סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 18, 2024 12:37 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 89 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אוגוסט 11, 2019 3:27 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
אז בעצם... אתם ממש ממש לא מאמינים בבוקר.
לקחת את גורדון לפניו? לאן? אתם מבינים כמה התפקיד של גורדון מצומצם ביוסטון.

אני לוקח את בוקר לפני גורדון, בראון, גרין, לו, ריצ'רדסון.
בטח אם אני מסתכל קצת קדימה. הוא כישרון מיוחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 11, 2019 3:33 pm 
Hall of Famer

picknroll, אם הבנתי נכון, לא רק לא מאמין בבוקר אלא גם חושב שהוא מהווה נזק רציני בפיניקס.
נדמה לי שהדבר הראשון שהיה עושה כ-GM של הקבוצה זה להיפטר ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 11, 2019 3:53 pm 
Junior

אתה צודק.
במיוחד אחרי שהוא חתם על הארכת חוזה של 158 מיליון לחמש שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 11, 2019 3:55 pm 
Junior

מאנו כתב:
אז בעצם... אתם ממש ממש לא מאמינים בבוקר.
לקחת את גורדון לפניו? לאן? אתם מבינים כמה התפקיד של גורדון מצומצם ביוסטון.

אני לוקח את בוקר לפני גורדון, בראון, גרין, לו, ריצ'רדסון.
בטח אם אני מסתכל קצת קדימה. הוא כישרון מיוחד.

מה שאני אומר זה שאם אתה רוצה לנצח אתה צריך לקחת את בוקר ולעשות אותו מחליף מהספסל, או לגרום לו לשמור וללמד אותו איך להפוך את השחקנים שלידו ליותר טובים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 11, 2019 10:42 pm 
Hall of Famer

Att כתב:

אני אוהב את זה שזורקים שמות שנשמעים טוב וקצת סטט׳ ו... מנסים להרכיב מזה את כמות הנצחונות הצפויה או ראויה במקרה הזה.
בגלל זה אני מדבר על הטופ15 ועל סופרסטארים וכו׳, כדי שיהיה איזשהו מדד יחסי לתרומה.
אייטון היה סנטר רוקי שלא ממש נתן הגנה. אני לא חושב שהוא היה טופ15 בעמדה שלו. אוברה בכלל לא רלוונטי לדיון הזה.
זה משאיר את וורן. נניח לרגע שהוא כן טופ15 בעמדה שלו (כי אני מחבב אותו ואין לי כח לעשות רשימה מאולתרת של סמול פורוורדס) למרות שזה כלל לא וודאי.
בוקר הוא טופ10 בעמדה שלו.
לא ברור לי מה הציפיות מהם. שחקן טופ15 + שחקן טופ 10 אמורים להוביל קבוצה (נטולת רכז) לאן בדיוק?
19 נצחונות נשמע just about right.

הסיבה שפיניקס הסריחה כל כך את הפארקט לא הייתה כי שני השחקנים הכי טובים שלה היו טופ 10 וטופ 15 באיזה רשימה אמורפית. 2 השחקנים הכי טובים של מינסוטה היו קא"ט ו...? דריק רוז? אנדרו וויגינס? זה טופ 10 וטופ 40? ועדיין הם ניצחו כמעט כפול משחקים מפיניקס. מי צמד השחקנים הכי טובים באטלנטה ואיזה טופ הם? והם ניצחו 29 משחקים. יש לא מעט קבוצות שהציגו צמד כוכבים פחות טוב מפינקס וכולם ניצחו יותר. אין ספק שיש אשמה גם על צמד השחקנים המובילים ופיניקס מעולם לא הייתה חומר לקבוצת פלייאוף בגלל שאייטון ובוקר שחקנים לא שלמים בלשון המעט. אבל לצד זה, הגאונים בפיניקס בנו קבוצה ללא כישרון, ללא התאמה, ללא שכל. כמו שרשמת, קבוצה ללא רכז. אתה מחבב את טי.ג'יי וורן, אבל טי.ג'יי וורן הוא חור שחור שמשחק לצד דווין בוקר, שהוא חור שחור ולצד אייטון שגם הוא לא מוסר מצטיין ובאופן מפתיע הוא גם לא שחקן הגנה טוב, כמו... בוקר ואייטון. לצידם ניתן להוסיף את ג'וש ג'קסון, עוד אחד עם אינטליגנציית משחק מאד נמוכה שנתן 25 דקות למשחק. כך את בוקר ואייטון שים לצידם שחקנים מתאימים, לא כוכבים. רכז שחושב מסירה קודם כל ושומר טוב. די&3 טוב לעמדה 3, פאוור הגנתי עם יכולת ריב' גבוהה וקיבלת בכיף קבוצה של 30 ניצחונות. התקרה לא גבוהה בהרבה וכאן ניתן כבר לדבר על היכולת של בוקר ואייטון להוביל. אבל 19 ניצ'? זה הרבה יותר גדול משני הכוכבים של פיניקס.

אם מסתכלים התקפית, אז זאת קבוצה שהלכה בניגוד לטרנד של הליגה. בשליש התחתון של הליגה מבחינת כמות זריקות לשלוש, מקום אחרון מבחינת אחוז שלשות. הקבוצה שיחקה בקצב איטי ולא לקחה הרבה ריב' התקפה, כלומר לא הרבה נק' קלות. בנוסף הסאנס היו מקום 3 מהסוף מבחינת איבודים, מראה משהו על המחשבה לבנות קבוצה ללא רכז. קבוצות לא מוכשרות מספיק התקפית, יכולות לכפר על כך הגנתית וכאן פיניקס באמת נפלה. 3 מהסוף בנק' שהיא ספגה, רק מול הקאבס האומללים קבוצות קלעו באחוזים יותר גבוהים. 2 נתונים נוספים שמספרים בעיני סיפור של הגנה רעה ומהמרת הם העובדה שהסאנס ביצעו הכי הרבה עבירות למשחק והיו מקום שני בחטיפות. כמו כן פיניקס היא הקבוצה שלקחו עליה הכי הרבה ריב' התקפה. רוב הזמן הקבוצה הלכה אנדרסייזד בעמדה מספר 4 ומאחר ואייטון שחקן הגנה רע, גם אי אפשר היה לכפר על כך.

גם אם היית מחליף את אייטון ובוקר בשני שחקנים טובים יותר, נניח באטלר וקא"ט, אני לא חושב שהתוצאות היו שונות בהרבה מאד.

אני מסכים איתך שבאן.בי.איי בסופו של דבר הכוכבים מנצחים, אבל זה הרבה יותר מכך. לא מספיק לסכום את הטופ ווטאבר של שלושת הכוכבים לגלות שהסכום של קבוצה א' הוא 12, בעוד שלקבוצה ב' הסכום הוא 16 ולכן קבוצה א' תנצח. בסופו של דבר כשאתה מסתכל על קבוצות שמתחרות על דברים דומים (אליפות, המקום בפלייאוף, הטנקינג לדראפט), הבדל הכישרון הוא לא עצום (ונשים את גולדן סטייט בריאים בצד, הם האנומליה) ואז מתחילים לבוא לידי ביטוי דברים נוספים מעבר לכוכבים. לפיניקס היה סגל מסייע מזעזע ולכן אי אפשר בכלל לדבר על 2 הכוכבים וכמה הם פגומים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 11, 2019 10:57 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
Att כתב:

אני אוהב את זה שזורקים שמות שנשמעים טוב וקצת סטט׳ ו... מנסים להרכיב מזה את כמות הנצחונות הצפויה או ראויה במקרה הזה.
בגלל זה אני מדבר על הטופ15 ועל סופרסטארים וכו׳, כדי שיהיה איזשהו מדד יחסי לתרומה.
אייטון היה סנטר רוקי שלא ממש נתן הגנה. אני לא חושב שהוא היה טופ15 בעמדה שלו. אוברה בכלל לא רלוונטי לדיון הזה.
זה משאיר את וורן. נניח לרגע שהוא כן טופ15 בעמדה שלו (כי אני מחבב אותו ואין לי כח לעשות רשימה מאולתרת של סמול פורוורדס) למרות שזה כלל לא וודאי.
בוקר הוא טופ10 בעמדה שלו.
לא ברור לי מה הציפיות מהם. שחקן טופ15 + שחקן טופ 10 אמורים להוביל קבוצה (נטולת רכז) לאן בדיוק?
19 נצחונות נשמע just about right.

הסיבה שפיניקס הסריחה כל כך את הפארקט לא הייתה כי שני השחקנים הכי טובים שלה היו טופ 10 וטופ 15 באיזה רשימה אמורפית. 2 השחקנים הכי טובים של מינסוטה היו קא"ט ו...? דריק רוז? אנדרו וויגינס? זה טופ 10 וטופ 40? ועדיין הם ניצחו כמעט כפול משחקים מפיניקס. מי צמד השחקנים הכי טובים באטלנטה ואיזה טופ הם? והם ניצחו 29 משחקים. יש לא מעט קבוצות שהציגו צמד כוכבים פחות טוב מפינקס וכולם ניצחו יותר. אין ספק שיש אשמה גם על צמד השחקנים המובילים ופיניקס מעולם לא הייתה חומר לקבוצת פלייאוף בגלל שאייטון ובוקר שחקנים לא שלמים בלשון המעט. אבל לצד זה, הגאונים בפיניקס בנו קבוצה ללא כישרון, ללא התאמה, ללא שכל. כמו שרשמת, קבוצה ללא רכז. אתה מחבב את טי.ג'יי וורן, אבל טי.ג'יי וורן הוא חור שחור שמשחק לצד דווין בוקר, שהוא חור שחור ולצד אייטון שגם הוא לא מוסר מצטיין ובאופן מפתיע הוא גם לא שחקן הגנה טוב, כמו... בוקר ואייטון. לצידם ניתן להוסיף את ג'וש ג'קסון, עוד אחד עם אינטליגנציית משחק מאד נמוכה שנתן 25 דקות למשחק. כך את בוקר ואייטון שים לצידם שחקנים מתאימים, לא כוכבים. רכז שחושב מסירה קודם כל ושומר טוב. די&3 טוב לעמדה 3, פאוור הגנתי עם יכולת ריב' גבוהה וקיבלת בכיף קבוצה של 30 ניצחונות. התקרה לא גבוהה בהרבה וכאן ניתן כבר לדבר על היכולת של בוקר ואייטון להוביל. אבל 19 ניצ'? זה הרבה יותר גדול משני הכוכבים של פיניקס.

אם מסתכלים התקפית, אז זאת קבוצה שהלכה בניגוד לטרנד של הליגה. בשליש התחתון של הליגה מבחינת כמות זריקות לשלוש, מקום אחרון מבחינת אחוז שלשות. הקבוצה שיחקה בקצב איטי ולא לקחה הרבה ריב' התקפה, כלומר לא הרבה נק' קלות. בנוסף הסאנס היו מקום 3 מהסוף מבחינת איבודים, מראה משהו על המחשבה לבנות קבוצה ללא רכז. קבוצות לא מוכשרות מספיק התקפית, יכולות לכפר על כך הגנתית וכאן פיניקס באמת נפלה. 3 מהסוף בנק' שהיא ספגה, רק מול הקאבס האומללים קבוצות קלעו באחוזים יותר גבוהים. 2 נתונים נוספים שמספרים בעיני סיפור של הגנה רעה ומהמרת הם העובדה שהסאנס ביצעו הכי הרבה עבירות למשחק והיו מקום שני בחטיפות. כמו כן פיניקס היא הקבוצה שלקחו עליה הכי הרבה ריב' התקפה. רוב הזמן הקבוצה הלכה אנדרסייזד בעמדה מספר 4 ומאחר ואייטון שחקן הגנה רע, גם אי אפשר היה לכפר על כך.

גם אם היית מחליף את אייטון ובוקר בשני שחקנים טובים יותר, נניח באטלר וקא"ט, אני לא חושב שהתוצאות היו שונות בהרבה מאד.

אני מסכים איתך שבאן.בי.איי בסופו של דבר הכוכבים מנצחים, אבל זה הרבה יותר מכך. לא מספיק לסכום את הטופ ווטאבר של שלושת הכוכבים לגלות שהסכום של קבוצה א' הוא 12, בעוד שלקבוצה ב' הסכום הוא 16 ולכן קבוצה א' תנצח. בסופו של דבר כשאתה מסתכל על קבוצות שמתחרות על דברים דומים (אליפות, המקום בפלייאוף, הטנקינג לדראפט), הבדל הכישרון הוא לא עצום (ונשים את גולדן סטייט בריאים בצד, הם האנומליה) ואז מתחילים לבוא לידי ביטוי דברים נוספים מעבר לכוכבים. לפיניקס היה סגל מסייע מזעזע ולכן אי אפשר בכלל לדבר על 2 הכוכבים וכמה הם פגומים.

לא ברור לי מה אתה מנסה לומר.

כתבתי כבר שפיניקס הייתה קבוצה רקובה למדי ואילו הקיץ נראה שהם ייצבו את הסגל (על חשבון אפסייד עתידי) ולכן במקום 19 נצחונות, אני מאמין שישיגו 25-30 נצחונות ובכל זאת, האפסייד הוא כמעט תמיד בכוכבים שלך. כשיש לך שחקן טופ10 בעמדה מס׳ 2 + אולי אולי אולי שחקן טופ15 נוסף וכל שאר הסגל הוא שחקנים הרחק מתחת לממוצע, אתה כנראה לא תגיע רחוק.

ובכל זאת, עם כל הכבוד לריקבון של פיניקס והסגל החלש סביבם, אם קא״ט ובאטלר היו מגיעים לשם במקום אייטון ובוקר, ברור שהתוצאות היו שונות.
פיניקס לא היו מגיעים לפלייאוף אבל הם היו נראים הרבה יותר טוב ומשיגים, סביר להניח, כפול נצחונות (או קרוב לכך).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 12, 2019 2:08 pm 
Hall of Famer

אני מנסה להגיד שאם מסתכלים ומנסים להבין למה פיניקס הייתה כל כך גרועה השנה, אז אין צורך לבדוק איזה טופ דווין בוקר ואיזה טופ דיאנדרה אייטון. צריך לראות על איך נבנה הסגל, על ההגנה שנבנתה (גם בזכות 2 הכוכבים) ולהבין שזה הרבה יותר גדול וגרוע מהכוכבים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 12, 2019 2:17 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אני מנסה להגיד שאם מסתכלים ומנסים להבין למה פיניקס הייתה כל כך גרועה השנה, אז אין צורך לבדוק איזה טופ דווין בוקר ואיזה טופ דיאנדרה אייטון. צריך לראות על איך נבנה הסגל, על ההגנה שנבנתה (גם בזכות 2 הכוכבים) ולהבין שזה הרבה יותר גדול וגרוע מהכוכבים.

לדעתי אפשר לבחון איכות של קבוצה לפי שתי דרכים:
1. הדרך הקצרה יותר - מה האיכות היחסית של הגרעין של הקבוצה (ואז כל מיני אוברים למיניהם לא נחשבים; גם לא אייטון בעונת הרוקי שלו).
2. הדרך הארוכה יותר - לבחון את האיכות היחסית של כל עמדה בנפרד, של הספסל ושל צוות האימון ולשקלל הכל ביחד.

בשניהם פיניקס נראית רע ושניהם מסבירים בצורה טובה את מספר הנצחונות שלהם בעונה שעברה.

מה שלא כדאי לעשות זה לזרוק שמות כמו ששקי עשה.
זה נשמע טוב אולי אבל זה לא מחזיק מים.

זו בדיוק-בדיוק הדרך שבה ניסו להסביר לי למה ממפיס עושה טוב כשהיא מביאה את ג׳סטין הולידיי במהלך העונה שעברה כדי להגיע לפלייאוף, אחרי שפתחו טוב את העונה שעברה. אבל מה, יש להם את גאסול, יש להם את קונלי, יש את JJJ. למה שהם לא יגיעו לפלייאוף עם קצת עזרה?

בכל קבוצה (מלבד שארלוט אולי) יש כישרון ותמיד אפשר לזרוק שמות (כמו אוברה) שנשמעים טוב כשמחברים אותם ביחד.
השאלה היא מה האיכות היחסית של הקבוצה ביחס לקבוצות אחרות ואת זה אפשר לראות רק כשעושים השוואה ברורה וחדה, רצוי בתבנית נתונה מראש כדי למנוע הטיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 12, 2019 2:45 pm 
Junior

נערך

נערך לאחרונה על ידי sheky בתאריך ב' אוגוסט 12, 2019 3:11 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 12, 2019 3:03 pm 
Hall of Famer

לא יודע מה מצחיק אותך אבל זו תגובה ממש עלובה ולא לעניין.
השקעתי בתגובה מסודרת שמסבירה את הקו המחשבתי שלי ואתה לועג בהתנשאות שלא ברורה לי המקור שלה. תהנה מהדיונים כאן בפורום, אני מצמצם מגע בדיונים איתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 12, 2019 3:11 pm 
Junior

מה שמצחיק אותי שאני (ועוד רבים אחרים) ביקרו אין ספור פעמים את הקביעות החד משמעיות שלך וביקשו ממך להציג את אותה תבנית מובנית. אתה תמיד נמנע מלהציג אותה ואיכשהו היא נורא גמישה כל הזמן.

מבלי קשר - מתנצל אם נפגעת, זו לא הייתה כוונתי ובאופן כללי זה פורום שכולם באים לפה להינות ואין שום סיבה שתפגע.
אני מוריד את ההודעה הקודמת (וכמובן משאיר את ההתנצלות).
הייתה פה כוונה לרדת על הטיעון שלך ולא עליך אישית, אם נפגעת מזה אישית אני באמת מתנצל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 12, 2019 10:03 pm 
Hall of Famer

האם לדעתכם כדאי להוריד את מיטצ׳ל בדירוג אחרי המונדובאסקט?
יש מתחרים חזקים מאוד כמו ביל (שלדעתי יותר טוב), אולדיפו, מקולום (אנדרייטד ברשימה) שדורגו אחריו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 12, 2019 10:53 pm 
Sophomore

דווקא את מיטשל? היחיד בנבחרת שהגיע לשחק במשחק היחיד ששינה משהו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 13, 2019 12:09 am 
Hall of Famer

אם כבר שינויים ברשימות...
בוגדן בוגדנוביץ', ירד מ-17 נקודות רק פעם אחת באליפות העולם (וזה כששיחק בשלושה משחקים 20 דקות ומטה), נתון מדהים של 4 שלשות למשחק ב-52%, 59% לשתיים - כשהוא איש המטרה המובהק בנבחרת שלו (ולא יוקיץ'). תורם גם בפרמטרים אחרים - 4.6 אס' (לעומת רק 1.3 איב'), 4.1 ר'.
היום ברבע הראשון מול האמריקאים הוא נראה כמו קליי תומפסון ביום שיא.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 89 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], rony ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה