להוציא את הציטוטים המדוייקים אם אין לך סבלנות לקרוא.
אני לא אמרתי שהליין לא קרוב למציאות. אני אמרתי שלא נכון להסיק מסקנות חד משמעיות לגבי מי יותר טוב על בסיס זה, ושלחברות ההימורים יש אינטרס להקטין את החשיפה שלהם בהתאם לכסף. ושבנוסף, זה אומר שקבוצות פומביות כמו הלייקרס וכמו הציפס הליינים שלהם הם לא מדוייקים
תסביר לי למה ליין זז בהתאם לכסף ששמים עליו אנשים.

זה מה שאמרת:

picknroll כתב:
להגיד שליינים הם מדוייקים זה ממש מצחיק. הדבר היחיד שהם מנסים להיות מדוייקים בו זה שכסף יהיה משני הצדדים של המטבע. אין לזה שום קשר לגבי מי עדיף מבחינה ספורטיבית. ולכן יש מומחים שמרוויחים הרבה כסף בזכות הניתוחים הסטטיסטיים שהם עושים

וזה, אם להיתלות בציטוטי גדולים, ממש מצחיק

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 23, 2025 2:50 am 
Junior

אני לא רואה את מה שאתה רואה בציטוטים שלי.

מסכים איתך לגבי הליינים בשוטף שהם לרוב לא מקבלים כסף טיפש.
אתה שוב נכנס לזווית של מה המהמרים עושים, וזה לא רלוונטי לדיון.
אז בהינתן ששנינו מסכימים שבשוטף העיקר הוא מי פייבוריטית, ובאירועי הקיצון כמו הסופרבול או טייסון-פול העיקר הוא איפה הכסף הטיפש, השאלה היא האם ניתוח מי הפייבוריטית לאליפות הוא ליין מהסוג השוטף או שמא הוא ליין שדווקא כן מגיע אליו כסף טיפש. כי לכל אחד יש דעה מי תיקח אליפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 23, 2025 3:15 am 
Junior

אז עכשיו ראיתי את הסרטון ובסוף השורה התחתונה שלו היא שהליין זז לא בגלל הציבור אלא בגלל ההימור של המקצוענים, ושבגדול אפשר לראות שלאורך זמן השגיאה קטנה, כלומר שמבחינת הבית, הם מנסים לדייק כדי שהשגיאה תהיה מינימלית.
רק שהוא נותן שני יוצאי דופן: אירועים ציבוריים שיש בו הרבה מאוד כסף טיפש, והוא חייב להגן על עצמו, או שיש קבוצות כמו הציפס שהרבה יהמרו עליהם ללא קשר אם זה 6 או 10 ואז הוא ינסה לשים את הליין איפה שהוא יכול הכי הרבה להרוויח מהכסף הטיפש.

אז שוב, אני חושב שבהימורי מי הקבוצה שתיקח אליפות בנבא יש הרבה כסף טיפש, והלייקרס היא קבוצה שכנראה לא תתומחר נכון. כנל בוסטון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 23, 2025 3:29 am 
Hall of Famer

זה עשוי להיות דיון מעניין אבל הוא לא באמת קשור לת'אנדר.
אוריאל, תוכל להפריד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 23, 2025 3:43 am 
Senior

זה לא מה שהוא אמר לגבי הציפס. הוא נתן אותם כדוגמא שהליין היה יכול להיות מינוס עשר ועדיין היו מהמרים עליהם אותה כמות טיפשים, אבל הבית יודע שהוא ייקבר בהימורים חכמים ולכן הליין יוצא מינוס 6.

ה50/50 זה פיקציה מוחלטת.

אתה לא תראה ליינים לא מדויקים בנבא או באנאףאל בשום משחק. גם בליגה האנגלית או בליגת האלופות לא.

בהימורי פיוצר כמו אלופה הבית לוקח מרווח גדול מלכתחילה אז יש יותר אי דיוקים אבל לחלוטין כדאי לקחת את הליינים של פינאקל או סירקה כתחזית מדויקת. היא תהיה יותר מדויקת ממה שתקבל בכל מקום אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 23, 2025 6:19 pm 
Junior

מצד אחד אתה אומר שלא תראה ליינים לא מדוייקים, מצד שני שאם הכסף החכם ידחוף לכיוון מסוים הם יתקנו. יש משחקי נפל שבו הליין זז 2-3 נקודות בעונה הסדירה לאחר שנכנס הכסף ולא רק בגלל פציעות.
ועכשיו אתה מצמצם את הדיוק של הליינים לבתי ההימורים המסויימים, שאולי יש בהם ביאס לטובת הימורי פיוצר של קבוצות גדולות אבל בקטנה מבחינתך.
בדיוק הימורי הפיוצר שבגללם התחלנו את השיחה.
מיציתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 23, 2025 6:45 pm 
Junior

אגב, אם נחזור לשאלה המקורית שבעקבותיה ירדתם על אטט,
בליינים היום של פוקס ספורט ופנדיול בוסטון פייבוריטית על אוקייסי. אבל ממש בקטנה. +175 לעומת +190
או +210 לעומת +225.
זה ממש כמה אחוזים בודדים, ובוסטון היא קבוצה ציבורית שבדיוק לקחה אליפות....
אז מי בעיניך הפייבוריטית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 23, 2025 7:27 pm 
Hall of Famer

picknroll כתב:
מצד אחד אתה אומר שלא תראה ליינים לא מדוייקים, מצד שני שאם הכסף החכם ידחוף לכיוון מסוים הם יתקנו. יש משחקי נפל שבו הליין זז 2-3 נקודות בעונה הסדירה לאחר שנכנס הכסף ולא רק בגלל פציעות.
ועכשיו אתה מצמצם את הדיוק של הליינים לבתי ההימורים המסויימים, שאולי יש בהם ביאס לטובת הימורי פיוצר של קבוצות גדולות אבל בקטנה מבחינתך.
מיציתי

יופי שמיצית, אבל אם ניסית להגחיך את ההסברים המצוינים והמפורטים של יובל-לא הצלחת, ודווקא ההודעה המקורית שלך נשארה המגוחכת ביותר בדיון.

picknroll כתב:
בליינים היום של פוקס ספורט ופנדיול בוסטון פייבוריטית על אוקייסי. אבל ממש בקטנה. +175 לעומת +190
או +210 לעומת +225.

אז לא מיצית?

מה שאפשר לומר במצב כזה זה שבוסטון היא הפייבוריטית מהמזרח ואוקייסי מהמערב, באופן מובהק. ככל שהפלייאוף יתקדם, הדיוק יגדל וניתן יהיה לומר אם יש פייבוריטית ברורה או לא. כרגע התשובה ל"ראש בראש" בין בוסטון לאוקייסי היא אכן ששתיהן הפייבוריטיות המובילות לאליפות, ומתוך מעל 20 קבוצות שמועמדות לפלייאוף זה לא הרבה.

מה שהיה עם אטט זה שהוא טען ש"לאוקייסי יש סיכוי, אבל..." וזו היתה הקטנה חסרת פרופורציה של הסיכויים של אוקייסי, שכאמור היא הפייבוריטית המובהקת ביותר של המערב. אם היית רוצה להציג את הנתונים הרלוונטיים, היית מציג את מה שאני הצגתי: בכמה הסיכויים של הת'אנדר עדיפים על הבאות אחריה במערב, למשל דנבר והלייקרס. וגם כאן, זה לא באמת חשוב אם היא עדיפה פי 6,7 או 9 "בדיוק". זה חשוב שהיא באופן מובהק עדיפה, כלומר אין משמעות ל"דעה" או "הרגשה"-יש עובדה של חיזוי סטטיסטי, והיא מובהקת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 23, 2025 7:34 pm 
Senior

picknroll כתב:
מיציתי

לא הבנתי, אני מסביר לך עולם שאתה לא מבין בו בכלל ואתה עונה בצורה חצופה בלי סיבה. כאילו מידע שאשכרה לפני 5-10 שנים יכולתי למכור לך במאות אלפי דולרים.
אלו לא "בתי הימורים מסויימים", אלו הליינמייקרים המובילים של התעשייה וכל השאר עוקבים אחריהם ועושים מה שהם עושים.

באמת אין דבר יותר מתסכל מלדבר עם אנשים בורים, להשקיע זמן בלהסביר להם דברים בצורה הכי נעימה והכי מופשטת כדי שהם יוכלו להבין ובסוף לקבל תגובות כאלו.

ובכדי לסיים את הטמטום הזה של המוח הקטן והחצוף שלך, בוא פשוט נהמר. אני אקח כל ליין סגירה של פינאקל ואתן לך 30% הנחה על ההפסדים. בסדר? הרי זה מצחיק לחשוב שהליינים מדויקים, אז בוא תראה לי ותקבל גם 30% הנחה.

כמה אתה מטומטם אלוהים.

נערך לאחרונה על ידי Yuval בתאריך א' פברואר 23, 2025 7:44 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 23, 2025 7:37 pm 
Senior

picknroll כתב:
או +210 לעומת +225.

הדיון היה על מה המשמעות של המילה פייבוריטית.

ואתה התחלת את הדיון בזה שלבוקמייקרס רק אכפת שיהיה 50/50 על הליין וזה העבודה שלהם. שזה משהו שרק אנשים טיפשים לחלוטין שלא מבינים שום דבר בהימורים (או בהיגיון בריא או בחשבון בסיסי) אומרים כי הם קראו את זה פעם על ידי איש טיפש אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 42 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה