סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' אפריל 16, 2025 7:23 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2187 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ירושלים 24-25
הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 1:27 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
והנה מדברים עכשיו על החוזה הגדול הבא שייחתם והוא כנראה של זוסמן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 1:34 pm 
Sophomore

בדיוק עכשיו, וכאילו כדי לסגור את הדיון בסלניוז, פרסם החשבון הרשמי של היורוקאפ שהארפר נבחר *לשחקן העונה* של המפעל… מתי היה לנו את שחקן העונה? וויל סולומון אולי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 1:37 pm 
Hall of Famer

mvp מוחלט של היורוקאפ, גם של הליגה הישראלית אמור להיות. כוכב.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 1:40 pm 
Freshman

דניאל כתב:
השדרוג יהיה רק ברמת הזרים. את הסגל הישראלי אי אפשר לשדרג, מהסיבה הפשוטה שאין ישראלים פנויים שיכולים באמת לשדרג את הסגל. הובר במקום דברת זה המקסימום, זה נחמד, אבל זה לא ממש משמעותי.

אכן מבחינת שחקנים ישראלים, נכון שיש את ששת השחקנים המובילים שהם בפער מבחינת רמה ויכולת להשפיע בקבוצה,
אבל עדיין ישנם שחקנים גם מחוץ לשישיה שיכולים להשתלב ולתרום בשלושת הגדולות, לדוגמא:
איתי שגב - סנטר מחליף לגיטימי וגם הצהרת כוונות מול ינאי על הדרך
גור לביא - כנראה יהיה הישראלי המבוקש הקיץ, ספציפית התאמה לירושלים מוטלת בספק
טי ג'י ליף - האניגמה הנצחית, מה תהיה היכולות שלו באירופה, לא בטוח שמתי שהוא באמת נדע ...
עמנואל שארפ - אמנם פרויקט לטווח יותר ארוך, אבל פוטנציאל קיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 1:40 pm 
Hall of Famer

גמליאל כתב:
בדיוק עכשיו, וכאילו כדי לסגור את הדיון בסלניוז, פרסם החשבון הרשמי של היורוקאפ שהארפר נבחר *לשחקן העונה* של המפעל… מתי היה לנו את שחקן העונה? וויל סולומון אולי?

לדעתי לא היה שם שחקן העונה. רק של הגמר אותו קיבל קלי מקארתי.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 1:44 pm 
Freshman

עמוס לב כתב:
עופר האדום כתב:
הארפר חתם לעוד 3 שנים. וואו.

אולי דיעה לא פופולרית, אבל אני חושב שההחתמה הזאת שמה תקרה על הפועל ירושלים, בהסתייגות כמובן שהארפר נשאר במעמד שלו בהפועל ירושלים.
ברמות שהפועל ירושלים כרגע נמצאת, הארפר אחלה החתמה. שחקן מוביל ביורוקאפ, שחקן שיכול להוביל את המועדון לגניבת תואר בעונה מקרית, כי היריבות מפשלות או בהתעלות חד פעמית.
עד לפני שנתיים סביר להניח שלא היה לי שום דבר רע להגיד על ההחתמה הזאת, אבל בשנתיים הללו קרו 2 דברים משמעותיים. כמובן אדלסון, בעלים עם כיסים עמוקים שגם הצהרות הכוונות שלו הייתה להרים את הפועל ירושלים מדרגה מהרמה שכרגע היא נמצאת בה וכמובן הזינוק המטאורי והמטורף של עופר ינאי.
מאחר ובעיני כאמור ההחתמה הזאת מצהירה על קבוצה שהיא טופ יורוקאפ במקרה הטוב, בעוד שהפועל תל אביב מנסה למצב את עצמה כקבוצת יורוליג, גם בתקציבים ויכול להיות שמשנה הבאה גם באופן מעשי, אז הפועל ירושלים מצהירה על עצמה כקבוצה מספר 3 בישראל.

פחות הבנתי. "ברמה שהפועל ירושלים כרגע נמצאת" זה אומר להיאבק על תואר בישראל וביורוקאפ. איך אפשר לטעון משהו נגד החתמה של אחד השחקנים הכי טובים העונה, אם לא הטוב בהם, במפעלים בהם ירושלים משחקת וככל הנראה גם תשחק בעונה הבאה?
היא עדיין לא חתמה ביורוליג או בנבא אירופה. אם וכאשר היא תהיה באחת מהן, סביר להניח שהארפר לא יישאר במעמד הנוכחי שלו כשחקן המשמעותי ביותר בקבוצה, סביר להניח שלכל הפחות יביאו שחקן/ים במעמד דומה לשלו.
למה היא ממצבת את עצמה דווקא כקבוצה מספר 3 בישראל? למה לא כמספר 2? יש כרגע מישהו במכבי ת"א שחתום לעונה הבאה ונראה כשחקן טוב יותר מהארפר? על סמך מה אתה כ"כ בטוח שהיא תבנה קבוצה טובה יותר מירושלים בעונה הבאה?
ומהי הציפייה בעצם, שהיא תרצה להצהיר על עצמה כמספר 1 ותציע 6 מליון לעונה למיצ'יץ כדי שייבחר בה ולא בהפועל ת"א?

uriel17 כתב:
אני עם עמוס, כאן, יש להארפר את המגבלות שלו
הוא לא יכול להיות רכז מוביל בקבוצת פלייאוף ביורוליג
ראיתי אותו מספיק בולנסיה בשביל להבין את זה, והוא לא שחקן יותר טוב עכשיו מאשר היה בולנסיה
אז אחת מהשתיים
1. לא נגיע לשם ולרמות שמתחת לזה, הארפר מתאים לגמרי להוביל
2. נגיע לשם ונצטרך להביא גארד בכיר יותר ממנו והוא יצטרך להיות מספר 2 בהיררכיית הגארדים

בכל מקרה החתמה מצוינת, אני פריק גדול של המשכיות ולא רק בגלל הקבוצה אלא בעיקר בגלל היכולת של השחקנים להרגיש בבית, לפתח את הכישורים שלהם בקיץ באופן שיתאים לקבוצה שבה ישחקו עו הרבה שנים

התחלת עם זה שאתה עם עמוס ואז הסברת למה בעצם הוא טועה. אתם לא קבוצת פלייאוף ביורוליג כרגע, ואני לא רואה גם בתסריט האופטימי ביותר איך אתם שואפים להיות קבוצת פלייאוף ביורוליג כבר בעונה הבאה, אלא אם לאלדסון ייפתחו הצ'אקרות והוא ירצה להראות שיש לו את הכי גדול בארץ.
אז כמו שכתבת, הארפר מתאים להוביל את הפועל ירושלים הנוכחית.
אם וכאשר תשחקו ברמה אחרת, זה לא יבוא בהנחתה על ראשו של אדלסון וכנגד רצונו. סביר להניח שאם הוא יקבל את ההזדמנות לשלם 1.7 מליון דולר לעונה ליורוליג ויבחר לקחת אותה, הוא לא יעשה את זה על מנת להתחרות על המקום ה-19 בטבלת היורוליג, ולפיכך סביר להניח שהארפר יחלוק את הובלת הקבוצה עם שחקן/ים דומים למעמדו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 1:46 pm 
מנהל פורום

עמוס כתב שהארפר מציב תקרה ועם זה אני מסכים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 1:54 pm 
Freshman

אבל זה טייק מאוד מוזר להגיד שהוא שם תקרה "בהסתייגות כמובן שהוא נשאר במעמד שלו", ולדבר על פלייאוף יורוליג כרגע.
אני חושב שברור לכולנו שהארפר לא שחקן של 30+ דקות שמנהל קבוצת פלייאוף ביורוליג. אני מניח שברור לכולנו שאם וכאשר הפועל ירושלים תחשוב על לנסות ולהיות קבוצת פלייאוף יורוליג, זה לא יהיה המעמד המיועד של הארפר.
בהנחה שלהארפר אין בחוזה סעיף שהוא המשתכר הגבוה בקבוצה, או סעיף שמחייב את הקבוצה לתת לו 30+ דקות של הובלת הקבוצה גם אם תשחק ביורוליג, ההחתמה הזאת לא שמה שום תקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 2:02 pm 
Junior

uriel17 כתב:
נביא אחלק את התשובה לנושאים
למה אני חושב שהארפר לא שחקן יותר טוב מאשר עונת היורוליג הראשונה שלו? כי הראתי במספרים. הנתון של אחוזי קליעה אני מסביר באיכות ההגנות
אם משהו שהוא איכותי ביורוליג, זה באמת ההגנות, סייז ואגרסיביות
וכמובן גם העונה כשהתמודדנו על החיים מול קבוצות ברמה גבוהה ולנסיה, מכבי וגרנקה
הפסדנו בכולם כשהוא שיחק לא טוב
אומר שוב, אחלה החתמה והסכום ראוי ומגיע
כל מה שאני אומר שעד רמת פלייאוף יורוליג, הוא מתאים להיות שחקן מוביל, מעל זה נצטרך להביא שחקן בכיר יותר שיוביל

שארס הוא דוגמה נהדרת לשחקן כדורסל נהדר שהאגו סותם לו את המוח

אתה לא יכול "להראות במספרים" עלייה כמעט בכל מדד אפשרי לעומת העונה האחת שבה הוא היה שחקן יורוליג טוב בולנסיה ולהגיד שהמספרים מוכיחים שהוא דווקא לא השתפר בכלל כי במעבר מהיורוליג ליורוקאפ ומספרד לישראל אתה ספציפית, באופן סובייקטיבי, היית מצפה לראות עלייה יותר משמעותית. אבל נראה לי שבמהות אנחנו בעיקר מסכימים בנושא הזה, אז נראה לי שננצל את זה ונאחל לג'ארד אריכות ימים, הצלחה מקצועית ושפע גשמי ורוחני...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 2:05 pm 
Hall of Famer

אני לא דיברתי על פלייאוף יורוליג. אני שמתי קצת נק' מבט אחרת על ההשתפכות בהחתמה של הארפר, שאין לי באמת בעיה איתה (עם ההחתמה, לא עם ההשתפכות).
הנחת היסוד שלי ואני חושב שהרוב פה גם מרגישים ככה, שהארפר הוא ההחתמה הגדולה של הפועל ירושלים והוא, אחרי העונה הגדולה הנוכחית, ימשיך להיות בעל הבית והנשק ההתקפי מספר 1 של הקבוצה.
בהינתן בכך, בעיני ההחתמה הזאת שמה תקרה על העונה הבאה של ירושלים.

ואתה באמת שואל למה הפועל ירושלים עם הארפר כשחקן המוביל תהיה בעונה הבאה במעמד פחות מזה של מכבי תל אביב? לא יודע, תקציב השחקנים של מכבי תל אביב יותר גבוה מתקציב השחקנים של הפועל ירושלים עם השדרוגים שנעשים כעת, שוב בהנחה שהארפר הוא הזר המוביל והיקר ביותר. לאורך השנים מכבי, כל עונה, הביאה שחקנים יותר טובים מהארפר וברוב העונות, בעיני, לא שחקן אחד טוב ממנו, אלא שחקנים.

