יואי כתב:
בדקתי מה הממוצעים של אבדיה בלי 15 המשחקים הראשונים שאפשר לומר שהיו עם הרבה "חבלי קליטה" בקבוצה חדשה:
18.7 נק', 7.9 ריב', 4.1 אס'. אלו מספרים של שחקן סף אולסטאר, בטח עם האחוזים של דני ועם התרומה ההגנתית שלו.
יהיה מעניין לראות אם אבדיה ייבחר שנה הבאה לאולסטאר. בפעם הראשונה, אני חושב שזה עשוי להיות תרחיש מתקבל על הדעת.
אני ממפה את "הנבחרים הצפויים במערב" לפי סדר הקבוצות הנוכחי בטבלה.
מי שבלי סימן שאלה הוא שחקן שבסבירות גבוהה מאוד יציג ממוצעים/יכולת/תרומה עדיפים על אבדיה. סימן שאלה זה איפה שיש סימן שאלה...
SGA, J-Dub, הולמגרן?
שנגון (ממוצעים כמו "התקווה אצל דני", ובקבוצה יותר טובה), גרין? אמן תומפסון? (אולי יעשה עוד קפיצה אחרי עונה של 4-8-14)
לוקה, לברון, ריבס?
יוקיץ', מארי?, MPJ? (אני חושב שלאבדיה בהחלט יש ויהיה קייס מולו, אבל לכו תדעו)
קרי, באטלר? (סביר שיהיה במספרי עונה סדירה באיזור של אבדיה, ואולי אפילו פחות..., אבל עדיין "יותר מוערך" בגלל ההיסטוריה שלו, ובצדק לטעמי. נחכה לראות איזו ריצה יעשה בפלייאוף הקרוב...)
אדורארדס, רנדל? גובר?
הארדן? קוואי? פאוול? זובאץ? שמתי את כולם בסימן שאלה, הכל תלוי כשירות וכו'. טכנית בעונה טובה שלהם (וכמו שהקליפרס בנויים) - לכולם יש "קייס".
מוראנט, JJJ, ביין? (ממוצעים נוכחיים של 5-6-19 בקבוצה מצליחה יותר מפורטלנד)
דיוויס, קיירי
סאבוניס, דרוזן?, לאווין?
דוראנט, בוקר
סיימונס?/שארפ?/סקוט? לא מובן מאליו לטעמי שדני יהיה "מספר 1 ברור" של פורטלנד בעונה הבאה (גם אם לא יצטרף שחקן בכיר נוסף מבחוץ). סיכוי לכך יש, אבל תלוי הטריידים, גרף העלייה (אם בכלל) של הצעירים ממנו וכו'.
וומבי, פוקס?
זאיון? מרפי? (לא מציין לצורך הדיון את מקולום ומארי)
מרקאנן? (כבר נתן 2 עונות טובות משמעותית מהנוכחית, תלוי כמובן גם ברמת התחרות של יוטה), קיונטה ג'ורג'? אין לדעת
מיפיתי 15 שחקנים שהם יחסית "באנקרים" (כמובן סביר שכמה מהם לא יהיו רלוונטיים בגלל היעדרות ממושכת לפני/בזמן האולסטאר),
ועוד 22 "אופציונליים" עם סימן שאלה לצידם.אפשר להתחיל להתווכח על כל שם, וסביר גם שחלק מהשחקנים יחוו ירידה רצינית (גיל, פציעה, סיטואציה לא טובה בקבוצה/רוטציה וכו'), אבל במקביל הרי הרמה הכללית לא צפויה להשתנות - ויעלו שחקנים חדשים שיעשו קפיצה (כמובן גם יהיו מעברים החוצה ופנימה מהמזרח וכו').
בקיצור זה עדיין נראה לי קצת רחוק...
בטח כל עוד פורטלנד כקבוצה לא תגיע לאיזור הטופ 6-8 נניח.
הדוגמא הקיצונית במערב עד כמה קשה להיכנס לאולסטאר היא כמובן סאבוניס, שלא נבחר לאולסטאר 3 שנים (לצד 3 שנים שהוא כן נבחר אמנם) כשהוא עושה בשנים הללו ממוצעים של סביב 19 נקודות, 12-14 ריבאונדים, 5-8 אסיסטים - בקבוצה בינונית (אפילו בינונית ומעלה חלק מהזמן).