סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 5:12 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 62 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אוקטובר 30, 2016 8:44 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
המפגש של ישראל בגביע דיוויס מול שבדיה העלה במוחי תהיה עמוקה. לאן נעלם הטניס השבדי.
בשנות השבעים והשמונים לצד הוולוו והבלונדות, הטניס היה ענף הייצוא מספר 1 של המדינה הסקנדינבית הסימפטית הזאת. ביורן בורג המשעמם שלט ביד רמה בסוף שנות השבעים, מאטס ווילאנדר המשעמם עוד יותר היה בטופ של המקצוע וסטפן אדברג, אולי הטניסאי האלגנטי אי פעם הלהיב. לצידם בטופ של הטופ בטניס היו עוד שמות שבדיים אלו ואחרים. גביע דיוויס היה מגרש המשחקים של השבדים, עם 7 הופעות רצופוות בגמר בין 83 ל-89 שהניבו 3 זכיות ועוד זכיה ב-75 ועוד 3 זכיות בשנות התשעים.

ואחרי כל ההצלחה הפנומנלית עם עומק ואיכות בלתי נתפסים במילניום החדש הטניס נעלם לחלוטין מהמילון השבדי. המדורג השבדי הגבוה ביותר הוא במקום ה-158. בשביל למצוא מדורגים שבדים הבאים בתור צריך לרדת למקומות ה-400 ומטה. מה קרה שם? איך הטניס כך הלך לאיבוד? למישהו יש הסבר? האם היה פעם מקרה כזה קיצוני של מדינה שהייתה בטופ של הטופ בענף מסויים רק בשביל להימחק לחלוטין ממנו?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 31, 2016 12:35 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
דיברנו על זה רבות בת'רדים של הטניס, בטח אחרי המפגש הקודם מולם לפני 7 שנים.
דיברת על שנות ה-70 וה-80, לא צריך ללכת עד כדי כך אחורה. בשנות ה-90 ותחילת המילניום שבדיה הייתה עדיין אימפריה, עם שחקנים כמו מגנוס נורמן, מגנוס גוסטפסון, יונאס ביורקמן, ניקלאס קולטי, מגנוס לרסון, תומס אנקוויסט, היוהנסונים, ואחר כך הטוב מכולם, רובין סודרלינג שהיה ברמה של הגדולים באמת. שחקן טופ-5 שאם היה נשאר בריא היה נאבק עם מארי וג'וקוביץ' ופדרר ונדאל עד היום. היו להם גם שחקני זוגות גדולים כמו ביורקמן עצמו, רוברט לינדשטט וסימון אספלין ששיחקו נגדנו במפגש הראשון בישראל. בסוף שנות ה-90 הם עדיין לקחו שני דייויס רצופים.
להזכירך, ב-2007 כשישראל התחילה את עידן הזהב שלה אחרי הנצחון ההוא על צ'ילה, שבדיה באה לישראל בלי סודרלינג שהיה פצוע, עם ביורקמן הקשיש לקראת פרישה ועם תומס יוהנסון הפצוע התמידי - ונתנה לישראל בראש. תומס יוהנסון, בעיקר, עשה קרקס מנער הזהב דודי סלע. זה לא היה כזה מזמן.

אז מה קרה? כנראה שילוב של כמה דברים. קודם כל הדור הזה של שנות ה-90 ותחילת ה-2000 סבל מפציעות ומחלות שונות ומשונות ורבים מהם פרשו מוקדם או שהקריירה שלהם נפגעה מאד. סודרלינג סבל משורה ארוכה של פציעות ובסוף פרש בגלל מקרה קשה במיוחד של מחלת הנשיקה. תומס יוהנסון היה פצוע הרבה פעמים לתקופות ארוכות. מגנוס נורמן חטף פציעת גב כרונית, דומה למדי לפציעה של הראל לוי אבל הרבה יותר קשה, ולא חזר לעצמו יותר. אנדראס וינצ'יגרה, ששיחק נגד יישראל במשחק השני מול האצטדיון הריק במאלמו, עלה מהר מאד למקום ה-30 בעולם בערך - ונפצע גם הוא ולא ממש חזר יותר. למשחק ההוא נגד ישראל הוא אשכרה חזר מפרישה דה פקטו. אם וינצ'יגרה, תומס יוהנסון, ובעיקר סודרלינג היו נשארים בריאים - לא מן הנמנע שהיינו רואים דייויס שבדי גם בשנות ה-2000.
וכן, זה נכון שלא גדלה עתודה אחריהם. למה? אני באמת לא יודע. כנראה הילדים בחרו לעשות דברים אחרים.

האם היו מקרים כאלה בהיסטוריה שמדינות שהיו אימפריות בענף מסוים נמחקו? בהחלט, אני יכול למנות לך שניים רק בשנה האחרונה. דיברנו על שני המקרים האלה בסיכומי האולימפיאדה שלנו. התעמלות הנשים הרומנית נמחקה לגמרי, פעם בעידן קומנץ' וגם אחריה רומניה והתעמלות נשים היו מילים נרדפות. דיברנו גם על היעלמות האתלטיקה הקובנית.
וזה רק מהשנה. אם נלך אחורה בטח נמצא עוד מקרים. למה? כי העדפות הנוער משתנות, כי שיטות של פעם מפסיקות לעבוד, כי מאמנים טובים עוברים לארצות אחרות שמבטיחות להם תנאים יותר טובים, לך תדע.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 31, 2016 12:51 am 
Hall of Famer

וגם הטניס האמריקאי שהיה דומיננטי במשך 50 שנה הוא לא אותו דבר מאז סמפראס ואגאסי ורודיק. ממש לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 31, 2016 1:11 am 
Hall of Famer

זה בכלל לא באותה נשימה, לא באותו אזור, לא באותו בול-פארק של המקרים האחרים שהוזכרו פה.
הם אולי לא שליטי הענף כמו פעם, אבל עדיין 3-4 שחקני טופ-30, 7 שחקני מאייה, אחד הזוגות הטובים בעולם עדיין ואיתם עוד שני שחקני טופ-20 בזוגות. נבחרת דייויס בבית העליון ולא ירדה משם כבר כמעט 30 שנה.
איפה הפרופורציות שלך, איך אתה משווה בכלל. איפה הם ואיפה השבדים או המקרים האחרים מענפים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 31, 2016 1:42 am 
Hall of Famer

וצריך להוסיף ששבדיה בצרות אפילו עוד יותר גדולות. בשנה הבאה המשחק הראשון שלהם בדרג 2 יהיה מול טוניסיה, עם מיודענו מאלק ג'זירי. הם בהחלט יכולים להפסיד בו, ואז הם יורדים למשחק הישרדות בדרג 2!
בהחלט יש מצב ששבדיה תרד בשנה הבאה לדרגים שבהם כבר לא מארחים ומתארחים, אלא משחקים טורניר מרוכז במקום אחד עם משחקים של הטוב מ-3. לא יאומן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 31, 2016 2:20 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
זה בכלל לא באותה נשימה, לא באותו אזור, לא באותו בול-פארק של המקרים האחרים שהוזכרו פה.
הם אולי לא שליטי הענף כמו פעם, אבל עדיין 3-4 שחקני טופ-30, 7 שחקני מאייה, אחד הזוגות הטובים בעולם עדיין ואיתם עוד שני שחקני טופ-20 בזוגות. נבחרת דייויס בבית העליון ולא ירדה משם כבר כמעט 30 שנה.
איפה הפרופורציות שלך, איך אתה משווה בכלל. איפה הם ואיפה השבדים או המקרים האחרים מענפים אחרים.

בסדר. סליחה. לא התכוונתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 31, 2016 11:21 am 
Hall of Famer

הכי חבל לי על סודרלינג. זה באמת שחקן שיכל גם לקחת גראנד סלאמים ולהיות חלק מחבורת הצמרת הגבוהה באופן קבוע.
אבל כאמור זו הייתה מכה שפקדה את כל הדור הזה, שהיה בו זוכה גראנד סלאם (תומס יוהנסון), פינליסטים של גראנד סלאם (סודרלינג, אנקוויסט) עוד שחקני טופ-5 (נורמן, ביורקמן) ושחקנים נוספים בטופ-10 או טופ 20, פלוס כוכבי זוגות מהטופ העולמי.
אחריהם - באמת שממה. ועכשיו המצב הוא עוד יותר טוב משהיה לפני שנתיים-שלוש, כשסודרלינג לא יכל לחזור והאחים אימר היו עוד ילדים. אז לא היה אף שבדי בטופ-300.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 31, 2016 12:17 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:

יום קשה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 31, 2016 12:57 pm 
Hall of Famer

תגובה למשהו שנראה כמו הטרלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 31, 2016 5:18 pm 
Hall of Famer

בכל אופן יש כמה וכמה מאמרים על זה, עם כוכבי העבר שמנסים לנתח מה קרה.
עולות כמה סיבות:
קפאון על השמרים בתקופת הזוהר - הטניס השבדי לא השכיל לרפד את עצמו בספונסורים מתי שהיה אפשר, ועכשיו כבר אין להם למה לבוא;
מאמנים שלא השכילו להתעדכן עם השינויים הגדולים שהענף עבר מבחינת ליווי רפואי, ליווי פסיכולוגי, תזונה, אימונים מסביב למגרש;
מחסור חמור במגרשים - בעייה שהייתה קיימת גם בתקופת הזוהר, הקמת מגרשים בארץ קרה כמו שבדיה זה דבר יקר כי בגלל האקלים כמעט כל המגרשים חייבים להיות באולמות, וההשקעה לא הייתה מספקת;
עלייה של ענפי ספורט אחרים - ילדים שבדיים תמיד העדיפו הוקי קרח וכדורגל, אבל בשנים האחרונות הגולף המקצועני השבדי תפס תנופה גדולה (כמה וכמה שחקנים בטופ העולמי) ובמידה מסוימת גם הכדורסל חווה תקופה יפה.

חייב לציין שחלק מהסיבות נראות לי די בולשיט. מה זה אקלים קר ומגרשים יקרים? שבדיה מדינה די עשירה, והאקלים - מה, ב-30 שנות הזוהר שבדיה הייתה מדינה יותר חמה?
ומה עם הגולף השבדי שנמצא בעלייה בשנים האחרונות? גולף עוד יותר מטניס תלוי במזג אוויר טוב, גולף אי אפשר לשחק באולמות בכלל. אז איך הגולף מסתדר והטניס לא?

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' אוקטובר 31, 2016 5:31 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 31, 2016 5:29 pm 
Hall of Famer

וגם כי היא היום יותר מוסלמים והברברים האלה לא אוהבים טניס :twisted: :wink:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 31, 2016 5:42 pm 
Hall of Famer

ראי, אני חייב להגיד שהגזמת לגמרי ואתה קצת חצוף
כן, זה לא אותו דבר אבל אי אפשר להגיד שאמריקה לא נפלה משמעותית
בא לך להגיב עניינית, תגיב. אל תרד עליי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 31, 2016 6:40 pm 
Hall of Famer

הגבתי עניינית, הבאתי נתונים, ונדמה לי שזה נושא שגם העסיק אותך בעבר וגם אז הגזמת בו. מה לעשות שאין פה מקום להשוואה בכלל, זה אפילו לא קרוב לאותו סדר גודל. שבדיה, כמו הרומניות בהתעמלות נשים ומקרים אחרים, אפשר להגיד שנמחקה, או כמעט נמחקה, ממפת הענף. ארה"ב רחוקה משיאה, אבל הנתונים מראים שהיא עדיין אחת האימפריות של הענף, ולא ממש קשורה לנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 31, 2016 10:13 pm 
Hall of Famer

אני רק אומר שזלזלת בטירוף במישהו שתרם לפורום לא מעט
בכל מקרה גם אני דיברתי על שוודיה בעבר והנה השאלה ולכן הרלוונטיות לאמריקה

האם הסיבה נעוצה ספציפית בשוודיה
או שיש משהו עמוק יותר וכך אני חושב, איבוד הפופולריות של הספורט, מה שגורם לכך שההצלחות שלו כמו פדרר, גוקוביץ ומארי הן ספורדיות ולא חלק מתהליך כמו בענפי ספורט מבוססים יותר

או במילים אחרות, קאם ניוטון או סטף קארי היו שולטים פוטנציאלית הענף כמו שפדרר היה רק יכול לחלום. אם היו מתמקדים בענף שהפך להיות אליטיסטי, ספורדי ומשעמם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2016 12:34 am 
Hall of Famer

זלזלתי בהשוואה הזו ואני עדיין מזלזל בה ורואה בה סוג של הטרלה, הכנסה בכוח של מין בשאינו מינו, והבהרתי למה. ארה"ב וודאי לא בשיאה, אבל עדיין אחת האימפריות של הענף והראיתי את זה בבירור, עם נתונים, לא תחושות בעלמא.
ועוד לא דיברתי על כמות הצעירים האמריקאים (גילאי 18 עד 22) ב-200 הראשונים, מה שמראה על תשתית בריאה בהחלט.
שבדיה לעומת זאת נמחקה או כמעט נמחקה מהמפה. השוואה ביניהן זה כמו לדבר על אימפריות שנפלו בכדורגל הישראלי, ולהזכיר את נתניה או הכח ר"ג בנשימה אחת עם מכבי ת"א שירדה למקום השני, או עם מכבי חיפה שממשיכה להיות בחלק העליון של ליגת העל גם בתקופה הזו.

גם המסקנה שלך אין לה דבר וחצי דבר עם המציאות. הטניס ממשיך להיות פופולרי ועשיר, הפרסים עולים כל הזמן אפילו בצ'לנג'רים, הספונסרים עומדים בתור, ואפשר לדבר הרבה על הבכיות של הקוטראי ויינטרוב, אבל מה שהוא כתב על בקשות להוסיף עוד ועוד טורנירים נכון בהחלט.
וזה ששולטים בטניס בכל זמן שניים-שלושה-ארבעה שחקנים - זה כמעט תמיד היה כך, כמעט תמיד היו שחקני על בכמות של פחות מאצבעות יד אחת ששלטו בסבב. למעשה דווקא בתקופה הקצרה שהסבב התחלק בין הרבה שחקנים פחות דומיננטים, כל מיני סאפינים וקוסטאים וברוגראים ועוד כל מיני כאלה, זו הייתה התקופה היותר משעממת שלו.
גם ההשוואה בין טניס לכדורסל נטולת יסוד. טניס הוא ספורט אישי שמתנהל בסבב טורנירים, ולענפים כאלה הוא צריך להיות מושווה.

אם המחיקה של שבדיה קשורה לירידה כללית בענף, למה אף אימפריה אחרת לא נמחקה? למה צרפת, ספרד, ארגנטינה, ארה"ב וגם אוסטרליה וצ'כיה לא נמחקו? למה רק שבדיה?
בקיצור, ההיעלמות של שבדיה קשורה בשבדיה, ורק בה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2016 12:49 am 
Senior

אני לא בטוח שאתה מבין מה זה הטרלה. <גיף אניגו מונטויה>

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2016 1:23 am 
Hall of Famer

בדיוק. מה שמחיתי עליו הוא , סלח לי, אבל העזות לקרוא לי טרול. בעיקר כי אתה מכיר אותי כבר עשור ומחצה כאן בפורום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2016 2:54 am 
Sophomore

מה זאת אומרת למה? בגלל הכיבוש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2016 3:00 am 
Sophomore

מאמר על זה מתוך ה NY TIMES.

http://mobile.nytimes.com/2013/11/07/sp ... ennis.html

אגב משפט שתפס את עיני:

The United States’ struggles in men’s tennis have been well documented, but the situation in Sweden, the Americans’ chief rival in the 1970s, ’80s and ’90s, is far worse.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2016 3:13 am 
Hall of Famer

בוא נגיד שכמעט כל מדינות העולם היו קונות את ה-struggles של האמריקאים... הנתונים נמצאים פה.
בכל אופן הנושא של הת'רד היה המחיקה של שבדיה ממפת הטניס שהיא כמעט טוטאלית, ומקרים אחרים בסדר גודל הזה. להכניס לזה מדינה שבסך הכל, אחרי הכל, נשארה אחת מאימפריות הענף - נגיד מאד בעדינות, לא שייך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2016 3:21 am 
Senior

אבל תספר לנו מה אתה באמת מרגיש על ההשוואה לארה"ב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2016 3:40 am 
Hall of Famer

טוב, אני מניח שהתנצלות כבר לא אקבל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2016 7:52 am 
מנהל פורום

ואיך אומרים טרולינג בשבדית?

^^^^ זו הטרלה, נניח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2016 9:32 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
זלזלתי בהשוואה הזו ואני עדיין מזלזל בה ורואה בה סוג של הטרלה, הכנסה בכוח של מין בשאינו מינו, והבהרתי למה. ארה"ב וודאי לא בשיאה, אבל עדיין אחת האימפריות של הענף והראיתי את זה בבירור, עם נתונים, לא תחושות בעלמא.
ועוד לא דיברתי על כמות הצעירים האמריקאים (גילאי 18 עד 22) ב-200 הראשונים, מה שמראה על תשתית בריאה בהחלט.
שבדיה לעומת זאת נמחקה או כמעט נמחקה מהמפה. השוואה ביניהן זה כמו לדבר על אימפריות שנפלו בכדורגל הישראלי, ולהזכיר את נתניה או הכח ר"ג בנשימה אחת עם מכבי ת"א שירדה למקום השני, או עם מכבי חיפה שממשיכה להיות בחלק העליון של ליגת העל גם בתקופה הזו.

גם המסקנה שלך אין לה דבר וחצי דבר עם המציאות. הטניס ממשיך להיות פופולרי ועשיר, הפרסים עולים כל הזמן אפילו בצ'לנג'רים, הספונסרים עומדים בתור, ואפשר לדבר הרבה על הבכיות של הקוטראי ויינטרוב, אבל מה שהוא כתב על בקשות להוסיף עוד ועוד טורנירים נכון בהחלט.
וזה ששולטים בטניס בכל זמן שניים-שלושה-ארבעה שחקנים - זה כמעט תמיד היה כך, כמעט תמיד היו שחקני על בכמות של פחות מאצבעות יד אחת ששלטו בסבב. למעשה דווקא בתקופה הקצרה שהסבב התחלק בין הרבה שחקנים פחות דומיננטים, כל מיני סאפינים וקוסטאים וברוגראים ועוד כל מיני כאלה, זו הייתה התקופה היותר משעממת שלו.
גם ההשוואה בין טניס לכדורסל נטולת יסוד. טניס הוא ספורט אישי שמתנהל בסבב טורנירים, ולענפים כאלה הוא צריך להיות מושווה.

אם המחיקה של שבדיה קשורה לירידה כללית בענף, למה אף אימפריה אחרת לא נמחקה? למה צרפת, ספרד, ארגנטינה, ארה"ב וגם אוסטרליה וצ'כיה לא נמחקו? למה רק שבדיה?
בקיצור, ההיעלמות של שבדיה קשורה בשבדיה, ורק בה.

כאמור, התנצלות עדיין תבוא במקום. אבל כמה דברים.

א. אכן, פרסים בטניס כל הזמן עולים וזכייה בגרנד סלאם, משמעותה פחות או יותר משכורת של שחקן על באירופה (או שחקן ממש דפוק בנ.ב.א). כן, ג'וקוביץ' ומארי עשו מאה מיליון דולר בחיים. כמה כדורגלנים וכדורסלנים עשו מספרים דומים וטובים יותר?

ב. בעיניי, שנות התשעים של הטניס היו מדהימות בעיקר בגלל שהמגרשים היו כל כך שונים. זה משהו שלא היה לפני או אחרי. ברוגרה אולי היה משעמם אבל קוורטן ממש לא, שלא לדבר על אנשים כמו ראפטר ואפילו סאפין שהזכרת. הם היו שחקנים מרגשים לדעתי.

ג. לגבי שבדיה ספציפית, אולי הסיבות במאמר נכונות. אבל צריך לציין עוד משהו, בסופו של דבר שבדיה במשך כל השנים היתה אנומליה - תסתכל על שכנותיה הסקנדינביות והשחקנים הכי טובים שיצאו מהם הם קנת' קרלסן או מה שמו ניימינן (בטח אני שוכח אחד או שניים, אבל שיהיה)

ד. אני דבק בדעתי שהטניס של היום הוא בסופו של דבר ספורט די נטול כשרון וההצלחות שלו ספורדיות. כלומר, אולי פרט למדינת ספורט כמו ספרד (שהיא בכלל סיפור אחר בגלל שתור הזהב שלה קשור לכל ענפי הספורט) נדירים האנשים שמעדיפים בגיל 4 מחבט על פני כדור(רגל, סל, פוטבול באמריקה וכו'). אתה יכול לטעון שלא, לי אין ספק שכן ושעל כל ילד בן 7 שמתאמן לו במרכז הטניס השכונתי באיטליה, יש 1000 שמתאמנים להם במגרשי הכדורגל. אני חושב שבשנות השבעים והשמונים, חבר'ה כמו נואה, גרולייטיס, וילאס, וכמובן קונורס ומקנרו הפכו את הספורט לסקסי יותר משהוא.
ומי מרכיב את הצמרת העולמית? פרט לספרד ואולי גם צרפת, כולם ספורדיים משהו (PUN NOT INTENDED), סרבי אחד, בריטי אחד, שוויצרי אמיתי אחד, שוויצרי אחר ממוצא זר כלשהו (נראה לי לגבי וורינקה), יש שם קרואטי כמו צ'יליץ' ואוסטרי כמו ת'ים וקנדי כמו ראוניץ' ויפני כמו נישיקורי. היחידים עם כמות כלשהי אמיתית היא ארה"ב שהיא מדינת ספורט ענקית וגם שם זה רחוק מאד מלהיות מה שהיה, ספרד שגם היא עדיין בשולי תור הזהב של הספורט שלה, וצרפת - שאם כבר, היא הנושא ולא שוודיה.
איך זה קשור לשבדיה? אז לא דווקא לשבדיה, אבל אם אני צודק וההצלחות בו ספורדיות אז זה משחק של סטטיסטיקה ומקריות, ובמשחק של סטטיסטיקה קורה שמדינה כמו שבדיה תהיה בחוץ. פשוט קרה שבעשרים השנים האחרונות לא היה בה את השילוב של שחקן שבמקרה לקח מחבט ולא כדורגל ביד, ובמקרה הוא גם מוכשר.

ה. אתה יכול לצחוק על ההשוואה לארה"ב עד מחר. אבל המדורג האמריקאי הראשון הוא ג'ק סוק במקום ה 23, וכן, יש עוד כל מיני אמריקאים במדינת הספורט העצומה הזאת במאה הראשונים ומה שלא תרצה. אבל בשנות השמונים והתשעים, היו תקופות שחצי מעשרת או עשרים הראשונים בעולם היו אמריקאים. סמפראס, לנדל (בזקנותו כשעבר מצ'כיה), אגאסי, צ'אנג, קורייר, וויטון, גילברט, קריקסטיין, ברגר, טוד מרטין ועוד רבים וטובים. כל אלה ואחרים היו בתקופה כזאת או אחרת בטופ 10 (נדמה לי, אבל לפחות טופ 20) בעולם. שלא לדבר על שנות השבעים עם כל מיני סטאן סמית' והרולד סלומון וגוטפריד, ורוסקו טאנר ואדי דיבס ושני המאיירסים וטיצ'ר וקורן ועוד רבים וטובים.
לקחתי שלושה תאריכים רנדומליים, סופי השנה 75, 85, 95 (יצויין שאני משתמש באקסל ישן שעשיתי ולא בבדיקה במקור, כך שיכול להיות שאני משמיט שחקן או שניים, אבל המספרים למטה הם המינימום. כלומר, יתכן שב 75 היה עוד אמריקאי או שניים בעשרים שמשום מה נשמט לי אבל בטוח שהיו לפחות שישה).
ב 75 היו שישה אמריקאים בין עשרים הראשונים בעולם, שניים מהם בעשירייה.
ב 85 היו שבעה אמריקאים בעשרים הראשונים בעולם, מתוכם 3 בין העשרה
ב 95 היו חמישה אמריקאים בעשרים הראשונים, אבל 4 מהם בעשירייה.

היום יש את ג'ק סוק, עוד שלושה חבר'ה בין החמישים הראשונים ועוד שלושה בין המאה. מאד דומה למה שהיה.
אז כן, שבדיה היתה פעם מדינת טניס ברמה גבוהה והיום היא כלום, ואמריקה היתה פעם מדינת טניס ברמה עוד יותר גבוהה (במיוחד בווליום של שחקני הצמרת) והיום היא לא כלום, אבל יש לה 320 מיליון איש שרובם מתעסקים בספורט כלשהו לפחות כילדים והיא ללא עוררין מדינת הספורט הגדולה בתבל, אז זאת תהיה חתיכת הפתעה סטטיסטית אם לא יהיו לה בכלל טניסאים נורמליים.
אז אתה אולי לא חושב שיש השוואה, אני חושב שכן כפי שנימקתי פה מספיק- אם בא לך להמשיך עם הדליגטימציה של הדעות שלי, תתכבד. אם לא, אתה מוזמן לענות (וכאמור, גם התנצלות לא תזיק)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2016 9:50 am 
Junior

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
ואיך אומרים טרולינג בשבדית?

^^^^ זו הטרלה, נניח.

לשאלתך: trolling.

התנצלות מאידך: ursäkt.
עד היום הייתי משוכנע שזה שם השידה שיש לי בחדר השינה. טעיתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 62 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה