פלטיאל כתב:
ד"א, בגלובס טוענים כי כל מה שיש למקל זאת הבטחה בעל פה ממארק קיובן
קטעים אם בסוף העסק לא יצא לפועל...
http://www.globes.co.il/news/article.as ... ref=sport5מזמן לא הייתי פה, אבל הנושא שהעלת מאוד מעניין אותי. כתבתי את זה בפורום בתפוז, ואני אשמח להעלות את זה פה, בתקווה לקבל תשובה :
בזמן שכולם חוגגים את הישראלי השני בNBA, גלובס מפרסם כתבה שאומרת שהדרך עדיין ארוכה, ושהמאבס יכולים לשחרר אותו בכל שלב בדרך (אחרי ליגת הקיץ, לפני במהלך ואחרי מחנה האימונים). הם הביאו את הדוגמא של דייויד בלו וסקרמנטו מ2004 (אלא שאז לא דובר על חוזה מובטח, היה לו רק חוזה למחנה האימונים, להבדיל).
על הכתבה חתומים טל וולך ואייל גרוסבארד. את וולך אני לא מכיר, אבל גרוסבארד נמצא אצלי בפייסבוק אז בדקתי.
לפי גרוסבארד, אין סיכום, יש הבטחה בעל פה של קיובן, שהמטרה שלה לגרום לעניין של קבוצות אחרות לרדת ממקל. שאלתי אותו אם הוא מפריך את הפרסום של ESPN על סיכום וחוזה מובטח (כאמור, ESPN, לא איזה אתר קיקיוני כמו ONE), והוא אמר שיש דברים שהוא לא יכול לספר. זה רק סקרן אותי יותר.
אז פניתי לסורוקה שקיבל אישור מהמקור עצמו (מארק סטיין מESPN, שגר בדאלאס), וממקורות נוספים. חשוב לציין שהמאבריקס לא יכולים לאשר או להכחיש, או להגיב בכלל על הסיפור, עד שיתחילו ההחתמות הרשמיות, ואין אישור גם ממקל או מנציגיו (מישהו שמע או קרא דברים שאמר?).
רצוי להזכיר בהקשר זה את הסיפור של יותם הלפרין וסיאטל. ב2006 עיתונות הספורט בארץ רעשה על כך שיותם הלפרין חתם בסיאטל והולך להיות הישראלי הראשון בNBA. בשלב הפרסום היה בלתי אפשרי לברר פרטים, שכן זה היה אמצע הלילה בסיאטל, והסוכן של הלפרין (שהפיץ את הידיעה) ויותם היו על טיסה מארה"ב לארץ. רק בשעות הערב, סיאטל פרסמה שמדובר במסמך רשמי שנועד לאפשר לה לשמור על הזכויות על השחקן אותו בחרה בסיבוב שני בדראפט, שלא מדובר בחוזה, ושהסיכוי של השחקן להגיע לסגל הוא מזערי. חשוב לציין את ההבדלים : מי שהנפיץ את הידיעה היה הסוכן של הלפרין, והכל קרה במהלך מו"מ עם מכבי על שדרוג החוזה של יותם, ואני מניח שהיה חלק מהטקטיקה של הסוכן להפעיל לחץ על מכבי. כאן מדובר על אתר גדול ומוכר בארה"ב.
אני חייב לציין שלמיטב הבנתי את חוקי הNBA, חוזה מובטח אומר שהוא בסגל לעונה הבאה. עדיין אין חתימה, אבל לא זכור לי מקרה שהיה סיכום מפורש בין קבוצה לשחקן שיצא לתקשורת, ולא מומש. מצד שני אין לי ממש מושג מה ההבדל בין סיכום להבטחה בעל פה של הבעלים, והאם היא מחייבת באותה מידה. עדיין, נראה לי שמרק סטיין, עיתונאי מאוד מוערך יודע להבדיל בין השניים.
בעיני זה סיפור מייצג לעיתונות הספורט בארץ. קצת מוזר לי שזה מגיע מגלובס, עיתון כלכלי שלמיטב ידיעתי לא שולף דברים מהמותן (כמו אותו אתר שהזכרנו קודם).
מה דעתכם? האם גלובס וגרוסבארד באמת יודעים משהו שאנחנו לא? האם הם מנסים להוריד ציפיות? האם הם מנסים להיות מיוחדים?