אם אדלסון יפתיע ויעשה עופר ינאי ויביא שחקנים במעמד גבוה יותר מהארפר, אז הדיון יהיה אחר לחלוטין וגם יתבסס על המפעל בו ירושלים ישחקו בעונה הבאה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 2:09 pm 
Hall of Famer

לכל הפאזל הזה מצטרפת שאלת המאמן.
אין כמעט ספק שהעמדה הזו אמורה להתחלף.
מאמן בכיר שמקבל בירושה 3 שחקנים בכירים חתומים, זה מתכון לאסון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 2:11 pm 
מנהל פורום

חחח
אתה משווה למכבי
ומה מכבי הייתה עד העונה הנוכחית, בשתי העונות שקדמו לה?
נכון. קבוצות פלייאוף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 2:12 pm 
Freshman

דיון ממש מוזר...
לא יודע איך התקרה רלוונטית כרגע שהתרחיש של הפועל ת״א ביורוליג עונה הבאה נראה די סגור, ובנוסף אפשרי שיקנו שיריון ל3 שנים- אם זה קורה אנחנו מגיעים ליורוליג רק דרך היורוקאפ ב3 שנים הבאות.
ואם זה המצב, לשים את המפתחות בידיים של הארפר זה הדבר הכי ברור לעשות, בלי קשר שצריך לשדרג מסביב גם בשביל היורוקאפ/ליגה.

משם ברמה המקצועית שוב לא אכנס לדיון המספרים, יכולות מול רמת ההגנות/סייז, אפסייד וכו׳ כי הארפר זו החתמת עוגן-מועדון קודם כל, הבסיס שסביבו בונים סגל ותרבות משחק.
שחקן פרנצ׳ייז שמצאת התאמה איתו כעוגן מקצועי ומנהיגותי זה מצרך נדיר, ואז אפשר לדבר על כמה זרים בכירים צריך סביבו בכלל או בקו האחורי, כמה הוא יוכל לעלות את ממוצעי האסס׳ או נק׳ אם בכלל, אבל לא חושב שמישהו פה חושב שיש דרך טובה יותר לבזז מיליון דולר על עמדת הרכז המוביל לא?
משם אפשר לחשוב לדוגמה כמוני שאנחנו חייבים עוד כוכב-שניים יוצרים בעמדות אחרות כדי ליהיות באמת דומיננטיים, אבל זה לא חייב להשליך עליו ואין סיבה שקדימה השחקנים הכי טובים שלך לא יהיו בעמדות אחרות.

וכאמור המטרה שלנו מתנקזת לעלות ליורוליג מהיורוקאפ ולהלחם עם התל אביביות על אליפות, הוא הוכיח מעל ומעבר שהוא עונה על הגדרת התפקיד הזו אז מן הסתם אין פה שאלה.
במידה והגענו ליורוליג (ולא מאמין שיש שלוש רשיונות לישראל בשום קונסטורקציה) אז נוכל להדרש למה צריך כדי להצליח במפעל וכמה מסתמכים על הארפר, ואיך אולי אפשר להשאר, אנחנו לא שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 2:14 pm 
מנהל פורום

אבימאל כתב:

יש לי הרגשה לא מוסברת שהמאמן בעונה הבאה יהיה קטש ורנדולף יבוא איתו להפועל
קטש מדבר מאוד לא יפה על הנהלת מכבי וזה מסמן גירושין בקיץ
רנדלוף סרב להאריך במכבי לפני הקיץ
אז אולי ילך לקבוצת יורוליג אחרת אבל אולי גם יחבור למאמן שהוא אוהב ולקבוצה שכבר היה לו בה טוב מאוד ויכולה לשלם לו פי 2 ממה שהוא מרוויח היום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 2:15 pm 
Freshman

אבימאל כתב:

כפי שזה נראה מההתנהלות של ההנהלה, לא נראה שהחלפת המאמן זה משהו שעומד על הפרק...
נראה יותר כמו שמירה על המשכיות (כולל מאמן)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 2:17 pm 
Freshman

uriel17 כתב:
אבימאל כתב:

יש לי הרגשה לא מוסברת שהמאמן בעונה הבאה יהיה קטש ורנדולף יבוא איתו להפועל
קטש מדבר מאוד לא יפה על הנהלת מכבי וזה מסמן גירושין בקיץ
רנדלוף סרב להאריך במכבי לפני הקיץ
אז אולי ילך לקבוצת יורוליג אחרת אבל אולי גם יחבור למאמן שהוא אוהב ולקבוצה שכבר היה לו בה טוב מאוד ויכולה לשלם לו פי 2 ממה שהוא מרוויח היום

אלון בתור עוזר של קטש, זה משהו שכנראה כן היה יכול לעבוד, עבור כל הצדדים.
עדיין לא רואה שמכבי משחררים אותו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 2:20 pm 
Freshman

עמוס לב כתב:
ואתה באמת שואל למה הפועל ירושלים עם הארפר כשחקן המוביל תהיה בעונה הבאה במעמד פחות מזה של מכבי תל אביב? לא יודע, תקציב השחקנים של מכבי תל אביב יותר גבוה מתקציב השחקנים של הפועל ירושלים עם השדרוגים שנעשים כעת, שוב בהנחה שהארפר הוא הזר המוביל והיקר ביותר. לאורך השנים מכבי, כל עונה, הביאה שחקנים יותר טובים מהארפר וברוב העונות, בעיני, לא שחקן אחד טוב ממנו, אלא שחקנים.

איזה שחקנים טובים מהארפר משחקים השנה במכבי ת"א?

uriel17 כתב:
חחח
אתה משווה למכבי
ומה מכבי הייתה עד העונה הנוכחית, בשתי העונות שקדמו לה?
נכון. קבוצות פלייאוף

הדיון הוא על "מיצוב הקבוצה כמספר 3 לעונה הבאה", לא מה מכבי עשתה בעבר. מכבי של היום זה לא מכבי של ערוץ 1 ולא מכבי של לפני שנתיים, למכבי אין אדלסון שרוצה להביא כסף מהבית, למכבי יש בור תקציבי לסגור משנתיים בלי ביתיות, ולפחות כרגע אין סיבה לחשוב שבעוד חצי שנה היא תוכל לחזור לארח בבית.
אשאל גם אותך, איזה שחקן/ים טובים מהארפר משחקים במכבי ת"א השנה? למה שנחשוב שאחרי עונה שבה הם משחררים שחקנים בשביל רווח כספי כנגד דעת המאמן ומחתימים מספר זרים ברמת שכר של הפועל באר שבע, העונה הבאה בהכרח תהיה אחרת והארפר כמוביל בהכרח ממצב את ירושלים כקבוצה פחות טובה ממכבי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 2:43 pm 
Junior

החתמה מצוינת ומוצדקת של ירושלים. הוכיח העונה שהוא מעל היורוקאפ ואני חושב שהוא גם יכול להיות שחקן לגיטימי לגמרי ברמת היורוליג, גם אם זה לא הסתדר בולנסיה.
לגבי מי במכבי טוב ממנו? יוקובאייטיס והורד, וזה גם לא ממש קרוב בעיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 2:46 pm 
מנהל פורום

מי לדעתך מתאים יותר להיות גארד ביורוליג
קלארק או הארפר?
אני חושב שקלארק

אבל באמת שאין לך ויכוח אמיתי לא איתי ובטח שלא עם עמוס
שלשותנו חושבים שמדובר בהחתמה טובה ושאם תהיה בעיה איתה, היא תהיה ברמות מרכז טבלה ומעלה ביורוליג אם וכאשר
אין ויכוח על זה?

DK
לא יודע אם מכבי ישחררו או לא
מכבי רוצים להביא את קולדובלה בתור ג'יאם, הוא ירצה להביא מאמן שלו
קטש מתחצף ומותח ביקורת על הנהלה כדי שיפטרו אותו ויקבל פיצויים

זה מריח כמו פרידה בקיץ עם פיצויים חלקיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 2:51 pm 
Freshman

אבימאל כתב:

אני ממש לא בטוח שהמאמן יוחלף בקיץ.
זוסמן והארפר משחקים את הכדורסל הכי טוב בקריירה שלהם תחת יונתן אלון ונראה שהם די מחוברים אליו.
בנוסף, הוא איש של המערכת, מאוד לויאלי ומגן על ההנהלה בכל הזדמנות.
בהנחה שעולים לחצי גמר בליגה ומודחים שם ע"י ת"א, אני חושב שהוא יקבל עוד הזדמנות בעונה הבאה עם סגל משודרג.
אם הוא עובר את חצי הגמר, הוא יישאר בוודאות לדעתי.
הדחה ברבע הגמר (חלילה) כנראה תגמור את הסיפור שלו בהפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 3:15 pm 
Sophomore

Y.T כתב:
אבימאל כתב:

אני ממש לא בטוח שהמאמן יוחלף בקיץ.
זוסמן והארפר משחקים את הכדורסל הכי טוב בקריירה שלהם תחת יונתן אלון ונראה שהם די מחוברים אליו.
בנוסף, הוא איש של המערכת, מאוד לויאלי ומגן על ההנהלה בכל הזדמנות.
בהנחה שעולים לחצי גמר בליגה ומודחים שם ע"י ת"א, אני חושב שהוא יקבל עוד הזדמנות בעונה הבאה עם סגל משודרג.
אם הוא עובר את חצי הגמר, הוא יישאר בוודאות לדעתי.
הדחה ברבע הגמר (חלילה) כנראה תגמור את הסיפור שלו בהפועל.

זה כמעט עלוב שהסטנדרט של אלון לקבלת עוד עונה יהיה רבע גמר יורוקאפ, גמר גביע (בלי לפגוש שום תל אביבית בדרך) וחצי גמר ליגה.
הוא לא קשור לרמה שהקבוצה מכוונת אליה ולדעתי זה ניכר בהחלטות שלו (בבניית הסגל וניהול המשחק).
לדעתי אם הפועל הולכת באמת לפרויקט של כמה שנים הצעד החשוב ביותר, אפילו יותר מההחתמה של הארפר, יהיה לסגור מאמן בקליבר עם ניסיון מוכח שיוביל הפרויקט הזה. אין שום ערך בלתת ליונצ׳וק להתגלח על חשבוננו בשביל התקווה שיתפרץ איזשהו כישרון מוחבא בו (אין כזה לדעתי) ונקבל איזה תומאס איסלו.
אם יש משהו אחד שינאי עשה נכון זה זה. ד״א בזמנו זו גם הייתה הטעות של אורי אלון כש-3 מתוך 5 שנים מהפרויקט שלו בוזבזו על מאמנים בלי הניסיון שהוא חיפש שכביכול קיווה שיגדלו עם המועדון (גרינברג ופרנקו) עד שהתפכחו והביאו את סימונה (וגם אותו לא סגרו למספיק זמן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 3:55 pm 
Hall of Famer

לא מבין את האנלוגיות של הארפר בהשוואה ליורוליג.
אם כבר, אז השחקן היחידי בהפועל ירושלים שיכול להשתלב בקבוצת יורוליג ממוצעת (כזר, ברור שזוסמן לדוגמא מתאים לקבוצות ישראליות...) הוא הארפר.
איך אני יודע? הוא כבר עשה זאת, אמנם לא בהצלחה מרובה, אבל גם לא באופן נוראי.
אם ולנסיה היו חוזרים ליורוליג בעונה הבאה - ומביאים אותו בחזרה לקבל שוב את ה-18-20 דקות שלו, זה היה מפתיע מישהו?
יותר מזה, אם נניח בלאט לא ממשיך במכבי, ועקב דלות עמדת הרכז בישראלים נוספים שיכולים להגיע - הם היו מחליטים להביא את הארפר "במקומו", האם זו לא הייתה החלטה לגיטימית (ומעלה, לטעמי) שלהם?

בכל מקרה, הפועל ירושלים לא ביורוליג, סביר מאוד (בניסוח מאוד עדין) שלא תהיה ביורוליג בשנים הקרובות, וגם אם תהיה - לא מן הנמנע שזה יהיה די עמוק בתחתית (אלא אם אדלסון יחליט להכפיל ומעלה את התקציב, ואז ממילא כל הדיונים כעת מיותרים, כי הכל הולך להשתנות).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 4:09 pm 
Junior

יש פה כמה אמירות די מוזרות, אז ארכז תגובות:
- הארפר הוא נכון להיום השחקן הכי טוב בליגה והכי טוב ביורוקאפ. MVP. אני לא יודע אם נטו סט יכולות הוא או יוקובאיטיס יותר טובים, אבל השנה הארפר טוב ממנו, ובהרבה
- תמיד יש את הדיון ב-NBA מה זה MVP, האם השחקן הכי טוב או משהו אחר. הנטייה היא להגיד שזה השחקן שיש לו את האימפקט הכי משמעותי בהצלחה של קבוצה. אני חושב שבהגדרה של MVP במילון צריך להוסיף תמונה של הארפר בירושלים בעונה. אני לא זוכר הבדל כזה דרמטי ביכולת של קבוצה כתלות בשחקן ספציפי
- אני חושב שהפעם האחרונה שהיה לירושלים שחקן שהיה טופ יורורקאפ זה כנראה וויל סולומון, ולא סתם היא איבדה אותו אחרי עונה
- תקרה או לא תקרה, זו החתמה אדירה של ירושלים. אם הארפר היה עוזב (למכבי, להפועל תל אביב, לפנר) כולם היו סוקלים את אדלסון שלא הצליח להחזיק את היהלום שהיה אצלו ביד
- מה הבעיה במאמן שמקבל שחקנים חתומים? אם שחקן חותם על חוזה לכמה שנים, אז אי אפשר להביא מאמן בשנים האלה?
- שאלת המאמן היא מעניינת. יונתן אלון יכול לעשות עונה מעולה (נגיד גמר בליגה) ועדיין אדלסון יכול להחליט שהוא רוצה מאמן בכיר יותר. אני חושב שחלק מהעניין זה מאמן שמהווה מוקד משיכה לשחקנים, בדיוק מה שאיטודיס בהפועל תל אביב. אולי ליונתן אלון יש חיבור להארפר, אבל אני לא רואה שם גדול שבא לירושלים בגלל יונתן אלון
- קלארק או הארפר זו שאלה מעניינת, לא סתם קלארק השתלב מעולה במכבי והקבוצה פורחת ביורוליג מאז שיצטרף. יכול להיות שהתקרה שלו גבוהה יותר - אבל האימפקט שהארפר נותן בירושלים גבוה בצורה משמעותית ממה ששחקן כמו קלארק היה נותן
- אם איכשהו קטש מגיע לירושלים זה נהדר. בטוח לירושלים, אולי גם לקטש. הלוואי שזה יקרה
- הלוואי שגם רנדולף יחזור, רק לדמיין איך העונה הייתה נראית איתו. אבל אני לא רואה את זה קורה, הוא השתדרג ליורוליג בקיץ, נתן עונת בכורה מעולה, אין סיבה שהוא יחזור אחורה
- לגבי ישראלים - איתי שגב זה נחמד, לא ישנה בהרבה את איכות הסגל אם זה יהיה הוא, זלמסנון או אפילו נועם אביבי. גם לא גור לביא שיושב על המשבצת של נמרוד לוי. טי ג'יי ליף זו כבר בדיחה לא מצחיקה, והמרחק של שארפ מלהיות שחקן מוביל בליגה רחוק כמו המרחק מתל אביב ליוסטון

בסוף ההחלטה הכי חשובה של אדלסון היא אחת שמתקיימת מאחורי הקלעים. אם ב-3 השנים הקרובות ירושלים תהיה ביורוליג או בליגה של ה-NBA אם תקרה, זו קפיצת מדרגה אדירה לירושלים גם שנים קדימה. אדלסון בירושלים ייבחן על משהו כזה, ולא על החתמה של שחקן כזה או אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 5:27 pm 
Sophomore

אני לא חושב שהארפר של ולנסיה זה הארפר של הפועל ירושלים. אדרבא, אני לא חושב שהארפר של תחילת העונה בהפועל ירושלים זה הארפר של אמצע ושלהי העונה.
נראה שהוא שיפר משמעותית את הקליעה מ 3 ומחצי מרחק. היא נקייה יותר, עם קשת, פחות חדה וחזקה.
עם כל הכבוד ליוקובאיטיס שהביא סדרת גביע מעולה, רוב השנה הוא שיחק בינוני, ולא הצליח להוציא את מכבי תל אביב מתחתית היורוליג.
הורד זה כבר רמה אחרת- אבל נראה שיש לו בעיית אופי, עצבים וחשק. הוא היה נראה אומלל נגד ווילי. אבל רק חזר מפציעה.

אגב, לוי נראה כבד מאוד ושאיבד מהמהירות והזריזות. נקווה שלא יגיע לרמת הדברת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 5:43 pm 
Junior

shmueliki כתב:
לא מבין את האנלוגיות של הארפר בהשוואה ליורוליג.
אם כבר, אז השחקן היחידי בהפועל ירושלים שיכול להשתלב בקבוצת יורוליג ממוצעת (כזר, ברור שזוסמן לדוגמא מתאים לקבוצות ישראליות...) הוא הארפר.
איך אני יודע? הוא כבר עשה זאת, אמנם לא בהצלחה מרובה, אבל גם לא באופן נוראי.
אם ולנסיה היו חוזרים ליורוליג בעונה הבאה - ומביאים אותו בחזרה לקבל שוב את ה-18-20 דקות שלו, זה היה מפתיע מישהו?
יותר מזה, אם נניח בלאט לא ממשיך במכבי, ועקב דלות עמדת הרכז בישראלים נוספים שיכולים להגיע - הם היו מחליטים להביא את הארפר "במקומו", האם זו לא הייתה החלטה לגיטימית (ומעלה, לטעמי) שלהם?

בכל מקרה, הפועל ירושלים לא ביורוליג, סביר מאוד (בניסוח מאוד עדין) שלא תהיה ביורוליג בשנים הקרובות, וגם אם תהיה - לא מן הנמנע שזה יהיה די עמוק בתחתית (אלא אם אדלסון יחליט להכפיל ומעלה את התקציב, ואז ממילא כל הדיונים כעת מיותרים, כי הכל הולך להשתנות).

רק להעמיד דברים על דיוקם, ולנסיה לא שיחררו את הארפר כי הם לא ביורוליג, אלא מתוך אכזבה מקצועית ממנו. את מי שהם רצו הם השאירו ואפילו הגדילו את התקציב ביחס לעונה שעברה (הם מפרסמים אגב את התקציב שלהם). העונה הראשונה של הארפר בולנסיה הייתה בינונית. סביר מבחינת כמות נקודות, אחוזים לא משהו, מעט אסיסטים. העונה השנייה כבר הייתה רעה לתפארת.

לגבי זה שהארפר נתן עונה טובה מיוקובאייטיס, זה כנראה נכון, אבל להארפר יש חסרונות פיזיים גדולים שמקשים עליו לתרום בליגה פיזית עם סייז כמו היורוליג. ליוקובאייטיס יש סייז מעולה, הוא יותר צעיר משמעותית, שחקן הגנה יותר טוב והשתפר מאוד ככל שהעונה התקדמה. אין לי ספק שהמעמד של יוקובאייטיס באירופה גבוה משמעותית מזה של הארפר.
לגבי הורד, מאיפה הגיע הקטע הזה שיש לו אופי רע? הוא מתקדם עקבית מעונה לעונה, הוסיף המון מסה, שיפר אלמנטים במשחק שלו, עובד קשה, שחקן הגנה מצוין וגם בחור נטול אגו עד כמה שאני רואה ויודע. שימות, כן? פשוט לא ברור לי מאיפה המידע הזה על אופי בעייתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2187 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: goldman, רואה שחורות ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: