rony כתב:
בוא נדבר רגע על "2 קריסות ב-20 שנה" של קובי. אז את דטרויט ודאלאס הזכרת, שזה יפה מצידך, אבל אם מבחינתך להפסיד 4-1 עם הפרשים גדולים זו קריסה אז קובי קיבל ממך חתיכת הנחה כשלא הזכרת את ה-4-1 שהוא חטף מפיניקס בסיבוב הראשון ב-2007 עם הפרש ממוצע של יותר מ-10 נק', את ה-4-1 שהוא חטף מאוקלהומה ב-2012 בסיבוב השני עם הפרש ממוצע של כמעט 10 נק', או סתם את העובדה שהוא נחנק לתפארת בכמה וכמה מקרים שהקבוצה שלו הייתה עם הגב לקיר (כמה דוגמאות-28 הפרש במשחק 6 מול הספרס בסיבוב השני ב-2003 עם משחק חלש שלו, משחק השביתה האיטלקית מול פיניקס ב-2006 שבו הוא פשוט לא הופיע למחצית השניה של משחק 7 או סתם 39 הפרש מבוסטון במשחק 6 של גמר 2008, התבוסה הכי גדולה בהיסטוריה של הגמר אם אני לא טועה, או לכל הפחות התבוסה הכי גדולה אי פעם במשחק שהכריע אליפות. ללברון לפחות יש את התירוץ שכמעט בכל פעם שהוא הפסיד, זה היה לאלופה שבדרך, במקרה של קובי זה כבר הרבה פחות נכון.
היי הייטר. מה קורה? אני מציע לך לראות קצת כדורסל לפני שאתה מדבר על קריסות על סמך באסקטבול רפרנס.
כל מי שראה את הסדרה מול אוקלהומה ב-2012 יודע שזו הייתה סדרה צמודה וממש לא קריסה. 3 משחקים מתוך ה-5 הגיעו לפוזשן האחרון.
אפשר לחשב הפרש ממוצע בצורה דמגוגית להפליא, אבל עקרונית אם אתה מפסיד משחק 1 ב-30 הפרש ושאר המשחקים מגיעים עד הבאזר, אז הסדרה הייתה צמודה.
יתרה מכך לראשונה בתולדות הפלייאוף היה בקטובק בין משחקים 3 ל-4, דבר שפגע בסיכויים של הלייקרס בתור הקבוצה היותר מבוגרת.
בנוגע לפיניקס 07 אני אשמח לשמוע את הסגל של הלייקרס. מה לעשות, לפעמים הקבוצה היותר טובה מנצחת 4-1, וכמו שפלאש רשם, לא כל הפסד הוא קריסה.
ב-3 הסדרות הנוספות שנגמרו רע מאוד הלייקרס נתנו פייט מצוין במשך הסדרה. זה בטח עדיף על סוויפ או 4-1 קליל.
ומכאן, עברת פשוט להמציא עובדות?
"ללברון לפחות יש את התירוץ שכמעט בכל פעם שהוא הפסיד, זה היה לאלופה שבדרך, במקרה של קובי זה כבר הרבה פחות נכון."
קובי הפסיד לספרס 03 (אלופה), דטרויט 04 (אלופה), בוסטון 08 (אלופה), דאלאס 11 (אלופה) + פיניקס 06, פיניקס 07 ואוקלהומה 12.
לפי הספירה שלי מדובר ב-3 קבוצות שהן לא אלופות שבדרך.
לברון מעבר לגמרים הפסיד לדטרויט 06, אורלנדו 09 ובוסטון 10 - הפלא ופלא גם 3 קבוצות שהן לא אלופות שבדרך.