סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 8:38 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 208 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: גל מקל לדאלאס?
הודעהפורסם: ב' יולי 01, 2013 10:38 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
לא, כלומר נוביצקי.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 01, 2013 11:36 pm 
Hall of Famer

המצב של מקל בדאלאס לא כזה מזהיר, כפי שמציירים. נכון להיום יש למקל תחרות לא קלה עם הרוקי שיין לארקין, שבמאבס מאד אוהבים וגם הוא רכז פיק אנד רול. בכל מקרה, לא לארקין ולא מקל יהיו הרכזים הפותחים, אלא שחקן שיגיע מהשוק החופשי. אליהם יכול מאד להיות שצריך להוסיף את מייק ג'יימס שצפוי להישאר וסביר להניח שלפחות בהתחלה הוא יקבל את תפקיד הרכז המחליף. בקיצר, מקל יכול בקלות למצוא את עצמו כרכז הרביעי בקבוצה, או אפילו בתקופת השתלמות בקבוצת NBDL.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 01, 2013 11:44 pm 
Senior

בחירת דראפט 17 זה לא בחירת לוטרי שדוחפים אותה יותר ואני מאמין שמקל יקבל לכל הפחות הזדמנות שווה להוכיח את עצמו. מה הוא יעשה עם זה? סיפור אחר. לא חושב שהמשחק שלו מתאים ל-NBA יותר מידי. ואודריך הגיע לשתי קבוצות בסיטואציה מדהימה עבורו. אם זה פופ שדוחף שחקנים בינלאומיים ואחר כך סקרמנטו שהייתה קבוצה ממש ממש מחורבנת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 02, 2013 12:16 am 
Hall of Famer

אם מייק ג׳יימס שנולד וימות בינוני מאד, בגיל 40 יכול להיות רכז פותח בנ.ב.א, כנראה שזה לא כזה שוס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 02, 2013 2:57 pm 
Hall of Famer

האם זו פעם ראשונה שיהיו 2 "גרמנים" בקבוצה אחת ?!

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 02, 2013 3:12 pm 
Hall of Famer

עמוס, לדעתי מקל יצטרך להיות ממש חלש כדי שמייק ג'יימס בגיל 38 יהווה איום על דקות המשחק שלו, בשתי העונות שלפני האחרונה הוא שיחק במצטבר 15 משחקים בסך הכל וגם בעונה האחרונה, הסיבה היחידה שהוא קיבל את הדקות שהוא קיבל, אלו היכולת החלשה של קוליסון והפציעות של בובואה. לדאלאס יש אינטרס מובהק לפתח אותו ואת לארקין ולתת להם דקות משחק, לדעתי ההיגיון אומר ששניהם יתחרו על 12-17 דקות לערב כרכזים מחליפים למי שלא יגיע כרכז פותח (בהנחה הדי סבירה שדאלאס לא תפתיע ותישאר עם שניהם בלבד), אם יהיה להם מזל ודאלאס תביא את קלדרון או מו וויליאמס כרכז פותח, הם גם יכולים כבר להתחיל לבנות על מקום בחמישיה כשמי שלא יהיה הרכז הפותח יפצע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 02, 2013 3:32 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

shmueliki כתב:
האם זו פעם ראשונה שיהיו 2 "גרמנים" בקבוצה אחת ?!

אני חושב שקיימן שיחק בדאלאס (ובנבחרת גרמניה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 02, 2013 3:43 pm 
Sophomore

קיימן כבר לא בדאלאס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 02, 2013 4:12 pm 
Hall of Famer

charlie5 כתב:
קיימן כבר לא בדאלאס?

סיים חוזה, יש דיבורים על חתימה שלו בפורטלנד, אבל שום דבר רשמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 02, 2013 5:39 pm 
Hall of Famer

נדמה לי שעמוס לב מסתמן כפסימיסט לגבי סיכויי ההשתלבות של מקל, ועל כך אומר:

1. אם יש משהו שמקל הוכיח עד כאן, זה לצפות ממנו לשיפור, להתקדמות, ללמידה ולהשגת הישגים לא מובנים מאליהם. לתפוס מקום מכובד ברוטציה של קבוצה כמו דאלאס זה קשה, אבל לא בלתי אפשרי עבור מקל ואת זה אני אומר כמי שחשב שהוא יתקשה להשיג חוזה בליגה.

2. אני חושב שיש משמעות לעובדה שדאלאס מיהרה לסגור איתו עניינים. היו יכולים בכיף למשוך אותו לסוף הקיץ ולכל מיני מחנות ובחינות נוספות, אבל החליטו לסגור איתו הכי מהר שאפשר. אני לומד מזה שרצו לשריין אותו מתוך כוונה לתת לו דקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 02, 2013 8:07 pm 
Hall of Famer

1. את זה מקל הוכיח ברמת הליגה הישראלית, הוא אפילו לא הוכיח זאת באירופה, כשהעונה בבנטון לא ממש לתפארת הרזומה ולא חשובות הסיבות.
2. גל מקל בהחלט בתוכניות של דאלאס, הוא חתם מוקדם והוא חתם לשלוש שנים. השאלה איפה בתוכניות שלהם. אני אומר מתחת לשיין לארקין וכמו שאני מכיר את האן.בי.איי, קבוצה עם שאיפות פלייאוף לא ממהרת להחליק על הרוקיז שלה, הם צריכים להוכיח שהם ראויים לדקות משחק. ברור שהמאבס יביאו רכז פותח. אני מניח שבחלק הראשון של העונה, הקבוצה תסמוך יותר על מייק ג'יימס, שהראה יכולת סבירה מאד העונה בדאלאס ולא על שני הרוקיז שלה.

אני מאד אשמח לטעות.
מבטיח לא להיעלם מהפורום אם מקל יצליח בדאלאס.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 02, 2013 8:36 pm 
Sophomore

אתה ממש לא היחיד שחושב כך ,ולא בלי סיבות טובות.
עם כל הכבוד להייפ ,קצת שכחו שלמקל לא היה ניסיון אירופאי רציני.(וגם במה שהיה,כמו שאמרת,הוא לא הפציץ)
כל מי שמודד אותו עכשיו - מודד אותו על סמך הישגים בליגה הישראלית.
אם אתם רוצים להשליך מהליגה לNBA - בבקשה,אבל אפשר להיות פסימי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 02, 2013 9:29 pm 
Hall of Famer

אני חושב שכמה וכמה קבוצות ראו אותו מתאמן והבינו שהוא יכול להיות שחקן לגיטימי, וכשאני אומר לגיטימי, הכוונה לרכז שלישי-רביעי בליגה, שחקן 10-12 ברוטציה אם לא אחרי זה. פרקטית, הסוכנים של מקל (שהם סוכנים מאוד קטנים - ראו הלינק הבא) החליטו שהם מוכנים לקבל כל הצעה שהיא, ובשביל דאלאס להחתים שחקן עם אפסייד מסוים במחיר של 2.4 מיליון ל-3 שנים זה נו בריינר.
אני מאמין ששחקנים ישראלים אחרים בעבר גם כן קיבלו הצעות דומות או אפילו יותר טובות, אבל העדיפו חוזה גבוה יותר ונוח יותר באירופה.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 02, 2013 10:38 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
עמוס, אני תוהה כמה אנשים הבינו את הרמז במשפט האחרון שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 02, 2013 11:10 pm 
Freshman

ד"א, בגלובס טוענים כי כל מה שיש למקל זאת הבטחה בעל פה ממארק קיובן
קטעים אם בסוף העסק לא יצא לפועל...
http://www.globes.co.il/news/article.as ... ref=sport5

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 02, 2013 11:51 pm 
Junior

זה כל מה שיש לו כרגע אבל זה המקסימום שיכול להיות לו כרגע,
קבוצות רשאיות רק לדבר עם השחקנים בלי חתימות בין הראשון לעשירי ביולי.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 03, 2013 12:55 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

הוא לא קצת ממהר להתחייב לשלוש שנים בסכום שהיה יכול כנראה לקבל באירופה? בזמנו השנתיים ששאראס בזבז במנש היו מיותרות ובאותן שנתיים הוא יכל להרוויח הרבה ולזכות בעוד תארים כרכז הטוב בקבוצה הטובה של היבשת. אני מאחל למקל את כל ההצלחה שבעולם אבל זה יהיה חבל אם בשלוש השנים הקרובות בהן יכל בפוטנציה לכבוש את אירופה הוא יהיה שחקן 11-12 ברוטציה במנש או סתם ישחק בליגת הפיתוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 03, 2013 2:10 am 
מנהל פורום

החוזה באמת לא נותן מענה טוב למקרה שבו הוא יוכיח את עצמו, אלא יותר מבטח אותו ממקרה של כישלון מוחלט
הבחירה בחוזה מוטח לשלוש שנים בשכר מינימום בNBA משדר חוסר אמונה בהצלחה שלו, אלא אם יש לו סעיף ביי אאוט זול במיוחד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 03, 2013 10:53 am 
Freshman

sir charles כתב:
הוא לא קצת ממהר להתחייב לשלוש שנים בסכום שהיה יכול כנראה לקבל באירופה? בזמנו השנתיים ששאראס בזבז במנש היו מיותרות ובאותן שנתיים הוא יכל להרוויח הרבה ולזכות בעוד תארים כרכז הטוב בקבוצה הטובה של היבשת. אני מאחל למקל את כל ההצלחה שבעולם אבל זה יהיה חבל אם בשלוש השנים הקרובות בהן יכל בפוטנציה לכבוש את אירופה הוא יהיה שחקן 11-12 ברוטציה במנש או סתם ישחק בליגת הפיתוח.

הוא הולך ל NBA כדי להגשים חלום, ובתקווה להצליח, לא להיכשל.
זו בדיוק דרך המחשבה שהובילה אותו לשם, לכוון גבוה וללכת בדרך שלו.

מאותה סיבה הוא עזב את מכבי תל אביב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 03, 2013 10:54 am 
Freshman

uriel17 כתב:
החוזה באמת לא נותן מענה טוב למקרה שבו הוא יוכיח את עצמו, אלא יותר מבטח אותו ממקרה של כישלון מוחלט
הבחירה בחוזה מוטח לשלוש שנים בשכר מינימום בNBA משדר חוסר אמונה בהצלחה שלו, אלא אם יש לו סעיף ביי אאוט זול במיוחד

לפי הפרסומים מדובר על 2.4 מיליון ל-3 שנים.
לא בדיוק מינימום לשלוש שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 03, 2013 11:54 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ארז כתב:
sir charles כתב:

ארז כתב:
uriel17 כתב:

אוקי, אבל אם אחרי שנתיים נגיד וזה לא ילך, הוא יהיה מחויב לשנה שלישית. כשבאירופה הוא כנראה היה מרוויח הרבה יותר (הסכום המובטח הוא בברוטו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 03, 2013 11:59 am 
Freshman

sir charles כתב:
ארז כתב:
sir charles כתב:

ארז כתב:
uriel17 כתב:

אוקי, אבל אם אחרי שנתיים נגיד וזה לא ילך, הוא יהיה מחויב לשנה שלישית. כשבאירופה הוא כנראה היה מרוויח הרבה יותר (הסכום המובטח הוא בברוטו).

אם ואם ואם ואם.. בפוטנציה וכנראה..
ואם הפוך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 03, 2013 12:32 pm 
Freshman

פלטיאל כתב:
ד"א, בגלובס טוענים כי כל מה שיש למקל זאת הבטחה בעל פה ממארק קיובן
קטעים אם בסוף העסק לא יצא לפועל...
http://www.globes.co.il/news/article.as ... ref=sport5

מזמן לא הייתי פה, אבל הנושא שהעלת מאוד מעניין אותי. כתבתי את זה בפורום בתפוז, ואני אשמח להעלות את זה פה, בתקווה לקבל תשובה :

בזמן שכולם חוגגים את הישראלי השני בNBA, גלובס מפרסם כתבה שאומרת שהדרך עדיין ארוכה, ושהמאבס יכולים לשחרר אותו בכל שלב בדרך (אחרי ליגת הקיץ, לפני במהלך ואחרי מחנה האימונים). הם הביאו את הדוגמא של דייויד בלו וסקרמנטו מ2004 (אלא שאז לא דובר על חוזה מובטח, היה לו רק חוזה למחנה האימונים, להבדיל).
על הכתבה חתומים טל וולך ואייל גרוסבארד. את וולך אני לא מכיר, אבל גרוסבארד נמצא אצלי בפייסבוק אז בדקתי.

לפי גרוסבארד, אין סיכום, יש הבטחה בעל פה של קיובן, שהמטרה שלה לגרום לעניין של קבוצות אחרות לרדת ממקל. שאלתי אותו אם הוא מפריך את הפרסום של ESPN על סיכום וחוזה מובטח (כאמור, ESPN, לא איזה אתר קיקיוני כמו ONE), והוא אמר שיש דברים שהוא לא יכול לספר. זה רק סקרן אותי יותר.

אז פניתי לסורוקה שקיבל אישור מהמקור עצמו (מארק סטיין מESPN, שגר בדאלאס), וממקורות נוספים. חשוב לציין שהמאבריקס לא יכולים לאשר או להכחיש, או להגיב בכלל על הסיפור, עד שיתחילו ההחתמות הרשמיות, ואין אישור גם ממקל או מנציגיו (מישהו שמע או קרא דברים שאמר?).

רצוי להזכיר בהקשר זה את הסיפור של יותם הלפרין וסיאטל. ב2006 עיתונות הספורט בארץ רעשה על כך שיותם הלפרין חתם בסיאטל והולך להיות הישראלי הראשון בNBA. בשלב הפרסום היה בלתי אפשרי לברר פרטים, שכן זה היה אמצע הלילה בסיאטל, והסוכן של הלפרין (שהפיץ את הידיעה) ויותם היו על טיסה מארה"ב לארץ. רק בשעות הערב, סיאטל פרסמה שמדובר במסמך רשמי שנועד לאפשר לה לשמור על הזכויות על השחקן אותו בחרה בסיבוב שני בדראפט, שלא מדובר בחוזה, ושהסיכוי של השחקן להגיע לסגל הוא מזערי. חשוב לציין את ההבדלים : מי שהנפיץ את הידיעה היה הסוכן של הלפרין, והכל קרה במהלך מו"מ עם מכבי על שדרוג החוזה של יותם, ואני מניח שהיה חלק מהטקטיקה של הסוכן להפעיל לחץ על מכבי. כאן מדובר על אתר גדול ומוכר בארה"ב.

אני חייב לציין שלמיטב הבנתי את חוקי הNBA, חוזה מובטח אומר שהוא בסגל לעונה הבאה. עדיין אין חתימה, אבל לא זכור לי מקרה שהיה סיכום מפורש בין קבוצה לשחקן שיצא לתקשורת, ולא מומש. מצד שני אין לי ממש מושג מה ההבדל בין סיכום להבטחה בעל פה של הבעלים, והאם היא מחייבת באותה מידה. עדיין, נראה לי שמרק סטיין, עיתונאי מאוד מוערך יודע להבדיל בין השניים.

בעיני זה סיפור מייצג לעיתונות הספורט בארץ. קצת מוזר לי שזה מגיע מגלובס, עיתון כלכלי שלמיטב ידיעתי לא שולף דברים מהמותן (כמו אותו אתר שהזכרנו קודם).

מה דעתכם? האם גלובס וגרוסבארד באמת יודעים משהו שאנחנו לא? האם הם מנסים להוריד ציפיות? האם הם מנסים להיות מיוחדים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 03, 2013 12:38 pm 
Sophomore

אני לא חושב שלגלובס יש קשר לזה,בסך הכול הספורט זה משהו שהם חייבים לשים בעיתון.
מה גם שעל אף שהוא עיתון טוב יש לו בעיות קשות של יחצנות,אבל זה לא קשור לכאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 03, 2013 2:12 pm 
Sophomore

מקל בסך הכול ילד, ולא בדיוק ילד שהולך לרעוב ללחם.
גם אם יהיו לו שלוש שנים רעות (ויש להניח שאם אחרי שנתיים הוא לא יצליח, דאלאס לא יעמדו בפניו אם הוא יבקש לעזוב) - הוא עדיין יהיה פליט NBA בן 28 עם עם 2.5 מיליון דולר (ואני מניח, לא מעט בפרסומות) ומכבי או כל קבוצה אחרת באירופה תשמח להציע לו את ה"חוזה האירופאי הגדול" ל3-5 שנים הבאות שלו בלי בעיה.

בקיצור - לא לדאוג. גם שאראס לא בדיוק פושט יד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 208 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: עודד ל, רואה שחורות ו 19 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: