סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 3:43 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 261 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 2:29 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
נביא בעירו כתב:
oren_80 כתב:
נביא, אני לא בטוח שכל ירי שם הוא ע"מ להרוג, לאור העובדה שיש המון המון פצועים מירי כשלעצמו.
מעבר לכך, לא כל הכוחות שם הם צלפים ברמה כזו שבמרחק של עשרות מטרים אתה יכול לדייק בנק' הפגיעה באדם.
שלישית - עדיין יש לך ידיעות די מוצקות לסכנה של פיגועים על הגדר מצד אלו שנמצאים שם ע"י שימוש בנק"ל, מטענים או סתם סכינים. כאן אגב נכנסת ה"בעיה" שדיברתי עליה קודם לכן: קל מאוד להיות מחבל בלבוש אזרחי ולא מדים. אתה יכול לשאת עליך סכינים, או כלי נשק כלשהו ועדיין תוכל להחשב כאזרח שנורה ולא כאיש נושא נשק שנורה. כמובן שלא כל מי שמתחרע על הגדר נושא נשק. למעשה- הרוב לא. ועדיין- זה קיים, רוצה לומר שלא כל ההפגנות הללו הן הפגנות אזרחיות בלבד ללא סיכון לנשק כלשהו מצד חלק מסוים מהמשתתפים בהן.

אני בטוח לגמרי שלא כל הירי הוא על מנת להרוג. יותר מזה, נראה לי סביר שאירוע ענק כזה של ריצה המונית לגדר ייגמר עם הרוגים פלסטינים. אני פשוט חושש שכמות כזו של הרוגים לא חמושים באירוע שבו אף חייל לא היה נתון בסכנת חיים מיידית, יחד עם העובדה שאין באמת דיון ציבורי לגבי הלגיטימיות של הרג בכאלה מספרים, מצביעות על משהו לא טוב שעובר על הצבא ועל החברה הישראלית. ספציפית לגבי הוראות הפתיחה באש, בהנחה שחלק ניכר מההרוגים מתו כתוצאה מירי מכוון על מנת להרוג, אני מניח שבצבא טשטשו איזשהו גבול שאמור להיות הרבה יותר חד וברור.

שוב, השאלה היא האם אתה רוצה לחכות לסכנת החיים הזו או למנוע אותה כאשר מטרות ההפגנה גם מלכתחילה היו הפגנות אלימות ולא סתם הפגנות עממיות של מחאה על המצב.

נניח ולא הגבת בחריפות, ונתת להם לפרוץ לשטח שלך בשביל לנסות להכיל את האירוע , כמו שאומרים בעברית עכשווית. עכשיו אתה מגיע למגע קרוב בהרבה בין החיילים לבין מי שפרץ (כאשר שוב, היו המון ידיעות על סכנה של ניצול הפריצות וההפגנות לפיגועי ירי ומטענים נגד אותם חיילים) ובנוסף, אתה גם מסכן את היישובים שנמצאים מאחור.
האם יכול להיות שבנקודה זו או אחרת באירועים שלשום היה אפשר למנוע מוות של כמה? ייתכן בהחלט. מצד שני, צריך לזכור שמה שהלך שם היה די מטורף, עם המוני אדם בהיקפים שככל הנראה גם מעולם לא נתקלנו בהם מבחינת סדרי הגודל + המורכבות של האירועים (הפגנות עם סכנה ברורה שייטמעו בהם מחבלים שינסו לבצע ירי ממשי) ואירועים כאלה הם כמובן לא בבחינת "מדע מדויק" מהמשרד או המחשב (עד גבול מסוים, כמובן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 2:42 pm 
Junior

אנחנו די מסכימים בגדול לגבי הפרשנות של האירוע, אבל פחות לגבי מה שהפרשנות הזו אמורה לאפשר לצלף בשטח. ממה שאני מכיר, הסכנה שמישהו יסתנן להמון אדם לא מצדיקה ירי ע״מ להרוג באנשים שמרכיבים את ההמון הזה, גם אם הם עושים את זה במכוון. כנ״ל לגבי פגיעה בגדר ושאר הסכנות מסדר שני שהזכרת (להרוג מישהו עכשיו כדי למנוע סכנה אחר כך) אני חושב שבצה״ל החליטו לא לאפשר שום חדירה ושום פגיעה בגדר, בכל מחיר פחות או יותר. לדעתי, הסיבה לכך היא יותר דברים שקשורים להרתעה (ובמובן הזה המהלך הישראלי הצליח) מאשר סכנה מיידית לחיי אדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 3:27 pm 
Junior

נביא בעירו כתב:
אנחנו די מסכימים בגדול לגבי הפרשנות של האירוע, אבל פחות לגבי מה שהפרשנות הזו אמורה לאפשר לצלף בשטח. ממה שאני מכיר, הסכנה שמישהו יסתנן להמון אדם לא מצדיקה ירי ע״מ להרוג באנשים שמרכיבים את ההמון הזה, גם אם הם עושים את זה במכוון. כנ״ל לגבי פגיעה בגדר ושאר הסכנות מסדר שני שהזכרת (להרוג מישהו עכשיו כדי למנוע סכנה אחר כך) אני חושב שבצה״ל החליטו לא לאפשר שום חדירה ושום פגיעה בגדר, בכל מחיר פחות או יותר. לדעתי, הסיבה לכך היא יותר דברים שקשורים להרתעה (ובמובן הזה המהלך הישראלי הצליח) מאשר סכנה מיידית לחיי אדם.

אין שום דרך אחרת למנוע מעשרות אלפי בני אדם לפרוץ את הגדר אלא באמצעות שימוש בנשק. מצטער, הפלסטינים מסכנים וכו' (והייתי ממליץ להם בחום להפנות את האומללות שלהם כלפי מנהיגיהם ואחת הסיבות שהם לא עושים זאת לדעתי היא שהם התאהבו בתדמית המסכנים, גם במחיר הקשה שהם באמת מסכנים), אבל מדינה ריבונית לא צריכה לקחת שום צ'אנס באשר לאפשרות של פיגועים קשים בתחומה, בהינתן שהגדר תיפרץ ע"י אותו אספסוף זועם. בנסיבות הללו, אני ישן טוב מאוד בידיעה שהצד השני רץ לכיוון האש, ללא שום הצדקה וללא טיפת מחשבה.
בגדול לא הייתי מגדיר את אותם הרוגי הגדר כ"הרוגים" אלא כמתאבדים לכל דבר ועניין, שנשלחו על ידי המפלצות ששולטות ברצועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 3:50 pm 
Junior

אתה מתפרץ לדלת פתוחה. אין כאן ויכוח לגבי שאלת השימוש בנשק. הויכוח הוא האם נכון או לא נכון שהנשק יופנה כלפי לא חמושים במטרה להרוג אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 4:04 pm 
Junior

נביא בעירו כתב:
אתה מתפרץ לדלת פתוחה. אין כאן ויכוח לגבי שאלת השימוש בנשק. הויכוח הוא האם נכון או לא נכון שהנשק יופנה כלפי לא חמושים במטרה להרוג אותם.

הירי לא בוצע על מנת להרוג, אבל למרבה הצער אין הצלחה של 100%.
שנית, בהנחה לא מבוססת שהדרך היחידה לעצור עשרות אלפי בני אדם שמעוניינים להפיל את הגדר ולפרוץ לתחומך (וכתוצאה מכך עשוי לשרור כאוס מטורף בישובי עוטף עזה), היא ירי על מנת להרוג אז כנראה שאין ברירה. ביום שתהיה אלטרנטיבה עדיפה, שלא פוגעת בחיי אדם (ולא מסכנת את חייהם של אלו מהצד שלנו), אעדיף אותה. עד אז...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 4:17 pm 
Junior

מודה שלא לגמרי הבנתי את המשפט השני, אבל אם אני מבין אותך נכון, ירי על מנת להרוג הוא הברירה היחידה, אבל הוא לא בוצע? זה כבר מחדל מסוג אחר...

האלטרנטיבה העדיפה, לטענתי, היא לירות לאנשים ברגליים. אני די משוכנע שאם זאת היתה ההנחייה החד-משמעית והיחידה (למעט במקרים של סכנת חיים מיידית), סביר להניח שהיינו היום באותו מקום, פחות כמה עשרות הרוגים פלסטינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 4:47 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:

ועדיין, זכור שלא כל ירי בגבול הרצועה הוא של צלף שמיומן מספיק בשביל לפגוע ברגליים ולא במרכז גוף או למעלה מטווח של עשרות מטרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 4:48 pm 
Hall of Famer

ובינתיים, כמו שמאיר ז"ל היה אומר - "אהלן, ערב טוב".
בכיר בחמאש מודה שלמעלה מ-50 מההרוגים הם בכלל אנשי חמאס.

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... l#autoplay

https://news.walla.co.il/item/3158596

בקיצור, לא אזרחים תמימים ולא נעליים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 4:50 pm 
Junior

נביא בעירו, אני אומר שאם נצא מנקודת הנחה (לא מבוססת) שהדרך היחידה לעצור את המתפרעים על הגדר היא באמצעות ירי חי, אז זו הדרך שיש לנקוט.
והירי לא נעשה בכוונה להרוג כמעט אף פעם. אבל מן הסתם כשאתה עושה שימוש בנשק חי, גם באופן זהיר ביותר, יכולים להיות הרוגים. אם תוסיף למשוואה הזאת עשרות אלפים שמתקרבים לגדר במטרה להפיל אותה, ייתכן ש-61 הרוגים זה מספר סביר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 4:52 pm 
Junior

אגב פורסם שישראל ניסה להעביר ציוד רפואי לעזה ונתקלה בסירוב של חמאס. נו, שהתושבים ימשיכו לעצום את העיניים לגבי הגורם המזיק באמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 5:34 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
נביא בעירו, אני אומר שאם נצא מנקודת הנחה (לא מבוססת) שהדרך היחידה לעצור את המתפרעים על הגדר היא באמצעות ירי חי, אז זו הדרך שיש לנקוט.
והירי לא נעשה בכוונה להרוג כמעט אף פעם. אבל מן הסתם כשאתה עושה שימוש בנשק חי, גם באופן זהיר ביותר, יכולים להיות הרוגים. אם תוסיף למשוואה הזאת עשרות אלפים שמתקרבים לגדר במטרה להפיל אותה, ייתכן ש-61 הרוגים זה מספר סביר.

אין לי מושג מה אתה חושב שהמשפט הראשון תורם לדיון. אני גם לא יודע על סמך מה אתה טוען שהירי לא נעשה בכוונה ״כמעט אף פעם״ וגם לא יודע מה המשמעות של ״כמעט״ בהקשר הזה. אם להיות כנה, חוץ ממספר ההרוגים וכמה ציטוטים בעייתיים (לוחם מגלן אמר ל״הארץ״ שיש אישור לירות בראש של ״מי שעושה בלאגן״, למשל), אין לי גם הרבה על מה להתבסס כשאני מדבר על ירי על מנת להרוג. זו בעיקר התרשמות אישית שלי. מי שחושב ש-60 ההרוגים (וזה לגמרי לא משנה אם כל אחד ואחד מהם הוא חבר רשום בארגון החמאס) נורו כשהצלף מכוון להם לרגליים, זו זכותו המלאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 6:08 pm 
Junior

ובכן, זו משמעות המילה "גבול".

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 7:07 pm 
Junior

נביא בעירו כתב:
אין לי מושג מה אתה חושב שהמשפט הראשון תורם לדיון. אני גם לא יודע על סמך מה אתה טוען שהירי לא נעשה בכוונה ״כמעט אף פעם״ וגם לא יודע מה המשמעות של ״כמעט״ בהקשר הזה. אם להיות כנה, חוץ ממספר ההרוגים וכמה ציטוטים בעייתיים (לוחם מגלן אמר ל״הארץ״ שיש אישור לירות בראש של ״מי שעושה בלאגן״, למשל), אין לי גם הרבה על מה להתבסס כשאני מדבר על ירי על מנת להרוג. זו בעיקר התרשמות אישית שלי. מי שחושב ש-60 ההרוגים (וזה לגמרי לא משנה אם כל אחד ואחד מהם הוא חבר רשום בארגון החמאס) נורו כשהצלף מכוון להם לרגליים, זו זכותו המלאה.
.

המשפט הראשון נאמר בהקשר ישיר למה שאתה אמרת ("הויכוח הוא האם נכון או לא נכון שהנשק יופנה כלפי לא חמושים במטרה להרוג אותם"). כלומר שאם זו הדרך היחידה למנוע מאותם לא חמושים לחצות את הגדר - יהי כך.

הציטוט שהבאת לא ממש מוכיח הרבה. מי קבע מה זה "עושה בלאגן"? אולי זה יותר מסתם אדם בלתי חמוש?

ואגב, דווקא המספר של 60 הרוגים כש-50 מהם שייכים לארגון החמאס יכול ללמד הרבה על אופי "ההפגנה" ומכאן ניתן ללמוד גם על אופי התגובה הישראלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 7:34 pm 
Junior

צוד כתב:
ובכן, זו משמעות המילה "גבול".

לא הבנתי איך זה תגובה למה שכתבתי וגם לא את המשמעות של המילה ״זו״. מה המשמעות של המילה ״גבול״? קו שמי שמאיים לחצות אותו הוא ״בן מוות״?

זה כן אני כתב:
נביא בעירו כתב:
.

המשפט הראשון נאמר בהקשר ישיר למה שאתה אמרת ("הויכוח הוא האם נכון או לא נכון שהנשק יופנה כלפי לא חמושים במטרה להרוג אותם"). כלומר שאם זו הדרך היחידה למנוע מאותם לא חמושים לחצות את הגדר - יהי כך.

הציטוט שהבאת לא ממש מוכיח הרבה. מי קבע מה זה "עושה בלאגן"? אולי זה יותר מסתם אדם בלתי חמוש?

ואגב, דווקא המספר של 60 הרוגים כש-50 מהם שייכים לארגון החמאס יכול ללמד הרבה על אופי "ההפגנה" ומכאן ניתן ללמוד גם על אופי התגובה הישראלית.

אתה מבולבל ומבלבל (זה בן דוד של ״טועה ומטעה״ המוכר והאהוב). למה לטעון שאם ירי על מנת להרוג היה הדרך היחידה למנוע מעבר של הגדר זה מה שהיה צריך לעשות, אם שנינו מסכימים שזו לא הדרך היחידה? לגבי הציטוט מ״הארץ״ - בוודאי שהוא לא מוכיח כלום. אני לא מנסה להוכיח כלום (אגב, גם אתה לא מנסה להוכיח את ההתרשמות שלך ש״כמעט אף פעם״ לא היה ירי על מנת להרוג). אני מדבר על ההתרשמות שלי ומסביר ממה היא נובעת. אתה שואל ובצדק מי קבע מה זה ״עושה בלאגן״ ובכך מחזק את הטענה שלי. הוראות הפתיחה באש היו מעורפלות במקום שהיו אמורות להיות הרבה יותר ברורות. לגבי הזהות של המפגינים - כמו שאמרתי קודם, זה לא מעלה ולא מוריד שום דבר ממה שאמרתי כי מלכתחילה לא טענתי ולא חשבתי שמדובר בהפגנות אזרחיות ספונטניות..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 9:30 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
Hacohen כתב:
oren_80 כתב:
אגב, בעיניי האירועים הללו מבחינת אופיים זו ההוכחה לטעות בטענה של "אם רק ניסוג לגמריי והם ינסו משהו נוכל להכנס בהם". זו גם הייתה טענה שחלק השמיעו ערב ההתנתקות בנוע לעימותים עתידיים עם עזה.
אין לי ספק שגם אם ניסוג מהכל ויהיה עימות עתידי אחרי הנסיגה, הוא יהיה במתווה הנוכחי. הפלסטינים יודעים שככל שיותר אזרחים נהרגים = יותר טוב להם מבחינה בינ"ל. את זה הם יעשו כאמור גם בעימות עתידי שיהיה אם ניסוג מכל השטח .
זה לא אומר שלא צריך לפנות שטחים תמורת הסדר בעיניי, שלא יובן אחרת. סתם מחשבה שעברה לי בראש בנוגע לטענת ה"נוכל להכנס בהם אחרי שניסוג לגמריי". ובכן - לא נוכל.

הלוגיקה שלך פה עובדת רע, והיא עובדת רע בעיקר מהטעם שנושא הכיבוש הפך אצל רוב הציבור היהודי בישראל לעניין שפשוט לא מסוגלים להתייחס אליו בכלים המקובלים בעולם.

פלסטין, נכון להיום, איננה מדינה ריבונית. עזה ש"נסוגנו ממנה בהתנתקות" היא כלא פתוח. עזוב עכשיו בגלל החמאס, בגלל אבו מאזן, בגלל מפלצת הספגטי המעופפת. זה מה שהיא. ישראל קובעת מי יוצא ומי נכנס, מה יוצא ומה נכנס, וברצותה-אנשים מפגינים ליד הגדר ופשוט מתים בעשרותיהם מאש חיה ללא שום בקרת אש והצדק סביר. היהודים בישראל איינו את האנושיות של תושבי עזה, גם יציאה להפגנה מול גדר היא סיבה מוצדקת למות. מאמר מצוין של גורביץ בעניין: http://www.hahem.co.il/friendsofgeorge/?p=5234

בין מדינות ריבוניות יש "קזוס בלי"-סיבה מוצדקת ליציאה למלחמה. כשפלסטין תהיה ריבונית אפשר יהיה לדבר ברצינות על קזוס בלי מול מדינת טרור. עכשיו זה סוהרים חמושים בנשק במיליארדים מול אסירים עם בקבוקי תבערה במקסימום. יפה למדינת היהודים 70 שנה אחרי השואה להחזיק גטו כהלכתו.

אה, וה"פלסטינים יודעים שככל שיותר אזרחים נהרגים=טוב להם מבחינה בינ"ל" רק ממחיש, שוב ועוד פעם, כמה בעיני היהודי-הישראלי הממוצע (ואורן הוא אולי מעל הממוצע) ה"פלסטינים" הם כבר מזמן לא בני אדם. אין להם רצונות של בני אדם, רציונל של בני אדם, כאב של בני אדם. הם טובים להיות פועלים שחורים או טרוריסטים.

הלוגיקה שלי עובדת מצוין לא בגלל הרקע של מה שקורה בעזה (וגם כתבתי על זה בהודעה שלי), אלא מהסיבה שאם חו"ח יהיה עימות ישראל-פלסטין העתידית כמדינה ריבונית, הוא יהיה סביר להניח במתווה של אזרחים ומיליצות על הגדר בדיוק מהסיבה הפשוטה שזה נותן לפלסטינאים כח רב יותר מאיתנו בזירה הבינ"ל. יש הבדל עצום בין איך לראות התכתשות בין מיליציות ואזרחים על הגדר לבין לוחמה בין צבא לצבא.

הפלסטינים בעיניי הם בני אדם נדב. על האדם הפלסטיני הממוצע עצוב לי, בטח ובטח בעזה. הכרתי איזה פלסטינאי אחד או שניים בחיי לשמחתי, כך שאני בטח שלא רואה אותם כאנשים מעבר להרי החושך.
המנהיגים שלהם , בחלקם, הם שפלים לחלוטין בעיניי ואני בהחלט עומד מאחורי האמירה שלי שכמויות ההרוגים בעימותים מהסוג הזה הן ברכה לחמאס, כי זה מה שמחזיר את הפוקוס אליו. מבחינה בינ"ל הרג של ישראל באירועים מהסוג הזה משרת את המטרות של חמאס בצורה מושלמת מבחינה תקשורתית ותודעתית (ואכן, הוא קיבל פוקוס עצום בגלל זה שלא היה מקבל אותו אם לא היה נהרג פלסטינאי אחד שלשום).

.

עדות של פלסטיני מעזה מהיום:

https://news.walla.co.il/item/3158659

ציטוט:
"אנשי חמאס הם אלה שאומרים לנשים להתקדם", סיפר הפלסטיני שנתפס ליד גדר הגבול. "אומרים לאישה 'תתקדמי, את בת והצבא לא יורה בבנות'. אומרים לילדים הקטנים 'תתקדמו הצבא לא יורה בילדים קטנים'. הילד הקטן נכנס והם מרמים אותו", סיפר.

כשאני מדבר על כך ש"טוב לפלסטינים שנהרגים הרבה" - זו עוד דוגמא עם מי יש לנו עסק מבחינת ההנהגה שם. לשלוח ילדים ביודעין לאזור אלים שישמשו כמגן אנושי זה לא ייאמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 9:33 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:

ציטוט מדויק: "הצבא נוהג לומר לנו שחמושיו “נמצאים בסכנה” מול המפגינים ברצועת עזה, אבל היום צה”ל הרג רק שני מפגינים. הסיבה, בין השאר: ירי צלפים בוצע רק באישור מח”ט. מספר הנפגעים הישראלי נשאר זהה לזה של אתמול, אפס. מה השתנה? נזק בינלאומי ותו לא. ספרו לי עוד על הצבא המוסרי יותר מהחמאס."

חוזר לציטוט הזה של גורביץ. כאמור, כבר דיברנו כאן היום על כך שאתמול היו הרבה פחות מפגינים על הגדר (כ-4000 בשיא לעומת 40 אלף לפחות יום לפני כן), מה שאובייקטיבית כבר נותן סיבה עיקרית להקטנה הדרסטית במספר ההרוגים.
גורביץ מדבר על שינוי מדיניות, אבל ככל הנראה הסיבה לכך הייתה שינוי מדיניות דווקא בצד השני.

http://www.israelhayom.co.il/article/556351

ציטוט:
עבאס (ראש המודיעין המצרי ד.ס) נתן להנייה והמלווים שלו להמתין מחוץ ללשכה. זה היה מאוד מביך, אפילו משפיל. כאשר הנייה נכנס לחדר אי אפשר היה שלא לשמוע את הצעקות כלפיו. הנייה אפילו לא ענה. צעקו עליו ואמרו לו בזעם ובאופן שאינו משתמע לשני פנים שהדם של ההרוגים הפלשתינים בגדר על הראש שלו ושל סינואר וחליל אל חייה וכל הנהגת חמאס. אפילו הראו לו צילומים כיצד פעילי חמאס משלמים לצעירים ומשפחות סכומים של עשרות דולרים כדי שילכו למות בגדר".
לדברי הבכיר המצרי להנייה ההמום הובהר ע"י ראש המודיעין המצרי עבאס ואנשיו כי המשך ההפגנות שיביא למותם של עוד ועוד פלשתינים יהיה על אחריותו ואחריות הנהגת חמאס. הדגישו בפניו שההיסטוריה לא תסלח לו ולהנהגת חמאס על מספר ההרוגים הלא הגיוני.
לדברי הבכיר המצרי, את השיחה עם הנייה חתמה אזהרה כי המשך האלימות בגדר יביא את ישראל לבצע חיסולים ממוקדים של ראשי חמאס אחד אחר השני, וכי מצרים ומדינות נוספות באזור המעורבות במאמצי ההרגעה יסתפקו בגינויים הצהרתיים בלבד, במקרה שישראל תשוב למדיניות החיסולים נגד ראשי חמאס.

ציטוט:
יש לציין כי הבכירים המצריים שנכחו בפגישת הבזק בין עבאס להנייה סיפרו כי עבאס כלל לא הסכים לדון עם הניה על הבנות כלשהן שיביאו להרגעת האירועים בגדר: "עבאס דרש מהנייה לשוב לעזה במסוק שהביא אותו ולהורות לאנשיו לחדול לאלתר מהאירועים בגדר הגבול עם ישראל. לעת עתה חמאס לא קיבל שום מחווה מלבד השבת סוגיית עזה לסדר היום הציבורי העולמי. יתכן שבהמשך כאשר הרגיעה בגדר תימשך יהיו מחוות כלפי חמאס והאוכלוסיה בעזה אבל המסר שהועבר היה תקיף והטיל על חמאס את האחריות להשיב את הסדר על כנו".
גורם ביטחוני מצרי בכיר חשף לישראל היום טפח מאותן שעות גורליות במטה המודיעין המצרי בקהיר שהביאו בסופו של דבר לחמאס להורות לאנשיו כבר ביום שני בערב עם שובו של הנייה מקהיר להתחיל ולקפל את מתחמי הכינוס לאורך גדר הגבול אותם שעות ספורות קודם לכן גדשו מעל ל 40,000 מפגינים.
לדבריו: "ההחלטה של כמאל עבאס להתערב כדי להביא להרגעה בעזה באה בעקבות מסרים שהגיעו הן מצד חמאס והן מצד ישראל", לדברי הבכיר המצרי בעוד המסר מחמאס היה כי הארגון מוכן ל"הודנה" (הסכם רגיעה ארוך טווח) עם ישראל, אולם דחה מראש כל אפשרות של דיון כי הארגון יתפרק מנשקו - הבכיר המצרי סיפר כי המסר שהועבר מישראל היה חמור ונוקשה ממנו השתמע כי: "ישראל לא תתפשר ומספר ההרוגים יעלה כל עוד חמאס משלהב את ההמונים לנקוט באלימות, מעורבות הציבור בעזה בהפרות סדר אלימות תגרור חוסר יציבות אזורי שעלול לגלוש גם למצרים, המשך ההסתה לאלימות בגדר הגבול תביא לסיכולים ממוקדים של הנהגת חמאס כולה מיו"ר הלשכה המדינית הנייה דרך יחייא סינוואר ובכירים נוספים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 17, 2018 8:39 am 
Junior

נביא בעירו כתב:
אתה מבולבל ומבלבל (זה בן דוד של ״טועה ומטעה״ המוכר והאהוב). למה לטעון שאם ירי על מנת להרוג היה הדרך היחידה למנוע מעבר של הגדר זה מה שהיה צריך לעשות, אם שנינו מסכימים שזו לא הדרך היחידה? לגבי הציטוט מ״הארץ״ - בוודאי שהוא לא מוכיח כלום. אני לא מנסה להוכיח כלום (אגב, גם אתה לא מנסה להוכיח את ההתרשמות שלך ש״כמעט אף פעם״ לא היה ירי על מנת להרוג). אני מדבר על ההתרשמות שלי ומסביר ממה היא נובעת. אתה שואל ובצדק מי קבע מה זה ״עושה בלאגן״ ובכך מחזק את הטענה שלי. הוראות הפתיחה באש היו מעורפלות במקום שהיו אמורות להיות הרבה יותר ברורות. לגבי הזהות של המפגינים - כמו שאמרתי קודם, זה לא מעלה ולא מוריד שום דבר ממה שאמרתי כי מלכתחילה לא טענתי ולא חשבתי שמדובר בהפגנות אזרחיות ספונטניות..

מקריאה נוספת אני יכול להבין את הבלבול, לכן אסביר שנית:
שנינו לכאורה מסכימים שירי על מנת להרוג הוא לא הדרך היחידה לעצור את ההמון שמעוניין לפרוץ את הגדר. ה"הוכחה" שלי לטענה הזו היא האירועים מלפני יומיים בה ישראל אכן עצרה את הפורעים בגדר מבלי לנקוט במדיניות של ירי על מנת להרוג, בעוד אתה מטיל ספק בכך. כלומר, מבחינתך קיים סיכוי סביר מאוד שהחיילים קיבלו הוראה לפתוח באש על מפגינים לא חמושים, על מנת להרוג אותם. לכן התכוונתי, שבהינתן ואתה צודק (כלומר שניתנה הוראה כזאת, דבר שאני לא מאמין שקרה) אז כנראה שזו הדרך היחידה לעצור את פריצת הגדר (שהרי אז, מה שחשבתי קודם - שניתן לעצור את ההתפרעויות גם בירי לא קטלני - כבר לא רלוונטי). ואם זו הדרך היחידה אז היא מקובלת עלי.

ומניין ההוכחה שלי? אין לי כזו, אבל החזקה היא שיש נהלי ירי ברורים. אם אתה טוען שהיתה סטיה מכללי הירי הללו, נטל הראיה הוא עליך (כן, אני זוכר שלא ניסית להוכיח כלום, אבל עדיין העלת את הטענה). אני חושב שנוכח אירוע חסר תקדים כפי שהתקיים לפני יומיים, הרי ש-60 הרוגים מתוך 40,000 מפגינים, כאשר 50 מהם אנשי חמאס (שדרך התנהלותם ידועה לכולם), זה מספר בהחלט סביר ואף נמוך שתומך בטענה שלא היתה סטייה מנהלי הפתיחה באש (לא שולל אפשרות שהיתה סטייה מינורית לחלוטין, אבל שוב נטל ההוכחה הוא על מי שטוען לכך). וכן, ברור לי שבצה"ל לא ידעו שכל אחד מבין חמישים הרוגי החמאס הוא אכן איש חמאס, אבל כפי שאמרתי קודם לכן, מאחר שאנחנו יודעים את השיטות בהן נוקטים בחמאס, סביר להניח שהתנהגותם בשטח היתה מעבר לסתם התקרבות של אנשים לא חמושים לגדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 17, 2018 9:37 am 
Junior

מרגיש כמו שאלת פסיכומטרי שלקחה אסיד. לא הבנת מה הטענה המרכזית שלי ואני חושש שגם לא את כל השאר. נראה לי גם שהגענו די מזמן לשלב ה-thats like your opinion, man ואני אסתפק בזה, ברשותך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 17, 2018 9:39 am 
Junior

הבנתי מצויין. אבל כנראה שזה חסר טעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 18, 2018 8:14 pm 
Hall of Famer

פיצוצים בבסיס אוויר בחאמה. 11 הרוגים.
אנחנו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 22, 2018 8:59 am 
מנהל פורום

לא ברור לי איך בהסברה הישראלית לא הלכו על מוטיב הזומבים שמסתערים על הגדר.
זה יכל להיות נוק אאוט תקשורתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 29, 2018 12:27 pm 
Hall of Famer

הגזרה הדרומית מתחממת אחריי שמהבוקר נורו 30 פצצות מרגמה לעבר עוטף עזה על ידי הגיאד האיסלמי.
כיפת ברזל ירטה חלק מהמרגמות.גורמי צבא טוענים של כיפת ברזל הרבה יותר קשה ליירט פצצת מרגמה מרקטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 03, 2018 12:31 am 
Junior

אני חושש שהגזרה בדרום כבר עברה את נק' האל חזור

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 03, 2018 9:12 am 
מנהל פורום

ממה אתה בדיוק חושש? כמה רקטות שלהם ותקיפות שלנו? הכלנו כבר אירועים פי 10 יותר משמעותיים...
שני הצדדים פחדנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 04, 2018 7:41 am 
Junior

ממלחמה אני חוושש

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 261 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: